Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη 4-0

Έχοντας σταθερά καλή απόδοση σε όλη την διάρκεια του φιλικού ο ΑΠΟΚ νίκησε τους «κόκκινους» της Μυρίκης με το ευρύ 4-0.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη(10/9) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 6.30 το απόγευμα. Είχε συνολική διάρκεια 75 λεπτά.
Το Βελούχι του Λάκη Αναστασόπουλου πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης και πήρε εύκολα και δίκαια την φιλική νίκη. Οι «κυανόλευκοι» έβγαλαν αρκετές όμορφες επιθέσεις και παρά τις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει στο ρόστερ έδειξαν ότι και φέτος θα έχουν ποιοτικό και δυνατό σύνολο. Τα τέρματα σημείωσαν οι: Τάκης Σαϊτης, Άλεξ Μπακαλίδης, Δημήτρης Τσιλιμέκης και Πάνος Λιάγκας με εκτέλεση πέναλτι.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα έκανε την χειρότερη της εμφάνιση σε όσα φιλικά έχει δώσει και φέτος και ηττήθηκε με βαρύ σκορ. Οι «κόκκινοι» είχαν αρκετά κενά στην άμυνα και δεν μπόρεσαν να «διασπάσουν» και την άμυνα του αντιπάλου. Στόχος φυσικά και αυτού του φιλικού ήταν να γίνει μια ακόμη δυνατή προπόνηση. Χτες η ομάδα είχε νικηφόρο φιλικό απέναντι στα Άγραφα με 2-1.

Ρέφερι ο Πασσάς


Την αναμέτρηση σφύριξε ο παράγοντας του ΑΠΟΚ Κώστας Πάσσας, ο οποίος πριν από αρκετά χρόνια έχει περάσει και από τον χώρο της διαιτησίας. Επόπτες δεν υπήρχαν.

75 λεπτά
Συνολικά 75 λεπτά αγωνίστηκαν οι δυο ομάδες. Το πρώτο μέρος κράτησε 35 λεπτά και το δεύτερο 40.

Απέναντι στην πρώην


Ο Λάκης Αναστασόπουλος (Φωτογραφία) «κοούτσαρε» τον ΑΠΟΚ ενάντια στην πρώην του ομάδα. Ενώ εντός γηπέδου αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα και τον αδερφό του Κώστα τέθηκε ο μέσος Πάνος Λιάγκας του Βελουχίου.

Επανεμφάνιση Καρβέλη


Ο φορ Μπάμπης Καρβέλης αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε φιλικό φέτος με τον ΑΠΟΚ. Έπαιξε στο πρώτο μέρος αγωνιζόμενος στην κορυφή της επίθεσης.

Συνεχόμενα ματς
Η Μυρίκη προέρχονταν από καλή εμφάνιση στο φιλικό της Τρίτης(9/9) με τα Άγραφα με σκορ 2-1. Δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις νίκες και ηττήθηκε κάνοντας άσχημη εμφάνιση.

Α΄ Μέρος

Ξεκίνησε καλύτερα
Το Βελούχι ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειξε τις διαθέσεις του.

Το «10΄ το καλό»


Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου στο 10ο λεπτό πέτυχε ένα όμορφο γκολ και άνοιξε το σκορ. Ο Άλεξ Μπακαλίδης τροφοδότησε τον Τάκη Σαϊτη (Φωτογραφία) που με έξοχο ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της Μυρίκης και πέτυχε το 1-0.

Προσπάθησε να ισοφαρίσει


Η απάντηση της Μυρίκης ήρθε ένα λεπτό αργότερα και έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Γιώργος Μαντέκας πάσαρε στον Θωμά Τσίπρα (Φωτογραφία) που σούταρε από καλή θέση με τον Δημήτρη Ρεσίτη να διώχνει σε κόρνερ.

Ισορροπημένο φινάλε
Χωρίς ευκαιρίες έκλεισε το πρώτο μέρος, αφού από το 20 λεπτό και έπειτα η Μυρίκη ισορρόπησε και ο ΑΠΟΚ παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Στην κόντρα
Οι «κόκκινοι» επιτέθηκαν κυρίως μέσα από αντεπιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ.

Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Καρβέλης σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ στην κίνηση του Σαϊτη στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε σε κόρνερ ο Φακίτσας. Το κόρνερ εκτέλεσε από τα δεξιά ο Χρυσαφόπουλος και την κεφαλιά του Φλωράκη από κοντά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο γκολκίπερ της Μυρίκης.
10΄: Ο Μπακαλίδης τροφοδότησε τον Σαϊτη, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ στο δεξί «Γ» των «κόκκινων» πέτυχε το 1-0.
11΄: Ο Μαντέκας άνοιξε αριστερά στον Τσίπρα, που σούταρε από πλάγια μέσα στην περιοχή με τον Ρεσίτη να αποκρούει σε κόρνερ.
15΄: Σουτ του Τσιλιμέκη εκτός περιοχής πέρασε χαμηλά άουτ από την δεξιά γωνία της Μυρίκης.
19΄: Σουτ του Καρβέλη μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ.
20΄: Ο Λιάγκας Π. σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο Φακίτσας απέκρουσε από την αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
32΄: Ο Φούκας είδε εκτός θέσης τον Ρεσίτη, σούταρε από μακριά με την μπάλα να φεύγει άουτ από την δεξιά του γωνία.

Β΄ Μέρος

Απτόητος ο Κρασιάς


Ο αρχηγός του ΑΠΟΚ Γιώργος Κρασιάς συνεχίζει και φέτος παρότι είναι 43 ετών. Ο «γερόλυκος» των γηπέδων αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος στο κέντρο της άμυνας έχοντας θετική παρουσία.

Άνηκε στον ΑΠΟΚ
Το δεύτερο μέρος άνηκε στην ομάδα του Βελουχίου, που μέσα από ταχύτατες επιθέσεις δημιουργούσε ευκαιρίες σκοράροντας άλλες 3 φορές.

Μόλις 5 λεπτά


Ο 15χρονος φορ Στέλιος Ρεσίτης (Φωτογραφία) έπαιξε στο δεύτερο μέρος μόλις 5 λεπτά, αφού αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο 40΄ από τον Δημήτρη Τσιλιμέκη. Προηγουμένως είχε χάσει σημαντική ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Στάθη Φακίτσα.

Έφτασε τα 3

 












Σε διάστημα 6 λεπτών το Βελούχι έκανε 3 τα τέρματα του. Στο 48ο λεπτό ο Δημήτρης Τσιλιμέκης σέντραρε από αριστερά και ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Αριστερά) με χαμηλό σουτ στην γωνία της Μυρίκης έκανε το 2-0. 5 λεπτά αργότερα ο Σπύρος Ξαγάρας με βαθιά μπαλιά έβγαλε τον Άλεξ Μπακαλίδη τετ α τετ με τον Στάθη Φακίτσα, ο πρώτος πλάσαρε στην έξοδο και ο Δημήτρης Τσιλιμέκης (Φωτογραφία Δεξιά) από κοντά με προβολή στην κενή εστία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.


Άστοχος ο Καλύβας


Η Μυρίκη έχασαν την καλύτερη τους ευκαιρία στο β΄ μέρος στο 49ο λεπτό όταν μετά την σέντρα του Κώστα Λιάγκα από δεξιά, ο Ταξιάρχης Καλύβας σούταρε πάνω από το τέρμα του Χρήστου Αχμέτη.

Άλλαξε γκολκίπερ


Στην φάση του 3ου γκολ ο τερματοφύλακας της Μυρίκης Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία) χτύπησε και την θέση του πήρε για το υπόλοιπο του ματς ο αμυντικός Φώτης Ζαχαράκης.


Μπήκαν οι μικροί
Στο 66ο λεπτό του αγώνα μπήκαν στο παιχνίδι οι δυο μικροί που προπονούνται με τον ΑΠΟΚ και ανήκουν στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002. Πρόκειται για τον 13χρονο Γιώργο Σερπάνο και τον 12χρονο Θανάση Τριανταφύλλου. Ο πρώτος είναι ο γιος του πρώην παίκτης της ομάδας Δημήτρη και νυν της Κρέντης.


Φινάλε με γκολ


Με ένα 4ο τέρμα και μια αριστοτεχνική εκτέλεση πέναλτι ολοκληρώθηκε το φιλικό. Στο 75ο λεπτό ο Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Γιώργο Μπουμπουρή κερδίζοντας το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και με άψογη εκτέλεση α λα Αντονίν Πανένκα έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Φώτη Ζαχαράκη (4-0).

Οι καλύτερες φάσεις
37΄: Ο Λιάγκας Π. πάσαρε στον Ρεσίτη Σ., που πλάσαρε εξ επαφής τον Φακίτσα, που απέκρουσε σωτήρια.
48΄: Ο Τσιλιμέκης σέντραρε από αριστερά και ο Μπακαλίδης από το ύψος του πέναλτι κατέβασε και με σουτ χαμηλά στην γωνία της Μυρίκης έκανε το 2-0.
49΄: Ο Λιάγκας Κ. έβγαλε σέντρα από δεξιά και το μονοκόμματο σουτ του Καλύβα από καλή θέση πέρασε λίγο πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.
53΄: Ο Ξαγάρας με μπαλιά έβγαλε τον Μπακαλίδη τετ α τετ με τον Φακίτσα, που πλάσαρε και ο Τσιλιμέκης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας την έσπρωξε στα δίχτυα εξ επαφής, κάνοντας το 3-0.
66΄:  Ο Μπακαλίδης σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Μπούτσι από καλή θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζαχαράκης.
68΄: Σουτ του Σταμούλη από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε ο Αχμέτης.
69΄: Ο Μπούτσι έβγαλε σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά-«ψαράκι» του Τσιλίκα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
71΄: Ο Τριανταφύλλου έδωσε στον Λιάγκα Π., ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής λίγο άουτ.
75΄: Ο Λιάγκας Π. μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Μπουμπουρή, κερδίζοντας το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο ίδιος με όμορφη αριστοτεχνική εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα με «σκάψιμο» ψηλά στο αριστερό «παραθυράκι» του Ζαχαράκη (4-0).

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Λάκης Αναστασόπουλος): Ρεσίτης Δ.(36΄ Αχμέτης), Τσιλιμέκης Δ.(36΄ Πάτρου), Χρυσαφόπουλος(36΄ Ρεσίτης Σ., 40΄ λ.τρ. Τσιλιμέκης Δ., 66΄ Τριανταφύλλου), Ξαγάρας, Κουτσουπιάς(36΄ Ράπτης), Λιάγκας Π., Γιαννόπουλος(36΄ Κρασιάς Γ.), Φλωράκης(36΄ Μπούτσι), Σαϊτης(36΄ Τσιλίκας), Μπακαλίδης(66΄ Σερπάνος), Καρβέλης(36΄ Μπάμπε)

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας(55΄ λ.τρ. Ζαχαράκης), Μπουμπουρής Γ.(Χ), Ζαχαράκης(36΄ Γενιτσαρόπουλος Κ.), Κρασιάς Ι.(55΄ Μπουμπουρής Δ.), Κοτρώνης(55΄ Μπάρκας), Καλύβας, Ζαλοκώστας(36΄ Σταμούλης), Φούκας(36΄ Μαυρογόνατος), Ντότσικας(55΄ Γαλανός), Μαντέκας(36΄ Λιάγκας Κ.), Τσίπρας(36΄ Ζαραβέλης)

Διαιτητής: Κώστας Πασσας (Γενικός Γραμματέας ΑΠΟΚ Βελούχι)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος