Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Επίλεκτοι Παλαίμαχοι-Άγραφα 3-2

Η ομάδα των επίλεκτων Παλαιμάχων επικράτησε των Αγράφων με 3-2 σε φιλική συνάντηση.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (9/7) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 6.30 το απόγευμα. Διήρκησε 70 λεπτά και έγινε στην μνήμη του ποδοσφαιριστή Γιάννη Κωστούλα.
Οι Επίλεκτοι Παλαίμαχοι έχοντας αναγκαστικά στην σύνθεση τους και αρκετούς νεαρούς και εν ενεργεία αθλητές πήραν την φιλική νίκη. Προηγήθηκαν τρεις φορές και δέχτηκαν την ισοφάριση τις πρώτες δυο φορές. Δυο γκολ πέτυχε ο προπονητής της Μυρίκης Λάκης Αναστασόπουλος και 1 ο Πρόεδρος των Αγράφων Γιάννης Τσιγαρίδας.
Τα Άγραφα δεν μπόρεσαν να κερδίσουν την ομάδα των παλαιμάχων, αφού δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και είχαν και 3 δοκάρια. Τα γκολ της ομάδας πέτυχαν ο Ταξιάρχης Καλύβας και ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος με εκτέλεση πέναλτι.

Τίμησαν τον Γιάννη
Σε συγκινησιακό κλίμα πριν την έναρξη του φιλικού οι άνθρωποι των Αγράφων προσέφεραν στην μητέρα και στον αδερφό του εκλιπόντα μια φανέλα τερματοφύλακα, η οποία είχε το νούμερο 1 και έγραφε Κωστούλας. Ο Γιάννης Κωστούλας νικήθηκε από την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 41 ετών χάνοντας το καλοκαίρι του 2012 την μάχη της ζωής. Αγωνίστηκε αρκετές ομάδες της Ευρυτανίας με τελευταία το Κεράσοβο και μεταξύ αυτών και τα Άγραφα.





70 λεπτά
Η αναμέτρηση διήρκησε 70 λεπτά και παίχτηκαν 2 35λεπτα.

Μόνο ο Παπαδημητρίου
Φανερή για ακόμη μια φορά ήταν η απουσία της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Το παρών έδωσε μόνο ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Παπαδημητρίου.

Απουσίαζε ο Coach
Δεν έδωσε το παρών λόγω διακοπών στην φιλική αναμέτρηση ο προπονητής των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος.

Οι διοικητικοί
Στο γήπεδο βρέθηκαν εκπροσωπώντας την διοίκηση των Αγράφων ο Πρόεδρος Γιάννης Τσιγαρίδας που σκόραρε με τους παλαιμάχους αλλά και οι: Δημήτρης Γατής, Νίκος Δροσίνης και Δημήτρης Δροσίνης.

Παρουσία Αντωνίου


Στην εκδήλωση και στο φιλικό ματς παραβρέθηκε ο τέως προπονητής των Αγράφων και ενωσιακός τεχνικός της Ακαδημίας Δημήτρης Αντωνίου.

Δοκαριών συνέχεια
Ακόμη και σε φιλικό ματς η ομάδα των Αγράφων συνεχίζει να «σπάει» τα αντίπαλα δοκάρια. Η ομάδα είχε 3 δοκάρια και στο περσινό πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στα δοκάρια(!)

Α΄ Μέρος

Νωρίς μπροστά


Οι Αγραφιώτες προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό όταν ο Γιώργος Βούρτσας με μπαλιά βρήκε τον Ταξιάρχη Καλύβα (Φωτογραφία, Αγωνίστηκε στην Α΄ ΕΠΣΦ με την Α.Ε. Δίβρης), που με διαγώνιο πλασέ στην δεξιά γωνία του συνεπώνυμου Γιώργου έγραψε το 0-1.

Ισοφάρισε ο Πρόεδρος


Ο Πρόεδρος των Αγράφων Γιάννης Τσιγαρίδας (Φωτογραφία) έφερε το ματς στα ίσα στο 13ο λεπτό. Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος τον τροφοδότησε με μπαλιά και αυτός μέσα από την περιοχή με σουτ στην δεξιά γωνία του Γιώργιου Γιόγιου έκανε το 1-1. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιάννης Τσιγαρίδας έχει το ποδοσφαιρικό του δελτίο στο Κεράσοβο, στο οποίο φέτος δεν αγωνίστηκε.

Διπλό δοκάρι


Στο 22΄ η ομάδα των Αγράφων είχε διπλό δοκάρι και σπουδαία ευκαιρία να ανακτήσει ξανά το προβάδισμα. Ο Κώστας Καλύβας σέντραρε από αριστερά ο αδερφός του Ταξιάρχης σούταρε στο δεξί δοκάρι και στην συνέχεια νέο σουτ του Λεωνίδα Κόγια (Φωτογραφία) σταμάτησε στο δεξί δοκάρι των Παλαιμάχων.

Νέα μεγάλη στιγμή
Η ομάδα των Αγράφων έχασε νέα ευκαιρία στο 29ο λεπτό έχοντας για 3η φορά στο ματς δοκάρι. Ο Χρήστος Κατσαρής σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Ταξιάρχη Καλύβα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Καλύβα. Ο Ταξιάρχης Καλύβας είχε για 2η φορά δοκάρι στο ματς.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Βούρτσας με μπαλιά βρήκε τον Καλύβα Τ., που με διαγώνιο πλασέ στην δεξιά γωνία του Καλύβα Γ.  πέτυχε το 0-1
9΄: Ο Κόγιας έβγαλε την σέντραρε από τα αριστερά και το σουτ του Αρκουμάνη απέκρουσε με τα πόδια ο γκολκίπερ.
13΄: Ο Χρυσαφόπουλος τροφοδότησε με μπαλιά τον Τσιγαρίδα, που μέσα από την περιοχή με σουτ στην δεξιά γωνία του Γιόγιου ισοφάρισε σε 1-1.
22΄: Ο Καλύβας Κ. σέντραρε από τα αριστερά και το σουτ του Καλύβα Τ. σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και το νέο σουτ του Κόγια κατέληξε και αυτό ξανά στο δεξί δοκάρι των Παλαιμάχων.
29΄: Ο Κατσαρής έβγαλε την σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Καλύβα Τ. χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
30΄: Ο Ντότσικας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Αναστασόπουλου αποκρούστηκε προ της γραμμής από τον Αθανασόπουλο Ε.

Β΄ Μέρος

Αλλαγή ρέφερι


Το δεύτερο 35λεπτο σφύριξε ο Μίλτος Ελ Ταχάν (Φωτογραφία) και όχι ο Γιώργος Δροσίνης. Ο νεαρός διαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας σφύριξε για πρώτη φορά σε ματς, αφού μέχρι στιγμής εκτελούσε πάντα χρέη βοηθού.

Μπήκαν οι «μικροί»
Στο τελευταίο 2λεπτο του ματς συμμετείχαν επιπλέον από κάθε ομάδα 2 πιτσιρικάδες . Πρόκειται για τους Γιώργο και Παναγιώτη Δροσίνη (Γιούς του Νίκου Δροσίνη) τον Μάνο Αναστασόπουλο (Γιο του προπονητή Λάκη Αναστασόπουλου) και τον Κώστα Νικοπολίδη.


Μπροστά οι Παλαίμαχοι


Η ομάδα των Παλαιμάχων στο 5ο λεπτό της επανάληψης προηγήθηκαν εκ νέου στο σκορ. Ο Λάκης Αναστασόπουλος (Φωτογραφία) έκανε ατομική ενέργεια και με πλασέ από πλάγια αριστερά πέτυχε το 1-2.


Ισοφάρισαν με πέναλτι


Τα Άγραφα ισοφάρισαν ξανά το σκορ στο 54ο λεπτό όταν ο Παναγιώτης Ζωχάκης κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του από τον Λάμπρο Σβερώνη. Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία) το εκτέλεσε εύστοχα, σουτάροντας στην δεξιά γωνία των Παλαιμάχων ισοφαρίζοντας σε 2-2.


Άμεση απάντηση
Ο Λάκης Αναστασόπουλος «μίλησε» ξανά για τους Παλαιμάχους και αφού έκλεψε την μπάλα με σουτ στην δεξιά γωνία των Αγράφων «έγραψε» το τελικό 2-3.

Ακυρώθηκε γκολ


Στο 70ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ για τους Παλαίμαχους όταν ο Δημήτρης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία) σκόραρε, όμως υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον επόπτη Γιώργο Δροσίνη.

Οι καλύτερες φάσεις
37΄: Ο Αρκουμάνης έκανε ατομική ενέργεια και σούταρε λίγο πάνω από την εστία του Γιόγιου, με την μπάλα να κοντράρει πρώτα σε αμυντικό και να καταλήγει κόρνερ.
40΄: Ο Αναστασόπουλος έκανε ατομική ενέργεια και πλάσαρε από πλάγια αριστερά, «γράφοντας» το 1-2.
50΄: Σουτ του Ντότσικα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Γιόγιος.
53΄: Ο Αθανασόπουλος Δ. έκανε την σέντρα από δεξιά και το σουτ του Αναστασόπουλου εξ επαφής έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
54΄: Ο Ζωχάκης έπεσε μέσα στην περιοχή από το μαρκάρισμα του Σβερώνη και κέρδισε το πέναλτι. Ο Αθανασόπουλος Ε. το εκτέλεσε εύστοχα σουτάροντας στην δεξιά γωνία του Καλύβα και ισοφαρίζοντας σε 2-2.
60΄: Ο Χρυσαφόπουλος βρήκε τον Αναστασόπουλο, που σούταρε και ο Γιόγιος απέκρουσε σε κόρνερ.
61΄: Ο Αναστασόπουλος κέρδισε την μπάλα σούταρε από το ύψος της περιοχής στην δεξιά γωνία του Γιόγιου, κάνοντας το τελικό 2-3.
63΄: Σουτ του Κόγια απέκρουσε ο γκολκίπερ Καλύβας.
71΄: Πλασέ του Αθανασόπουλου Δ. απέκρουσε από κοντά ο Γιόγιος.

Συνθέσεις Ομάδων

Επίλεκτοι Παλαίμαχοι: Καλύβας Γ., Τσιαμάκης, Σβερώνης, Κολόκας, Αναστασόπουλος, Κατσαρός, Τσιούμας, Χρυσαφόπουλος, Αθανασόπουλος Δ., Τσιγαρίδας Ι.(36΄ Τσιγαρίδας Η.), Ντότσικας

Άγραφα: Γιόγιος, Ράπτης Μ., Κόγιας, Καλύβας Κ., Καλύβας Τ., Βούρτσας, Ζωχάκης, Λελούδης, Αθανασόπουλος Ε., Αρκουμάνης Κ., Κατσαρής

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος