Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αίολος-Ποταμιά 5-2

Φιλική επικράτηση για τον Αίολο Προφήτη Ηλία, που νίκησε με 5-2 την Ποταμιά έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Δημήτρη Κουρλό που πέτυχε «καρέ».
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (26/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3.45 το μεσημέρι. Κράτησε 70 λεπτά και έγινε κάτω από συννεφιά και χαμηλή θερμοκρασία.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήρε μια εύκολη φιλική νίκη. Σκόραρε 5 τέρματα έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον φορ της Δημήτρη Κουρλό, ο οποίος πέτυχε «καρέ».
Η Ποταμιά έπαιξε αμυντικά και προσπάθησε μέσα από αντεπιθέσεις να «τρυπήσει» την άμυνα του Αίολου. Είχε ένα πολύ καλό διάστημα στα μισά της επανάληψης, όπου το 4-0 το έκανε 4-2 έχοντας σε εκείνο το χρονικό σημείο τα «ηνία» στο ματς. Τα γκολ πέτυχαν οι αρχηγός Γιώργος Ζαγκότσης με πέναλτι και ο Κώστας Μπούρας.

Με ρέφερι & εμφανίσεις


Το φιλικό ήταν επίσημο, αφού οι ομάδες αγωνίστηκαν με τις εμφανίσεις τους και όχι με τα ρούχα της προπόνησης. Ενώ υπήρχε και κανονικός διαιτητής ο Λάμπρος Κολοκώτσιος της ΕΠΣ Ευρυτανίας, που προθυμοποιήθηκε να σφυρίξει το φιλικό. Βοηθούς δεν είχε. Ο Κολοκώτσιος είχε οριστεί ως βοηθός στο ματς της Φραγκίστας με την Ποταμιά, το οποίο δεν έγινε ποτέ.

70 λεπτά
Το φιλικό ματς κράτησε περίπου 70 λεπτά, καθώς παίχτηκαν 2 ημίχρονα των 35 λεπτών.

Την τελευταία στιγμή
Το φιλικό κανονίστηκε την τελευταία στιγμή. Οι αντίπαλοι των δυο ομάδων Φραγκίστα και Ραπτόπουλο δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν στις επίσημες αναμετρήσεις της εξ αναβολής 9ης αγωνιστικής.

«Ορεξάτος» ο Κουρλός


Ο επιθετικός του Αίολου Δημήτρης Κουρλός βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα. Σκόραρε 4 φορές βάζοντας πανέμορφα τέρματα. Η χρονιά αν και σε φιλικό ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον 26χρονο φορ.

Κοούτσαρε ο Λιάγκος


Την Ποταμιά κοούτσαρε στην φιλική αναμέτρηση ο Χρήστος Λιάγκος, αφού ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Τσιγαρίδας απουσίαζε.

Α΄ μέρος

Έλεγχος του Αίολου
Ο Αίολος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 35λεπτο και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0.

Σκόρερ ο Κουρλός
Και τα δυο γκολ του Αίολου σημείωσε ο επιθετικός Δημήτρης Κουρλός. Στο 13ο με πανέμορφο σουτ-«φωτοβολίδα» εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» του εμβρόντητου Αλέκου Κόκκοτα και άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 30ο λεπτό ο Κουρλός πάλι με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς έγραψε το 2-0 του ημιχρόνου.


Απειλητική στην αντεπίθεση
Η Ποταμιά έπαιξε με αντεπιθέσεις και ήταν απειλητική σε 2-3 περιπτώσεις. Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν στο μυαλό τους περισσότερο να κλείσουν τους κενούς χώρους μπροστά από την περιοχή τους.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Ράικος Ν. πάσαρε στον Αζακά, που σούταρε από μακριά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
13΄: Ο Κουρλός με σουτ-«φωτοβολίδα» εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Κόκκοτα και πέτυχε με πανέμορφο γκολ το 1-0.
14΄: Μετά από λάθος του Κόκκοτα ο Λιάγκος Π. σέντραρε από δεξιά και το κοντινό σουτ του Κουρλού απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
15΄: Ο Φλωράκης έκανε την κάθετη για τον Γιαννακόπουλο, που λίγο έξω από την δεξιά γωνία της μικρής περιοχής πλάσαρε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Αίολου.
26΄: Ο Κοσμάς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Γκορόγια Γ. στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ από την δεξιά γωνία του Αίολου.
30΄: Ο Κουρλός κατέβασε εκτός περιοχής και με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία των Μεγαλοχωριτών διαμόρφωσε το 2-0.

Β΄ μέρος

3ο με Χρυσικό


Ο μεσοεπιθετικός Μάκης Χρυσικός, που μπήκε στο ματς στο ημίχρονο πέτυχε το 3ο γκολ του Αίολου. Στο 41΄ ο Δημήτρης Κουρλός με έξοχη μπαλιά τον τροφοδότησε και αυτός πέρασε και τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία εύκολα με πλασέ έκανε το 3-0.



Τους έβαλε ξανά μέσα
Στο 55ο λεπτό ο προπονητής του Αίολου Γιώργος Χρυσαφόπουλος έριξε ξανά στο παιχνίδι τους 3 ποδοσφαιριστές που αντικατέστησε στο ημίχρονο. Ο Κώστας Μπουμπουρής, ο Χρήστος Ανδρεάκης και ο Πολυχρόνης Λιάγκος μπήκαν στο παιχνίδι περνώντας την θέση των:  Νίκου Νικολάου, Πάνου Αζακά και Πάνου Γενιτσαρόπουλου.


Βρήκε εκ νέου δίχτυα
Στο 55ο λεπτό ο Δημήτρης Κουρλός με νέο πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής βρήκε εκ νέου δίχτυα διαμορφώνοντας το 4-0.

Μείωσε η Ποταμιά














Οι Μεγαλοχωρίτες μέσα σε 7 λεπτά κατάφεραν να μπουν ξανά στο ματς μειώνοντας το σκορ σε 4-2. Στο 61ο λεπτό ο Λάμπρος Φλωράκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ανέστη Κοράκη και κέρδισε το πέναλτι. Ο αρχηγός Γιώργος Ζαγκότσης το εκτέλεσε εύστοχα πλασάροντας χαμηλά στην δεξιά γωνία του Θεοδόση Κόκκοτου (4-1). Στο 66ο λεπτό ο Λάμπρος Φλωράκης βρήκε έξοχα τον Κώστα Γιαννακόπουλο που σούταρε μέσα στην περιοχή, ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κώστας Μπούρας εύκολα μείωσε σε 4-2.




Φινάλε με γκολ
Στο 72΄ ο Αίολος έφτασε στο τελικό 5-2. Ο Κώστας Μπουμπουρής πάσαρε στον Δημήτρη Κουρλό που με σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς πέτυχε το τελικό 5-2. Ο ποδοσφαιριστής του Αίολου πέτυχε «καρέ» βάζοντας το 4ο προσωπικό του τέρμα.

Οι καλύτερες φάσεις
39΄: Ο Αζακάς σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Χρυσικού από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε ο Κόκκοτας.
41΄: Ο Κουρλός έβγαλε την κάθετη για τον Χρυσικό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή τετ-α-τετ με τον Κόκκοτα τον τρίπλαρε και σε κενή εστία χωρίς δυσκολία πραγματοποίησε το 3-0.
54΄: Απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρυσικού πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
55΄: Ο Κουρλός με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα και έκανε το 4-0.
58΄: Ο Μαντζιούτας Ν. από δεξιά πάσαρε στον Φλωράκη που σούταρε από καλή θέση με την μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό και να φεύγει κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
61΄: Ο Φλωράκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κοράκη και η Ποταμιά κέρδισε πέναλτι. Ο Ζαγκότσης το εκτέλεσε και πλάσαρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Κόκκοτου για το 4-1.
66΄: Ο Φλωράκης με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά σούταρε ο Κόκκοτος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μπούρας Κ. εύκολα μείωσε σε 4-2.
67΄: Ο Λιάγκος Π. σέντραρε από δεξιά και ο Χρυσικός έκανε το όμορφο εναέριο βολ πλανέ με τον Κόκκοτα να αποκρούει εντυπωσιακά.
72΄: Ο Μπουμπουρής έδωσε στον Κουρλό, που με σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς έγραψε το τελικό 5-2.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Κόκκοτος, Αζακάς (55΄ Ανδρεάκης), Νικολάου(55΄ Μπουμπουρής), Γενιτσαρόπουλος(55΄ Λιάγκος Π.), Μπουμπουρής(36΄ Σιταράς), Πάτρου, Κουράκης, Ράικος Ν., Λιάγκος Π.(36΄ Χρυσαφόπουλος Χ.), Κουρλός, Ανδρεάκης(36΄ Χρυσικός)

Ποταμιά (Χρήστος Λιάγκος): Κόκκοτας, Μπούρας Σ.(47΄ Μαντζιούτας Ν.), Πατρώνης, Γκορόγιας Γ., Κοσμάς, Ζαγκότσης, Γιαννακόπουλος, Μαντζιούτας Κ., Πλεξίδας(45΄ Μπούρας Κ.), Νάσιος(41΄ λ.τρ. Νεοφύτου), Φλωράκης

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος