Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Οράνιε-Abalencia 3-7

Η νεανική και ενθουσιώδης Abalencia πήρε το 4ο «εισιτήριο» για τα ημιτελικά, κερδίζοντας τους Οράνιε με 7-3.
Ο προημιτελικός του 3ου τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (14/7) και άρχισε περίπου στις 23.30 το βράδυ. Ολοκληρώθηκε, αφού η ημέρα είχε αλλάξει.
Οι Οράνιε των Μπόνια-Τριανταφυλλοπουλου σε ένα κρίσιμο ματς δεν μπόρεσαν να πιάσουν καλή απόδοση και αποχαιρέτησαν το τουρνουά. Η ομάδα βρέθηκε από την αρχή πίσω στο σκορ και κυνηγούσε τον αντίπαλο. Δεν έφτασε ποτέ στην ισοφάριση και μοιραία ηττήθηκε.
Η Abalencia του Αποστόλη Φούκα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έλεγξε από το πρώτο μέρος τον ρυθμό του αγώνα. Βρίσκονταν διαρκώς μπροστά στο σκορ και συνέχισε με την 7η νίκη της στο τουρνουά, βάζοντας «πλώρη» για τα ημιτελικά.
Η Abalencia στα ημιτελικά θα παίξει αύριο στις 8 το βράδυ με το Dolce.

Αργοπορία λόγω παρατάσεων
Ο 4ος και τελευταίος προημιτελικός ξεκίνησε με 30λεπτη καθυστέρηση, αφού οι δυο προηγούμενοι αγώνες είχαν έρθει ισόπαλοι και χρειάστηκε ο εξτρά χρόνος.

Πρώτη ήττα
Οι δυο ομάδες  είχαν φτάσει μέχρι τους «8» χωρίς ήττα μετρώντας 6 συνεχόμενες νίκες.

4αδα για Abalencia
Η Abalencia στην 2η παρουσία της στην διοργάνωση κατάφερε να προκριθεί ξανά στους «4». Το έργο της είναι δύσκολο και φέτος, αφού θα παίξει με το αήττητο Dolce. Θα αγωνιστούν για ακόμη μια φορά οι πρώτοι των ομίλων της Α΄ φάσης.

Πρώτη φορά εκτός Final 4
Οι «Ολλανδοί» για πρώτη φορά στην ιστορία τους μένουν εκτός των ημιτελικών του Kasmir Cup.

Άλλαξαν φανέλες


Οι Οράνιε αγωνίστηκαν με τις πορτοκαλί εμφανίσεις, που φορούσαν στα προηγούμενα 2 τουρνουά.

3 ο Μάκης


Ο Μάκης Ζήκας (Φωτογραφία) μπήκε από τον πάγκο και αποτέλεσε τον πολυτιμότερο παίκτη των νικητών. Σκόραρε 3 τέρματα πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Ήταν μικρός τελικός
Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πέρυσι στον μικρό τελικό με τους «Βαλενθιάνους» να είναι ξανά νικητές.

Υπερείχαν οι «Ισπανοί»


Οι «μικροί» της Abalencia, κάνοντας πολύ καλό πρώτο ημίχρονο έφτασαν στο υπέρ τους 5-2.
Ο Μάκης Ζήκας μετά την ασιστ του Άρη Σιταρά άνοιξε το σκορ (0-1). Ο Δημήτρης Νάσιος (Φωτογραφία Κέντρο) μετά το γύρισμα του Νίκου Νικολάου ισοφάρισε σε 1-1. Ο Τόλης Φούκας (Φωτογραφία Αριστερά) με άπιστα δυνατό σουτ μετά από πάσα του Άρη Σιταρά έκανε το 1-2. Ο Μάκης Ζήκας μετά από συνδυασμό του Χάρη Ζαραβέλη και του Τόλη Φούκα έγραψε το 1-3. Ο Νίκος Ράικος με αυτογκόλ μετά την μπαλιά του Πάνου Λιάγκα και την σέντρα του Χάρη Ζαραβέλη πέτυχε το 1-4. Ο Μάκης Ζήκας με απευθείας σουτ από δεξιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-5. Ο Νίκος Ράικος (Φωτογραφία Δεξιά) με μακρινό σουτ μείωσε σε 2-5. Δοκάρι είχαν οι: Τόλης Φούκας μετά από πάσα του Χάρη Ζαραβέλη, Άρης Σιταράς για την Abalencia και Νίκος Νικολάου για τους Οράνιε.


Χωρίς αλλαγή

 












Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος, αφού οι «Ισπανοί» χωρίς να δυσκολευτούν προκρίθηκαν στα ημιτελικά κερδίζοντας με 7-3.Ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Αριστερά) μετά την ασιστ του Άρη Σιταρά πραγματοποίησε το 2-6.  Ο Δημήτρης Νάσιος με ατομική προσπάθεια και μακρινό σουτ πέτυχε το 3-6. Το τελικό αποτέλεσμα (3-7) διαμόρφωσε με αυτογκόλ ο Πάνος Αζακάς (Φωτογραφία Δεξιά) μετά το γύρισμα του Γιάννη Κρασιά (Δεύτερο αυτογκόλ για τους Οράνιε). Δοκάρι είχε ο Άρης Σιταράς μετά από πάσα του Τόλη Φούκα για τους «Ισπανούς».

Χαμένο πέναλτι


Ο Τόλης Φούκας της Abalencia ανατράπηκε από τον γκολκίπερ Κώστα Σιταρά και κέρδισε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Γιάννης Κρασιάς (Φωτογραφία), όμως ο γκολκίπερ των «Ολλανδών» απέκρουσε σωτήρια.



3 κίτρινες

 












Οι διαιτητές στο δεύτερο μέρος έβγαλαν 3 φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι τους. Ο Γιώργος Ράικος (Φωτογραφία Αριστερά) των Οράνιε τιμωρήθηκε με κίτρινη για φάουλ στον Πάνο Λιάγκα, ο Γιάννης Κρασιάς της Abalencia για παρεμπόδιση του Γιώργου Γραβιά σε εκτέλεση πλαγίου και ο Γιώργος Γραβιάς (Φωτογραφία Δεξιά) για διαμαρτυρία στο ρέφερι Βασίλη Λάμπρου.



Σκορ Ημιχρόνου: 2-5

Συνθέσεις Ομάδων 

Οράνιε (Κώστας Μπόνιας & Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος): Σιταράς Κ., Ράικος Ν. 1, Ράικος Γ., Νικολάου, Γραβιάς (Γούλας, Νάσιος 2, Μπουμπουρής, Αζακάς )

Abalencia (Αποστόλης Φούκας): Μπίκας, Κρασιάς, Ζαραβέλης 1, Σιταράς Α., Φούκας 1 (Ζήκας 3, Λιάγκας, Τσίπρας)

Διαιτητές : Βασίλης Λάμπρου & Στέλιος Σώμαλης
Σημειωτής: Γιάννης Βονόρτας














Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος