Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Φραγκίστα-Ραπτόπουλο 1-1

Τους βαθμούς μοιράστηκαν στο ντέρμπι «ουραγών» Φραγκίστα και Ραπτόπουλο, καθώς ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Η κάθε ομάδα είχε από 1 ημίχρονο, όπου και σκόραρε το τέρμα της.
Η εξ αναβολής αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (12/3) στο γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας και άρχισε στις 4 το απόγευμα. Περίπου 20 με 30 θεατές την παρακολούθησαν.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού ξεκίνησε άσχημα το ματς και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην επιθετική της ανάπτυξη στο πρώτο ημίχρονο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 12ο μόλις λεπτό και εν συνεχεία δεν μπόρεσε να κάνει την μεγάλη φάση μπροστά από την εστία της Δόξας. Στο δεύτερο μέρος το γρήγορο γκολ του Μάκη Ζήκα (47΄) έδωσε «φτερά» στα πόδια των ποδοσφαιριστών που βελτιώθηκαν αρκετά και έψαξαν μέχρι το τέλος το νικητήριο τέρμα.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα ήταν ανώτερο στο πρώτο μέρος, όπου μπήκε ξανά δυνατά στο ματς και πέτυχε γκολ στα πρώτα λεπτά. Προηγήθηκε με τέρμα του Βασίλη Αλέστα και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε νωρίς στο δεύτερο μέρος και η Δόξα είχε το μυαλό της περισσότερο στην άμυνα και κράτησε μέχρι το τέλος τον πόντο. Προσπάθησε χωρίς επιτυχία να απειλήσει μέσα από αντεπιθέσεις και να σκοράρει ξανά.
Με την δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία της η Φραγκίστα έφτασε τους 5 βαθμούς έχοντας τερματίσει στην 7η θέση, ενώ το Ραπτόπουλο πήγε στους -2 βαθμούς βρισκόμενο στην τελευταία θέση. Το Σαββατοκύριακο το Ραπτόπουλο υποδέχεται την Μυρίκη και η Φραγκίστα παίζει με την Κρέντη εκτός έδρας και θα ολοκληρωθεί έτσι η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Λιγοστοί φίλαθλοι
Η εξ αναβολής αναμέτρησης έγινε παρουσία περίπου 20 με 30 θεατών. Το ματς ήταν αδιάφορο βαθμολογικά και δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων της γύρω περιοχής.



Βρήκε δίχτυα
Το 6ο της φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα σημείωσε η Φραγκίστα, η οποία είχε να πανηγυρίσει την επίτευξη τέρματος αρκετές αγωνιστικές. Τελευταία φορά σκόραρε στις 2 Νοεμβρίου του 2013 απέναντι στον Αίολο, ενώ δεν σκόραρε ούτε σε ημιτελικό ούτε στον τελικό του κυπέλλου.

Ισοπαλίες ξανά
Οι ομάδες και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (14η αγωνιστική) είχαν αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Το Ραπτόπουλο μετά το 1-1 με τα Άγραφα έφερε ξανά το ίδιο σκορ, ενώ η Φραγκίστα είχε «τσιμπήσει» βαθμό από την Μυρίκη στο Καρπενήσι (0-0).

Ακόμη δυο
Δυο αναμετρήσεις θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και θα ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της Α΄ Ευρυτανίας. Η Κρέντη θα υποδεχτεί την Φραγκίστα και το Ραπτόπουλο την Μυρίκη. Τα παιχνίδια είναι για την 11η αγωνιστική της Α΄ Ευρυτανίας.

Οδηγίες από Γ.Παπαδήμο


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ραπτοπούλου Γιώργος Παπαδήμος έδινε οδηγίες από τον πάγκο της Δόξας. Στον πάγκο βρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος Φάνης Μπαστάνης.


Βασικοί Γ.Περούλας & Χ.Σάλτης

 












Οι γηπεδούχοι του ΑΠΟΔΦ παραταχτήκαν με δυο διαφορές σε σχέση με το ματς της Κυριακής με την Μυρίκη. Στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Γιώργος Περούλας (Φωτογραφία Αριστερά) και στο κέντρο στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Χρήστος Σάλτης (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Κώστα Μάκκα και  Γιώργο Νταλαφούρα. Ο πρώτος απουσίαζε και ο δεύτερος ήταν άρρωστος και είδε το ματς από την κερκίδα.

Στην 11αδα Β.Γεωργαλής & Καραβίδας

 












Και το Ραπτόπουλο άρχισε το ματς με μόλις 2 νέα πρόσωπα στο βασικό του σχήμα σε σύγκριση με την Κυριακάτικη συνάντηση με τα Άγραφα. Στο κέντρο στην δεξιά πλευρά έπαιξε ο Σάκης Καραβίδας (Φωτογραφία Δεξιά) και ο Βασίλης Γεωργαλής (Φωτογραφία Αριστερά) στα αριστερά. Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Μύτα (Μπήκε αλλαγή) και Βαλάντη Στασινού (Έμεινε στον πάγκο).

Παρών ξανά ο αρχιδιαιτητής
Την εξ αναβολής αναμέτρηση παρακολούθησε ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαδήμος. Παρατηρητής ήταν ο έφορος της ΕΠΣΕ Σωτήρης Διώτης.


«Ροκάνισε» το μείον
Η ιστορική ομάδα του Ραπτοπούλου κατέκτησε τον δεύτερο βαθμό της στο πρωτάθλημα και έχει πλέον -2 βαθμούς. Με τα τωρινά δεδομένα θα αγωνιστεί την νέα σεζόν στην Β΄ κατηγορία ξεκινώντας από -6 βαθμούς. Η νίκη κόντρα στην αδιάφορη Μυρίκη είναι επιτακτική για να εξαλειφθεί το -2.

Α΄ μέρος

Ίδια «συνταγή»
Το Ραπτόπουλο για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι σκοράρει πρώτο. Κατάφερε και σήμερα να ξεκινήσει δυνατά και να προηγηθεί νωρίς. Στα πρώτα λεπτά του ματς έπιασε καλή απόδοση.

0-1 με τον Αλέστα


Η φιλοξενούμενη ομάδα στην πρώτη της «επίσκεψη» στην περιοχή του Γιώργου Λαθύρη ευτύχησε να προηγηθεί. Ο γκολκίπερ του ΑΠΟΔΦ απέκρουσε κόρνερ μακρινό φάουλ του Θωμά Γεωργαλή στο 12ο λεπτό. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Σάκης Καραβίδας και ο 18χρονος Βασίλης Αλέστας βρέθηκε στην «καρδιά» της άμυνας των γηπεδούχων και με κοντινό σουτ πέτυχε το 0-1. Ο παίκτης της Δόξας σκόραρε το πρώτο του γκολ με την ομάδα και το πανηγύρισε έξαλλα. Οι «ακρίτες» για δεύτερο συνεχόμενο ματς σκοράρουν γρήγορο γκολ από εκτέλεση κόρνερ.




«Πάγωσε» το ματς
Για περίπου 20 λεπτά το παιχνίδι παίχτηκε στο κέντρο και ο ρυθμός του έπεσε αρκετά.

Χωρίς επιτυχία
Η Φραγκίστα δεν βρήκε τα «πατήματα» της στο πρώτο ημίχρονο και ήταν επικίνδυνη σε ελάχιστες περιπτώσεις. Η Δόξα κέρδιζε τις πρώτες μπάλες στο κέντρο και έλεγξε τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Κοντά στην ισοφάριση
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με καλή στιγμή για τους «βυσσινί». Ο Μάκης Ζήκας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φάνη Ντζίμα έκλεψε προ του γκολκίπερ Κώστα Ντάλλη τον απέφυγε και πλάσαρε αδύναμα από πλάγια αριστερά με τον κεντρικό αμυντικό της Δόξας να προλαβαίνει να γυρίζει και να διορθώνει το λάθος του αποκρούοντας σωτήρια προ της γραμμής του τέρματος.




Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζήκα από αριστερά πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Ραπτοπούλου.
12΄: Ο Γεωργαλής Θ. εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση ο Λαθύρης έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Καραβίδας και ο Αλέστας μέσα στην μικρή περιοχή κέρδισε την μπάλα και με σουτ έγραψε το 0-1.
19΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο από αριστερά και το γυριστό σουτ του Μακρή από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Ντάλλης.
21΄: Δυνατό μονοκόμματο σουτ του Γεωργαλή Θ. εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό «Γ» των γηπεδούχων.
43΄: Ο Ντζίμας γύρισε απρόσεκτα πίσω με το κεφάλι, ο Ζήκας «τσίμπησε» την μπάλα προ του Ντάλλη το απέφυγε πλάσαρε αδύναμα από πλάγια αριστερά και ο Ντζίμας γύρισε και απέκρουσε προ της γραμμής του τέρματος.

Β΄ μέρος

Αισθητή άνοδος
Το δεύτερο μέρος άνηκε στην Φραγκίστα, η οποία βελτιώθηκε αρκετά σε όλους τους τομείς. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι εσωτερικές αλλαγές που έγιναν στην διάταξη της κατά την διάρκεια του ημιχρόνου.

Κούνησε το πλεκτό με Ζήκα


Η «λειψυδρία» της Φραγκίστας έλαβε τέλος στο 2ο λεπτό του πρώτου μέρους, όπου η ομάδα σκόραρε μετά από 7 ματς. Στο 47΄ ο αρχηγός Μάκης Ζήκας με πανέμορφο μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία του Ραπτοπούλου και ισοφάρισε στο τελικό 1-1. Ο ποδοσφαιριστής πέτυχε το πρώτο προσωπικό του φετινό γκολ και το 6ο ομαδικό.



Νέες ευκαιρίες με Ι.Μπισμπίκη


Η Φραγκίστα ανέβηκε αγωνιστικά και ψυχολογικά μετά το 1-1 και απώλεσε δυο καλές στιγμές με τον Γιάννη Μπισμπίκη. Στο 50ο λεπτό ο Πάνος Καζάκος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με τον Κώστα Ντάλλη να είναι εκτός εστίας και τον Γιάννη Μπισμπίκη να σουτάρει και να διώχνουν σωτήρια οι αμυντικοί. 11 λεπτά αργότερα όμορφο σουτ του Γιάννη Μπισμπίκη εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε άουτ πάνω από το τέρμα της Δόξας.


Με αντεπιθέσεις
Η φιλοξενούμενη ομάδα του Ραπτοπούλου σε όλο το δεύτερο 45λεπτο επιτέθηκε μέσα από αντεπιθέσεις και κράτησε μέχρι το τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας.

Διαμαρτυρίες για πέναλτι

 












Στο 63ο λεπτό το Ραπτόπουλο διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λάμπρου Γούλα (Φωτογραφία Αριστερά) μέσα στην περιοχή από τον κεντρικό αμυντικό του ΑΠΟΔΦ Κώστα Κατσαδούρο (Φωτογραφία Δεξιά). Ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.


Ζήτησαν αλλαγή

 












Οι δυο πρώτες αλλαγές της Δόξας ήταν αναγκαστικές, καθώς ο κεντρικός αμυντικός Λάμπρος Παπαντζίμας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο ανασταλτικός μέσος Φάνης Μπαστάνης (Φωτογραφία Δεξιά) ζήτησαν αλλαγή, καθώς ένοιωσαν ενοχλήσεις. Την θέση του στόπερ πήρε στο 72΄ ο Χρήστος Μύτας και του κεντρικού μέσου στο 88΄ ο Γιώργος Παπαδήμος.


Ντεμπούτο Γ.Παπαδήμου


Ο 23χρονος Γιώργος Παπαδήμος κατέγραψε την πρώτη του φετινή συμμετοχή, καθώς μπήκε στο ματς στο 88ο λεπτό στην θέση του Φάνη Μπαστάνη.

Τελευταία στιγμή


Το Ραπτόπουλο που αμύνθηκε σε όλο το δεύτερο μέρος κέρδισε φάουλ στις καθυστερήσεις σε καλό σημείο. Ο Θωμάς Γεωργαλής (Φωτογραφία, Έκανε ξανά πολύ καλή εμφάνιση) το εκτέλεσε και σούταρε λίγο πάνω από την εστία του Γιώργου Λαθύρη.


Μόλις 1 αλλαγή


Οι γηπεδούχοι δεν ολοκλήρωσαν τις αλλαγές και έκαναν μόλις 1 στο ημίχρονο. Ο Φώτης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) πέρασε στην θέση του Άγγελου Σάλτη. Στον πάγκο έμειναν οι: Χρήστος Γερονίκος, Κώστας Γούλας, Παναγιώτης Τασσιάς, Βαγγέλης Γαλανός, Γιώργος Ντάλλας και Σπύρος Μακρής.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Ζήκας από μακρινή απόσταση με πανέμορφο σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία του εμβρόντητου Ντάλλη και ισοφάρισε στο τελικό 1-1.
50΄: Ο Καζάκος Π. εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με τον Ντάλλη να είναι εκτός θέσης ο Μπισμπίκης Ι. σούταρε από κοντά στο δεύτερο δοκάρι με τους αμυντικούς της Δόξας να αποκρούουν σωτήρια.
61΄: Σουτ του Μπισμπίκη από θέση πλάγια αριστερά πέρασε λίγο πάνω από την εστία της Δόξας.
70΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζήκα από αριστερά μπλόκαρε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
73΄: Ο Μακρής εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και το σουτ του Μπισμπίκη Ι. από κοντά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
92΄: Εκτέλεση φάουλ του Γεωργαλή Θ. πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Λαθύρη.

Κίτρινες Κάρτες
Σάλτης Χ., Μπισμπίκης Ι., Μπαστάνης

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Ζήκας, Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι.
Ραπτόπουλο: Γεωργαλής Θ., Αλέστας, Καραβίδας, Μπαστάνης

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): « Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, προσπαθήσαμε και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παιδιών. Υπάρχει κούραση γιατί δίνουμε συνεχόμενα παιχνίδι Κυριακή-Τετάρτη. Μας έλειπε ο βασικός μας αμυντικός Γιώργος Νταλαφούρας, που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω ίωσης.  Θα αγωνιστούμε στο ματς με την Κρέντη, όπου είναι το τελευταίο της χρονιάς, ξανά με νέα παιδιά, τα οποία θα πλαισιωθούν με 3-4 μεγάλους. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και προσπάθησαν για την νίκη.»

Φάνης Ντζίμας (Ραπτόπουλο): «Δεν έγινε σήμερα τόσο καλό παιχνίδι. Ήρθαμε στην Φραγκίστα για να κερδίσουμε, όμως δεν τα καταφέραμε. Μείναμε από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα παιδιά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όπως είδατε για ακόμη ένα παιχνίδι κατεβήκαμε με πολυπληθή αποστολή και αρκετούς νεαρούς. Θεωρώ ότι πρέπει η ΕΠΣ να επαναφέρει το μέτρο τουλάχιστον ενός παίκτη κάτω των 18. Μόνο καλό θα κάνει. Είδα στο γήπεδο δυο μεγάλα ταλέντα τον Μπισμπίκη και τον Αλέστα, που ξεχώρισαν και είναι κρίμα που αυτά τα παιδιά δεν έχουν θέση στις μικτές. Είναι προσωπική μου άποψη βέβαια, που πιστεύω ότι σε αυτή συμφωνούν αρκετοί. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και στην διαιτησία.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Λαθύρης, Περούλας Γ., Γερονίκος Π., Κατσαδούρος Κ., Σάλτης Χ., Ντάλλας Ι., Καζάκος Π., Μακρής Δ., Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Σάλτης Α.(46΄ Μπισμπίκης Φ.)

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Ντάλλης, Καραβίδας Α., Τσιάμης, Γεωργαλής Β.(90΄ Κοτούλας Η.), Παπαντζίμας(72΄ λ.τρ. Μύτας), Μπαστάνης Θ.(Ε)(88΄ λ.τρ. Παπαδήμος Γ.), Γεωργαλής Θ., Ντζίμας Θ., Αλέστας, Γούλας Λ., Διαμαντής

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος