Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Μπασκετικές Προβλέψεις (4/9)


Αναμφίβολα η χειρότερη μέρα της στήλης μας ήταν η χτεσινή με 1/6 σωστές προβλέψεις. Κακό διάβασμα παιχνιδιών και ατυχία σε δύο περιπτώσεις μας διέλυσαν το καλό σερί.
Σήμερα τελευταία μέρα των ομίλων, με ότι σημαίνει αυτό, θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες. 

ΣΕΝΕΓΑΛΗ-ΦΙΛΙΠΙΝΕΣ 

 








Μονόπλευρο ενδιαφέρον έχουμε εδώ καθώς οι Σενεγαλέζοι με νίκη εξεσφαλίζουν την τέταρτη θέση, ενώ μπορούν να φτάσουν ακόμη και τρίτοι με ήττα της Κροατίας. Οι Φιλιπινέζοι παρότι πάλεψαν πολύ όλα τα παιχνίδια, το ίδιο αναμένεται να κάνουν και σήμερα, δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν καμία νίκη. Η έκπληξη του τουρνουά Σενεγάλη, δέχθηκε βαριά ήττα χτες από την Αργεντινή, αλλά με νίκη σήμερα φτάνει τις 3! Αδυνατώ να καταλάβω γιατί οι αδιάφοροι Φιλιπινέζοι δίνονται φαβορί. Πάμε με την Σενεγάλη. 
ΠΡΟΤΑΣΗ 1  
ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟΙΧΙΜΑΝ 2.10

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ 

 








Φωτιά και λάβρα ο τρίτος όμιλος με όλες τις ομάδες εκτός της Αμερικής να διεκδικούν τις θέσεις 2,3,4. Η Φινλανδία έφτασε να είναι τελευταία σε έναν όμιλο που θα περνούσε εύκολα χάρη στην απροσεξία της σε κρίσιμα σημεία και τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Χτες δέχθηκε τρίποντο στην λήξη της κανονικής διάρκειας και έχασε στην παράταση ένα παιχνίδι που κέρδιζε στο ημίχρονο με 17 πόντους. Εξαρτάται και από άλλα αποτελέσματα καθώς η νίκη δεν της χαρίζει σίγουρα και την πρόκριση. Οι Νεοζηλανδοί πέτυχαν χτες την πρώτη τους νίκη απέναντι στην Ουκρανία και μπήκαν και αυτοί στο κόλπο της πρόκρισης. Θα εμπιστευτώ την εμπειρία των Φινλανδών που ξέρουν να παίρνουν τέτοια παιχνίδια, περισσότερο από ότι οι Νεοζηλανδοί. 
ΠΡΟΤΑΣΗ 1 (-2.5)  
ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟΙΧΙΜΑΝ 1.88

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ 

 








Ντέρμπι πρωτιάς στον τέταρτο όμιλο ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες, που όμως δεν είχαμε μέχρι στιγμής την ευκαιρία να δούμε τις δυνάμεις τους, στον εύκολο όμιλο στον οποίο συμμετέχουν. Για την πρώτη θέση παραμονεύει και η Αυστραλία σε περίπτωση νίκης της Λιθουανίας. Δεν έχουμε να πούμε πολλά γι' αυτο το παιχνίδι, θα κοιτάξουμε το μεγάλο σκορ για δύο ομάδες που αρέσκονται (ειδικά οι Σλοβένοι) στο γρήγορο παιχνίδι. 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΝΤΩΝ ΟΒΕΡ 152.5  
ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟΙΧΙΜΑΝ 1.75

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 








Ακόμη ένα ματς ζωής και θανάτου στον τρίτο όμιλο, με τον χαμένο να χάνεται και να βγάζει κομπιουτεράκια. Οι Τούρκοι έχουν ανέβει αγωνιστικά και ψυχολογικά, ειδικά μετά την χτεσινή ανατροπή και νίκη στην παράταση επί της Φινλανδίας. Νομίζω ξεκινάνε ένα βήμα μπροστά στο συγκεκριμένο ματς. Έχω όμως μια επιφύλαξη και δεν θα ποντάρω σημείο. Ο μεγάλος Φρανσίσκο Γκαρσία, ο οποίος μάλιστα χτες ξεκουράστηκε και δεν αγωνίστηκε καθόλου, ίσως έχει διαφορετική άποψη. Γενικά, οι Δομινικανοί έχουν δυνατή ομάδα και απέναντι στους εύθραυστους Τούρκους όλα μπορούν να συμβούν. Σύνολο πόντων και εδώ. 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΝΤΩΝ ΟΒΕΡ 139.5  
ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟΙΧΙΜΑΝ 1.85

Υ.Γ. Άριστα πήρε η Εθνική μας στο πρώτο δύσκολο τεστ απέναντι σε ευρωπαική ομάδα. Επισημαίνω τον όρο ευρωπαική για να πω ότι συνάντησε καλύτερη άμυνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Η ομάδα του Κατσικάρη όμως έκανε και αυτό το παιχνίδι να φαίνεται σαν τα προηγούμενα, κάνοντας ακριβώς ότι είχε σχεδιάσει από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Ακόμη και όταν ο Μπογντάνοβιτς άρχισε να τα βάζει και η Κροατία μείωσε, η εθνική μας είχε τις απαντήσεις και κράτησε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Πολύ όμορφο μπάσκετ για άλλη μια φορά, που δημιουργεί ευκαιρίες για όλους(δείτε τις ασσιστ Καιμακογλου και Μπουρούση και θα καταλάβετε) και φέρνει εύκολους πόντους. Αν έμπαιναν και τα σουτ θα ήταν ακόμη καλύτερα, αλλά ας τα κρατήσουμε κάβα για εκεί που θα τα χρειαστούμε πραγματικά. Μεγαλύτερο προσόν της ομάδας το βάθος πάγκου, με δώδεκα παίχτες να προσφέρουν, ο καθένας αποδεχόμενος τον ρόλο του και βοηθώντας την ομάδα μας. Δείτε πως κάνουν οι αναπληρωματικοί στον πάγκο σε κάθε καλάθι και σε κάθε παρολίγον καλάθι. Σήμερα απέναντι στην Αργεντινή θα συναντήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία και θέλουμε οπωσδήποτε την νίκη για να αποφύγουμε τους "γκαντέμηδες" και πυραυλοκίνητους Ισπανούς μέχρι τα ημιτελικά.

Με μια εγγραφή στο Stoiximan από τον παρακάτω σύνδεσμο: Σύνδεσμος παίρνετε 100% Bonus στην πρώτη σας κατάθεση και παράλληλα βοηθάτε σημαντικά την σελίδα μας.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Λελούδης