Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο τελικός του 2006 Αίολος-Φραγκίστα


Για δεύτερη φορά στην ιστορία τους θα αγωνιστούν σε τελικό κυπέλλου ο Αίολος με την Φραγκίστα. Οι δυο ομάδες είχαν αγωνιστεί στον τελικό του 2006, όπου ο Αίολος κατέκτησε το κύπελλο με ανατροπή νικώντας με 2-1.
Αυτό ήταν και το τελευταίο κύπελλο του Αίολου, ενώ ήταν η πρώτη συμμετοχή της Φραγκίστας σε τελικό κυπέλλου. Ο ΑΠΟΔΦ είχε προηγηθεί με όμορφο γκολ του Λάμπρου Φλωράκη και ο Αίολος έκανε την ανατροπή με τέρματα του Γιάννη Φλωράκη και του Βαγγέλη Κατσαβριά.

Με φιλάθλους
Η Φραγκίστα είχε τότε στο πλευρό της σημαντική μερίδα φιλάθλων της, οι οποίοι στήριξαν θερμά της προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΔΦ.


Παρουσία Γκαγκάτση
Τον τελικό στις 9 Απρίλη είχε παρακολουθήσει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος τότε είχε υποσχεθεί και την κατασκευή ενωσιακού γηπέδου στην Ευρυτανία.


Νεοεκλεγείσα διοίκηση και τότε
Ο τελικός του 2006 ήταν ο 1ος επί της Προεδρίας του Δημήτρη Χρυσικού. 8 χρόνια μετά ο τελικός του 2014 είναι ο πρώτος της νέας διοίκησης, που εκλέχτηκε πριν μερικές ημέρες.

Αγωνίστηκαν Νικολάου & Ν.Ράικος














Στον τελικό του 2006 είχαν αγωνιστεί δυο παίκτες του Αίολου, που αγωνίζονται και στην φετινή σεζόν. Πρόκειται για τον αριστερό μπακ Νίκο Νικολάου (Φωτογραφία Αριστερά) και τον μέσο Νίκο Ράικο (Φωτογραφία Δεξιά). Στον πάγκο είχε μείνει τότε ο 1ος τώρα γκολκίπερ της ομάδας Θεοδόσης Κόκκοτος, καθώς και ο Μιχάλης Νούλας.

Τότε 4ος…τώρα μέλος της ΕΠΣΕ


Ο Νίκος Δροσίνης (Φωτογραφία) στον τελικό κυπέλλου ήταν 4ος διαιτητής της αναμέτρησης. Τώρα είναι νεοεκλεγείς στην διοίκηση της ΕΠΣΕ, όπου έχει θέση απλού μέλους. Διαιτητής ήταν ο Χρήστος Τσάμπρας, ο οποίος και αυτός ήταν υποψήφιος στις εκλογές, όμως στην συνέχεια απέσυρε την υποψηφιότητα του. Επόπτες ήταν οι: Νίκος Γκορόγιας (Μετέπειτα Πρόεδρος του ΑΠΟΚ) και Ηλίας Γκαλιμάνης.

Στον Πάγκο ο Πρόεδρος


Ο Πρόεδρος της Φραγκίστας Χρήστος Γαλανός (Φωτογραφία) πριν 8 χρόνια φορούσε την φανέλα της ομάδας. Στον τελικό κυπέλλου τότε δεν αγωνίστηκε και έμεινε στον πάγκο.

7 ίδιοι
 

Η Φραγκίστα έχει συνολικά 7 τωρινούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν αγωνιστεί και στον τελικό του 2006. Στον τελικό πριν από 8 χρόνια ήταν αρχηγός ο Γιώργος Περούλας (Φωτογραφία Κέντρο, Παίκτης-προπονητής τώρα της ομάδας) ενώ έπαιξαν και οι: Γιάννης Ντάλλας (Φωτογραφία Αριστερά), Κώστας Σάλτης, Κώστας Κατσαδούρος, Μάκης Περούλας και Μάκης Ζήκας (Φωτογραφία Δεξιά).

Τα στοιχεία του τελικού του 2006:
Αίολος-Φραγκίστα 2-1
Ημερομηνία: Κυριακή 9 Απριλίου 2006
Γήπεδο: Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου
Σκόρερ: 45΄+1΄ Φλωράκης Ι., 84΄ Κατσαβριάς- 18΄ Φλωράκης Λ.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Αντωνίου): Κόκκοτας, Τσώνης, Νικολάου(46΄ Κατσαβριάς), Αρκουμάνης, Λερογιάννης, Σταμούλης(92΄ Λαμπρόπουλος), Ράικος, Γιαννιώτης, Φλωράκης Ι., Ανδρεάκης, Τσιλίκας

Φραγκίστα (Παύλος Κόκκοτος) : Καβαλάρης(86΄ Κολοκύθας), Περούλας Γ., Κετσιλής, Κόκκοτος Π., Κόκκοτος Ε., Σάλτης(93΄ Πολυχρόνης), Τζαβαλής, Κατσαδούρος(63΄ Περούλας Σ.), Ντάλλας, Φλωράκης Λ., Ζήκας