Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

1η Πανελληνιονίκης στο ορειβατικό σκι η Δήμητρα Μπίκα


Την Κυριακή 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το 23ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορειβατικού σκι. Οι αγώνες έγιναν στον Όλυμπο και στην τοποθεσία Βρυσοπούλες.
Η Δήμητρα Μπίκα του ΕΟΣ Καρπενησίου μαζί με την Μαρία Καλογήρου του ΕΟΣ Ιωαννίνων κατέκτησαν την πρωτιά στην κατηγορία των γυναικών με χρόνο 3.45.14. Η Ευρυτάνισσα αθλήτρια παρέμεινε στην κορυφή του αθλήματος της, το οποίο έχει αρκετές δυσκολίες και δεν είναι διαδομένο στο ευρύ κοινό.
Διοργανώθηκε η 3η κατά σειρά διοργάνωση Olympus Ski Mountaineering Team Race που περιελάμβανε τον Ομαδικό Αγώνα του 23ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορειβατικού Σκι και τον «Open» Ομαδικό Αγώνα Ορειβατικού Σκι
Διοργανωτές ήταν ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Ελασσόνας, η ΠΕΔ Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Λάρισας. Οι συμμέτοχες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και ο αγώνας απέσπασε θετικές κριτικές από όλους αλλά κυρίως από τον τεχνικό εκπρόσωπο της διεθνούς ομοσπονδίας I.S.M.F. κ. Oriel Montero, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο Όλυμπος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έναν αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο προσεχές μέλλον.