Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Επιστροφή στα γήπεδα για 4 ομάδες μετά από 76 ημέρες(!) διακοπής

Όσο περίεργο και αν φαίνεται σε πολλούς το πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας θα αρχίσει ξανά μετά από διακοπή 76 ημερών(!). Το Σαββατοκύριακο (15-16/2) θα διεξαχθούν τελικώς 2 αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής.
Ξεχωρίζει το ντέρμπι του ΑΠΟΚ με τον Αίολο, όπου κοντράρονται οι δυο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.
Το ματς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (15/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Την Κυριακή τα Άγραφα αγωνίζονται στο αθλητικό κέντρο με την Ποταμιά. Οι αγώνες αρχίζουν στις 3 το μεσημέρι. Οι αγώνες Ραπτόπουλο-Μυρίκη και Κρέντη-Φραγκίστα αναβάλλονται, αφού δεν έχει έρθει το επίσημο έγγραφο για την προσωρινή άδεια καταληλλότητας των γηπέδων.

Μετά από 76 ημέρες(!)
Συνολικά 76 ημέρες διήρκησε η διακοπή στην Α΄ Ευρυτανίας εξ αιτίας των προβλημάτων με τις άδειες καταλληλότητας. Τελευταία επίσημη αναμέτρηση στην Ευρυτανία έγινε στις 1 Δεκεμβρίου. Ενώ στα τέλη Γενάρη Φραγκίστα και Ραπτόπουλο δεν κατέβηκαν στο Καρπενήσι για να παίξουν τις εξ αναβολείς αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής με Ποταμιά και Αίολο αντίστοιχα.

Κανένας τιμωρημένος
Κανείς ποδοσφαιριστής δεν είναι τιμωρημένος την 11η αγωνιστική. Ο Χρήστος Κοσμάς της Ποταμιάς εξέτισε όλη του την ποινή (Είχε τιμωρηθεί με 4 αγωνιστικές).

 Αναβολή σε 2 ματς
Ωστόσο η 11η αγωνιστική θα περιλαμβάνει μόλις 2 αναμετρήσεις, οι οποίες θα γίνουν στα γήπεδα του Καρπενησίου. Ο λόγος που αναβάλλονται τα παιχνίδια Ραπτόπουλο-Μυρίκη και Κρέντη-Φραγκίστα είναι ότι δεν έχει φτάσει στην ΕΠΣ το έγγραφο από την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την χορήγηση της προσωρινής άδειας καταλληλόλητας του γηπέδου.

Επιστρέφει ο Κυριακόπουλος
Διαιτητής του ντέρμπι ΑΠΟΚ-Αίολος θα είναι ο Λαμιώτης Γιώργος Κυριακόπουλος. Ο ρέφερι επιστρέφει και σφυρίζει παιχνίδι στην Ευρυτανία μετά από 3 χρόνια. Είχε σφυρίξει τελευταία φορά τον τελικό κυπέλλου τον Μάρτιο του 2011 (Απεραντιακός-ΑΠΟΚ Βελούχι 3-0).

Τα μενού των αγώνων:

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος


Με στόχο την 11η νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις ο πρωτοπόρος ΑΠΟΚ δοκιμάζεται κόντρα στον δεύτερο Αίολο, ο οποίος ακολουθεί σε απόσταση 8 βαθμών.
Το Βελούχι του Γιάννη Φλωράκη έδωσε μια σειρά από πληθώρα φιλικών αναμετρήσεων το διάστημα της διακοπής. Μάλιστα αγωνίστηκε 2 φορές σε Φθιωτικό έδαφος απέναντι σε Α.Ε. Καλυβίων και Σπερχειάδα 2005. Ο ΑΠΟΚ ενισχύθηκε με 3 ποδοσφαιριστές την μεταγραφική περίοδο. Απέκτησε τους Πάνο Βλάχο (Τερματοφύλακα), Κυριάκος Μπάμπε (Πλάγιος αμυντικός) και τον Ξανθιώτη μεσοεπιθετικό Εμφρά Χαφούς. Ο τελευταίος ήρθε στην Ευρυτανία από την Β΄ Εθνική και τον Αχαρναϊκό. Στην διάθεση του προπονητή των «κυανόλευκων» θα τεθεί μετά από καιρό σε επίσημο ματς ο Γιαννης Φλωράκης, καθώς επίσης ο στρατευμένος Κώστας Κρίντας, που έχει άδεια.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου επηρεάστηκε και αυτός από την μεγάλη διακοπή, ωστόσο έδωσε ελάχιστα φιλικά παιχνίδια. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία θα παίξει κόντρα στον ΑΠΟΚ με οδηγό το ματς κυπέλλου και θα «τεστάρει» και τις δυνάμεις της εν όψει των Play Off. Ο Αίολος απέκτησε 3 μέσους οι οποίοι είναι οι: Κώστας Μπόνιας (Ελεύθερος από ΑΠΟΚ), Χάρης Ζαραβέλης (Επέστρεψε μετά από 6 μήνες) και Κώστας Καββαδίας (Αποκτήθηκε από την Παλαιοκατούνα). Ο Αίολος κέρδισε με 0-3 το Ραπτόπουλο για την 9η αγωνιστική, καθώς η Δόξα δεν ήρθε στο Καρπενήσι για το παιχνίδι.
Στην αναμέτρηση του 1ου γύρου ο ΑΠΟΚ επικράτησε με 3-1. Στο κύπελλο ο Αίολος όμως πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του θεσμού. Ευρείες νίκες έχει πετύχει το Βελούχι στις τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Αίολο.

Η προϊστορία των τελευταίων αναμετρήσεων
2003-2004
2-0/3-0
2005-2006
5-2/5-0
2010-2011
3-0

Άγραφα-Ποταμιά


Άγραφα και Ποταμιά θα παίξουν την Κυριακή στο αθλητικό κέντρο. Ο Κατσαντώνης σε περίπτωση νίκης αποκτά προβάδισμα 7 βαθμών από την Ποταμιά, που παίζει το τελευταίο της «χαρτί» για να πλησιάσει στην πρώτη 4αδα.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου θέλουν την  νίκη για να παίξουν χωρίς άγχος στις τελευταίες αναμετρήσεις. Η νεανική ομάδα του Κατσαντώνη βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο της, που είναι η είσοδος στα μπαράζ. Αποκτήθηκαν στην μεταγραφική περίοδο ο Γιώργος Γραβιάς από τον Αίολο και ο Γιώργος Βούρτσας από την Κρέντη. Αντίθετα αποχώρησαν οι: Σάκης Θεοχάρης, Γιώργος Ζαπαντιώτης και Βαγγέλης Καραγιώργος.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έμεινε σε καλό αγωνιστικό ρυθμό δίνοντας απανωτές φιλικές αναμετρήσεις. Ο κόουτς θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα για το μέλλον, καθώς φέτος υπάρχουν απειροελάχιστες ελπίδες για την είσοδο της ομάδας στα μπαράζ. Ωστόσο οι Μεγαλοχωρίτες θα εξαντλήσουν μαθηματικά όσες ελπίδες έχουν. Πριν δυο εβδομάδες κέρδισαν στα χαρτιά την Φραγκίστα με 0-3, η οποία δεν κατέβηκε να αγωνιστεί.
Στο παιχνίδι του 1ου γύρου τα Άγραφα νίκησαν εκτός έδρας με 3-2. Ο Κατσαντώνης έχει 3 νίκες και μόλις 1 ήττες στις αναμετρήσεις με την Ποταμιά.

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2009-2010
1-2
2010-2011
6-0
2011-2012
2-1
2012-2013
3-1

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες

11η αγωνιστική Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας(15/16-2-2014) 15:00

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος 15-2-2014 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Διαιτητής: Γιώργος Κυριακόπουλος(ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Άγραφα-Ποταμιά 16-2-2014 Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)