Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Πρωτέας-Μεγάλο Χωριό 75-38

Πανεύκολη νίκη σημείωσε ο Πρωτέας, μπαίνοντας με το «δεξί» και σε αυτό το τουρνουά. Επικράτησε του Μεγάλου Χωριού με διαφορά 37 πόντων και συγκεκριμένα με 75-38.
Ο πρώτος ημιτελικός του τουρνουά, που διοργανώνει ο σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών «Η Αγία Παρασκευή» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Αυγούστου στον Άγιο Αθανάσιο και άρχισε στις 17:15.
Ο Πρωτέας συνέχισε με κεκτημένη φόρα ύστερα από την κούπα, που κατέκτησε στην Κρέντη. Έχοντας επιθετικό πλουραλισμό και αρκετές λύσεις έπαιξε ωραίο μπάσκετ, φτάνοντας εύκολα στην τελική επικράτηση. Ξεχώρισε ξανά για την ομάδα του Γιάννη Χαντζόπουλου ο Μουζιλιώτης Ανδρέας Νικατζάμ, που σταμάτησε στους 34 πόντους.
Το Μεγάλο Χωριό παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων και δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τον ισχυρό αντίπαλο. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σταθερά στον τελικό του θεσμού. Με 11 πόντους ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Ηλίας Τσαούσης.
Οι νικητές αντιμετωπίζουν την  Τρίτη (12-8) στον τελικό το Trekking.

«Κυνηγά» το 3ple crown
Ο Πρωτέας ύστερα από τις κούπες σε Καρπενήσι και Κρέντη θα επιδιώξει να πάρει και την 3η πρωτιά μέσα στο 2014.

Αντιμετώπισε το χωριό του


Την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα του Πρωτέα έκανε ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία). Μάλιστα ο 24χρονος έπαιξε ενάντια στην ομάδα του χωριού του.

Πολύ καλές εντυπώσεις


Ντεμπούτο με τον Πρωτέα έκανε και ο 16χρονος Ορέστης Κολοκώτσιος (Φωτογραφία), που αγωνίζεται στο παιδικό τμήμα της Δόξας Βύρωνα. Τα πήγε πολύ καλά, σκοράροντας 8 πόντους (1 τρίποντο).

Ασταμάτητος ο Νικατζάμ


Κορυφαίος των «γαλάζιων» ήταν και σε αυτό το παιχνίδι ο Ανδρέας Νικατζάμ. Ο 22χρονος φόργουορντ είχε 34 πόντους, σκοράροντας και μια φορά έξω από τα 6,25. 




Με διψήφιο τον Τσαούση


Ο μοναδικός παίχτης του Μεγάλου Χωριού, που ήταν διψήφιος ήταν ο γκάρντ Ηλίας Τσαούσης. Σημείωσε 11 πόντους, πετυχαίνοντας και ένα 3ποντο. Είχε μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο 4/4 βολές ύστερα από τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Νικατζάμ.


Αποσπάστηκε στο δεύτερο 10λεπτο


Ο Πρωτέας προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 12-10, καθώς οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Με την είσοδο του Νικατζάμ έδειξε ποιος είναι το «αφεντικό» της αναμέτρησης και προηγήθηκε του Μεγάλου Χωριού με 36-21. «Ζεστός» έξω από τα 6,25 ήταν ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία), που στο παιχνίδι αυτό πέτυχε 3 3ποντα.

Στο ρελαντί

 












Δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους του αθλητές οι «γαλάζιοι» κατάφεραν με καλό μπάσκετ να ανεβάσουν την διαφορά στο +37 για το τελικό 75-38. Σταθερά καλός για τους νικητές ήταν ο Γιάννης Δροσίνης (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ πάλεψε για τους Μεγαλοχωρίτες πέραν του Τσαούση και ο Χρήστος Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά).

Τραυματισμός Παΐδα


Χτύπησε στο γόνατο κατά την διάρκεια της επανάληψης ο Θανάσης Παΐδας του Μεγάλου Χωριού και αποχώρησε από το γήπεδο υποβασταζόμενος.

Κάρφωσε ο Τάκης 


Θέαμα πρόσφερε ο Θοδωρής Τάκης. Ο 16χρονος αθλητής του Πρωτέα κάρφωσε στο καλάθι, κάνοντας το 55-20. Μάλιστα είχε προσφέρει και δυο πολύ όμορφες τάπες.


Τα δεκάλεπτα
12-10, 36-21, 61-26, 75-38

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας: Μαντέκας, Λέρης 9(3), Τάκης 10, Δροσίνης 9, Κουρλός 2, Γενιτσαρόπουλος Κ. 3(1), Κολοκώτσιος 8(1), Νικατζάμ 34(1), Ίβρος

Μεγάλο Χωριό: Μαντζιούτας 4, Βασιλόγλου 2, Τσαούσης 11(1), Ζαχαρόπουλος 8, Μαναγούδης 2, Βαστάκης 5, Βαμβακάς 4(1), Βονόρτας, Παΐδας 2

Διαιτητές: Μπάμπης Αναγνωστόπουλος & Κώστας Ντάλλας
























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας