Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 3-0

Με σκορ 3-0 επιβλήθηκε της Ποταμιάς ο ΑΠΟΚ σε φιλική αναμέτρηση.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (12/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Διήρκησε 80 λεπτά και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και με λιγοστούς φιλάθλους.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη είχε την έλεγχο του ματς στο μεγαλύτερο διάστημα, όμως δεν είχε αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια . Πρόσεξε αρκετά την άμυνα του και δεν κινδύνεψε από τους Μεγαλοχωρίτες.
Σκόρερ χρίστηκαν οι: Άλεξ Μπακαλίδης, Μπάμπης Παπαϊωάννου και Γιάννης Τσόγκας.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα αγωνίστηκε με αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν ανήκουν στο δυναμικό της, ωστόσο κατάφερε μέχρι τα τελευταία λεπτά του φιλικού να κρατάει χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα το σκορ στο 1-0. Στο τέλος δέχτηκε ακόμη δυο τέρματα και γνώρισε μια ακόμη ήττα από τους «κυανόλευκους».
Εφόσον δεν επανεκκινήσει το πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας το επόμενο Σαββατοκύριακο οι δυο ομάδες είναι πιθανό να ανανεώσουν το ραντεβού τους για μια ακόμη φορά.

Ρέφερι ο Λιάγκος
Και αυτό το παιχνίδι του ΑΠΟΚ με την Ποταμιά σφύριξε ο γυμναστής της Ποταμιάς Χρήστος Λιάγκος χωρίς να έχει βοηθούς. Το ματς κράτησε 80 λεπτά και παίχτηκαν 2 40λεπτα.

Συνεχόμενα ματς
ΑΠΟΚ και Ποταμιά αγωνίζονται διαρκώς το τελευταίο διάστημα σε φιλικά ματς. Οι ομάδες αγωνίζονται και μεσοβδόμαδα σε προπονητικά διπλά.

Επανεμφανίστηκαν Φαρμάκης-Ζαλοκώστας

 












Μετά από πολύμηνη απουσία από τον ΑΠΟΚ επανεμφανίστηκαν δυο ποδοσφαιριστές. Ο στόπερ Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε σε όλο το 80λεπτο και απείχε από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τον ΑΠΟΚ λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Στο δεύτερο μέρος επέστρεψε από τραυματισμό ο μέσος Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Δεξιά).

Βασικοί Τόσκα & Π.Λιάγκος

 












Με δυο παίκτες που δεν ανήκουν στο έμψυχο δυναμικό της ξεκίνησε η Ποταμιά. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Χρήστος Τόσκα (Φωτογραφία Αριστερά) του Απεραντιακού και το αριστερό άκρο του κέντρο ο Πολυχρόνης Λιάγκος (Φωτογραφία Δεξιά) του Αίολου.

Α΄ μέρος

Την πρωτοβουλία
Ο ΑΠΟΚ είχε στο πρώτο ημίχρονο την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ήταν αρκετά επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια και σκόραρε μόλις 1 φορά.

Με αντεπιθέσεις
Η Ποταμιά  έκλεισε τους χώρους μπροστά από την μεγάλη περιοχή του Αλέκου Κόκκοτα και προσπάθησε μέσα από οργανωμένες αντεπιθέσεις να φανεί απειλητική.

Αναγκαστική αλλαγή

 












Στο 32ο λεπτό του παιχνιδιού αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο κεντρικός αμυντικός της Ποταμιάς Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία Αριστερά). Την θέση του πήρε ο Λάμπρος Αθανασούλιας (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος ανήκει στην ομάδα των Αγράφων.



Στο παρά 5


5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 1ου 40λεπτου οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν. Ο Τάκης Σαϊτης σούταρε από δεξιά, ο Αλέκος Κόκκοτας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) με σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς άνοιξε το σκορ (1-0).



Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Κουτσονίκας έδωσε στον Μπακαλίδη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Κόκκοτας μπλόκαρε χαμηλά με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία.
17΄: Χτύπημα φάουλ του Κοσμά μάζεψε εύκολα ο Παπαβασιλείου.
20΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Σαϊτη, ο οποίος σούταρε από δεξιά και ο πορτιέρο της Ποταμιάς απέκρουσε σε κόρνερ.
25΄: Ο Γενιτσαρόπουλος μπήκε στην περιοχή τετ-α-τετ με τον Κόκκοτα πλάσαρε και ο γκολκίπερ της Ποταμιάς απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια και στην συνέχεια νέο πλασέ σε άδεια εστία έδιωξε πάνω στην γραμμή σε κόρνερ ο Τόσκα την τελευταία στιγμή.
35΄: Ο Σαϊτης έκανε το συρτό σουτ από δεξιά ο Κόκκοτας απέκρουσε και στην επαναφορά από κοντά ο Μπακαλίδης με σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς (Βρήκε την μπάλα και ο γκολκίπερ Κόκκοτας χωρίς να τις αλλάξει πορεία) πέτυχε το 1-0.
39΄: Ο Κουτσονίκας έδωσε στον Μπακαλίδη, ο οποίος σούταρε από θέση δεξιά μέσα στην περιοχή, ο Κόκκοτας απέκρουσε και το νέο σουτ του Τσιλίκα μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το τέρμα των Μεγαλοχωριτών.

Β΄ μέρος

Πεσμένος ρυθμός
Δεν είχε ρυθμό το δεύτερο μέρος, με το ματς να παίζεται στο πρώτο 30λεπτο στο κέντρο. Οι δυο ομάδες υπέπεσαν σε αρκετά λάθη και με τις αλλαγές χάθηκε η «χημεία» τους.

3 «κόκκινοι»


Στο 49΄ μπήκαν στο ματς 3 ποδοσφαιριστές της Μυρίκης, οι οποίοι συμμετείχαν με την ομάδα της Ποταμιάς. Πρόκειται για τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά), τον Θωμά Τσίπρα (Φωτογραφία Δεξιά) και τον Χρήστο Λέρη (Φωτογραφία Κέντρο).

Ανέβηκε ο ΑΠΟΚ
Στα τελευταία λεπτά του φιλικού ο ΑΠΟΚ βελτιώθηκε και σκόραρε 2 τέρματα. Έφτασε στο τελικό 3-0.

Με γκολ των Παπαϊωάννου & Τσόγκα

 












Το τελικό σκορ έκλεισε στο 3-0 όταν στο 69ο λεπτό ο φορμαρισμένος επιθετικός Μπάμπης Παπαϊωάννου (Φωτογραφία Αριστερά) με σουτ από τα όρια της πειροχής στην δεξιά γωνία του Μάριου Μπούρα πέτυχε το 2-0. Στο 81΄ ο Μεσολογγίτης δεξιός αμυντικός Γιάννης Τσόγκας (Φωτογραφία Δεξιά) με χαμηλό σουτ από πλάγια και μετά από λάθος εκτίμηση του γκολκίπερ της Ποταμιάς έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των Μεγαλοχωριτών και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.


Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Χαμηλό σουτ του Μπούρα Κ. εκτός περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.
64΄: Ο Τσιλιμέκης σέντραρε από δεξιά και ο Παπαϊωάννου μέσα από την μικρή περιοχής χωρίς πίεση έκανε την προβολή, η οποία έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπούρα.
69΄: Ο Παπαϊωάννου με όμορφο σουτ από τα όρια της περιοχής στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς διαμόρφωσε το 2-0.
81΄: Ο Τσόγκας με χαμηλό σουτ από τα όρια της περιοχής και δεξιά έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Μπούρα Μ.(Έκανε κακό υπολογισμό) και πραγματοποίησε το τελικό 3-0.
82΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την επέλαση από αριστερά έκανε την σέντρα-σουτ και ο Μπούρας απέκρουσε σε κόρνερ.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Σαπούνης(41΄ Τσόγκας), Κρασιάς, Φαρμάκης, Αντωνίου(41΄ Παπαϊωάννου), Κουτσονίκας(54΄ Τσιλιμέκης Δ.), Κρίντας(64΄ Γενιτσαρόπουλος Α.), Γενιτσαρόπουλος Α.(41΄ Μπούτσι), Μπακαλίδης, Σαϊτης(41΄ Σερπάνος), Τσιλίκας(41΄ Ζαλοκώστας)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας(41΄ Μπούρας Μ.), Μπίκας, Μαντζιούτας Ν.(41΄ Νεοφύτου), Κοσμάς(41΄ Πλεξίδας), Τόσκα, Λιάγκος Π.(49΄ Τσίπρας), Ζαγκότσης, Μαντζιούτας Κ.(32΄ λ.τρ. Αθανασούλιας), Γιαννακόπουλος(49΄ Λέρης), Νάσιος(49΄ Γενιτσαρόπουλος Χ.), Γιαννόπουλος(49΄ Μπούρας Κ.)

Διαιτητής: Χρήστος Λιάγκος (Γυμναστής Ποταμιάς)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος