Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Αίολος-Μυρίκη 3-0

Εξαιρετικός ήταν ο Αίολος που έκανε το πρώτο «βήμα» για την πρόκριση στους τελικούς των Play Off νικώντας την πρωταθλήτρια Μυρίκη με 3-0.
Ο πρώτος ημιτελικός αγώνας των Play Off της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (6/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και μεγάλο διάστημα του έγινε κάτω από δυνατή βροχόπτωση. Τα πρώτα λεπτά έγιναν κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 80 φιλάθλων.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Εκμεταλλεύτηκε την δύναμη του από τις στημένες φάσεις αλλά και τον νεαρό μεσοεπιθετικό Κώστα Χρυσαφόπουλο που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και σκόραρε δυο φορές. Το πρώτο γκολ της ομάδας πέτυχε ο Ρέμμους Πάτρου και εν συνεχεία ο «Χρύ» σκόραρε από 1 γκολ σε κάθε ημίχρονο.   
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν σε κακή μέρα και δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση σε ένα κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι. Οι «κόκκινοι» δέχτηκαν 3 γκολ και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον αντίπαλο σε καμία χρονική στιγμή του ματς. Η ομάδα της Μυρίκης για 3ο φετινό ματς γνωρίζει την ήττα από τον Αίολο. Η ομάδα είχε αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών.
Οι ομάδες θα αγωνιστούν μέσα στην εβδομάδα και πάλι για τον 2ο ημιτελικό των Play Off.

Με βροχόπτωση
Από το 30ο λεπτό και έπειτα η αναμέτρηση έγινε κάτω από δυνατή βροχόπτωση. Στα πρώτα λεπτά βρέθηκαν στο γήπεδο περίπου 70 με 80 θεατές.

Μεσοβδόμαδα
Ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει μεσοβδόμαδα, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του.

Προβάδισμα πρόκρισης
Με το «καθαρό» 3-0 ο Αίολος πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς. Σε περίπτωση νέας νίκης στον 2ο ημιτελικό προκρίνεται στους τελικούς και δεν θα διεξαχθεί 3ο ματς.

Δυσκολεύουν τα πράγματα
Η ήττα και με το βαρύ 3-0 δυσκολεύουν το έργο της Μυρίκης. Οι «κόκκινοι» θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα, όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας.

Στην κερκίδα 3
Στην κερκίδα και εκτός αποστολής έμειναν οι πλάγιοι μπακ του Αίολου Νίκος Νικολάου και Πάνος Αζακάς, οι οποίοι ήταν τραυματίες. Εκτός λόγω τραυματισμού ήταν για ακόμη ένα ματς ο μέσος Κώστας Μπόνιας.


Με Α. Μπουμπουρή


Παρότι ο Τόλης Μπουμπουρής διαμένει εκτός Ευρυτανίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αγωνίστηκε στον αγώνα μπαράζ. Ο ποδοσφαιριστής έπαιξε στο κέντρο και στην γνώριμη θέση για αυτόν του αμυντικού χαφ.

Με προβλήματα
Αρκετά προβλήματα είχε η ομάδα της Μυρίκης. Δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες: Στέλιος Μεριγκούνης, Κώστας Ζαραβέλης, Θωμάς Τσίπρας, Γιάννης Κρασιάς και Γιώργος Κορέντζελος.

Δυο γκολ ο «Χρύ»


Ο ταλαντούχος 17χρονος Κώστας (Γ) Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) ήταν εντυπωσιακός για ακόμη ένα ματς και σκόραρε για 3ο ματς στο φετινό πρωτάθλημα ενάντια στην Μυρίκη. Ο ποδοσφαιριστής είχε σκοράρει και στα 2 ματς της κανονικής διάρκειας και στα Play Off σκόραρε 2 φορές κόντρα στους «κόκκινους».

3/3
Ο Αίολος νίκησε για 3η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις την ομάδα της Μυρίκης.

Επιστροφή Βονόρτα

Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας μετά από 1 χρόνο και πλέον βρέθηκε στο γήπεδο και εκτέλεσε χρέη παρατηρητή αγώνα.

Α΄ μέρος

Ανωτερότητα
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυριάρχησε και σκόραρε 2 φορές.

Σε κακή μέρα
Η ομάδα της Μυρίκης ήταν σε κακή μέρα και υπέπεσε σε αρκετά λάθη. Δεν μπόρεσε να περιορίσει τον αντίπαλο, άλλα ούτε και να φανεί στον επιθετικό τομέα.

Προβάδισμα με Πάτρου


Με την συμπλήρωση του 1ου τέταρτου παιχνιδιού ο Αίολος πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Το σουτ του Μάκη Χρυσικού εκτός περιοχής κόντραρε σε αμυνόμενο και κατέληξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε στο επόμενο λεπτό ο Δημήτρης Τύμπας και ο Ρέμμους Πάτρου με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). 


Δεύτερο γκολ
Η υπεροχή του Αίολου «καρποφόρησε» και έφερε και ένα δεύτερο τέρμα. Ο Νίκος Ράικος σέντραρε από αριστερά και ο Κώστας(Γ) Χρυσαφόπουλος με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Στάθη Φακίτσα πέτυχε το 2-0.


Προσπάθησε να αντιδράσει
Η Μυρίκη έφτασε για πρώτη φορά απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή στο 43ο λεπτό. Ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε φάουλ  και την κεφαλιά του Κώστα Γενιτσαρόπουλου μπλόκαρε σταθερά ο Θεοδόσης Κόκκοτος.

Οι καλύτερες φάσεις
14΄: Ο Χρυσικός σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Μυρίκης και πέρασε κόρνερ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φακίτσα.
15΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Πάτρου με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 1-0.
30΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Χρυσικός έκανε την κεφαλιά που μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Μυρίκης.
32΄: Ο Ράικος Ν. έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Χρυσαφόπουλος με κεφαλιά στην αριστερή γωνία των «κόκκινων» πραγματοποίησε το 2-0.
43΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και την κεφαλιά του Γενιτσαρόπουλου Κ. από κοντά μπλόκαρε εύκολα ο Κόκκοτος.

Β΄ μέρος

«Νωθρό» ξεκίνημα
Ματς κέντρου έγινε στο πρώτο 25λεπτο της επανάληψης και οι δυο ομάδες μπήκαν «νωθρά» χωρίς να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Με υπέροχο τέρμα
Ο ταλαντούχος μέσος του Αίολου Κώστας (Γ) Χρυσαφόπουλος σκόραρε στο 69ο λεπτό ένα πανέμορφο τέρμα. Ο ποδοσφαιριστής κινήθηκε εκτός περιοχής και αριστερά και έκανε το διαγώνιο σουτ από μακρινή απόσταση στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της Μυρίκης (3-0).

Αναγκαστική αλλαγή


Στο 71ο λεπτό ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία) της Μυρίκης αποχώρησε τραυματίας και την θέση του πήρε ο Γιώργος Μαντέκας. Με αυτή την αλλαγή ο Λάκης Αναστασόπουλος ολοκλήρωσε τις αλλαγές του.


Έμεινε με 10


Στο 84ο λεπτό ο στόπερ της Μυρίκης Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς. Η ομάδα του συνέχισε με 10 παίκτες, καθώς είχαν ολοκληρωθεί νωρίτερα οι αλλαγές.

Ευκαιρίες για 4ο
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία παίζοντας και με παίκτη παραπάνω είχε τις ευκαιρίες στο φινάλε να σκοράρει για 4η φορά. Στο 89ο λεπτό το σουτ στην κίνηση του Κώστα Χρυσαφόπουλου πέρασε άουτ και στο επόμενο λεπτό σουτ του Γιώργου Ράικου από καλή θέση μπλόκαρε ο Στάθης Φακίτσας.

Οι καλύτερες φάσεις
69΄: Ο Χρυσαφόπουλος ελίχτηκε από αριστερά και με πανέμορφο διαγώνιο σουτ από μακριά έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Φακίτσα (3-0).
73΄: Σουτ του Χρυσαφόπουλου από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Μυρίκης.
81΄: Σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Κόκκοτος.
89΄: Ο Ράικος Γ. με μπαλιά από το κέντρο βρήκε τον Χρυσαφόπουλο που σούταρε στην κίνηση λίγο πάνω από την εστία της Μυρίκης.
90΄: Σουτ του Ράικου Γ. από πλάγια δεξιά μπλόκαρε ο Φακίτσας.

Διακριθέντες
Αίολος: Χρυσαφόπουλος Κ., Ηλιάδης, Πάτρου
Μυρίκη: Φούκας, Μπουμπουρής Α., Σταμούλης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Αίολος): «Το σημερινό παιχνίδι, το πρώτο των Play Off θέλαμε σίγουρα να το κερδίσουμε, αλλά παράλληλα σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να προσέχουμε τους τραυματισμούς και τις απώλειες από κάρτες. Πιστεύω ότι χειριστήκαμε έξυπνα το παιχνίδι, ήμασταν καλοί, δεν απειληθήκαμε σχεδόν καθόλου και μέσα από την καλή απόδοση των ποδοσφαιριστών μου ήρθε και η νίκη που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει το πλεονέκτημα για να προχωρήσουμε για τους τελικούς. Πετύχαμε 3 πανέμορφα γκολ και ειδικά το τρίτο ήταν από τα πιο ωραία γκολ που μπαίνουν σε αυτές τις κατηγορίες. Να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές της Μυρίκης, εύχομαι ο τραυματισμός του Ίβρου να μην είναι κάτι σοβαρό. Να δώσω συγχαρητήρια στους δικούς μου παίκτες τόσο για την αγωνιστικότητα που είχανε όσο και για την συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο.»  

Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη): «Στον πρώτο αγώνα μας φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων, δημιουργικά και επιθετικά ήμασταν ακίνδυνοι. Με την αμυντική μας συμπεριφορά δεν θα έλεγα ότι ήταν κακή ο αντίπαλος δεν μας έκανε φάσεις, απλά αξιοποίησε την δύναμη του, που την ξέραμε και έτσι έβαλε το πρώτο γκολ. Το δεύτερο το κάναμε «δώρο» όσο για το τρίτο έπρεπε να ρισκάρουμε και στην κόντρα απειληθήκαμε. Αν δεν θέλουμε να πάμε διακοπές  από τώρα πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι που είναι τελικός για μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου.»



Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Κόκκοτος, Τριανταφυλλόπουλος, Ράικος Ν., Πάτρου, Γιάκος, Ζαραβέλης, Τύμπας(83΄ Ράικος Γ.), Ηλιάδης, Κουρλός(74΄ Κοράκης), Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Χρυσικός(78΄ λ.τρ. Μπουμπουρής Κ.)

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Φακίτσας, Φούκας Α., Παχής(66΄ Γενιτσαρόπουλος Χ.), Γενιτσαρόπουλος Κ., Ζαχαράκης, Γκορόγιας(58΄ Λέρης), Σταμούλης, Μπουμπουρής Α., Ζαλοκώστας, Ίβρος(71΄ λ.τρ. Μαντέκας), Γιαννακόπουλος

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας