Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη 1-0

Χάρις σε γκολ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου, ο ΑΠΟΚ επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Μυρίκης με 1-0.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (30/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 4.15 και κράτησε μαζί με τις καθυστερήσεις σχεδόν 100 λεπτά. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και με ηλιοφάνεια.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη παρουσίασε δυο πρόσωπα στο παιχνίδι, ένα μέτριο στο πρώτο μέρος και ένα καλό στο δεύτερο, όπου με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο πέτυχε το νικητήριο τέρμα. Οι «κυανόλευκοι» δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, όμως δεν μπόρεσαν να επιτύχουν άλλα τέρματα. Αμυντικά κινδύνεψαν σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς δεν μπόρεσαν να «αναχαιτίσουν» τις γρήγορες αντεπιθέσεις της Μυρίκης. Δοκάρι είχε ο Ξανθιώτης μέσος Εμρά Χαφούς, που έχει προσαρμοστεί πλήρως και έχει «δέσει» με την υπόλοιπη ομάδα.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου μέσα από γρήγορες αντεπιθέσεις είχε σωστή ανάπτυξη και «ταλαιπώρησε» αρκετά την άμυνα του Βελουχίου. Οι πρωταθλητές είχαν δυο δοκάρια με τους Κώστα Γιαννακόπουλο και Άρη Σιταρά και έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ. Στα τελευταία λεπτά του ματς κουράστηκαν και ήρθαν κάποιοι τραυματισμοί. 3 παίκτες (Κώστας Γενιτσαρόπουλος, Γιώργος(Χ) Μπουμπουρής και Κώστας Γιαννακόπουλος) της ομάδας αποχώρησαν με πρόβλημα τραυματισμού.
Οι ομάδες θα αγωνιστούν στα Play Off, εφόσον πραγματοποιηθούν, με Αίολο και με Άγραφα.

Σφύριξε ο Πασσάς


Την φιλική αναμέτρηση σφύριξε ο γενικός γραμματέας του ΑΠΟΚ Κώστας Πασσάς, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει υπάρξει διαιτητής εθνικών κατηγοριών. Βοηθούς δεν είχε.

Σχεδόν 100 λεπτά(!)
Το φιλικό κράτησε σχεδόν 100 λεπτά. Το δεύτερο μέρος ολοκληρώθηκε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ το πρώτο είχε μόλις 1 λεπτό καθυστερήσεις.

Εσωτερική μεταγραφή


Ο νεαρός μεσοεπιθετικός Χάρης Κουτσουπιάς (Φωτογραφία) ολοκληρώνει τις προσεχείς ημέρες την στρατιωτική του θητεία και λογίζεται ως εσωτερική μεταγραφή για την ομάδα του Βελουχίου.

Χωρίς Μπακαλίδη
Δεν αγωνίστηκε ο πρώτος σκόρερ της Α΄ ΕΠΣΝΕ Άλεξ Μπακαλίδης. Ο ποδοσφαιριστής απουσιάζει για πρώτη φορά φέτος από αγώνα της ομάδας του. Είχε συμμετάσχει σε όλα τα φιλικά και επίσημα ματς.

Μοιράστηκε ο χρόνος
Οι 4 γκολκίπερ των δυο ομάδων αγωνίστηκαν από 1 ημίχρονο. Την εστία του ΑΠΟΚ υπερασπίστηκαν οι Φθιωτοί Πάνος Βλάχος και Χρήστος Παπαβασιλείου και της Μυρίκης ο Στάθης Φακίτσας με τον Στέλιο Μεριγκούνη.

«Φτωχό» σκορ
Συνήθως οι φιλικές αναμετρήσεις έχουν μεγάλα σκορ στην Ευρυτανία. Κάτι τέτοιο δεν έγινε στο φιλικό της Κυριακής. Δημιουργήθηκαν όμως αρκετές καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες.

O αντί-Μπουμπουρής


Ο δυναμικός μέσος Δημήτρης Γκορόγιας (Φωτογραφία) αγωνίστηκε στον κέντρο και στα αμυντικά χαφ, έχοντας τον ρόλο που είχε ο Τόλης Μπουμπουρής. Ο τελευταίος έχει μετακομίσει στην Μύκονο για επαγγελματικούς λόγους και απέχει από τις υποχρεώσεις του με την Μυρίκη.

Α΄ μέρος

Κινητικοί οι «κυανόλευκοι»
Ο ΑΠΟΚ θέλησε από την αρχή να πάρει τον έλεγχο του κέντρου. Το Βελούχι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να δημιουργήσει τις μεγάλες ευκαιρίες.

Επικίνδυνοι στην κόντρα
Η Μυρίκη εκμεταλλευόμενη τους ακραίους χαφ της  ήταν αρκετά επικίνδυνη μέσα από αντεπιθέσεις και δήλωσε την παρουσία της σε αρκετές περιπτώσεις. Κύριο ατού των πρωταθλητών ήταν η σωστή τους αμυντική λειτουργία, που ξεκινούσε από ψηλά.

Δοκάρι με Γιαννακόπουλο


Η ομάδα της Μυρίκης είχε δοκάρι στο 20ο λεπτό, όταν ο Κώστας Γιαννακόπουλος έκανε όμορφα από πλάγια δεξιά εκτός περιοχής την σέντρα-σουτ, η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Πάνου Βλάχου. Ο «Τσίτας» είχε σκοράρει κόντρα στον ΑΠΟΚ στην αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας (Νίκη του ΑΠΟΚ με 2-1).


Έπεσε ο ρυθμός
Από το 20ο λεπτό και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο ΑΠΟΚ είχε ελαφριά υπεροχή, όμως δεν μπορούσε να «διασπάσει» την άμυνα της Μυρίκης.

Καλή στιγμή


Στο 41ο λεπτό του αγώνα ο Τάκης Σαϊτης (Φωτογραφία) έκανε την ατομική προσπάθεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ελάχιστα άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Συγκελόπουλος πάσαρε στον Σαπούνη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Φακίτσας απέκρουσε με όμορφη εκτίναξη στο κέντρο του τέρματος σε κόρνερ.
14΄: Σουτ του Φλωράκη μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Μυρίκης.
16΄: Ο Γκορόγιας με μπαλιά ακριβείας τροφοδότησε τον Σταμούλη, που σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Βλάχος μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία με διπλή προσπάθεια.
17΄: Σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ.
20΄: Ο Γιαννακόπουλος από πλάγια δεξιά έκανε την σέντρα-σουτ, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.
35΄: Σουτ του Αντωνίου από μακρινή απόσταση πέρασε πάνω από την εστία του Φακίτσα.
41΄: Ο Σαϊτης έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή και από κοντά πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι.

Β΄ μέρος

Ανέβασε απόδοση
Το Βελούχι έκανε αρκετά καλό δεύτερο μέρος και είχε την ίδια απόδοση σε όλο το δεύτερο 45λεπτο. Με την είσοδο του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου, η επίθεση της ομάδας απέκτησε ταχύτητα και δημιούργησε αρκετά «ρήγματα» στην άμυνα της Μυρίκης.

Αγωνίστηκαν Ράμμος & Μπούτσι

 












Και σε αυτό το φιλικό αγωνίστηκε με τον ΑΠΟΚ ο Χρήστος Ράμμος (Φωτογραφία Αριστερά) του Απεραντιακού και ο 17χρονος Φλοριάν Μπούτσι (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος δεν έχει μπορέσει να βγάλει δελτίο.

Με ίδια τακτική
Οι «κόκκινοι» συνέχισαν να παίζουν μέσα από αντεπιθέσεις και έχασαν δυο κλασσικές ευκαιρίες να σκοράρουν. Ο Άρης Σιταράς ήταν άτυχος και απώλεσε δυο μεγάλες ευκαιρίες.

Μοιραίος ο Σιταράς


Ο ταλαντούχος μέσος της Μυρίκης Άρης Σιταράς εξελίχτηκε μοιραίος ποδοσφαιριστής για την ομάδα του. Στο 66ο λεπτό μπήκε έξοχα στην περιοχή από δεξιά απέφυγε και τον γκολκίπερ Χρήστο Παπαβασιλείου και σούταρε σε κενή εστία στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ. Ο παίκτης της Μυρίκης στο 74ο λεπτό βγήκε τετ-α-τετ μετά από μεταβίβαση του Θωμά Τσίπρα, ωστόσο ο Χρήστος Παπαβασιλείου απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια το πλασέ του Άρη Σιταρά.




Με σκόρερ τον «Πελέ»


Το Βελούχι πέτυχε το γκολ της νίκης στο 73ο λεπτό. Ο Εμρά Χαφούς σούταρε εκτός περιοχής ο Στέλιος Μεριγκούνης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) με κοντινό σουτ σκόραρε το μοναδικό γκολ του φιλικού (1-0). 


Δοκάρι ο Εμρά


Στο 84΄ ο Εμρά Χαφούς (Φωτογραφία) έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του. Ο Δημήτρης Σερπάνος σέντραρε από τα δεξιά και ο μέσος του Βελουχίου σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.


3 με τραυματισμό
Η Μυρίκη έχασε στα τελευταία λεπτά 3 ποδοσφαιριστές λόγω μικροτραυματισμών. Στο 67ο λεπτό αποχώρησε ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος και στο τελευταίο 5λεπτο ο Γιώργος(Χ) Μπουμπουρής και ο Κώστας Γιαννακόπουλος. Αντικαταστάθηκαν και οι 3 από ποδοσφαιριστές, που είχαν ξεκινήσει στην βασική 11αδα.



Οι καλύτερες φάσεις
59΄: Ο Μπούτσι πάσαρε για τον Ράμμο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και μπλόκαρε ο Μεριγκούνης.
60΄: Ο Μπούτσι έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά γύρισε για τον Τσιλίκα, ο οποίος πάσαρε στον Σερπάνο, που από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
61΄: Εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου Α. πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Μεριγκούνη.
66΄: Ο Σιταράς έκανε έξοχη προσπάθεια από δεξιά μπήκε στην περιοχή αποφεύγοντας έναν αντίπαλο τρίπλαρε και τον τερματοφύλακα και σούταρε σε κενή εστία στο αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
67΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο των «κόκκινων».
73΄: Σουτ του Χαφούς εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης και στην επαναφορά ο Γενιτσαρόπουλος Α. από κοντά με σουτ πέτυχε το 1-0.
74΄: Ο Τσίπρας έκανε την κάθετη για τον Σιταρά, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας τετ-α-τετ με τον Παπαβασιλείου πλάσαρε  και ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
78΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Τσιλίκα πέρασε πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
81΄: Ο Ράμμος βρήκε τον Γενιτσαρόπουλο Α., το πλασέ του τελευταίου έφυγε άουτ.
84΄: Ο Σερπάνος σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Χαφούς μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
90΄: Σουτ του Ίβρου από τα όρια της περιοχής απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Παπαβασιλείου.
93΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου Χ. πέρασε άουτ.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Βλάχος(46΄ Παπαβασιλείου), Τσιλιμέκης Δ.(75΄ Τσόγκας), Συγκελόπουλος, Κρασιάς(46΄ Ντουφεκιάς), Αντωνίου, Σαπούνης(46΄ Τσιλίκας), Ράπτης(48΄ Ράμμος), Φλωράκης(46΄ Γενιτσαρόπουλος Α.), Σαϊτης(48΄ Σερπάνος), Χαφούς, Κουτσουπιάς(48΄ Μπούτσι)

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Φακίτσας(46΄ Μεριγκούνης), Φούκας Α., Μπουμπουρής Γ.(Χ)(84΄ λ.τρ. Γενιτσαρόπουλος Χ.), Σιταράς Α., Γενιτσαρόπουλος Κ.(67΄ λ.τρ. Ζαλοκώστας), Γενιτσαρόπουλος Χ.(56΄ Λαθύρης), Γκορόγιας(46΄ Ίβρος), Ζαχαράκης, Γιαννακόπουλος(86΄ λ.τρ. Σταμούλης), Ζαλοκώστας(61΄ Μαντέκας), Σταμούλης(46΄ Τσίπρας)

Διαιτητής: Κώστας Πασσάς (Γενικός Γραμματέας ΑΠΟΚ)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος