Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Αίολος-Φραγκίστα 3-1

Ο κυπελλούχος Αίολος έκανε την ανατροπή στο δεύτερο μέρος και νίκησε την μαχητική Φραγκίστα με σκορ 3-1.
Ο επαναληπτικός αγώνας κυπέλλου για την 1η φάση του θεσμού έγινε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε 10 λεπτά μετά τις 4. Τον παρακολούθησαν γύρω στους 30 θεατές και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα έκανε κακή εμφάνιση και το μόνο που κρατάει από την αναμέτρηση είναι το αποτέλεσμα. Το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα για την ομάδα του Προφήτη Ηλία μετά το 1-4 στην Φραγκίστα και αγωνίστηκαν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές. Ο Αίολος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος και ισοφάρισε στην επανάληψη με τον Γιάννη Ηλιάδη, βάζοντας στο τελευταίο 10λεπτο δυο γκολ με τους Δημήτρη Κουρλό και Κώστα Μπουμπουρή να διαμορφώνουν το τελικό σκορ. Μάλιστα ο φορ Κουρλός είχε δοκάρι με όμορφο σουτ εκτός περιοχής στο 89ο λεπτό.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού όσο είχε δυνάμεις ήταν αρκετά ανταγωνιστική και παίζοντας κλειστή άμυνα με όλες τις γραμμές είναι να κοντά κατάφερε να κάνει μια αρκετά καλή εμφάνιση. Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους μπροστά από την εστία του Χρήστου Σάλτη και μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Γιάννης Μπισμπίκης πέτυχε το 0-1. Στην επανάληψη ο ΑΠΟΔΦ παρά την γρήγορη ισοφάριση δεν παράτησε το ματς και είχε δοκάρι με τον 16χρονο Γιώργο Ντάλλα. Στα τελευταία λεπτά έμεινε από δυνάμεις και γνώρισε την ήττα.
Στα ημιτελικά του κυπέλλου ο Αίολος θα παίξει με την Κρέντη σε νέα σειρά διπλών αναμετρήσεων. Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά το ερχόμενο Σάββατο για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Λίγος κόσμος
Ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και μοιραία δεν συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων του Καρπενησίου, οι οποίοι βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο για να δουν τον αγώνα Άγραφα-Μυρίκη. Στο Δημοτικό στάδιο ήταν περίπου 30 θεατές. Το ματς έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.

Αντίπαλοι και στο πρωτάθλημα
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν για 3η συνεχή φορά και θα παίξουν το ερχόμενο Σάββατο για την 1η αγωνιστική της Α΄ Ευρυτανίας.

Επόμενη η Κρέντη
Ο κυπελλούχος Αίολος θα παίξει στα ημιτελικά σε διπλούς αγώνες κόντρα στην Κρέντη. Η ομάδα της Κρέντης πέρασε στους «4» χωρίς να δώσει κάποιο παιχνίδι και ήταν ο πρώτος περυσινός αντίπαλος του Αιόλου στην πορεία για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αρκετοί εκτός
Αρκετές απουσίες είχε ο Αίολος. Πολλοί βασικοί λόγω rotation, αλλά και τραυματισμών είδαν το παιχνίδι από την κερκίδα. Εκτός 18αδας έμειναν οι: Χάρης Ζαραβέλης, Χρήστος Ράμμος, Κώστας Μπόνιας, Νίκος Ράικος, Νίκος Νικολάου και Θωμάς Αζακάς.


Με 15αδα
Αντίθετα η Φραγκίστα ταξίδεψε στο Καρπενήσι με αποστολή μόλις 15 ποδοσφαιριστών. Στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Γούλας, που δεν αγωνίστηκε καθόλου και δηλώθηκε με το νούμερο 15 ο τραυματίας γκολκίπερ Γιώργος Λαθύρης.

Γκολκίπερ ο Χ.Σάλτης


Ο βασικός γκολκίπερ της Φραγκίστας απουσίαζε λόγω τραυματισμού και την εστία των «βυσσινί» υπερασπίστηκε ο Χρήστος Σάλτης. Στον πρώτο αγώνα κυπέλλου ο Σάλτης είχε παίξει μέσα, αγωνιζόμενος στον χώρο του κέντρου.

Ντεμπούτο Χαλκιά & Δ.Λαθύρη














Για την Φραγκίστα έκαναν ντεμπούτο δυο νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Γιάννης Χαλκιάς (Φωτογραφία Αριστερά),  που αποκτήθηκε από το Κεράσοβο και στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε ο Δημήτρης Λαθύρης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος μεταγράφηκε από τον Άγιο Προκόπιο. Οι δυο ποδοσφαιριστές ήταν οι μόνες διαφοροποιήσεις του Χρήστου Γαλανού σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής. Αντικατέστησαν τους: Γιώργο Λαθύρη και Δημήτρη Κετσιλή, που απουσίαζε.

Μέσα 4


Ο Κώστας Γουλέτας παρέταξε τους γηπεδούχους με 4 αλλαγές σε σχέση με την εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής. Στο αριστερό άκρο της άμυνας έπαιξε ο Πάνος Αζακάς (Φωτογραφία Αριστερά), στο κέντρο και στα αμυντικά χαφ ξεκίνησε το δίδυμο των Χρήστου Τόσκα και Γιώργου Ράικου (Φωτογραφία Κέντρο) και στο αριστερό άκρο του κέντρου ξεκίνησε ο Ηρακλής Καρατσίκης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Νίκου Νικολάου, Χάρη Ζαραβέλη, Χρήστου Ράμμου και Νίκου Ράικου. Και οι 4 έμειναν εκτός 18αδας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Χρήστος Τόσκα έκανε ντεμπούτο με τον Αίολο, αφού αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Απεραντιακό. Ενώ πρώτη συμμετοχή για φέτος έκανε και ο Πάνος Αζακάς. Γιώργος Ράικος και Ηρακλής Καρατσίκης είχαν αγωνιστεί ως αλλαγή στον 1ο αγώνα.

Α΄ Mέρος

Ανούσια κατοχή
Ο Αίολος είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο έκανε αρκετά λάθη στην επιθετική του ανάπτυξη. Ελάχιστες φορές κατάφερε να γίνει απειλητικός και παράλληλα έμεινε στο σκορ 6 λεπτά πριν την ανάπαυλα.

Υποδειγματική άμυνα
Οι «βυσσινί» έδωσαν χώρο στον αντίπαλο και έπαιξαν αμυντικά και κατάφεραν να βγάλουν το πρώτο μέρος προηγούμενοι στο σκορ με 0-1. Ο ΑΠΟΔΦ επιτέθηκε μέσα από αντεπιθέσεις και στο 39΄ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος στην αντίπαλη άμυνα και προηγήθηκε.

Γρήγορη αλλαγή

 












Και σε αυτό το ματς ο Κώστας Γουλέτας έκανε νωρίς-νωρίς την πρώτη του αλλαγή. Θέλησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και στο 32ο λεπτό έβγαλε εκτός του Χρήστο Τόσκα (Φωτογραφία Αριστερά) και «έριξε» στο ματς τον Πάνο Μάρκη (Φωτογραφία Δεξιά). Ο στρατευμένος Μάρκης έκανε ντεμπούτο για φέτος παίζοντας στο δεξί άκρο του κέντρου, αφού αποκτήθηκε από τα Άγραφα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την σεζόν 2010-2011 ήταν συμπαίκτης στα Άγραφα με τον προπονητή του Κώστα Γουλέτα.


Ακυρωθέν γκολ


Στο 37ο λεπτό ακυρώθηκε τέρμα ως οφσάιντ για τους γηπεδούχους. Ο Γιώργος Ράικος σέντραρε από δεξιά και ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία) από κοντά σκόραρε. Ο δεύτερος βοηθός Δημήτρης Γιαννιώτης είχε σηκωμένη την σημαία του και το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ.


Εκμεταλλεύτηκε το λάθος


Η ομάδα της Φραγκίστας δεν χαρίστηκε στο 39ο λεπτό και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο Θεοδόσης Κόκκοτος συγκρούστηκε με τον Γιάννη Ηλιάδη και απέκρουσε λάθος την μπάλα και ο Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) εκτός περιοχής σημάδεψε σωστά και με σουτ στην κενή εστία έκανε το 0-1. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής είχε σκοράρει και στο ματς της Κυριακής το μοναδικό γκολ της ομάδας του.



Κίτρινη για «θέατρο»


Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος (Φωτογραφία) «κιτρίνισε για θέατρο» τον φορ του Αίολου Δημήτρη Κουρλό, ο οποίος έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα αντιπάλου και ζήτησε πέναλτι.



Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Τόσκα έδωσε για τον Γούλα, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του Σάλτη.
22΄: Σουτ του Ράικου εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
39΄: Μετά από λάθος διώξιμο του Κόκκοτου, ο Μπισμπίκης Ι. σούταρε εκτός περιοχής στην κενή εστία και έκανε το 0-1.
42΄: Ο Γούλας πάσαρε για τον Στόκα, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία του Σάλτη.
45΄+1΄: Ο Αζακάς έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά από πάγια και ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.

Β΄ Μέρος

Δυο αναγκαστικές














Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου οι δυο ομάδες έκαναν δυο αλλαγές λόγω τραυματισμού. Ο Πάνος Στόκας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) για τους γηπεδούχους αποχώρησε και την θέση του πήρε ο Κώστας Καββαδίας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), που έπαιξε για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο ματς, αγωνιζόμενος ως αριστερός χαφ. Για την Φραγκίστα αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο δεξιός μπακ Αχιλλέας Λαθύρης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και την θέση του πήρε ο Γιώργος Καζάκος (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Ντεμπούτο για φέτος έκανε και ο ποδοσφαιριστής της Φραγκίστας.




Πιο επιθετικός
Ο Αίολος έγινε πιο επιθετικός στο δεύτερο μέρος και ολοκλήρωσε το ματς, κάνοντας ολική ανατροπή. Τα δυο νικητήρια τέρματα τα πέτυχε στο τελευταίο 10λεπτο, όπου είχε ευκαιρίες να διευρύνει και άλλο το σκορ.

Από το κεφάλι του «Ήλι»


Ο Αίολος μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισε στο 50ο λεπτό με κεφαλιά του Γιάννη Ηλιάδη (Φωτογραφία). Ο Δημήτρης Κουρλός εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο έμπειρος αμυντικός με κεφαλιά στο κέντρο της εστίας και αριστερά έκανε το 1-1. Τρία λεπτά νωρίτερα ο «Ήλι» είχε πάρει νέα κεφαλιά από κόρνερ του Κουρλού, όμως ο Κώστας Κατσαδούρος απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής του τέρματος.



Νέος τραυματισμός
Η ομάδα της Δυτικής Φραγίστας έχασε έναν ακόμη ποδοσφαιριστή λόγω τραυματισμού. Στο 53ο λεπτό αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Δημήτρης Λαθύρης και την θέση του πήρε ο 16χρονος Γιώργος Ντάλλας, που έκανε ντεμπούτο για φέτος.



Ίδιο στυλ
Η Φραγκίστα για περίπου 35 λεπτά κρατούσε το «Χ» και μέσα από αντεπιθέσεις έψαξε το δεύτερο γκολ, έχοντας και δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά έμεινε από δυνάμεις, δέχτηκε αρκετή πίεση και ηττήθηκε τελικώς με 3-1.

Δοκάρι με Γ.Ντάλλα

 












Ο μόλις 16 ετών Γιώργος Ντάλλας (Φωτογραφία Αριστερά) στην 2η επίσημη συμμετοχή του με την Φραγκίστα είχε δοκάρι στο 68ο λεπτό. Ο δεξιός χαφ σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδόση Κόκκοτου, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Μάλιστα ο Γιώργος έπαιξε συμπαίκτης με τον 41χρονο πατέρα του Γιάννη (Φωτογραφία Δεξιά).


Μπροστά με Κουρλό


Ο φορ του Αίολου Δημήτρης Κουρλός στο 80ο λεπτό έκανε όμορφη ατομική ενέργεια εκτός περιοχής και με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Χρήστου Σάλτη έβαλε μπροστά την ομάδα του με 2-1. Στο προηγούμενο περίπου λεπτό είχε ακουστεί από τις κερκίδες παρότρυνση προς τον ποδοσφαιριστή του Αίολου να κάνει μια ατομική προσπάθεια και να σκοράρει από τον επί σειρά ετών γενικό γραμματέα της ομάδας Σεραφείμ Λερογιάννη.


Σκόραρε και 3ο με «Μπούμπου»


Το «κερασάκι» στην τούρτα στην νίκη των γηπεδούχων μπήκε στο 86ο λεπτό. Ο Δημήτρης Κουρλός σέντραρε από αριστερά και ο Κώστας Μπουμπουρής (Φωτογραφία) στην πρώτη του φετινή εμφάνιση με κοντινή προβολή σε κενή εστία δεν δυσκολευτεί να πραγματοποιήσει το τελικό 3-1.



«Άγγιξε» το 4-1
Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90΄ ο Αίολος είχε δοκάρι «αγγίζοντας» το 4ο γκολ. Ο Δημήτρης Κουρλός σούταρε εκτός περιοχής στο αριστερό κάθετο δοκάρι των «βυσσινί» και στην επαναφορά το σουτ του Πάνου Μάρκη μπλοκαρίστηκε από τον γκολκίπερ Χρήστο Σάλτη.


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά και ο Κατσαδούρος απέκρουσε προ της γραμμής, βρισκόμενος στην δεξιά γωνία της εστίας του τέρματος του Σάλτη.
50΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε νέο κόρνερ από δεξιά και ο Ηλιάδης με κεφαλιά στο κέντρο της εστίας και αριστερά ισοφάρισε σε 1-1.
52΄: Ο Κουρλός χτύπησε φάουλ από δεξιά και η γυριστή κεφαλιά του Ίβρου πέρασε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
58΄: Ο Μπισμπίκης Ι. πάσαρε στον Καζάκο Π., ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
60΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος έδωσε για τον Μάρκη, ο οποίος σούταρε και ο Σάλτης μπλόκαρε.
68΄: Ο Ντάλλας Γ. βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή και δεξιά και σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτου.
80΄: Ο Κουρλός έκανε ατομική ενέργεια εκτός περιοχής και με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας διαμόρφωσε το 2-1.
84΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Κουρλού από κοντά πέρασε άουτ πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΔΦ.
85΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Κουρλό, που σούταρε από τα όρια της περιοχής και αριστερά με τον Σάλτη να αποκρούει στην δεξιά του γωνία.
86΄: Ο Κουρλός γύρισε από αριστερά και ο Μπουμπουρής εύκολα από κοντά με προβολή έγραψε το τελικό 3-1.
89΄: Ο Κουρλός σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Φραγκίστας και στην επαναφορά ο Μάρκης σούταρε από κοντά και ο Σάλτης μπλόκαρε.

Κίτρινες Κάρτες
Τριανταφυλλόπουλος, Αζακάς Π., Κουρλός, Χαλκιάς, Νταλαφούρας, Ντάλλας Ι.

Διακριθέντες
Αίολος: Ηλιάδης, Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος
Φραγκίστα: Μπισμπίκης Ι., Χαλκιάς, Κατσαδούρος

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Ήταν ένα παιχνίδι κυπέλλου, τον στόχο μας εμείς τον είχαμε πετύχει από το πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα είχε αρκετές αλλαγές και ήθελα να παίξουνε και κάποια άλλα παιδιά, για να δω σε ποιους θα στηριχτώ. Ήμασταν πολύ κακοί και το μόνο που κρατάω είναι το αποτέλεσμα.»







Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Ήταν ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα. Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε καλά. Στο δεύτερο λόγω κούρασης και ότι δεν έχουμε κάνει προπονήσεις μείναμε από δυνάμεις στο τέλος. Παίξανε ξανά αρκετά νέα παιδιά. Είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση μας. Εάν είχαμε προηγηθεί στην φάση του δοκαριού στο 68ο λεπτό ίσως να είχαμε φτάσει ακόμη και στην νίκη. Ήμασταν εξ αρχής το αουτσάιντερ και ξέραμε ότι έργο μας ήταν δύσκολο. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση τους. Ευχαριστούμε τον Αίολο για την φιλοξενία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο κύπελλο.»



Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Τριανταφυλλόπουλος, Αζακάς Π., Ίβρος, Ηλιάδης, Τόσκα(32΄ Μάρκης), Ράικος Γ., Γούλας(65΄ Μπουμπουρής Κ.), Στόκας(46΄ λ.τρ. Καββαδίας), Κουρλός, Καρατσίκης

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Λαθύρης Α.(46΄ λ.τρ. Καζάκος Γ.), Γερονίκος Π., Νταλαφούρας, Χαλκιάς, Ντάλλας Ι.(86΄ Μπισμπίκης Φ.), Καζάκος Π., Κατσαδούρος Κ., Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Λαθύρης Δ.(53΄ λ.τρ. Ντάλλας Γ.)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος