Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Παίδες: ΕΠΣ Εύβοιας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 9-0

«Καταιγιστικοί» ήταν οι παίδες της ΕΠΣ Εύβοιας, οι οποίοι συνέτριψαν με το ευρύ 9-0 αυτούς της ΕΠΣ Εύρυτανίας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (15/1) στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Εύβοιας στην περιοχή της Νέας Αρτάκης. Ξεκίνησε στις 1 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 9ης και προτελευταίας αγωνιστικής των ενωσιακών πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου Ομίλου. Έγινε κάτω από συννεφιά και το παρακολούθησαν περίπου 15 με 20 θεατές.
Η Εύβοια του Θανάση Γουρνά πήρε την πιο εύκολη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα των μικτών. Κυριάρχησε κατά κράτος σε όλο το διάστημα του αγώνα και δεν συνάντησε δυσκολίες. Σκόραρε οποιαδήποτε στιγμή ήθελε και προσέφερε ουσία και θέαμα. Ο αρχηγός Νίκος Τσιούνης σκόραρε χατ-τρικ, από δυο φορές σκόραρε ο Μάριος Λύκος και ο Δημήτρης Νικολάου και από 1 ο Γιώργος Τσιμιχόδημος και με πέναλτι ο Χρήστος Στύπας. Παράλληλα είχε και 3 προσπάθειες που σταμάτησαν στα δοκάρια του Αποστόλη Νούλα.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου δεν απέφυγαν ούτε και σε αυτό το παιχνίδι την βαριά ήττα. Η διαφορά με τις άλλες ομάδες του ομίλου είναι χαώδεις και έχει χαθεί κάθε μέτρο σύγκρισης. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές προσπαθούν να ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους, ωστόσο οι άλλες ενώσεις βρίσκονται αρκετά επίπεδα πιο πάνω.
Την τελευταία (10η) αγωνιστική η Ευρυτανία υποδέχεται στο Καρπενήσι στις (29/1) την Φθιώτιδα και η Εύβοια αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Φωκίδα. Η Εύβοια τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου και έφτασε τους 17 βαθμούς ενώ η Ευρυτανία βρίσκεται στον «πάτο» της βαθμολογίας χωρίς ακόμη πόντο.

Λίγος κόσμος
Η αναμέτρηση των παίδων έγινε παρουσία περίπου 15 με 20 θεατών. Η αναμέτρηση ήταν αδιάφορη βαθμολογικά και δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον το φιλάθλων.


Οι ίδιοι
Ξανά κοντά στην αποστολή της ΕΠΣ Ευρυτανίας βρέθηκε μόνο ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας. Ο κ. Βονόρτας είναι άγνωστο εάν θα κατέβει στις εκλογές του Φεβρουαρίου, καθώς δεν έχει βρει σωματείο. Κοντά στην μικτή ήταν και σε αυτό το παιχνίδι ο Δημήτρης Αθανασόπουλος.

Πρώτη φορά στο Ενωσιακό
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Εύβοιας, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Αρτάκης. Στις προηγούμενες επισκέψεις της κατά το παρελθόν είχε αγωνιστεί στο γήπεδο της Κανήθου.

Χωρίς προβλήματα
Στις προηγούμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις η ΕΠΣΕ είχε πρόβλημα ακόμη και στον καταρτισμό της 11αδας. Στο ματς με την Εύβοια ωστόσο είχε αποστολή 15 ποδοσφαιριστών.

Α΄ μέρος

Πλήρη κυριαρχία
Πλήρως κυριάρχησε στο 1ο μέρος η ομάδα της Εύβοιας, που σκόραρε 6 φορές και απώλεσε και άλλες ευκαιρίες. Δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση από την Ευρυτανία.

Άνοιξε το σκορ ο Τσιμιχόδημος


Στο 6ο λεπτό η ομάδα της Εύβοιας βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ραφαήλ Κούτουλας τροφοδότησε τον Γιώργο Τσιμιχόδημο, ο οποίος από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενοι έγραψε το 1-0.



Διπλασιασμός από τον αρχηγό


Στο 16΄ ο αρχηγός της ΕΠΣ Εύβοιας Νίκος Τσιούνης (Φωτογραφία) με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της Ευρυτανίας και διαμόρφωσε το 2-0.



Τελικώς…κίτρινη


Στο 21ο λεπτό ο Ραφαήλ Κούτουλας (Φωτογραφία Αριστερά) μπήκε στην περιοχή από αριστερά πλάσαρε και ο Πάρις Καραμπάς (Φωτογραφία Δεξιά) απέκρουσε πάνω στην γραμμή με το χέρι. Ο διαιτητής της ΕΠΣ Εύβοιας Δημήτρης Καλαματάς (Φωτογραφία Κέντρο) αρχικά έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αριστερό μπακ της ΕΠΣΕ, ωστόσο στην συνέχεια κιτρίνισε τον ποδοσφαιριστή.




Το μετέτρεψε σε γκολ


1 λεπτό αργότερα ο μέσος Χρήστος Στούπας (Φωτογραφία) μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ, όταν σούταρε εύστοχα στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Νούλα (3-0).



Στα 5 με Λύκο


Μέσα σε 1 2λεπτο ο επιθετικός Μάριος Λύκος σκόραρε 2 τέρματα και το 3-0 έγινε 5-0. Στο 25ο λεπτό ο Ραφαήλ Κούτουλας γύρισε από δεξιά και ο Μάριος Λύκος με κοντινή προβολή πέτυχε το 4-0. Στο επόμενο λεπτό μετά από σέντρα του Γιώργου Πέππα από αριστερά ο Μάριος Λύκος από κοντά με δυνατό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.



2λεπτο δοκαριών


Στο 32ο λεπτό οι Ευβοιώτες είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Γιάννη Μετοχιάτη (Φωτογραφία) από πλάγια αριστερά. Ο ποδοσφαιριστής σούταρε από πλάγια θέση στο αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας. Στο επόμενο λεπτό ο δεξιός μπακ Άγγελος Μπάνος πάσαρε στον Δημήτρη Νικολάου, που από κοντά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστόλη Νούλα.

Αρκετές αλλαγές
Οι δυο προπονητές έκαναν συνολικά 4 αλλαγές στο πρώτο μέρος. Ο μεν Θανάσης Γουρνάς της Εύβοιας έβγαλε από νωρίς τους ικανότερους ποδοσφαιριστές τους, προσπαθώντας να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Ολοκλήρωσε στο πρώτο μέρος όλες τις αλλαγές του. Ο δε Δημήτρης Αντωνίου αντικατέστησε στο 33ο λεπτό τον τραυματία Βασίλη Γκαρίλα με τον Γιάννη Μοτσιόλα.


6ο από Τσιούνη
5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 1ου μέρους οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 6-0. Ο Γιώργος Πέππας πάσαρε στον αρχηγό του Νίκο Τσιούνη, που με σουτ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 6-0.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Κούτουλας έκανε την κάθετη για τον Τσιμιχόδημο, ο οποίος από κοντά σούταρε στην αριστερή γωνία του Νούλα (αρχικά  απέκρουσε ασθενώς την μπάλα και έγραψε το 1-0).
8΄: Σουτ του Κούτουλα εκτός περιοχής απέκρουσε με τις γροθιές στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ της ΕΠΣΕ.
11΄: Ο Κούτουλας πάσαρε στον Λύκο, που σούταρε χαμηλά από αριστερά και ο Νούλας απέκρουσε με τα πόδια.
16΄: Ο Τσιούνης με όμορφη ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής «κρέμασε» τον πορτιέρο της Ευρυτανίας με διαμόρφωσε το 2-0.
21΄: Ο Κούτουλας μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από αριστερά πλάσαρε και ο Καραμπάς απέκρουσε πάνω στην γραμμή με το χέρι. Ο διαιτητής Καλαμάτας καταλόγισε το πέναλτι και τελικώς κιτρίνισε τον αμυντικό της Ευρυτανίας.
22΄: Ο Στούκας ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και με σουτ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
24΄: Ο Τσιμιχόδημος έκανε το γύρισμα από δεξιά ο Νούλας απέκρουσε και νέο πλασέ του Στούπα από κοντά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας.
25΄: Ο Κούτουλας γύρισε από δεξιά και ο Λύκος από κοντά με προβολή στην δεξιά γωνία πραγματοποίησε το 4-0.
27΄: Ο Πέππας σέντραρε από αριστερά και ο Λύκος από κοντά με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ έκανε το 5-0.
32΄: Σουτ του Μετοχιάτη από πλάγια αριστερά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Νούλα.
33΄: Ο Μπάνος μεταβίβασε στον Νικολάου που σούταρε λίγο έξω από την μικρή περιοχή στο κάθετο δοκάρι της ΕΠΣΕ.
34΄: Ο Πέππας έδωσε στον Τσιούνη, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι και διαμόρφωσε το 6-0.

Β΄ μέρος

Ίδια εικόνα
Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα της Εύβοιας δημιουργούσε ευκαιρίες ανά πάσα στιγμή.

Ξεκίνημα με γκολ


Στο 3ο λεπτό της επανάληψης η Εύβοια έκανε 7 τα τέρματα της. Ο Νίκος Τσιούνης σέντραρε από αριστερά και ο Δημήτρης Νικολάου (Φωτογραφία) με δυνατό σουτ λίγο έξω από την μικρή περιοχή πέτυχε το 7-0.



3ο δοκάρι
Οι Ευβοιώτες σημάδεψαν για 3η φορά τα δοκάρια της Ευρυτανίας. Στο 49ο λεπτό ο Γιώργος Τσιμιχόδημος με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι της ΕΠΣΕ.

Σταμάτησε στα 9
Στα 9 τέρματα σταμάτησε η Εύβοια. Στο 58ο λεπτό ο Νίκος Τσιούνης τροφοδότησε τον Δημήτρη Νικολάου που με χαμηλό σουτ έκανε το 8-0. Στο 61ο λεπτό ο Δημήτρης Νικολάου ανέλαβε ρόλο δημιουργού έδωσε στον Νίκο Τσιούνη, που με διπλή προσπάθεια νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ και με σουτ από κοντά έκανε το τελικό 9-0.



Οι καλύτερες φάσεις
43΄: Ο Τσιούνης σέντραρε από αριστερά και ο Νικολάου λίγο έξω από την μικρή περιοχή με δυνατό σουτ έκανε το 7-0.
47΄: Όμορφο σουτ του Τσιούνη απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ Νούλας από την δεξιά του γωνία.
48΄: Ο Νικολάου έδωσε για τον Τσιούνη, που σούταρε από κοντά και ο Νούλας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
49΄: Ο Τσιμιχόδημος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε δυνατά στο οριζόντιο δοκάρι.
53΄: Ο Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Χρυσαφόπουλο, που σούταρε από μακριά και ο Τζουβάρας μπλόκαρε εύκολα.
57΄: Σέντρα-σουτ του Ποδαρά πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Νούλα.
58΄: Ο Τσιούνης έδωσε στον Νικολάου, ο οποίος σούταρε χαμηλά στην δεξιά γωνία και έκανε το 8-0.
61΄: Ο Νικολάου τροφοδότησε τον Τσιούνη, που σούταρε ο Νούλας απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος με νέο σουτ πέτυχε το τελικό 9-0.

Κίτρινες Κάρτες
Καραμπάς

Διακριθέντες
Εύβοια: Τσιούνης, Λύκος, Νικολάου, Τσιμιχόδημος, Κούτουλας
Ευρυτανία:  -

Δηλώσεις Προπονητών

Θανάσης Γουρνάς (Εύβοια): «Και μαθητικά είμαστε πλέον στην πρώτη θέση. Δίκαια η ομάδα της Εύβοιας βγήκε πρώτη. Νομίζω ότι είχαμε καλύτερη ομάδα από την Βοιωτία και την Φθιώτιδα, που ήταν οι βασικοί μας αντίπαλοι. Είχαμε καλύτερους παίκτες και πιο ποιοτική ομάδα και δικαιωματικά έχουμε κατακτήσει την πρώτη θέση. Το σημερινό παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Η δυναμική της ομάδας της Ευρυτανίας δεν είναι αυτή που μπορεί να ανταγωνιστεί την ομάδα της Εύβοιας και το επίπεδο που βρίσκεται. Τα παιδιά προσπαθήσανε και μπράβο τους, κάνανε ένα μεγάλο ταξίδι  και είναι φιλότιμη η προσπάθεια που κάνανε. Όσον αφορά την συνέχεια από εκεί και ύστερα έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι με την Φωκίδα, θα πάμε να παίξουμε και σε αυτό το παιχνίδι. Στην συνέχεια αρχίζουν τα περιφερειακά πρωταθλήματα. Καλή συνέχεια εύχομαι στην ομάδα της Ευρυτανίας. Στα παιδιά να έχουν καλύτερη τύχη, να προσπαθήσουν περισσότερο και να βρουν λύσεις για να κάνουν πιο ανταγωνιστική την ομάδα για να γίνουν πιο καλύτερα τα πρωταθλήματα.»

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Ο σημερινός αγώνας με την πρωτοπόρο ομάδα του ομίλου μας ήταν πολύ δύσκολος και μάλιστα η διαφορά δυναμικότητας ήταν  μεγάλη. Όμως πάντα έχεις να κερδίσεις κάτι από κάθε αγώνα. Πιστεύω ότι πέρα από το αρνητικό σκορ οι εμπειρίες είναι το κέρδος μας. Εμείς θα προσπαθούμε για το καλύτερο.»





Συνθέσεις Ομάδων

Εύβοια (Θανάσης Γουρνάς): Τζουβάρας, Μπάνος, Μετοχιάτης, Βελής(35΄ λ.τρ. Στραφιώτης), Πετής, Ποδαράς, Στούπας, Τσιμιχόδημος, Λύκος(28΄ Νικολάου), Κούτουλας(26΄ Πέππας), Τσιούνης

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Γκαρίλας(33΄ λ.τρ. Μοτσιόλας), Καραμπάς, Μπουμπουρής, Τάσιος, Μπαλωμένος, Σερπάνος, Παπαϊωάννου(41΄ Καραγιάννης), Κυλλής(41΄ Καραθάνος Γ.), Χρυσαφόπουλος, Τσιάμης(47΄ Καραθάνος Χ.)

Διαιτητής: Δημήτρης Καλαμάτας(ΕΠΣ Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Μάριος Πόγκας(ΕΠΣ Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Νίκος Χατζηκαμαγιάννης(ΕΠΣ Εύβοιας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος