Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Πρωτέας-Barcelioma B.C. 56-47

Το 2/2 έκανε ο Πρωτέας, ο οποίος επιβλήθηκε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ με 56-47 της Barcelioma B.C.
Ο δεύτερος ημιτελικός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10-8 και ήταν στα πλαίσια του τουρνουά μπάσκετ του συλλόγου νέων Κρέντης. Ξεκίνησε στις 18:45 περίπου.
Ο Πρωτέας χωρίς να «φορτσάρει» ιδιαίτερα έφτασε στην επικράτηση, παίρνοντας τα πάνω του από το δεύτερο 7λεπτο και ύστερα. Σκόραραν όλοι οι αθλητές που χρησιμοποίησε ο coach Γιάννης Χαντζόπουλος. Στους 21 σταμάτησε ο πολύ καλός σέντερ Γιάννης Δροσίνης, ενώ δέκα λιγότερους είχε ο ταλαντούχος Θοδωρής Τάκης.
Η Barcelioma δεν παράτησε το παιχνίδι, προσπαθώντας να κατεβάσει την διαφορά, πράγμα που το κατάφερε. Ξεκίνησε πολύ δυναμικά χάρης στα 3ποντα του «μπόμπερ» Γιώργου Βούρτσα, ενώ στην επανάληψη είχε κορυφαίο τον Νίκο Βούρτσα, που έφτασε τους 25 πόντους.
Ο Πρωτέας αντιμετώπισε αργότερα στον μεγάλο τελικό  την Varvariada Beach και η Barcelioma στον μικρό τελικό τους Comanto.

Ξεχώρισε ο Δροσίνης


Κορυφαίος των νικητών ήταν ο σέντερ Γιάννης Δροσίνης, ο οποίος είχε συνολικά 21 πόντους, σκοράροντας και μια φορά έξω από τα 6,25. Πολύ καλή παρουσία είχε ξανά ο Θοδωρής Τάκης, που πέτυχε 11 πόντους (3 3ποντα) και κάνοντας όμορφα «στοπ» σε αντιπάλους του.


Οδηγίες Β. Λεπενιώτη


Τους παίχτες της Barcelioma καθοδήγησε από τον πάγκο ο Βαγγέλης Λεπενιώτης.

«25αρης» ο Ν. Βούρτσας


H Barcelioma κρατήθηκε σε ένα ικανοποιητικό σκορ χάρης στον Νίκο Βούρτσα, που ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 25 πόντους (2 3ποντα). Με 4 τρίποντα και συνολικά 17 πόντους έκλεισε τον αγώνα ο αδερφός του Γιώργος.

Τελικός ξανά
Οι παίχτες του Γιάννη Χαντζόπουλου προκρίθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης.

Με Τάκη-Δροσίνη

 












Ο Πρωτέας προηγήθηκε στο πρώτο 14λεπτο με διαφορά 9 πόντων και συγκεκριμένα με 27-18. Του σκοραρίσματος ηγήθηκαν οι ψηλοί Γιάννης Δροσίνης και Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία Αριστερά). Τρία συνεχόμενα 3ποντα πέτυχε στο ξεκίνημα του αγώνα ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία Δεξιά), βάζοντας μπροστά την ομάδα του.

Ρυθμοί ρελαντί


Ο Πρωτέας έφυγε ακόμη και με διαφορά 17 πόντων (48-31), αλλά οι Κρεντιώτες κατάφεραν να κατεβάσουν την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα για το τελικό 56-47. Σε διψήφιο αριθμό πόντων έφτασε ο Γιώργος Αρκουμάνης (Φωτογραφία), που σταμάτησε στους 10.

Τα 7λεπτα
15-10, 27-18, 38-29, 56-47

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Τάκης 11(3), Μαντέκας 5, Δροσίνης 21(1), Γενιτσαρόπουλος Κ. 3(1), Γούλας 2, Λέρης 4, Αρκουμάνης 10

Barcelioma B.C. (Σωτήρης Ντάλλας): Βούρτσας Ν. 25(2), Βούρτσας Γ. 17(4), Κουτσούμπας 2, Ντάλλας 3, Λεπενιώτης, Φωτίου

Διαιτητές: Ηλίας Τσιγαρίδας & Γιάννης Τσιώλης

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος