Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Άγραφα-Ποταμιά 2-0

Οι Αγραφιώτες χάρης τα τέρματα των Κώστα Καλύβα και Δημήτρη Μπισμπίκη νίκησαν σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα την Ποταμιά με 2-0. Ο αγώνας «στιγματίστηκε» από 3 τραυματισμούς ποδοσφαιριστών.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη (11/9) στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και άρχισε στις 6.30 το απόγευμα. Κράτησε μια ώρα.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου χάρις το καλό τους δεύτερο ημίχρονο πήραν την πρώτη τους φιλική νίκη. Ο Κώστας Καλύβας άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό του δευτέρου μέρους και 2 λεπτά πριν το φινάλε ο Δημήτρης Μπισμπίκης με εκτέλεση πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα παρότι είχε ορισμένα καλά διαστήματα σε απόδοση δεν μπόρεσε να δημιουργήσει να «παραβιάσει» την εστία των Αγράφων. Ο Λάμπρος Φλωράκης είχε δυο δοκάρια και ένα ακυρωθέν γκολ για τους Μεγαλοχωρίτες.

Μια ώρα
Το φιλικό κράτησε μια ώρα και παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 30 λεπτών.

Σφύριξε ο Τσάκνης


Ούτε και σε αυτό το φιλικό υπήρξε 3αδα ορισμένη από την ΕΠΣ Ευρυτανίας. Το ματς σφύριξε ο 18χρονος τραυματίας παίκτης της Ποταμιάς Αργύρης Τσάκνης, χωρίς να έχει βοηθούς.

Στόπερ ο Γραβιάς


Ο 18χρονος Γιώργος Γραβιάς των Αγράφων έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, έχοντας πολύ καλή παρουσία. Ο Δημήτρης Μπισμπίκης αυτή την φορά δοκιμάστηκε πιο μπροστά και συγκεκριμένα σε ρόλο μεσοαμυντικού.

Mr άτυχος


Άτυχος στάθηκε ο 32χρονος Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία) της Ποταμιάς, ο οποίος είχε δυο δοκάρια από στημένες φάσεις και ακυρωθέν γκολ στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης.


3 τραυματισμοί
Συνολικά 3 ποδοσφαιριστές αποχώρησαν από το ματς λόγω τραυματισμού. Πρόκειται για τους Κώστα Μαντζιούτα της Ποταμιάς και Γιώργο Γιόγιο και Κώστα Γιαννιώτη των Αγράφων.

Σε διαφορετικά «στρατόπεδα»

 












Δυο ποδοσφαιριστές αντιμετώπισαν την πρώην τους ομάδα για πρώτη φορά. Πρόκειται για τον αριστερό χαφ των Αγράφων Γιώργο Πλεξίδα (Φωτογραφία Αριστερά) και τον κεντρικό αμυντικό της Ποταμιάς Κώστα Αρκουμάνη (Φωτογραφία Δεξιά), που ακολούθησαν διαφορετική πορεία στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Α΄ Μέρος

Λιγοστές στιγμές
Ελάχιστες καλές στιγμές είχε το πρώτο μέρος, με τις ομάδας να μένουν στο ισόπαλο 0-0.

Δοκάρι με κόρνερ
Μόλις στο 2ο λεπτό η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα είχε δοκάρι με εκτέλεση κόρνερ. Ο Λάμπρος Φλωράκης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και η μπάλα χτύπησε ψηλά στο εσωτερικό του δεξιού δοκαριού του Γιώργου Γιόγιου και στην συνέχεια ο Ηλίας Τσιγαρίδας απομάκρυνε.


Ακυρωθέν γκολ-Fair Play
Στο 13ο λεπτό ακυρώθηκε τέρμα της Ποταμιάς ως οφσάιντ. Ο Γιώργος Φαρμάκης με μπαλιά έβγαλε τον Λάμπρο Φλωράκη τετ α τετ με τον πορτιέρο των Αγράφων και πλάσαρε εύστοχα με εξαιρετικό «σκάψιμο» σκοράροντας. Ο coach της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας σε μια κίνηση Fair Play ακύρωσε το γκολ, θεωρώντας από ο ποδοσφαιριστής του βρίσκονταν σε θέση οφσαίντ.



Τραυματισμός Γιαννιώτη


Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο νεαρός αριστερός μπακ των Αγράφων Κώστας Γιαννιώτης τραυματίστηκε και αντικαστάθηκε κατά την διάρκεια του ημιχρόνου από τον Γιάννη Δαράβαλη. 



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Φλωράκη από δεξιά χτύπησε στο εσωτερικό του δεξιού κάθετου δοκαριού του Γιόγιου και στην συνέχεια απομακρύνθηκε από τον Τσιγαρίδα.
7΄: Μακρινό σουτ του Μπισμπίκη πέρασε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
15΄: Δυνατό σουτ του Μπισμπίκη από τα όρια της περιοχής βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το αριστερό «Γ» του Κόκκοτα.

Β΄ Μέρος

Έναρξη με γκολ


Την προσωπική «σφραγίδα» του Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία) φέρει το γκολ των Αγράφων. Ο ποδοσφαιριστής «ταλαιπώρησε» τους αμυντικούς έκανε όμορφη προσπάθεια από δεξιά και με πλασέ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς έκανε το 1-0. Ο «Καλαΐφερτ» σκόραρε και σε  αυτό το φιλικό παιχνίδι της Ένωσης. 



Και η ατυχία συνεχίστηκε
Η άτυχη μέρα συνεχίστηκε για τον Λάμπρο Φλωράκη, ο οποίος στο 9ο λεπτό του δεύτερου μέρους είδε την μπάλα σε χτύπημα φάουλ του να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.


Εκτός ο «Τάρας»


Ο Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία) της Ποταμιάς χτύπησε στα μισά του δεύτερου μέρους και αντικαταστάθηκε από τον Σπύρο Μπούρα.



Τραυματίας ο γκολκίπερ

 












Περίπου στο ίδιο χρονικό σημείο ο γκολκίπερ των Αγράφων Γιώργος Γιόγιος (Φωτογραφία Αριστερά) χτύπησε στον ώμο και πέρασε και αυτός εκτός γηπέδου. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο πλάγιος μπακ Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά), που ξαναμπήκε στο ματς.





Δεύτερο με Μπισμπίκη


Δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Δημήτρης Μπισμπίκης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Δημήτρη Νάσιο, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο «παθών» ανέλαβε να το εκτελέσει και με σουτ στο κέντρο του τέρματος του Κώστα Χειλά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.



Οι καλύτερες φάσεις
32΄: Ο Καλύβας πήρε την μπάλα από δεξιά, έκανε προσωπική ενέργεια και πλάσαρε έξοχα στην αριστερή γωνία του Κόκκοτα (1-0).
39΄: Εκτέλεση φάουλ του Φλωράκη από δεξιά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων και πέρασε άουτ.
48΄: Ο Μπισμπίκης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Νάσιο κερδίζοντας το πέναλτι. Ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα σουτάροντας στο κέντρο της εστίας του Χειλά (2-0).

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλόπουλος): Γιόγιος(45΄ λ.τρ. Κατσαρός), Κατσαρός(42΄ Μπλέντζος), Γιαννιώτης(31΄ λ.τρ. Δαράβαλης), Μπισμπίκης, Τσιούμας(59΄ Αθανασόπουλος), Τσιγαρίδας, Πλεξίδας(51΄ Μαντέκας), Γραβιάς, Καλύβας, Μπούκας(53΄ Λίκα), Αθανασόπουλος(54΄ Ζανιάς)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας(45΄ Χειλάς), Γιαννόπουλος(31΄ Μπούρμπος), Μπούρας Σ.(31΄ Μπούρας Κ.), Αρκουμάνης(31΄ Γκορόγιας Σ.), Φαρμάκης, Μπίκας, Σαπούνης, Φλωράκης, Γιαννακόπουλος(31΄ Φύκας), Ζαγκότσης(31΄ Νάσιος), Μαντζιούτας Κ.(47΄ λ.τρ. Μπούρας Σ.)

Διαιτητής: Αργύρης Τσάκνης (Ποδοσφαιριστής Ποταμιάς)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος