Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ποταμιά-Κρέντη 3-1

Η πιο έτοιμη Ποταμιά σε ένα ακόμη φιλικό «τεστ» επικράτησε της Κρέντης με σκορ 3-1.
Το παιχνίδιπραγματοποιήθηκε την Τρίτη (9/9) στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Κράτησε 70 λεπτά.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και πήρε νέα φιλική νίκη. Οι Μεγαλοχωρίτες παρότι είχαν αρκετές απουσίες έδειξαν ότι και φέτος διαθέτουν αρκετό βάθος, έχοντας μεγάλο ρόστερ. Το πρώτο γκολ πέτυχε στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Ντίνος Γιαννόπουλος και αφού είχε προηγηθεί νωρίτερα δοκάρι του Γιώργου Ζαγκότση. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα έφτασε γρήγορα στο 3-0 με τέρματα του νεαρού Βαγγέλη Φύκα και του Κώστα Γιαννακόπουλου. Τελικώς το σκορ διαμορφώθηκε στο 3-1 με την Κρέντη να χάνει και πέναλτι.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα παρότι ήταν ανέτοιμη έχοντας λίγες προπονήσεις στα πόδια της είχε ορισμένα καλά διαστήματα σε απόδοση. Τα τελευταία λεπτά κάθε ημιχρόνου άνηκαν σε αυτήν. Μάλιστα στο δεύτερο μείωσε σε 3-1 με γκολ του Γιώργου Βούρτσα και είχε χαμένο πέναλτι με τον Δημήτρη Σερπάνο (Εκτέλεσε στο κάθετο δοκάρι).
Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού θα δώσει ξανά φιλικό την Πέμπτη (11/9) κόντρα στα Άγραφα, ενώ η Κρέντη δεν έχει «κλείσει» ακόμη νέο ματς.

70 λεπτά
Το φιλικό κράτησε 70 λεπτά και παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 35 λεπτών.

Διαφορετικοί διαιτητές

 












Το πρώτο μέρος σφύριξε ο γκολκίπερ του Αίολου Θεοδόσης Κόκκοτος (Φωτογραφία Αριστερά) και το δεύτερο ο παίκτης της Ποταμιάς Χρήστος Κοσμάς (Φωτογραφία Δεξιά). Κανείς από τους δυο δεν είχε βοηθούς. Μάλιστα ο τελευταίος ήταν ιδιαίτερα αυστηρός στα σφυρίγματα εις βάρος της ομάδας του.

1ο ματς
Μετά από σχεδόν μια εβδομάδα προετοιμασίας η Κρέντη έδωσε το πρώτο της φιλικό.

Υπό το βλέμμα Γουλέτα
Διάστημα του πρώτου ημιχρόνου του φιλικού παρακολούθησε και ο τεχνικός του Αίολου Κώστας Γουλέτας. Η ομάδα του είχε προπόνηση λίγα λεπτά αργότερα στο κεντρικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου.


Παρουσία ΕΠΣΕ
Το φιλικό παρακολούθησε το στέλεχος της ΕΠΣΕ και παλιός Πρόεδρος της Κρέντης Κώστας Μάκκας, ο οποίος είναι πάντα κοντά στις προσπάθειες που κάνει η ομάδα του χωριού του. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο νυν Πρόεδρος της ομάδας Κώστας Λάππας.


Ίδιοι γκολκίπερ

 












Η Κρέντη δεν είχε στην διάθεση της τερματοφύλακα και «δανείστηκε» τους πορτιέρο της Ποταμιάς. Στο πρώτο 35λεπτο την εστία της Κρέντης υπερασπίστηκε ο Αλέκος Κόκκοτας (Φωτογραφία Αριστερά) και στο δεύτερο ο Κώστας Χειλάς (Φωτογραφία Δεξιά). Αντίθετα κάτω από τα δοκάρια των Μεγαλοχωριτών ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Κώστας Χειλάς και στο δεύτερο ο Αλέκος Κόκκοτας.

Ντεμπούτο «Σερ»-Μπισμπίκη-Ιωάννου


3 αποκτήματα της Κρέντης έκαναν ανεπίσημο ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα του Νίκου Βούρτσα. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία Δεξιά) που αποκτήθηκε από τα Άγραφα στο κέντρο και στα αμυντικά χαφ ξεκίνησε ο Βασίλης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Κέντρο), που ήρθε ως ελεύθερος από την Φραγκίστα και στην επίθεση αγωνίστηκε ο τέως «κυανόλυεκος» του ΑΠΟΚ Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία Αριστερά). Οι δυο τελευταίοι έχουν συνυπάρξει πριν δυο χρόνια αγωνιζόμενοι στην Φραγκίστα.


Α΄ Μέρος

Έλεγξε η Ποταμιά
Από την αρχή η Ποταμιά προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της, ελέγχοντας τον χώρο της μεσαίας γραμμής και αναγκάζοντας τους Κρεντιώτες να «οπισθοχωρήσουν».

Δοκάρι ο «Τσέλος»


Ο Γιώργος Ζαγκότσης (Φωτογραφία) είχε δοκάρι για την Ποταμιά στο 26ο λεπτό. Ο «Τσέλος» σούταρε εκτός περιοχής χαμηλά με την μπάλα να σταματάει στην ρίζα της δεξιάς δοκού του Αλέκου Κόκκοτα.

Πίεσε η Κρέντη
Η ομάδα της Κρέντης από το 25ο λεπτό και λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιχρόνου επιτέθηκε και έψαξε το γκολ.

Αποκρούσεις του «Τακαρέλ»


Χωρίς να δεχτεί γκολ έβγαλε το πρώτο μέρος ο Κώστας Χειλάς. Ο γνωστός στο κοινό ως «Τακαρέλ» απέκρουσε στο 28ο λεπτό σουτ του Νίκου Βούρτσα (Φωτογραφία) σε κόρνερ, κεφαλιά του ίδιου στην συνέχεια και 4 λεπτά αργότερα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Δημήτρη Σερπάνου.

Στο παρά 2


2 μόλις λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι της Ποταμιάς άνοιξαν το σκορ. Ο Γιώργος Ζαγκότσης πάσαρε στον Ντίνο Γιαννόπουλο (Φωτογραφία), που σούταρε με την μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλο και να καταλήγει στην δεξιά γωνία της Κρέντης (1-0).


Οι καλύτερες φάσεις
5΄:  Πλασέ του Γιαννόπουλου μέσα από την περιοχή και δεξιά πέρασε πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
15΄: Δυνατό σουτ του Κοσμά εκτός περιοχής έφυγε μόλις άουτ από την εστία του Κόκκοτα.
20΄: Ο Μπίκας βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή και αριστερά και πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
24΄: Χτύπημα φάουλ του Κοσμά από αριστερά με πολλά φάλτσα μπλόκαρε ο πορτιέρο της Κρέντης στην αριστερή του γωνία.
26΄: Σουτ του Ζαγκότση εκτός περιοχής σταμάτησε στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού της Κρέντης.
28΄: Σουτ του Βούρτσα Ν. από τα όρια της περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο Χειλάς. Ο Ντάλλας Αθ. εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και την κεφαλιά του Βούρτσα Ν. από κοντά απέκρουσε ξανά σωτήρια ο Χειλάς. Στην συνέχεια ο Γκούρλιας σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
32΄: Ο Βούρτσας Ν. με μπαλιά βρήκε τον Σερπάνο, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά σούταρε ψηλά από πλάγια θέση με τον Χειλά να αποκρούει σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία.
33΄: Ο Ζαγκότσης πάσαρε στον Γιαννόπουλο, που μέσα από την περιοχή με «σκαφτό» πλασέ και με την μπάλα να βρίσκει και σε αντίπαλο πέτυχε το 1-0.
34΄: Πλασέ του Ζαγκότση από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Ξεκίνησε με γκολ


Η Ποταμιά άρχισε το δεύτερο μέρος βάζοντας το δεύτερο της τέρμα. Ο Ντίνος Γιαννόπουλος πάσαρε στον Βαγγέλη Φύκα (Φωτογραφία) που μέσα από την περιοχή και αριστερά με όμορφο πλασέ στην αριστερή γωνία του Χειλά έκανε το 2-0. Ο 15χρονος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013 από την Ακαδημία.

3ο από «Τσίτα»


Ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) χρίστηκε σκόρερ στο 44ο λεπτό του αγώνα. Ο Ντίνος Γιαννόπουλος τον τροφοδότησε, αυτός μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Ντεμπούτο Γεωργάτου


Ο Διονύσης Γεωργάτος έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με την Κρέντη παίζοντας στο δεξί άκρο της άμυνας. Αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα.

Μείωσε ο Γ. Βούρτσας

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ και μείωσαν το σκορ. Ο Δημήτρης Σερπάνος εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ από την άμυνα, ο Γιώργος Γκορόγιας έκανε τραγικό λάθος και ο Γιώργος Βούρτσας από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε στην έξοδο αφύλακτος στην αριστερή γωνία του Αλέκου Κόκκοτα (3-1). Ο Βούρτσας επέστρεψε μετά από 6 μήνες παρουσίας του στα Άγραφα και το ανεπίσημο ντεμπούτο του συνδυάστηκε με γκολ.


Χαμένο πέναλτι


7 λεπτά αργότερα η Κρέντη έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει και άλλο το σκορ. Ο Γιώργος Βούρτσας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Στέφανο Γκορόγια (Φωτογραφία) και η Κρέντη κέρδισε το πέναλτι. Ο Δημήτρης Σερπάνος το εκτέλεσε, όμως σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι.


Οι καλύτερες φάσεις
38΄: Ο Γιαννόπουλος έδωσε στον Φύκα, που με όμορφο πλασέ στην αριστερή γωνία του Χειλά έκανε το 2-0.
39΄: Σουτ του Σερπάνου από καλή θέση μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
41΄: Χτύπημα φάουλ του Σερπάνου πέρασε πάνω από την εστία του Κόκκοτα.
42΄: Ο Βούρτσας Γ. σέντραρε από δεξιά και ο Βούρτσας Ν. βρήκε ελάχιστα εξ επαφής την μπάλα με το κεφάλι, που πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
44΄: Ο Γιαννόπουλος πάσαρε στον Γιαννακόπουλο που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία της Κρέντης πραγματοποίησε το 3-0.
60΄: Ο Σερπάνος εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ, ο Γκορόγιας Γ. έκανε τραγικό λάθος και ο Βούρτσας Γ. βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κόκκοτα τον πλάσαρε στην έξοχο στην αριστερή του γωνία (3-1).
67΄: Ο Βούρτσας Γ. έπεσε μέσα στην περιοχή από το δυνατό μαρκάρισμα του Γκορόγια Σ. και η Κρέντη κέρδισε το πέναλτι. Ο Σερπάνος το εκτέλεσε, σουτάροντας στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
68΄: Σουτ του Βούρτσα Ν. μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Ποταμιάς.
70΄: Όμορφη προσπάθεια του Ντάλλα Αθ. από δεξιά και σουτ του ίδιου απέκρουσε με τα πόδια ο Κόκκοτας.

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Χειλάς(36΄ Κόκκοτας), Μπίκας, Μαντζιούτας Ν.(36΄ Νεοφύτου), Κοσμάς(36΄ Γκορόγιας Σ.), Ζαγκότσης(36΄ Μπούρας Κ.), Γιαννακόπουλος(61΄ Νάσιος), Μαντζιούτας Κ., Γιαννόπουλος, Νάσιος(36΄ Φύκας), Μπούρας Σ.(36΄ Μπούρμπος, 61΄ λ.τρ. Ζαγκότσης), Γκορόγιας Γ.(61΄ Μαντζιούτας Ν.)

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Κόκκοτας(36΄ Χειλάς), Μπύρος Σ., Μπισμπίκης, Γκούρλιας, Βούρτσας Ν., Κουρκουβής(61΄ Γεωργάτος), Τσάκνης, Κουτσούμπας(36΄ Βούρτσας Γ.), Σερπάνος, Ντάλλας Αθ.(Ν), Ιωάννου

Διαιτητής: Θεοδόσης Κόκκοτος (Α΄ Μέρος, Ποδοσφαιριστής Αίολου)-Χρήστος Κοσμάς (Β΄ Μέρος Ποδοσφαιριστής Ποταμιάς)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος