Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Απόλλων Πάτρας 67-62

«Ίδρωσε» στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία επιβλήθηκε με 67-62 του αξιόμαχου Απόλλωνα Πάτρας.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Montana, άρχισε στις 7 και ήταν κεκλεισμένων των θυρών.
Η ΤΣΣΚΑ «ξεμούδιασε», αγωνιζόμενη κόντρα σε μια αξιόλογη Ελληνική ομάδα. Ο Δημήτρης Ιτούδης, κάνοντας το ανεπίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο των Ρώσων είδε για πρώτη φορά την κατάσταση των αθλητών του, ύστερα από 6 ημέρες σκληρών προπονήσεων. Ο «κόκκινος στρατός» είχε την πρωτοπορία από την αρχή και με την λήξη του 1ου 20λεπτου ήταν μπροστά με +10 (36-26). Δεν αγωνίστηκαν ο τραυματίας Νάντο Ντε Κολό και φυσικά ο διεθνής Μίλος Τεόντοσιτς. Ξεχώρισε, πετυχαίνοντας 13 πόντους ο Σόνι Γουίμς. Δεν συμμετείχαν επίσης οι νεαροί: Αλεξάντερ Γαβρίλοφ, Αλεξάντερ Γκάνκεβιτς και Μιχαίλ Μαλέικο.
O Απόλλων βρέθηκε στο Καρπενήσι ύστερα από 15 περίπου ημέρες. Έκανε αρκετά καλή εμφάνιση, δίνοντας για 2η συνεχόμενη ημέρα παιχνίδι. Για το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα πολύ καλός ήταν ξανά ο Κέβιν Γκάλογουει, που ήταν και ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Ο 27χρονος Αμερικανός γκάρντ Μοχάμεντ Ελ Αμίν και ο 22χρονος σέντερ Τάσος Αντωνάκης είναι τα δυο τελευταία αποκτήματα των Αχαιών.
Οι Ρώσοι αγωνίζονται σε ένα ακόμη φιλικό την Τρίτη 16 του μηνός με τα Τρίκαλα, δυο ημέρες πριν αναχωρήσουν για την Θεσσαλονίκη. Οι Πατρινοί θα αγωνιστούν στο 3o Patras Cup (19-21 Σεπτεμβρίου) ενάντια σε ΠΑΟΚ, Κόροιβο Αμαλιάδας και την Κλούζ Ρουμανίας.

Πρώτο «τεστ»
Οι Μοσχοβίτες έδωσαν το πρώτο τους φιλικό ύστερα από την έναρξη της προετοιμασίας τους. Θα βρίσκονται στο Καρπενήσι έως τις 18-9.

Κόντρα στα Τρίκαλα
Το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη θα αγωνιστεί σε νέο φιλικό παιχνίδι την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου κόντρα στα Τρίκαλα.

Κορυφαίος ο Γκάλογουει


Στους 17 πόντους σταμάτησε ο Αμερικανός Κέβιν Γκάλογουει του Απόλλωνα Πάτρας και ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων. Ο Γάϊος Σκορδίλης σκόραρε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ.

5ο φιλικό Απόλλωνα
Ο Απόλλων ταξίδεψε ξανά για το Καρπενήσι, όπου είχε προετοιμαστεί στα τέλη Αυγούστου. Ήταν το 5ο φιλικό της ομάδας του Νίκου Βετούλα ύστερα από 2 ήττες από τον Παναθηναϊκό (Σε Καρπενήσι και Αθήνα), μια ήττα από την Νέα Κηφισιά και μια νίκη εκτός έδρας μια ημέρα νωρίτερα απέναντι στα Τρίκαλα B.C. με 74-71 .

13 για Γουίμς


Πρώτος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ ήταν ο 28χρονος Αμερικανός φόργουορντ Σόνι Γουίμς, ο οποίος είχε 13 πόντους. 10 είχε ο Βιτάλι Φριντζόν, όσους και ο Άαρον Τζάκσον. Με 8 και 5 ριμπάουντ ακολούθησε ο Καιλ Χάϊνς.

Δημήτρης Ιτούδης: «Θέλαμε να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε»


Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ δήλωσε μετά την λήξη του φιλικού: «Ήταν το πρώτο φιλικό προετοιμασίας μας και θέλαμε πρώτα να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, δεδομένου ότι προπονούμαστε σκληρά τις τελευταίες έξι μέρες. Κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα και χάσαμε πολλά ανοιχτά σουτ. Σίγουρα μας λείπουν ακόμα κάποιοι παίκτες, εύκολα καλή επιτυχία στον Μίλος Τεόντοσιτς στον τελικό του Παγκοσμίου. Εμείς, συνεχίζουμε την προετοιμασία μας.»

Τα δεκάλεπτα
23-14, 36-26, 51-44, 67-62

Συνθέσεις Ομάδων 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Δημήτρης Ιτούδης): Φριντζόν 10, Νίκολς 6(1), Τζάκσον 10(1), Μαρκοισβίλι 5(1), Κορόμπκοφ 2, Γουίμς 13, Ζοζούλιν 1, Στρεμπκόφ 4, Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 6, Χριάπα, Χάινς 8

Απόλλων Πάτρας (Νίκος Βετούλας): Αργυρόπουλος 7(2), Γκάλογουει 17(2), Πεν 10, Φιτζπάτρικ 5, Μπατής, Ελ Αμίν 7, Μολφέτας 1, Σκορδίλης 15(1), Αντωνάκης

Φωτογραφία: www.pelop.gr