Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Δυτική Φθιώτιδα-Ποταμιά 8-5

Σε έναν χορταστικό από πλευράς γκολ και θεάματος αγώνα η Δυτική Φθιώτιδα πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά, νικώντας με 8-5 την Ποταμιά.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Ιουλίου και άρχισε στις 20:50. Ήταν το 2ο ματς της φάσης των «16» του τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup.
Η Δυτική Φθιώτιδα έπιασε ξανά καλή απόδοση και πέρασε δίκαια στην επόμενη φάση. Είχε την πρωτοπορία σε όλο το διάστημα του αγώνα και δεν την έχασε σε κανένα σημείο. Οι «γαλάζιοι» είχαν ξανά πρώτο σκόρερ τον αρχηγό τους Σωτήρη Στεφανή, ο οποίος βρήκε 3 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.
Η Ποταμιά διεκδίκησε την πρόκριση έως το φινάλε, αλλά τα αμυντικά κενά και οι ελλείψεις ήταν καθοριστικοί παράγοντες για την ήττα-αποκλεισμό. Οι Μεγαλοχωρίτες του Πάνου Ελευθερίου είχαν μια αρκετά καλή παρουσία στον θεσμό, η οποία ωστόσο ολοκληρώθηκε με συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Από 2 γκολ πέτυχαν για τους «πράσινους» ο δεινός σκόρερ Κώστας Μπούρας και ο αμυντικός Γιώργος Γκορόγιας.
Οι Φθιωτοί θα παίξουν στα προημιτελικά με τον νικητή του ζευγαριού Never Fold-Βεντούζα.

Πιθανή Φθιωτική «μονομαχία»
Η Δυτική Φθιώτιδα θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον νικητή του αγώνα Never Fold-Βεντούζα. Έτσι είναι αρκετά πιθανό να τεθεί αντιμέτωπη με τους περυσινούς τροπαιούχους, που έχουν στο ρόστερ τους κατά πλειοψηφία Φθιωτούς. Το παιχνίδι θα γίνει την Δευτέρα 14-7 στις 20:50.

Και ξανά Στεφανής


Τις ηγετικές του ικανότητες έδειξε ξανά ο Σωτήρης Στεφανής. Ο 31χρονος αρχηγός των «γαλάζιων» χρίστηκε σκόρερ 3 φορές.

3 σερί ήττες
Οι «Ποταμίτες» ξεκίνησαν με 3 νίκες στην διοργάνωση, αλλά συνέχισαν με ισάριθμες ήττες.

Από 2 ο καθένας

 












Κώστας Μπούρας (Φωτογραφία Αριστερά) και Γιώργος Γκορόγιας (Φωτογραφία Δεξιά) βρήκαν δίχτυα δυο φορές και ήταν οι πρώτοι σκόρερ των ηττημένων στον αγώνα.

Προβάδισμα νίκης


Οι «γαλάζιοι» προηγήθηκαν κατά την διάρκεια του πρώτου 25λεπτου με σκορ 3-2. Ο Σπύρος Καστάνης (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από συνδυασμό των Λάιου-Στεφανή έκανε από κοντά το 1-0. Ο Γιάννης Κατσαντώνης μετά από πάσα του Δημήτρη Λάιου «έγραψε» το 2-0. Ο Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία Κέντρο) με ωραίο σουτ μείωσε σε 2-1, ενώ ο Γιώργος Γκορόγιας με δυνατό σουτ μετά από πάσα του Κώστα Μπούρα ισοφάρισε σε 2-2. Ο Δημήτρης Λάιος (Φωτογραφία Δεξιά) με ωραία προσωπική προσπάθεια πραγματοποίησε το 3-2.



Αποσπάστηκε μετά τα μισά

 












Η Δυτική Φθιώτιδα προηγήθηκε με 5-2, αλλά οι «Ποταμίτες» τους έβαλαν δύσκολα, μειώνοντας στο γκολ(5-4). Τελικώς η ομάδα του γειτονικού νομού «φόρτσαρε» με τον Στεφανή και επικράτησε με 8-5. Ο Σωτήρης Στεφανής και ο Γιάννης Κατσαντώνης (Φωτογραφία Αριστερά) από ισάριθμες ασίστ του Δημήτρη Λάιου έκαναν το 5-2, δίνοντας διαφορά ασφαλείας στους Φθιωτούς. Ο Κώστας Μπούρας μετά από απόκρουση του Γιάννη Αρχοντή σε σουτ του Σπύρου Μπούρα «έγραψε» το 5-3, ενώ ο ίδιος με έμμεσο φάουλ από στρώσιμο του Θωμά Αζακά έφερε την διαφορά στο γκολ (5-4). Ο Σωτήρης Στεφανής με διαγώνιο σουτ και με ωραίο σουτ στο αντίπαλο «Γ» σφράγισε την νίκη της Δυτικής Φθιώτιδας, συμπλήρωσε χατ-τρικ, κάνοντας το 7-4. Από κόρνερ του Σπύρου Μπούρα, ο Γιώργος Γκορόγιας χρίστηκε για 2η φορά σκόρερ (7-5). Το τελικό 8-5 διαμόρφωσε ο Γιώργος Αρχοντής (Φωτογραφία Δεξιά) με σουτ και αφού η μπάλα βρήκε και το αντίπαλο δοκάρι.



Τραυματίστηκε ο Αζακάς


Ο αμυντικός της Ποταμιάς Θωμάς Αζακάς χτύπησε στην πλάτη προς το τέλος του παιχνιδιού και αποχώρησε υποβασταζόμενος.



Σκορ Ημιχρόνου: 3-2

Συνθέσεις Ομάδων

Δυτική Φθιώτιδα (Γιάννης Αρχοντής): Αρχοντής Ι., Λάιος 1, Καστάνης 1, Στεφανής 3, Κατσαντώνης Ι. 2 (Αρχοντής Γ. 1, Παρασκευιώτης)

Ποταμιά (Πάνος Ελευθερίου): Σκαρπής, Αζακάς, Γκορόγιας 2, Μπούρας Σ., Μπούρας Κ. 2 (Μαντζιούτας Κ. 1)

Διαιτητής: Στέλιος Σώμαλης
Σημειωτής: Γιάννης Βονόρτας



















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος