Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Κομήτες-Ευρυτανικός 5-7

Απουσίες και Κομήτες νίκησε ο Ευρυτανικός, ο οποίος πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «4». Επικράτησε του αξιόλογου αντιπάλου του με σκορ 7-5.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Ιουλίου και άρχισε στις 23:25. Ήταν ο 4ος και τελευταίος προημιτελικός του τουρνουά 6Χ6, που διοργανώνει η νεολαία Σπερχειάδας.
Τον Ευρυτανικό κατέβασε ο Δημήτρης Κολλημένος, καθώς απουσίαζε ο προπονητής Γιάννης Βονόρτας. Απουσίαζαν ξανά αρκετοί ποδοσφαιριστές και οι παίχτες του έκαναν υπερπροσπάθεια. Χατ-τρικ σημείωσε ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης Ταξιάρχης Καλύβας (Έκανε και ασίστ), όπως και ο Γιώργος Βούρτσας. Αγωνίστηκε η 6αδα των: Πάνου Ράπτη, Θοδωρή Κατσαρού, Γιώργου Βούρτσα, Κώστα Αρκουμάνη, Κώστα Καλύβα και Ταξιάρχη Καλύβα, εκ των οποίων οι 5 την περασμένη σαιζόν έπαιξαν στα Άγραφα.
Οι Κομήτες αποτελούνταν από τους: Αλέκο Σκαργιώτη, Δημήτρη Χατήρα, Στέλιο Τσατάλα, Σπύρο Τρούμπουλο, Γιώργο Χαντζή, Δημήτρη Νικολόπουλο ,Θανάση Αργύρη, Μιχάλη Παπαδόγιαννη, Ντίνο Σκαρλάτο, Πάνο Αγγελακόπουλο, Νίκο Παπαευθυμίου και Θανάση Ντάνο. 3 τέρματα πέτυχε για τους ηττημένους ο Γιώργος Χαντζής.
Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Σπύρος Καστάνης και ο Βαγγέλης Παρασκευιώτης. Οι Ευρυτάνες θα αγωνιστούν στα ημιτελικά κόντρα στα αήττητα Κοράκια.

Απέναντι ο Σκαρλάτος


Με τους Κομήτες αγωνίστηκε στο τουρνουά ο 25χρονος πρώην επιθετικός της Ένωσης 2010 Ντίνος Σκαρλάτος, που έπαιξε με τον ΑΠΟΚ στην Δ΄ Εθνική την σαιζόν 2009-2010.

3 ο Χαντζής


Ο Γιώργος Χαντζής των Κομητών πέτυχε τα 3 από τα 5 γκολ των ηττημένων. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στην διοργάνωση με 14 τέρματα.

Κόντρα στα Κοράκια
Ο Ευρυτανικός θα συναντήσει στον δρόμο για τον τελικό τα Κοράκια την Τρίτη 29-7 στις 22:00. Πρώτος σκόρερ των Φθιωτών είναι ο Δημήτρης Λάιος της Ένωσης 2010, που έπαιξε στο Kasmir Cup με τα χρώματα της Δυτικής Φθιώτιδας.

Φαβορί για πρώτος σκόρερ


Με τα 3 γκολ που πέτυχε ο Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία) είναι φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του πίνακα των σκόρερ. Έφτασε τα 27 γκολ, αφήνοντας δεύτερο τον Σωτήρη Στεφανή από τις Καρέκλες, που έχει 22.


Ανατροπές και ισοπαλία

 












Σε ένα πρώτο 25λεπτο, το οποίο επεφύλασσε αλλαγές στην πρωτοπορία οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με σκορ 3-3. Ο Γιώργος Χαντζής μόλις στο 1ο λεπτό με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. Ο Ταξιάρχης Καλύβας μετά από γύρισμα του Κώστα Αρκουμάνη ισοφάρισε με ωραίο τακουνάκι. Από πάσα του Ταξιάρχη Καλύβα, ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία Αριστερά) με ωραίο μακρινό σουτ πραγματοποίησε το 1-2. Ο Σπύρος Τρούμπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) με πλασέ εξ επαφής και ο Γιώργος Χαντζής με όμορφο μακρινό διαγώνιο σουτ από αριστερά έκαναν το 3-2 υπέρ των Κομητών. Ο Βούρτσας σκόραρε ξανά με σουτ μετά από πάσα του Τ.Καλύβα για το 3-3.

Ευρυτανική υπόθεση η πρόκριση

 












Τα εύκολα-δύσκολα έκανε ο Ευρυτανικός στην επανάληψη. Προηγήθηκε με 6-3, αλλά οι Κομήτες κατάφεραν να μειώσουν στο γκολ. Ο Ταξιάρχης Καλύβας με άψογο σουτ από πλάγια αριστερά ύστερα από συνδυασμό των Γιώργου Βούρτσα-Κώστα Καλύβα και πάσα του τελευταίου έβαλε μπροστά ξανά την ομάδα του με 3-4. Ο Κώστας Αρκουμάνης εκτέλεσε πλάγιο, ο Γιώργος Βούρτσας τροφοδότησε τον Ταξιάρχη Καλύβα, που με τον ίδιο τρόπο «έγραψε» το 3-5. Από πάσα του Κώστα Καλύβα (Ίσως πρώτος στις ασίστ στο 6Χ6), ο Γιώργος Βούρτσας έβαλε μπροστά τον Ευρυτανικό με +3 για το 3-6. Ο Γιώργος Χαντζής με μακρινό σουτ από θέση δεξιά έκανε το 4-6. Ο Δημήτρης Νικολόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή των Κομητών και με πλασέ από κοντά, ύστερα από όμορφο επιθετικό συνδυασμό μείωσε στο γκολ (5-6). Το τελικό 5-7 διαμόρφωσε ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Αριστερά) με σουτ από αριστερά μετά από μπαλιά του αδερφού του Ταξιάρχη. 



Αρκετές κίτρινες


Με κίτρινη κάρτα τιμωρήθηκε στο πρώτο ημίχρονο ο Κώστας Καλύβας του Ευρυτανικού και στην επανάληψη ο συμπαίχτης του Κώστας Αρκουμάνης (Φωτογραφία). Για τους Κομήτες κίτρινη δέχτηκε στις αρχές της επανάληψης ο Δημήτρης Νικολόπουλος.

Τα σκορ των προημιτελικών:
Καρέκλες-Blue Birds 6-4
Κομήτες-Ευρυτανικός 5-7
Λαδικού-Τα Κοράκια 1-2
Τα Φκιάρια-Φλέτρες F.C. 4-6

Τα ημιτελικά(29-7)
Καρέκλες-Φλέτρες F.C.
Τα Κοράκια-Ευρυτανικός














Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος