Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Παγκορασίδες: Π.Α.Κ.-Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου 1-3

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης πέρασε από το Καρπενήσι ο Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου. Η Φθιωτική ομάδα επικράτησε με 3-1 σετ της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης, ξεκινώντας με το «δεξί» το νέο έτος.
Το παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο  4 Ιανουαρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 13:45. Ήταν εξ αναβολής και έγινε στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του περιφερειακού πρωταθλήματος παγκορασίδων της Ε.Σ.ΠΕ.ΚΕΛ. (Β΄ Όμιλος).
Η Π.Α.Κ. έκανε αρκετά καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε στα σετ, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Η ομάδα του Χρήστου Μακρή έμεινε από δυνάμεις και γνώρισε την 4η της συνεχόμενη ήττα, μετρώντας ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η αγωνιστική απραξία.
Ο Πήγασος συνεχίζει την πολύ καλή του πορεία στην διοργάνωση, που τον φέρνει στα υψηλά «σκαλοπάτια» της βαθμολογίας. Το συγκρότημα του Νίκου Ρίζου βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά στην συνέχεια ανασυντάχτηκε και πανηγύρισε την νίκη, παίρνοντας εύκολα τα 3 τελευταία σετ. Οι Φθιωτοί είχαν κορυφαία την αρχηγό τους Έφη Βουρβουλάκη.
Με το ξεκίνημα του β΄ γύρου οι Ευρυτάνισσες έχουν ρεπό, ενώ ο Πήγασος αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Κύνο Λιβανατών.

Εκδρομείς από Φθιώτιδα
Περίπου 30 φίλαθλοι (Γονείς και φίλοι-ες των αθλητριών) είδαν την αναμέτρηση. Αρκετοί από αυτούς ταξίδεψαν από τον Άγιο Κωνσταντίνο.


Έγινε στο αθλητικό
Ο αγώνας διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου, καθώς στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου πραγματοποιούνται εργασίες στις διαγραμμίσεις του γηπέδου.

Διακρίθηκε η αρχηγός


Ξεχώρισε από πλευρά νικητριών με το πολύ καλό της σερβίς της η 14χρονη αρχηγός Έφη Βουρβουλάκη (Φωτογραφία), που ήταν η κορυφαία του γηπέδου.

Έπαιξαν μετά από 2 μήνες
Οι αθλήτριες της Ακαδημίας αγωνίστηκαν ύστερα από σχεδόν δυο μήνες, καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου είχαν παίξει εκτός έδρας για τελευταία φορά με τον Λοκρό Αταλάντης.

Τα σετ
25-21, 17-25, 16-25, 12-25

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Χρήστος Μακρής): Τσούμα, Καρφή, Ρεντζέπη, Καγκαρά, Χρυσαφοπούλου, Μακρή, Τσιώλη

Πήγασος Αγίου Κωνσταντίνου (Νίκος Ρίζος): Γεωργατζή Β., Γεωργατζή Π., Γεραλή, Αλεξανδρή, Κοτσώνη, Μελισσάρη, Συκιώτη, Παπασυκιώτη, Βουρβουλάκη

Διαιτητής: Κατερίνα Μπαλωμένου
Σημειωτής: Φώντας Ζαχαρόπουλος





































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος 
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας