Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Varvariada Beach-Comanto B.C. 47-36

Με τον ηγετικό Γιάννη Τσιώλη στη σύνθεση της η Varvariada Beach επικράτησε με 47-36 των Comanto B.C. και ήταν αυτή που πήρε το πρώτο «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό.
Ο πρώτος ημιτελικός ξεκίνησε στις 17:30 και πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό γήπεδο του Κερασοχωρίου στα πλαίσια του 3ου τουρνουά μπάσκετ του συλλόγου νέων Κρέντης.
H Varvariada Beach πήρε την πρωτοπορία από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δεν την έχασε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, έχοντας πάντοτε ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας τουλάχιστον 5 πόντων. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ξανά ο Γιάννης Τσιώλης, ο οποίος σταμάτησε στους 31 πόντους και ήταν αυτός, που οδήγησε την ομάδα του στην πρόκριση.
Οι Comanto B.C. αγωνίστηκαν με αποστολή μόλις 6 αθλητών και με νεανικό σχήμα. Προσπάθησαν αρκετά ύστερα από την πολύ καλή Σαββατιάτικη τους παρουσία, αλλά δεν κατάφεραν να περιορίσουν το «ατού» του αντιπάλου. Κρατιόνταν κοντά στο σκορ, αλλά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν. Πρώτοι σκόρερ ήταν οι: Σεραφείμ Κολοκύθας και Παντελής Κωστής.
Η Βαρβαριάδα αντιμετώπισε λίγο αργότερα στον μεγάλο τελικό τον Πρωτέα και τα «κομάντα» στον μικρό τελικό την Barcelioma.

Τάπες ξανά


Τα αδέρφφια Παντελής και Ηλίας Κωστής (Φωτογραφία) μοίρασαν ξανά θέαμα, ανακόπτοντας ορισμένες προσπάθειες αντιπάλων τους.

«13αρια»


Από πλευράς ηττημένων δυο αθλητές σκόραραν από 13 πόντους. Πρόκειται για τους 16χρονους Παντελή Κωστή (Φωτογραφία) και Σεραφείμ Κολοκύθα. Ο πρώτος μάλιστα πέτυχε και 3 3ποντα, ενώ ο δεύτερος ένα.

Πρόκριση σε τελικό
Οι Αγραφιώτες προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό ύστερα από δυο χρόνια.

One man Show


Παράσταση για έναν ρόλο έδωσε ο Γιάννης Τσιώλης (Φωτογραφία), που έμοιαζε και ήταν ασταμάτητος. Ο 20χρονος πέτυχε 31 από τους 47 πόντους των νικητών, έχοντας και μια εύστοχη προσπάθεια έξω από τα 6,25.

«Πρώτη» για Αγραφιώτες


Την πρώτη τους παρουσία στο τουρνουά έκαναν με την Βαρβαριάδα οι: Λάμπρος Σβερώνης (Φωτογραφία), Χρήστος Τσίγκας και Λάμπρος Τσίγκας. Συνολικά αγωνίστηκαν 13 άτομα.

Διαφορά ασφαλείας

 












Οι παίχτες της Βαρβαριάδας πήραν τα ηνία του αγώνας χάρης στον Γιάννη Τσιώλη και έφτασαν σε διαφορά +9 στην ανάπαυλα και συγκεκριμένα με 27-18. Βοήθειες στο σκοράρισμα έδινε ο Άρης Τσιώλης (Φωτογραφία Αριστερά). Για τους Comanto Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Δεξιά) και Παντελής Κωστής διατηρούσαν την ομάδα κοντά στο σκορ.

Διατήρησε το συν


Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και το δεύτερο 14λεπτο, στο οποίο η διαφορά αυξήθηκε κατά 2 πόντους για το τελικό 47-36. Τρεις πόντους σημείωσε ο παράγοντας των Αγράφων Δημήτρης Γατής (Φωτογραφία).

Τα 7λεπτα
18-10, 27-18, 38-29, 47-36

Συνθέσεις Ομάδων

Varvariada Beach (Γιάννης Τσιγαρίδας & Ηλίας Τσιγαρίδας): Τσιώλης Κ. 2, Τσιώλης Α. 6, Γατής Δ. 3, Γατής Ε., Τσιγαρίδας Ι., Τσιγαρίδας Η., Παπαγεωργίου, Τσιώλης Ι. 31(1), Κίτσιος Π., Κίτσιος Χ.(Π) 3, Σβερώνης, Τσίγκας Λ. 2, Τσίγκας Χ.

Comanto B.C.: Κολοκύθας 13(1), Κωστής Η. 6, Κωστής Π. 13(3), Τσολάκης 4(1), Μαυρογόνατος, Κολλημένος

Διαιτητής: Νίκος Βούρτσας
















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος