Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Μυρίκη-Φραγκίστα 3-0

Ανώτερη ήταν η ομάδα της Μυρίκης, αφού νίκησε την Φραγκίστα με σκορ 3-0. Αυτό ήταν το πρώτο «τεστ» για τους φιναλίστ του περυσινού κυπέλλου.
Το παιχνίδι έγινε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3.30 το μεσημέρι. Κράτησε 72 λεπτά και έγινε και με διάστημα βροχόπτωσης ελαφριάς μορφής στο δεύτερο μέρος.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την υπεροχή σχεδόν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Σκόραρε 3 φορές και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο εν όψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων. Τα γκολ των «κόκκινων» σημείωσαν οι: Χρήστος Γενιτσαρόπουλος, Φώτης Ζαχαράκης και Δημήτρης Κοτρώνης.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού είχε την ευκαιρία να δώσει το πρώτο της αγώνας εν όψει της νέας χρονιάς. Ο ΑΠΟΔΦ επιτέθηκε κυρίως με αντεπιθέσεις και σε αρκετές περιπτώσεις πλησίασε το γκολ. Οι «μπλε» είχαν πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών και δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει προπονήσεις.

Διαιτητής ο προπονητής


Τον αγώνα σφύριξε ο προπονητής της Μυρίκης Σπύρος Κολόκας (Φωτογραφία). Βοηθοί δεν υπήρχαν.

72 λεπτά
Η αναμέτρηση κράτησε συνολικά 72 λεπτά. Παίχτηκε ένα 30λεπτο στο πρώτο μέρος και 42 λεπτά στο δεύτερο, έπειτα από επιθυμία των ποδοσφαιριστών.

Με Γαλανό
Όπως όλα δείχνουν τον άτυπο ρόλο του προπονητή στην ομάδα της Φραγκίστας θα έχει φέτος ο 33χρονος Πρόεδρος Χρήστος Γαλανός, ο οποίος ταξίδεψε στο Καρπενήσι μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας.

Πρώτο ματς
Η Φραγκίστα έδωσε το πρώτο της φιλικό, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία. Σε μια εβδομάδα θα αντιμετωπίσει για την πρώτη φάση του κυπέλλου τον κυπελλούχο Αίολο σε διπλούς αγώνες.

Αρκετές απουσίες
Οι φιναλίστ του κυπέλλου ήρθαν στο Καρπενήσι με αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών. Κατέβηκαν με μόλις 12 ποδοσφαιριστές.

Γκολκίπερ ο Φακίτσας


Η απουσία του βασικού γκολκίπερ του ΑΠΟΔΦ Γιώργου Λαθύρη ανάγκασε την ομάδα να πάρει ως «δανεικό» για τον φιλικό τον Στάθη Φακίτσα. Ο τερματοφύλακας της Μυρίκης αρχικώς υπήρχε σκέψη να μην αγωνιστεί λόγω μικροτραυματισμού του.

Ντεμπούτο Αρκουμάνη


Κάτω από τα δοκάρια της Μυρίκης και χωρίς να δεχτεί γκολ κάθισε το μεταγραφικό απόκτημα από τα Άγραφα Χρήστος Αρκουμάνης. Ο 29χρονος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο με την νέα του ομάδα χωρίς να δεχτεί γκολ.

1 απόκτημα


Για την ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας στο φιλικό συμμετείχε μόλις 1 από τα 3 καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα. Πρόκειται για τον Γιάννη Χαλκιά (Φωτογραφία), που είχε πολύ καλή παρουσία παίζοντας στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Γιώργο Νταλαφούρα. Πέρυσι ο Χαλκιάς αγωνίστηκε στην Β΄ Ευρυτανίας με το Κεράσοβο.

Α΄ Μέρος

«Ηνία» στην Μυρίκη
Η Μυρίκη πήρε τα «ηνία» της αναμέτρησης και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος.

Προβάδισμα με Χ. Γενιτσαρόπουλο


Η Μυρίκη στην πρώτη της ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια σκόραρε. Στο 14΄ ο Γιάννης Ζαλοκώστας σούταρε εκτός περιοχής, ο Στάθη Φακίτσας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος σκόραρε από κοντά (1-0).



Απείλησε με Ι.Μπισμπίκη


Η Φραγκίστα ολοκλήρωσε δυο επιθετικές ενέργειες με εκφραστή τον Γιάννη Μπισμπίκη. Πρώτα στο 13ο λεπτό το σουτ του αποκρούστηκε από τον Χρήστο Αρκουμάνη μετά την πάσα του Πάνου Γερονίκου από αριστερά και στο 25ο λεπτό μετά το φάουλ του Γιάννη Χαλκιά, ο Γιάννης Μπισμπίκης σούταρε με τον πορτιέρο της Μυρίκης να μπλοκάρει ξανά.

Με αντεπιθέσεις
Η Φραγκίστα είχε το μυαλό της στην άμυνα και όταν τις δίνονταν οι προϋποθέσεις γίνονταν απειλητική είτε με αντεπιθέσεις είτε με στημένες φάσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Γερονίκος Π. πάσαρε στον Μπισμπίκη Ι., που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε, με τον Αρκουμάνη να αποκρούει.
14΄: Σουτ του Ζαλοκώστα εκτός περιοχής απέκρουσε ο Φακίτσας στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Γενιτσαρόπουλος Χ. από κοντά με σουτ έκανε το 1-0.
25΄: Ο Χαλκιάς εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και το σουτ του Μπισμπίκη Ι. μέσα από την περιοχή μπλοκαρίστηκε από τον πορτιέρο της Μυρίκης.
28΄: Μακρινό σουτ του Μπουμπουρή Γ. από πλάγια δεξιά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του ΑΠΟΔΦ.
29΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Κ. έκανε προσωπική προσπάθεια και σούταρε μακριά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα.

Β΄ Μέρος

Με επέλαση το 2-0


Οι γηπεδούχοι σκόραραν το δεύτερο τους τέρμα μετά από επέλαση του αριστερού μπακ Φώτη Ζαχαράκη (Φωτογραφία) στο 46ο λεπτό. Ο 24χρονος παίκτης της Μυρίκης έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια έφτασε στα όρια της περιοχής και με σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 2-0.


Δοκάρι με «Σταμ»


Οι γηπεδούχοι της Μυρίκης είχαν δοκάρι στο 56ο λεπτό με τον Κώστα Σταμούλη. Ο Ταξιάρχη Καλύβας έδωσε στον Κώστα Σταμούλη, που από το ύψος του πέναλτι σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι της Δυτικής Φραγκίστας.

Τραυματισμός Νταλαφούρα


Η ομάδα της Φραγκίστας έχασε στο 62ο λεπτό λόγω τραυατμισμού τον κεντρικό της αμυντικό Γιώργο Νταλαφούρα. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής χτύπησε, όταν του έγινε δυνατό μαρκάρισμα από τον 14χρονο Δημήτρη Μπουμπουρή. Την θέση του πήρε ο Γιώργος Καζάκος, που 13 λεπτά μετά την αντικατάσταση του μπήκε ξανά στο ματς.



Μοναδικές ευκαιρίες


Οι φιλοξενούμενοι δυο μοναδικές ευκαιρίες να μειώσουν το σκορ. Στο 63ο λεπτό ο Μάκης Ζήκας (Φωτογραφία) πλάσαρε στην έξοδο τον Χρήστο Αρκουμάνη  όταν ο Γιάννης Χαλκιάς τον βρήκε μετά από εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από οριζόντιο δοκάρι. Δυο λεπτά έπειτα ο Γιάννης Μπισμπίκης παίζοντας το 1-2 με τον Μάκη Ζήκα σούταρε χωρίς πίεση ο Χρήστος Αρκουμάνης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μάκης Ζήκας δεν βρήκε καλά την μπάλα, σουτάροντας άουτ προ κενής εστίας.



Σκόρερ ο Κοτρώνης


Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Μυρίκη, αφού τα τέρματα της έγιναν 3. Στο 66΄ λεπτό ο Φώτης Ζαχαράκης έδωσε στον Δημήτρη Κοτρώνη που με σουτ στην δεξιά γωνία της Δυτικής Φραγκίστας διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Ο 18χρονος έχει χριστεί σκόρερ σε 3 φιλικά των «κόκκινων»

Οι καλύτερες φάσεις
31΄: Σουτ του Καλύβα εκτός περιοχής απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο της Φραγκίστας.
36΄: Ο Λιάγκας πάσαρε στον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Φακίτσας μπλόκαρε.
39΄: Ο Σταμούλης έδωσε στον Λιάγκα, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
45΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου Κ. εκτός περιοχής μετά από λάθος στην άμυνα της Φραγκίστας πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
46΄: Ο Ζαχαράκης έκανε έξοχη ατομική ενέργεια, έφτασε στα όρια της περιοχής και σούταρε ψηλά στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας (2-0).
52΄: Ο Χαλκιάς εκτέλεσε φάουλ και ο Μπισμπίκης Ι. πήρε την κεφαλιά, με τον Αρκουμάνη να μπλοκάρει.
56΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Σταμούλη, που από το ύψος του πέναλτι σούταρε δυνατά, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας.
59΄: Σουτ του Κοτρώνη μπλόκαρε εύκολα ο Φακίτσας.
61΄: Σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής μπλόκαρε ο γκολκίπερ του ΑΠΟΔΦ.
62΄: Ο Καλύβας σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία της Φραγκίστας.
63΄: Ο Χαλκιάς εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ και ο Ζήκας πρόλαβε στην έξοδο τον Αρκουμάνη, πλασάροντας μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
65΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έπαιξε όμορφα το 1-2 με τον Ζήκα, βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, σούταρε με τον Αρκουμάνη να αποκρούει και στην επαναφορά προ κενής εστίας ο Ζήκας δεν βρήκε καλά την μπάλα, σουτάροντας άουτ.
66΄: Ο Ζαχαράκης από αριστερά βρήκε τον Κοτρώνη, που με σουτ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενουν έκανε το τελικό 3-0.
72΄: Ο Κοτρώνης πάσαρε για τον Σταμούλη, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ.

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Αρκουμάνης, Μπουμπουρής Γ.(Χ)(31΄ Καμαρέτσος), Ζαχαράκης, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ζαραβέλης(46΄ Φούκας Α.), Κοτρώνης, Καλύβας, Ζαλοκώστας(40΄ Ντότσικας), Γενιτσαρόπουλος Χ.(31΄ Σταμούλης), Λιάγκας(51΄ Μπουμπουρής Δ.)

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Φακίτσας, Γερονίκος Π., Σάλτης Α., Χαλκιάς, Νταλαφούρας(62΄ λ.τρ. Καζάκος Γ.), Μπισμπίκης Ι., Καζάκος Π., Μπισμπίκης Φ., Καζάκος Γ.(49΄ Γούλας Β.), Ζήκας, Κατσαδούρος Κ.

Διαιτητής: Σπύρος Κολόκας (Προπονητής Μυρίκης)
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος