Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Άγραφα-Μυρίκη 2-2

Σε ένα άκρως ενδιαφέρον προημιτελικό η Μυρίκη πήγε να κάνει την μεγάλη ανατροπή, ισοφαρίζοντας από 2-0 σε 2-2 τα Άγραφα, τα οποία ήταν αυτά που πήραν τελικά την πρόκριση, καθώς είχαν επικρατήσει στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας.
Ο δεύτερος προημιτελικός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 16:00 και έγινε υπό την παρουσία αρκετού φίλαθλου κόσμου. Το «ρευστό» 0-1 του α΄ παιχνιδιού άφηνε ανοιχτή την πρόκριση στα ημιτελικά.
Τα Άγραφα πήραν «κεφάλι» στο σκορ μόλις στο 2΄ με τον Δημήτρη Μπισμπίκη και είχαν το πάνω-χέρι για την πρόκριση σε συνδυασμό με το «μαξιλαράκι» του εκτός έδρας γκολ. Το δεύτερο τέρμα του Χρήστου Κατσαρή στην επανάληψη έδειχνε ότι θα τελείωνε τα πάντα, ωστόσο η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης των γηπεδούχων έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση-πρόκριση. Τελικώς το συγκρότημα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου πανηγύρισε την πρόκριση και θα αντιμετωπίσει στους «4» τον ΑΠΟΚ.
Η Μυρίκη «ξύπνησε» στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο τελευταίο 20λεπτο. Σε λιγότερο από 5 λεπτά έφερε το παιχνίδι «τούμπα» και ισοφάρισε σε 2-2 με τις αλλαγές Άγγελο Παχή και Χρήστο Λέρη, διεκδικώντας την πρόκριση ως το τέλος. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα παρουσίασε αρκετά καλύτερο πρόσωπο μετά τον πρώτο αγώνα. Οι «κόκκινοι» στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο πρωτάθλημα.
Οι δυο ομάδες θα τεθούν για 3η συνεχόμενη φορά αντιμέτωπες σε επίσημο παιχνίδι, καθώς την Κυριακή 5-10 θα παίξουν για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Προσέλκυσε κόσμο
Από τους 3 επαναληπτικούς που διεξήχθησαν αυτός μεταξύ Αγράφων και Μυρίκης ήταν ο μοναδικός, που συγκέντρωνε το ενδιαφέρον για την πρόκριση. Στις κερκίδες του προπονητικού κέντρου παραβρέθηκαν περίπου 70-80 φίλαθλοι.


Αντιμέτωπα με ΑΠΟΚ
Τα Άγραφα προκρίθηκαν στα ημιτελικά, όπου θα τεθούν αντιμέτωπα με τον ΑΠΟΚ σε διπλές αναμετρήσεις.

Μέσα ο Γιαννιώτης


Μια αλλαγή έκανε ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος όσον αφορά το βασικό σχήμα. Ο αριστερός μπακ Κώστας Γιαννιώτης αντικατέστησε τον Νίκο Κορέντζελο, ο οποίος έμεινε εκτός 18αδας λόγω τραυματισμού.

Ξανά στο πρωτάθλημα
Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες σε ακόμη μια αναμέτρηση. Αυτήν την φορά θα παίξουν για την 1η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας την Κυριακή 5 Οκτωβρίου.

3 διαφοροποιήσεις

 












Τρεις ποδοσφαιριστές ενίσχυσαν το αρχικό σχήμα του Σπύρου Κολόκα. Ο Βασίλης Ντότσικας, ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά) πέρασαν στην βασική 11αδα. Οι δυο πρώτοι απουσίαζαν στον πρώτο ημιτελικό. Εκτός αποστολής έμειναν οι: Θωμάς Τσίπρας και Γιάννης Ζαλοκώστας, ενώ στον πάγκο παρέμεινε ο Γιώργος (Χ) Μπουμπουρής.

Κόντρα στην παλιά του ομάδα


Την φανέλα της Μυρίκης σε επίσημο αγώνα φόρεσε ξανά μετά από 4 χρόνια ο Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία). Ο 38χρονος αμυντικός μέσος αντιμετώπισε μάλιστα την πρώην του ομάδα.

Ταινίες στα δίχτυα
Πριν την έναρξη το διαιτητικό τριο τοποθέτησε ταινίες στα δίχτυα και των δυο εστιών, καθώς υπήρχαν αρκετές τρύπες.



Α΄ Μέρος

Με το «καλημέρα» γκολ του Μπισμπίκη


Τα Άγραφα προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Λεωνίδας Κόγιας έδωσε στον Δημήτρη Μπισμπίκη, ο οποίος δοκίμασε σουτ από αρκετά μακριά, στέλνοντας την μπάλα στην γωνία του Στάθη Φακίτσα. Το τέρμα του 22χρονου αρχηγού των Αγράφων έδωσε σαφές προβάδισμα πρόκρισης.




Ισορροπημένο ημίχρονο
Το πρώτο 45λεπτο ήταν ισορροπημένο, καθώς και οι δυο ομάδες είχαν καλές στιγμές. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν σχετικά ικανοποιητικός.

Σούταρε ψηλά ο Καλύβας


Τα Άγραφα έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν δυο τα τέρματα τους στο 33΄. Ο σκόρερ Δημήτρης Μπισμπίκης γύρισε στον Κώστα Καλύβα, που σούταρε από καλή θέση αρκετά άουτ.



Με προσπάθειες του Λιάγκα


Η Μυρίκη είχε κύριο εκφραστή στις επιθετικές της προσπάθειες τον Κώστα Λιάγκα. Ο 23χρονος υψηλόσωμος φορ δοκίμασε να σκοράρει στο 20΄, στο 31΄ και στο 44΄.


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Κόγιας πάσαρε στον Μπισμπίκη, ο οποίος με ωραίο αρκετά μακρινό χαμηλό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Φακίτσα, κάνοντας το 1-0.
4΄: Ο Σταμούλης έκλεψε την μπάλα από αριστερά και σούταρε δυνατά ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Γιόγιου.
10΄: Πάσα του Νούλα στον Μπισμπίκη, που σούταρε από δεξιά πάνω από την εστία της Μυρίκης.
20΄: Ο Γκορόγιας πάσαρε στον Λιάγκα, ο οποίος σούταρε από θέση δεξιά και ο Γιόγιος μάζεψε με διπλή προσπάθεια.
28΄: Ο Νούλας έδωσε στον Βλάχο, ο οποίος σούταρε άσχημα έξω από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
31΄: Σέντρα του Ζαραβέλη από δεξιά, ο Λιάγκας σούταρε μετά από κακό διώξιμο της αντίπαλης άμυνας και ο Γιόγιος μάζεψε στην δεξιά του γωνία.
33΄: Ο Μπισμπίκης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Καλύβας Κ. από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή σούταρε απελπιστικά πάνω από τα δοκάρια του Φακίτσα.
44΄: Πάσα του Σταμούλη στον Λιάγκα, το σουτ που δοκίμασε ο τελευταίος κατέληξε αρκετά πάνω από το τέρμα των Αγράφων.

Β΄ Μέρος

«Δραματική» επανάληψη
Συγκινήσεις επεφύλασσε το δεύτερο μέρος. Τα Άγραφα φάνηκε να «κλειδώνουν» την πρόκριση μετά το τέρμα του Χρήστο Κατσαρή, αλλά η Μυρίκη μέσα σε 4 λεπτά ισοφάρισε σε 2-2. Τελικώς η ισοπαλία έδωσε την πρόκριση στους γηπεδούχους, που είχαν επικρατήσει στο πρώτο μέρος.

Τα έκανε 2 με Κατσαρή


Το προβάδισμα τους εδραίωσαν τα Άγραφα στο 64ο λεπτό. Ο Δημήτρης Μπισμπίκης εκτέλεσε από αρκετά μακριά φάουλ και ο Χρήστος Κατσαρής μετά από τραγική ολιγωρία στην περιοχή της Μυρίκης πλάσαρε ψύχραιμα και διαμόρφωσε το 2-0.




Σκόραραν οι «στρατευμένες» αλλαγές
Τα τέρματα για την Μυρίκη πέτυχαν οι: Άγγελος Παχής και Χρήστος Λέρης, που είχαν περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή. Οι δυο 19χρονοι ολοκληρώνουν τον Οκτώβριο την στρατιωτική τους θητεία.

Πρώτο επίσημο


Χρήστος Λέρης και Νίκος Φούκας (Φωτογραφία) απουσίαζαν από τον πρώτο προημιτελικό και αγωνίστηκαν στην επανάληψη, καταγράφοντας την πρώτη τους φετινή επίσημη συμμετοχή.

Αναγκαστικά εκτός ο «Γκο»
Λίγο πριν την συμπλήρωση τον 70΄ ο Δημήτρης Γκορόγιας αντικαταστάθηκε από τον Άγγελο Παχή λόγω τραυματισμού. Πρόβλημα τραυματισμού είχαν αντιμετωπίσει στο πρώτο μέρος οι συμπαίχτες του Κώστας Λιάγκας (Αντικαταστάθηκε) και Κώστας Ζαραβέλης, καθώς και στο φινάλε ο Μιχάλης Νούλας των γηπεδούχων.


Ξανά στο ματς με Παχή


Η Μυρίκη ήθελε 3 γκολ για να πάρει την πρόκριση και κατάφερε να πετύχει το 1ο από αυτά στο 73΄. Ο Άγγελος Παχής με κεφαλιά μετά από μπαλιά του Κώστα Ζαραβέλη πέτυχε το 2-1.




Το έφερε στα ίσια


4 λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2. Μετά από κόρνερ του Άγγελου Παχή, ο προωθημένος Γιάννης Κρασιάς έπιασε την κεφαλιά, ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος έδιωξε προ της γραμμής και ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) με σουτ βρήκε δίχτυα, βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι.




Προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα
Οι «κόκκινοι» προσπάθησαν στο τελευταίο 10λεπτο να πετύχουν και 3ο γκολ, που θα τους έδινε την πρόκριση χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μπήκε ο Σβερώνης


Ο Λάμπρος Σβερώνης πραγματοποίησε για φέτος την πρώτη του επίσημη παρουσία. Ο 23χρονος πέρασε στο γήπεδο στο 84΄ και αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ.

Διαμαρτυρίες Κολόκα
Μετά την λήξη του παιχνιδιού ο προπονητής της Μυρίκης Σπύρος Κολόκας διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητικό τρίο, διαφωνώντας με ορισμένες αποφάσεις.



Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Κόρνερ του Κατσαρή από δεξιά, κεφαλιά του Νούλα στο πρώτο δοκάρι απέκρουσε σε νέο κόρνερ ο τερματοφύλακας της Μυρίκης.
58΄: Γέμισμα του Ράπτη στον Καλύβα, ο οποίος έστρωσε στον Βλάχο, το σουτ του οποίου εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
64΄: Ο Μπισμπίκης εκτέλεσε μακρινό χτύπημα φάουλ από πλάγια αριστερά, ο Κατσαρής εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενούμενων και μέσα από την μικρή περιοχή με πλασέ πραγματοποίησε το 2-0.
73΄: Ο Ζαραβέλης έκανε την μπαλιά και ο Παχής με κοντινή κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Γιόγιου μείωσε σε 2-1.
76΄: Ο Ζαραβέλης γέμισε, η άμυνα των Αγράφων έδιωξε και το δυνατό σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.
77΄: Ο Παχής χτύπησε κόρνερ από αριστερά, ο Κρασιάς έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, ο Αθανασόπουλος έδιωξε σωτήρια προ της γραμμής και ο επερχόμενος Λέρης στο δεύτερο δοκάρι σούταρε ψηλά στην δεξιά πλευρά της εστίας των Αγράφων και ισοφάρισε σε 2-2.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιγαρίδας, Γραβιάς, Μπισμπίκης, Ζαραβέλης, Γενιτσαρόπουλος, Ντότσικας, Λέρης

Διακριθέντες
Άγραφα: Μπισμπίκης, Γιαννιώτης
Μυρίκη: Παχής, Ζαχαράκης
Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, για να χαθεί η πρόκριση, ευτυχώς δεν τα καταφέραμε. Χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ακόμη, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις και στους στόχους μας.»







Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων και καλή συνέχεια στον θεσμό του κυπέλλου. Συγχαρητήρια και στην ομάδα μου, διότι και αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, είχαμε τα αποθέματα και ισοφαρίσαμε σε 2-2, αλλά δεν μπορέσαμε να βάλουμε άλλο ένα γκολ για να περάσουμε εμείς.  Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, που μέχρι το τελευταίο λεπτό είχε ενδιαφέρον . Συνεχίζουμε τώρα να προετοιμαστούμε γιατί παίζουμε ξανά με τα Αγραφα την Κυριακή  και πιστεύω ότι θα αποκομίσουμε κάτι θετικό. Συγχαρητήρια και στους διαιτητές, μόνο σε 1-2 φάσεις πιστεύω τους ξέφυγαν, αλλά δεν κρίνανε αυτές οι αποφάσεις το αποτέλεσμα, μακάρι να συνεχίσουν έτσι.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Ράπτης, Γιαννιώτης(84΄ Σβερώνης), Τσιγαρίδας, Γραβιάς(46΄ Πάτρου), Κόγιας, Νούλας, Μπισμπίκης, Καλύβας Κ., Κατσαρής, Βλάχος(71΄ Αθανασόπουλος)

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαραβέλης, Ζαχαράκης, Γενιτσαρόπουλος Κ., Κρασιάς, Καλύβας Τ., Σταμούλης, Κοτρώνης(55΄ Φούκας), Λιάγκας(46΄ Λέρης), Ντότσικας, Γκορόγιας(69΄ λ.τρ Παχής)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος