Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Μυρίκη-Άγραφα 2-1

Δεύτερη συνεχόμενη φιλική νίκη πέτυχε η ομάδα της Μυρίκης, η οποία επικράτησε στις λεπτομέρειες με 2-1 της Νέας Αθλητικής Ένωσης Αγράφων, κάνοντας την ανατροπή στο σκορ.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου και άρχισε λίγο πριν τις 7. Διεξήχθη με περιορισμένη ορατότητα και είχε διάρκεια 60 λεπτά. Οι δυο ομάδες έχουν κληρωθεί στην πρώτη φάση του κυπέλλου, αλλά και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Η Μυρίκη έδωσε το τέταρτο κατά σειρά φιλικό της παιχνίδι και πέτυχε την 3η της νίκη, έχοντας θετικό πρόσημο. Ανέβασε την απόδοση της στην επανάληψη και έφτασε στην τελική επικράτηση. Για την ομάδα του Σπύρου Κολόκα σκόραραν οι: Δημήτρης Κοτρώνης και Κώστας Σταμούλης.
Τα Άγραφα αγωνίστηκαν για πρώτη φορά και έκαναν καλή εμφάνιση στο πρώτο 30λεπτο. Προηγήθηκαν με τον Κώστα Καλύβα και πατούσαν καλά στο γήπεδο. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου αγωνίστηκε με πολλά νέα πρόσωπα και στόχος είναι να «δέσει» όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Οι «κόκκινοι» θα αγωνιστούν σε νέο φιλικό παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ, ενώ τα Άγραφα θα παίξουν με την Ποταμιά.

Διάρκειας 60΄
Το φιλικό παιχνίδι είχε διάρκεια 60 λεπτά. Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν σε δυο συνολικά 30λεπτα.

Με Ζωχάκη ρέφερι


Το παιχνίδι σφύριξε ο παράγοντας των Αγράφων Παναγιώτης Ζωχάκης, ο οποίος έχει φορέσει την φανέλα και των δυο ομάδων. Το τελευταίο του δελτίο βρίσκεται στα Άγραφα.

Τα επόμενα τους φιλικά
Η Μυρίκη θα παίξει νέο φιλικό παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, ενώ μια ημέρα μετά τα Άγραφα παίζουν κόντρα στην Ποταμιά.

Αντιμετώπισαν τα Άγραφα

 












Δυο πρώην ποδοσφαιριστές των Αγράφων και νυν της Μυρίκης αγωνίστηκαν κόντρα στην παλιά τους ομάδα. Πρόκειται για τον έμπειρο Βασίλη Ντότσικα (Φωτογραφία Αριστερά) και τον Ταξιάρχη Καλύβα (Φωτογραφία Δεξιά). Ο δεύτερος την περασμένη σαιζόν έπαιξε στην Φθιώτιδα με την Α.Ε. Δίβρης και αντιμετώπισε στο φιλικό τον αδερφό του Κώστα.

Στόπερ ο Μπισμπίκης


Σε ολόκληρο τον αγώνα ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων τον Δημήτρη Μπισμπίκη, ο οποίος έπαιξε στο κέντρο της άμυνας της Ένωσης.

Άρχισαν Βλάχος & Πλεξίδας


 












Ντεμπούτο με την νέα τους ομάδα έκαναν δυο ποδοσφαιριστές, που άρχισαν στο βασικό σχήμα. Πρόκειται για τον 31χρονο αμυντικό χαφ Πάνο Βλάχο (Φωτογραφία Αριστερά), που αποκτήθηκε από την Κρέντη και τον 16χρονο Γιώργο Πλεξίδα (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος αγωνιζόταν στην Ποταμιά.

Παρουσία παραγόντων
Το φιλικό παρακολούθησαν οι παράγοντες της Νέας Αθλητικής Ένωσης Αγράφων Θύμιος Μούτσελος και Χριστόφορος Κατσίκης. Από πλευράς Μυρίκης κοντά στην ομάδα ήταν ξανά ο Γιάννης Χαντζόπουλος.

Σειρά αγώνων
Οι δυο ομάδες θα δώσουν ακόμη 3 παιχνίδια, αλλά επίσημου χαρακτήρα. Θα παίξουν στους διπλούς προημιτελικούς του κυπέλλου Ευρυτανίας και για την 1η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ.

Α΄ Μέρος

Μπήκαν καλύτερα τα Άγραφα
Η Ένωση μπήκε πιο «γερά» στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε με τον Κώστα Καλύβα. Εν συνεχεία η Μυρίκη ισορρόπησε και έφτασε και αυτή στο τέρμα της ισοφάρισης.

Με σκόρερ τον Κώστα Καλύβα


Οι Αγραφιώτες προηγήθηκαν μόλις στο 12΄. Ο Κώστας Καλύβας κέρδισε την διεκδίκηση από τον Κώστα Γενιτσαρόπουλο και με άψογο τελείωμα νίκησε τον Στάθη Φακίτσα. Ο «Καλαΐφερτ» ανανέωσε την συνεργασία του με τα Άγραφα, στα οποία θα αγωνιστεί για 6η συνεχόμενη χρονιά. Είναι ο πρώτος σκόρερ και πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας.  



Ανέβηκε η Μυρίκη 


Οι «κόκκινοι» βελτιώθηκαν και έχασαν πολύ καλή στιγμή με τον Κώστα Λιάγκα (Φωτογραφία) στο 21ο λεπτό να αστοχεί σε θέση τετ α τετ μετά από ιδανική μπαλιά του Βασίλη Ντότσικα.

Πρεμιέρα Πάτρου


Την πρώτη του παρουσία με την φανέλα των Αγράφων έκανε και ο Ρέμμους Πάτρου, που πέρασε στο γήπεδο στο 21΄. Ο 41χρονος Ρουμάνος, που αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα στον Αίολο έπαιξε ως στόπερ.

Ισοφάριση από το Κοτρώνη


Δίχτυα βρήκε για δεύτερο σερί παιχνίδι ο νεοαποκτηθέντας Δημήτρης Κοτρώνης. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής με ωραίο κατέβασμα και πλασέ έκανε το 1-1 στο 27΄ μετά από τροφοδότηση του Ταξιάρχη Καλύβα.



Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Κατσαρής πάσαρε στον Καλύβα Κ., ο οποίος κατέβασε από αριστερά και σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι του Φακίτσα.
12΄: Ο Καλύβας Κ. κέρδισε την κόντρα από τον Γενιτσαρόπουλο, κλέβοντας την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με ιδανικό σουτ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης έκανε το 0-1.
15΄: Κόρνερ του Πλεξίδα από αριστερά, γυριστή κεφαλιά του Σβερώνη κατέληξε πάνω από την εστία του Φακίτσα.
21΄: Ο Ντότσικας με μπαλιά έβγαλε τον Λιάγκα σε θέση τετ α τετ, αλλά ο φορ της Μυρίκης σούταρε έξω από το δεξί δοκάρι του Γιόγιου.
25΄: Σουτ του Γκορόγια από θέση δεξιά απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Αγράφων.
26΄: Ο Μπισμπίκης έκανε γέμισμα, ο Αθανασόπουλος δοκίμασε το γυριστό σουτ, το οποίο έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι των «κόκκινων».
27΄: Ο Καλύβας Τ. τροφοδότησε με ωραία μπαλιά τον Κοτρώνη, ο οποίος κατέβασε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον Γιόγιο, κάνοντας το 1-1.

Β΄ Μέρος

«Κόκκινη» επικράτηση
Ισορροπημένο ήταν και το δεύτερο ημίχρονο. Η νίκη κατέληξε στο συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα με τέρμα του Κώστα Σταμούλη.

Άστοχος ο «Κόρε»


Τα Άγραφα έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ με τον Νίκο Κορέντζελο (Φωτογραφία), ο οποίος ύστερα από όμορφο επιθετικό συνδυασμό σούταρε άουτ.

Πέρασαν και άλλοι «νέοι»


 












Ανεπίσημο ντεμπούτο με τα Άγραφα έκαναν και οι: Πάνος Μπλέντζος (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), Γιάννης Δαράβαλης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά, Έπαιζαν στον Απεραντιακό), Βαγγέλης Ζανιάς (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), Πάνος Μαντέκας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά, Αγωνίζονταν στο Κεράσοβο) και ο Θωμάς Λίκα (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο), που προπονείται με την ομάδα.

Νικητήριο τέρμα από Σταμούλη


Την άτυπη φιλική νίκη στην ομάδα του χάρισε ο Κώστας Σταμούλης στο 50ο λεπτό με σουτ, εκμεταλλευόμενος την μπαλιά του σκόρερ του πρώτου τέρματος Δημήτρη Κοτρώνη. Ο 24χρονος «Στάμ» δυο λεπτά αργότερα έχασε την ευκαιρία για το 3-1, σουτάροντας άουτ μετά από σέντρα του Θωμά Τσίπρα.


Περιορισμένη ορατότητα
Τα τελευταία 10 περίπου λεπτά έγιναν..στο σκοτάδι, καθώς δεν άναψαν οι προβολείς του γηπέδου.

Οι καλύτερες φάσεις
35΄: Από ωραίο συνδυασμό Καλύβα Κ.-Κόγια-Κορέντζελου, ο τελευταίος πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιόγιου.
49΄: Ο Αθανασόπουλος σούταρε αδύναμα εκτός περιοχής μετά από ασθενές διώξιμο του Φακίτσα και ο τελευταίος μπλόκαρε εύκολα.
50΄: Ο Κοτρώνης με μπαλιά βρήκε τον Σταμούλη, ο οποίος μέσα στην περιοχή και αριστερά με σουτ στην αριστερή γωνία των Αγράφων πραγματοποίησε το 2-1.
52΄: Σέντρα του Τσίπρα από αριστερά, απευθείας σουτ του Σταμούλη εξ επαφής έφυγε πάνω από το τέρμα του Γιόγιου.
54΄: Ο Μπισμπίκης εκτέλεσε μακρινό φάουλ από δεξιά, ο Αθανασόπουλος έκανε την κεφαλιά, η οποία έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαχαράκης(31΄ Μαυρογόνατος), Κρασιάς(44΄ Λαθύρης), Καλύβας Τ.(44΄ Μπουμπουρής Δ.), Γενιτσαρόπουλος Κ., Ντότσικας(31΄ Μαντέκας Γ.), Μπουμπουρής Γ.(Χ) (38΄ Μπάρκας), Κοτρώνης, Ζαραβέλης(31΄ Φούκας Α.), Λιάγκας(31΄ Τσίπρας), Γκορόγιας(38΄ Σταμούλης)

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Κατσαρός(30΄ Γραβιάς), Μπισμπίκης, Βλάχος(21΄ Πάτρου), Πλεξίδας(25΄ Αθανασόπουλος), Κορέντζελος(42΄ Μπλέντζος), Τσιγαρίδας(40΄ Μαντέκας Π.), Κόγιας(47΄ Λίκα), Καλύβας Κ., Κατσαρής, Σβερώνης(31΄ Δαράβαλης, 45΄ Ζανιάς)

Διαιτητής: Παναγιώτης Ζωχάκης(Παράγοντας Αγράφων)































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος