Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Λεβαδειακός-Πλατανιάς 1-0

Λεβαδειακός και Πλατανιάς αναμετρήθηκαν για δεύτερη φορά στο Καρπενήσι φέτος, αλλά με διαφορετικό νικητή. Οι ανώτεροι «πράσινοι» επικράτησαν με 1-0 των Χανιωτών.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Ιουλίου και άρχισε στις 6. Έγινε στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου κάτω από καλές συνθήκες και παρουσία περίπου 100 θεατών. Οι δυο προπονητές έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση των ποδοσφαιριστών τους.
Ο Λεβαδειακός έκανε την καλύτερη του εμφάνιση, έχοντας τον έλεγχο σε όλη σχεδόν την διάρκεια της αναμέτρησης. Έφτασε στην πρώτη του φιλική νίκη μετά από δυο ήττες. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε σκόρερ στο α΄ 45λεπτο τον Εμμάνουελ Κονέ, ενώ είχε και άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα της.
Ο Πλατανιάς δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και έχει πλέον απολογισμό στα φιλικά 1 νίκη και 2 ήττες. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου είχε μέτρια παρουσία και είναι χαρακτηριστικό πως στο δεύτερο ημίχρονο δεν απείλησε. Στο α΄ μέρος είχε δοκάρι με τον Κώστα Μενδρινό.
Ο Λεβαδειακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στο Καρπενήσι και επιστρέφει στην βάση του, ενώ ο Πλατανιάς θα συνεχίσει με ακόμη ένα φιλικό κόντρα στην Καλλιθέα και θα αναχωρήσει σε 5 περίπου ημέρες.

Γύρω στους 100
Ικανοποιητικός αριθμός θεατών παρακολούθησε την αναμέτρηση. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 100 φίλαθλοι από την Ευρυτανία.


Σφύριξε ο Λαθύρης


Ο ταλαντούχος Ευρυτάνας διαιτητής Βαγγέλης Λαθύρης, ο οποίος είναι μέλος του συνδέσμου Φθιώτιδας ήταν ο «άρχοντας» της αναμέτρησης. Επόπτες ήταν οι Φθιωτοί Χατζηθεοδώρου και Λιασκώνης, που ανήκουν στην διαιτησία της Ευρυτανίας.


Αναχωρεί ο Λεβαδειακός
Οι Βοιωτοί έδωσαν το τελευταίο τους παιχνίδι στο Καρπενήσι και την Τρίτη 29 Ιουνίου αναχωρούν από το Καρπενήσι, αφού προηγηθεί η πρωινή προπόνηση.

Το έπαιξαν ολόκληρο


Δυο παίχτες των νικητών χρησιμοποιήθηκαν από τον Σάββα Παντελίδη σε όλο το παιχνίδι. Πρόκειται για τον Ιβοριανό Ζίτο (Φωτογραφία) και τον Γάλλο αμυντικό Χαβιέ Τομάς.

Ρεβάνς «πράσινων»
Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πριν από 6 ημέρες με τους Χανιώτες να επικρατούν τότε με 2-0 (Σκόρερ οι: Τσοντάκης και Σούκιας).

Οι παρουσία των διοικητικών


Τον αγώνα παρακολούθησε από την κερκίδα ο Πρόεδρος του Πλατανιά Μανόλης Μαθιουλάκης (Φωτογραφία), μαζί με τους παράγοντες της ομάδας Φάνη Ξηνταβελόνη και Λάμπρο Μαλτέζο. Μαζί με αυτούς ήταν και ο τεχνικός διευθυντής του Λεβαδειακού Δημήτρης Φαράντος.


Περισσότερο από όλους


Ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός του Πλατανά Ζένια Νέπλιακ (Φωτογραφία) χρησιμοποιήθηκε συνολικά από τον Καλαματιανό τεχνικό 75 λεπτά.


Νέο φιλικό Πλατανιά
Οι Χανιώτες θα δώσουν το 4ο και τελευταίο τους φιλικό στο Καρπενήσι την Τετάρτη 30 Ιουλίου κόντρα στην Καλλιθέα.

Αντιμέτωπος με τον πρώην τεχνικό του



Ο Αργεντινός Ρούμπεν Γκόμεζ (Φωτογραφία) του Λεβαδειακού τέθηκε ξανά αντιμέτωπος με τον προπονητή του Πλατανιά Γιάννη Χριστόπουλο, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί πέρυσι στην Ουκρανική Ταβρίγια.

Α΄ Μέρος

Μπροστά ο Λεβαδειακός
Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο και με γκολ του Κονέ πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με 1-0. Ο Πλατανιάς έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του με το δοκάρι του Μενδρινού.

Απειλητικός με Γουόρντεν


Ο Λεβαδειακός απείλησε στο πρώτο ημίχρονο με κύριο «δράστη» τον 22χρονο Γκανέζο επιθετικό Έρικ Γουόρντεν, ο οποίος σούταρε άουτ στο 10΄ και στο 39΄.


Καλή φάση ο Τόρες


Σημαντική στιγμή με τον Ισπανό φορ Νταβίντ Τόρες έχασε ο Πλατανιάς στο 21ο λεπτό, την κεφαλιά του οποίου μετά την σέντρα του Αλέξανδρου Αποστολόπουλου μάζεψε ο Σεμπαστιάν Πρζιρόφσκι.

Δοκάρι στο 25΄


Για άλλο ένα φιλικό ο Πλατανιάς είχε δοκάρι. Συγκεκριμένα στο 25΄ από πάσα του Νταβίντ Τόρες ο μέσος Κώστας Μενδρινός (Φωτογραφία) σημάδεψε με δυνατό σουτ την δοκό του Σεμπαστιάν Πρζιρόφσκι. 


Σκόραρε ο Ιβοριανός 


Το τέρμα για τον Λεβαδειακό σημείωσε ο Εμμάνουελ Κονέ (Φωτογραφία) στο 36΄. Ο 28ρονος μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Κώστα Περιστερίδη.



Οι καλύτερες φάσεις
5: Σέντρα του Ντεντάκη από αριστερά, κεφαλιά του Τόρες κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Πρζιρόφσκι.
8΄: Προσωπική προσπάθεια του Κονέ και πάσα στον Ζίτο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία του Πλατανιά.
10΄: Ο Μαχαίρας έκανε την μπαλιά στον Γουόρντεν, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή και δεξιά πέρασε άουτ.
12΄: Ο Κονέ έκανε μπαλιά για τον Μιλοσάβλιεβ, το σουτ του τελευταίου μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
21΄: Ο Τσουράκης έδωσε στον Αποστολόπουλο Α., που σέντραρε από δεξιά και την κεφαλιά του Τόρες μπλόκαρε ο πορτιέρο του Λεβαδειακού.
25΄: Ο Μπεριάν πάσαρε στον Τόρες, που έστρωσε στον Μενδρινό και το δυνατό σουτ του οποίου έξω από την περιοχή προσέκρουε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Λεβαδειακού.
36΄: Ωραία ενέργεια και μπάσιμο του Κονέ από δεξιά, το σουτ του κόντραρε στον Νέπλιακ και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Περιστερίδη (1-0).
39΄: Ο Γουόρντεν, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Μιλοσάβλιεβ σούταρε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Πλατανιά.
43΄: Ατομική ενέργεια και χαμηλό σουτ του Μπεριάν εκτός περιοχής μάζεψε στην δεξιά του γωνία ο Πρζιρόφσκι.

Β΄ Μέρος

Μονόπλευρες ευκαιρίες
Ο αγώνας στην επανάληψη και μετά τις αλλαγές που έγιναν είχε αρκετά πεσμένο ρυθμό. Ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα είχε μόνο ο Λεβαδειακός.

Για 2ο με Βούκσεβιτς-Κώτσιο

 












Ο Λεβαδειακός απείλησε στις αρχές της επανάληψης με τον Μαυροβούνιο νεοεισελθόντα αριστερό χαφ Σιμόν Βούκσεβιτς (Φωτογραφία Αριστερά). Σημαντική ευκαιρία απώλεσε και ο προωθημένος αρχηγός Ηλίας Κώτσιος (Φωτογραφία Δεξιά) στο 59΄.

10πλη αλλαγή
Ο τεχνικός του Πλατανιά Γιάννης Χριστόπουλος άλλαξε στο 61ο λεπτό 10 ποδοσφαιριστές του, αφήνοντας μόνο στον αγωνιστικό χώρο τον Νέπλιακ.



Ωραία απόκρουση Κοκκαλά


Τα αντανακλαστικά του έδειξε ο πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» Αντώνης Κοκκαλάς, αποκρούοντας στο 66΄ έξοχα το φάουλ του Εμμάνουελ Κονέ.

«Πρώτη» για Πέτρο Γιακουμάκη


Ο νεαρός νεαποκτηθείς επιθετικός του Λεβαδειακού Πέτρος Γιακουμάκης έκανε την «παρθενική» του παρουσία, περνώντας ως αλλαγή. Ο 22χρονος αγωνιζόταν στον Ατσαλένιο.


Έπαιξε ο Ιτούα


Χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του πήρε ο 26χρονος Κονγκολέζος κεντρικός αμυντικός Μπερνάρ Ονάνγκα Ιτούα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα.

Κίτρινες στους «πράσινους»


Δυο κίτρινες κάρτες έβγαλε από το τσεπάκι του ο Βαγγέλης Λαθύρης. Στο 55΄ τιμώρησε τον Ηλία Κώτσιο, διότι κλότσησε την μπάλα μακριά και στο 90΄ τον Χαβιέ Τομάς (Φωτογραφία) για σκληρό φάουλ στον Νικηφόρο Τσοντάκη.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Σέντρα του Ορτέγκα από δεξιά ο Βούκσεβιτς στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε, ο Περιστερίδης απέκρουσε και το νέο σουτ του ίδιου σταμάτησε στα σώματα.
51΄: Ο Ορτέγκα έβγαλε σέντρα από δεξιά, το σουτ του Κονέ από καλή θέση μπλοκαρίστηκε από τον γκολκίπερ του Πλατανιά.
59΄: Κόρνερ του Ορτέγκα από την αριστερή πλευρά, πλασέ του Κώτσιου απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία ο Περιστερίδης.
60΄: Ο Βούκσεβιτς έδωσε στον Γουόρντεν το πλασέ του τελευταίου από δεξιά έδιωξε ο τερματοφύλακας του Πλατανιά.
66΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Κονέ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κοκκαλάς στο αριστερό του «Γ».

Κίτρινες Κάρτες
Κώτσιος, Τομάς

Συνθέσεις Ομάδων

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Πρζιρόφσκι(46΄ Μοσχονάς), Μαχαίρας(61΄ Σκέμπης) Πρόγιτς(68΄ Νικολακάκης), Κώτσιος(61΄ Μάγκας), Τομάς, Ζίτο, Μιλοσάβλιεβ(46΄ Βούκσεβιτς), Γκόμεζ(81΄ Γιάντσης), Γουόρντεν(61΄Θέος), Κονέ(76΄ Αποστολόπουλος Ι.), Ορτέγκα(61΄ Γιακουμάκης Π.)

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Περιστερίδης(61΄Κοκκαλάς), Νέπλιακ(76΄ Ιτούα), Νούνιεζ(61΄ Δημήτρης), Ντεντάκης(61΄ Ζαραδούκας), Αποστολόπουλος Α.(61΄ Ζουμπουλάκης), Σέχου(61΄ Χαλκιαδάκης), Μενδρινός(61΄ Σούκιας), Γουνδουλάκης(61΄ Φιγκέιρα) Μπεριάν(61΄ Τσοντάκης) Τσουράκης(61΄ Γιακουμάκης Γ.), Τόρες(61΄ Ναζλίδης)

Διαιτητής: Βαγγέλης Λαθύρης(ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος