Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Varvariada Beach-Drink Team 53-41

Σε ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση και πάθος η Varvariada Beach επιβλήθηκε με 53-41 της Drink Team και πήρε το δεύτερο «εισιτήριο» για τα ημιτελικά.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Αυγούστου και ήταν ο δεύτερος ημιτελικός του 3ου τουρνουά μπάσκετ του συλλόγου νέων Κρέντης. Άρχισε στις 19:00 και το παρακολούθησε αρκετός κόσμος.
Η Varvariada των αδερφών Τσιγαρίδα εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένη στο φετινό τουρνουά και προκρίθηκε στους «4», έχοντας το πάνω χέρι από την αρχή του αγώνα. Πολύ καλός ήταν ο δυναμικός Γιάννης Τσιώλης, ο οποίος πέτυχε 22 πόντους. Η ομάδα της παραλίας θα παίξει για 3η συνεχόμενη χρονιά στο final 4.
Η Drink Team «μπλοκαρίστηκε» από τον αντίπαλο της και βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πήγε να κάνει την ανατροπή, πλησιάζοντας στους 2 πόντους. Μένει για πρώτη φορά εκτός 4αδας. Κορυφαίος με 20 πόντους και 2 τρίποντα ήταν ο αρχηγός Πάνος Βλάχος.
Η Varvariada Beach θα αντιμετωπίσει στον αυριανό ημιτελικό τους Comanto B.C.

Πλήθος κόσμου
Τον αγώνα παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 φίλαθλοι. Η όμορφη διοργάνωση του συλλόγου νέων Κρέντης προσελκύει αρκετό κόσμο από την Δυτική Ευρυτανία. Η Πρόεδρος Σταυρούλα Μάκκα και το υπόλοιπο Δ.Σ. έχουν φροντίσει για την άψογη οργάνωση.


Εκτός η Drink Team
Η περυσινή φιναλίστ Drink Team και προπέρσινη κάτοχος αποκλείστηκε για πρώτη φορά από το Final 4.

Είχε Γιάννη Τσιώλη


Καταλυτική ήταν για τους νικητές η παρουσία του Γιάννη Τσιώλη. Ο 20χρονος σταμάτησε στους 22 πόντους, ενώ 9 με 1 τρίποντο έκαστος είχαν τα αδέρφια του Άρης και Κώστας.



Συγκλονιστικός ο Π. Βλάχος


Εντυπωσιακές προσπάθειες κατέβαλλε ο αρχηγός των Κερασοβιτών Πάνος Βλάχος, που πέτυχε 20 πόντους με 2 τρίποντα. Ακολούθησε στους 7 ο γκάρντ Κώστας Καλύβας.


Συμμετοχή Μήτσιου


Για τους ηττημένους χρόνο συμμετοχής πήρε και μια γυναικεία παρουσία. Πρόκειται για την Αθηνά Μήτσιου.

Απέναντι στους Comanto
H Βαρβαριάδα συμμετέχει ξανά στην 4αδα της διοργάνωσης, όπως είχε συμβεί και στα προηγούμενα δυο τουρνουά. Αντιμετωπίζει στον ημιτελικό τους Comanto B.C.

Με διαφορά 10 πόντων


Οι Αγραφιώτες προηγήθηκαν με 23-11 στο πρώτο 7λεπτο και με 30-20 με την λήξη του ημιχρόνου, έχοντας διαφορά ασφαλείας 10 πόντων. Η Drink Team είχε προηγηθεί μόνο στο ξεκίνημα με 5-3 χάρης σε τρίποντο του Γιώργου Τρίκα (Φωτογραφία Δεξιά). Με προσπάθειες του Γιάννη Τσιώλη η Varvariada προηγήθηκε με 5-13. Προσπάθησε για τους Κερασοβίτες με 2ποντα ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Κώστας Τσιώλης (Φωτογραφία Κέντρο).

Προσπάθησε για την ανατροπή

 
Η Varvariada βρέθηκε μπροστά μετά το τέλος του τρίτου 7λεπτου ξανά με 10 πόντους. Η Drink Team είχε μειώσει στους 5 (33-28) με 2ποντο του Παύλο Σβερώνη. Ο Γιάννης Τσιώλης με γκολ-φάουλ και ο Παναγιώτης Κίτσιος είχαν φέρει την διαφορά στο +12 (40-28). Τα πάνω-κάτω πήγαν να έρθουν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, καθώς ο Πάνος Βλάχος των Κερασοβιτών κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια. Ο Πάνος Βλάχος με 5 συνεχόμενους πόντους (2ποντο, γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή) και ο Γιώργος Κομματάς (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο μείωσαν στο -2 για το 43-41.«Μίλησε» η κλάση του Γιάννη Τσιώλη (Ευστόχησε στις προσπάθειες του και έκανε το 49-41 με 6 δικούς του πόντους), που είχε και συμπαράσταση από τον Άρη Τσιώλη (Φωτογραφία Κέντρο), ο οποίος πέτυχε και το τελευταίο 2ποντο του παιχνιδιού. Την «χαριστική» βολή έδωσε ο Γιάννης Τσιγαρίδας (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος με τρίποντο πέτυχε το 51-41.

Τα 7λεπτα
23-11, 30-20, 43-33, 53-41

Συνθέσεις Ομάδων

Varvariada Beach (Γιάννης Τσιγαρίδας & Ηλίας Τσιγαρίδας): Τσιώλης Ι. 22, Τσιώλης Κ. 9(1), Κίτσιος Π. 4, Γατής Ε. 2, Παπαγεωργίου, Τσιώλης Α. 9(1), Τσιγαρίδας Η., Τσιγαρίδας Ι. 3(1), Κίτσιος Χ.(Π) 2, Γατής Δ. 2

Drink Team (Πάνος Βλάχος): Βλάχος Π. 20(2), Τρίκας Γ. 5(1), Χρυσικός, Καλύβας 7, Σβερώνης, Κοσμάς Χ. 2, Βλάχος Ξ., Μήτσιου, Κομματάς 5(1)

Διαιτητές: Γρηγόρης Μπαλακάκης & Νίκος Βούρτσας
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος