Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Παίδες: ΕΠΣ Φθιώτιδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 9-1

Νέα συντριβή για τους παίδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας, οι οποίοι γνώρισαν την ήττα με το βαρύ 9-1 από την ΕΠΣ Φθιώτιδας.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (27/11) στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φθιώτιδας στο Φραντζή. Ξεκίνησε στις 1 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων (5ος Όμιλος) στην κατηγορία παίδων. Το παρακολούθησαν περίπου 40 θεατές.
Η Φθιώτιδα του Νίκου Τσίκρα πέρασε ένα εύκολο απόγευμα και κυριάρχησε στο ματς και στα 80 λεπτά. Ξεκίνησε επιθετικά και αφού απώλεσε τις πρώτες ευκαιρίες άρχισε να σκοράρει συνεχώς. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 7-0 υπέρ της ΕΠΣΦ και επιπλέον 2 γκολ του Δημήτρη Αλτάνη έκαναν 9 τα τέρματα των γηπεδούχων. Οι Φθιωτοί πήραν την 2η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς έχουν κερδήσει μόνο Φωκίδα και Ευρυτανία.
Οι Ευρυτάνες του Δημήτρη Αντωνίου ταξίδεψαν στην γειτονική Λαμία με πολλά προβλήματα και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κατάφεραν να συμπληρώσουν την 12αδα τους. Αρκετοί παίκτες απουσίασαν λόγω σχολικών υποχρεώσεων. Η ΕΠΣΕ δεν μπόρεσε ούτε και σε αυτό το ματς να είναι ανταγωνιστική, αφού η διαφορά δυναμικότητας και υποδομών είναι χαώδης. Παρόλα αυτά πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Δημήτρη Κυλλή, που μείωσε στο φινάλε στο τελικό 9-1.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική στο ξεκίνημα του β΄ γύρου στις 4/12 η Φθιώτιδα υποδέχεται την Φωκίδα και η Ευρυτανία αγωνίζεται ξανά εκτός έδρας στον Ορχομενό με την ΕΠΣ Βοιωτίας. Η Φθιώτιδα έκανε την 2η νίκη της παρέμεινε στην 3η θέση και έφτασε στους 6 βαθμούς, ενώ η Ευρυτανία παραμένει στον «πάτο» της βαθμολογίας χωρίς πόντο.

Λιγοστοί θεατές
Κάτω από ηλιοφάνεια και κρύο έγινε η αναμέτρηση των παίδων. Περίπου 40 με 50 άτομα παρακολούθησαν το ματς, όπου η ΕΠΣΦ πήρε μια ευρεία νίκη.


Με 12 άτομα
Η Ευρυτανία ταξίδεψε στην Φθιώτιδα με αποστολή μόλις 12 ποδοσφαιριστές. Αρκετοί απουσίαζαν λόγω των μαθημάτων τους, καθώς έδιναν διαγωνίσματα τριμήνου. Ο συνολικός αριθμός των ποδοσφαιριστών των παίδων είναι 13 με 14 άτομα.

Με παίκτες 2002

 












Για να μπορέσει να κατέβει και να αγωνιστεί η Ευρυτανία είχε στην αποστολή της 2 ποδοσφαιριστές γεννημένους το 2002. Πρόκειται για τους Στάθη Μπουμπουρή (Φωτογραφία Αριστερά, Ξεκίνησε βασικός) και τον Σεραφείμ Μπομποτσιάρη (Φωτογραφία Δεξιά, Αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος). Οι δυο ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν «άτυπα» και μην έχοντας δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή την κατηγορία. Θα μετάσχουν με την ΕΠΣΕ στο πρωτάθλημα προπαίδων που θα γίνει στις αρχές του νέου έτους.

Γκολκίπερ ο Καραμπάς


Την εστία της Ευρυτανίας υπερασπίστηκε ο Πάρις Καραμπάς (Γιος του Αντιπεριφερειάχη Ευρυτανίας Βασίλη), καθώς ο μοναδικός γκολκίπερ Απόστολος Νούλας δεν ταξίδεψε στην Λαμία. Ο Καραμπάς άφησε την άμυνα και κλήθηκε να φορέσει τα γάντια.

1 Βονόρτας

 












Ολόκληρη η ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσωπήθηκε μόνο από τον γενικό της γραμματέα Διονύση Βονόρτα (Φωτογραφία Αριστερά). Πέραν από τους προπονητές την αποστολή της ΕΠΣΕ ακολούθησε ο Δημήτρης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) και ο γιός του γραμματέα Γιάννης Βονόρτας.

Γκολ ξανά
Η Ευρυτανία σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς και παρά την βαριά ήττα οι πιτσιρικάδες σκόραραν το γκολ της τιμής. Το 2ο γκολ της ΕΠΣΕ στην διοργάνωση πέτυχε ο Δημήτρης Κυλλής.

Καρέ από Καραγεώργο


Ο επιθετικός της Φθιώτιδας Βαγγέλης Καραγεώργος σκόραρε συνολικά 4 φορές και πέτυχε καρέ. Ο ποδοσφαιριστές έφτασε συνολικά τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα.

Α΄ μέρος

Μονόλογος
Δεν χωράει κριτική στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο άνηκε εξ ολοκλήρου της ΕΠΣΦ. Οι Φθιωτοί σκόραραν 7 φορές και έκαναν περίπατο.

3 ευκαιρίες
Οι γηπεδούχοι πριν ανοίξουν το σκορ έχασαν 3 μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα στο 2ο λεπτό ο Αλέξανδρος Μαλισσόβας πλάσαρε σε τετ-α-τετ τον Πάρι Καραμπά, ο οποίος μπλόκαρε. Στο επόμενο λεπτό ο Κώστας Αργυρίου από κοντά σούταρε ψηλά άουτ και στο 5ο λεπτό το δυνατό σουτ του Κώστα Μαλισσόβα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Ευρυτανίας.




2-0 με Μαλισσόβα & Καραγεώργο


Η Φθιώτιδα άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό όταν μετά την πάσα του Βαγγέλη Καραγεώργου για τον Αλέξανδρο Μαλισσόβα (Φωτογραφία), αυτός πλάσαρε στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας και άνοιξε το σκορ (1-0). Το 2-0 έγινε στο 11ο λεπτό όταν ο Ηλίας Δικέλης με όμορφη κάθετη έβγαλε τον Βαγγέλη Καραγεώργο απέναντι στον Πάρι Καραμπά, πλάσαρε εύστοχα.





3ο από Αργυρίου


Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου αγώνα η ομάδα του Νίκου Τσίκρα σκόραρε για 3η φορά στο ματς. Ο Άρης Βασιλάρης σέντραρε από δεξιά ο Βαγγέλης Καραγεώργος σούταρε από κοντά ο πορτιέρο της Ευρυτανίας απέκρουσε και εύκολα ο Κώστας Αργυρίου στην επαναφορά σε κενή εστία πραγματοποίησε το 3-0.



Συνέχισε να σκοράρει
Η Φθιώτιδα είχε ένα ακόμη δίλεπτο ξέσπασμα και μέσα σε 2 λεπτά έφτασε στο 5-0. Στο 19ο λεπτό ο Ηλίας Δικέλης τροφοδότησε τον Αλέξανδρο Μαλισσόβα που με σουτ στην αριστερή γωνία του Πάρη Καραμπά έκανε το 4-0. Στο επόμενο λεπτό ο Αλέξανδρος Μαλισσόβας έγινε δημιουργός σέντραρε από δεξιά και ο Βαγγέλης Καραγεώργος εύκολα με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.



7σφαιρη με «καρέ» Καραγεώργου
Η Φθιώτιδα ήταν πραγματικά ασταμάτητη και με νέο δίλεπτο ξέσπασμα έκανε 7 τα τέρματα της με δυο ακόμη γκολ του Βαγγέλη Καραγεώργου, ο οποίος πέτυχε καρέ και έφτασε συνολικά τα 7 στο πρωτάθλημα. Το 6-0 έγινε με περιπετειώδη τρόπο στο 27΄ ο Πάρις Καραμπάς απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Αλέξανδρου Μαλισσόβα και του Κώστα Αγυρίου και στην επαναφορά ο Βαγγέλης Καραγεώργος με γυριστό σουτ έκανε το 6-0. Στο επόμενο λεπτό ο Βαγγέλης Καραγεώργος μετά την όμορφη κάθετη του Ηλία Δικέλη πλάσαρε εύστοχα πέτυχε καρέ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 7-0. Ο διαιτητής μετά από αυτό το γκολ σφύριξε την λήξη του 1ου μέρους.





Αδυνατούσε να ανταπεξέλθει
Παρότι προσπάθησαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Ευρυτανίας, δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του αγώνα και να κρατήσουν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Έπαιξαν αμυντικά, ωστόσο δέχτηκαν 7 γκολ σε διάστημα 20 λεπτών (!)

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Αργυρίου έδωσε στον Μαλισσόβα, ο οποίος μπήκε τετ-α-τετ στην περιοχή από αριστερά σούταρε, όμως ο Καραμπάς με έγκαιρη έξοδο μπλόκαρε την μπάλα.
3΄: Ο Καραγεώργος έκανε την σέντρα από δεξιά ο Βασιλάρης «έστρωσε» στον Αργυρίου, που από κοντά σούταρε πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
5΄: Δυνατό σουτ του Μαλισσόβα μέσα από την περιοχή και αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ όμορφα από την δεξιά του γωνία ο Καραμπάς.
8΄: Ο Καραγεώργος πάσαρε για τον Μαλισσόβα, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα στην αριστερή γωνία του Καραμπά (1-0).
11΄: Ο Δικέλης έκανε την κάθετη για τον Καραγεώργο, που μπήκε στην περιοχή απέναντι στον Καραμπά πλάσαρε στην δεξιά γωνία της ΕΠΣΕ και πέτυχε το 2-0.
15΄: Ο Βασιλάρης σέντραρε από δεξιά, ο Καραγεώργος σούταρε από κοντά στο πρώτο δοκάρι ο Καραμπάς απέκρουσε και στην συνέχεια ο Αργυρίου έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία και διαμόρφωσε το 3-0.
19΄: Ο Δικέλης έδωσε στον Μαλισσόβα, ο οποίος σούταρε από κοντά στην αριστερή γωνία του Καραμπά (4-0).
20΄: Ο Μαλισσόβας σέντραρε από δεξιά και ο Καραγεώργος εύκολα με πλασέ στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.
24΄: Εκτέλεση φάουλ του Χρυσαφόπουλου από καλή θέση πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Μαγκλάρα.
26΄: Μετά από συνεργασία Μαλισσόβα-Καραγεώργου, ο Αγυρίου έγινε κάτοχος της μπάλας και από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την προβολή που πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.
27΄: Σουτ του Μαλισσόβα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καραμπάς, νέο σουτ τουΑργυρίου απέκρουσε ξανά ο πορτιέρο της Ευρυτανίας και στην συνέχεια ο Καραγεώργος με γυριστό σουτ έκανε το 6-0.
28΄: Ο Δικέλης με κάθετη βρήκε τον Καραγεώργο, ο οποίος μπήκε τετ-α-τετ στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε ιδανικά για το 7-0.

Β΄ μέρος

Αναγκαστική αλλαγή


Η 1 και μοναδική αλλαγή της Ευρυτανίας ήταν αναγκαστική, καθώς ο Γιάννης Μοτσιόλας (Φωτογραφία) αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Σεραφείμ Μπομποτσιάρης.

«Έσβησαν μηχανές»
Οι γηπεδούχοι έριξαν αισθητά την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος. Παράλληλα ο τεχνικός Νίκος Τσίκρας έβγαλε εκτός αγώνα τους σκόρερ όλων των τερμάτων του 1ου μέρους.

Στα 9 με Αλτάνη


Ο νεοεισελθών Δημήτρης Αλτάνης σκόραρε τα 2 γκολ της Φθιώτιδας στο δεύτερο μέρος. Στο 48ο λεπτό ο Βάϊος Θωμάς πάσαρε στον Δημήτρη Αλτάνη, που από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε ψηλά την δεξιά γωνία της Ευρυτανίας και έγραψε το 8-0. Στο 62ο λεπτό ο Δημήτρης Αλτάνης μπήκε στην περιοχή από αριστερά σούταρε από πλάγια θέση και παρά την προσπάθεια του Πάρι Καραμπά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 9-0.





Γκολ με Κυλλή


Οι φιλοξενούμενοι στο 63ο λεπτό πέτυχαν το γκολ της τιμής και μείωσαν στο τελικό 9-1. Ο Γιώργος Σερπάνος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά πέρασε την μπάλα με πλασέ πάνω από τον Νίκο Μαγκλάρα και ο Δημήτρης Κυλλής από κοντά με προβολή μείωσε στο τελικό 9-1. Μετά το γκολ της Ευρυτανίας ολοκληρώθηκε το δεύτερο μέρος.





Οι καλύτερες φάσεις
41΄: Ο Νεοχωρίτης σέντραρε από δεξιά το σουτ του Αλτάνη απέκρουσε σε κόρνερ ο Καραμπάς.
46΄: Ο Θωμάς έκανε το σουτ από καλή θέση, όμως ο Τασιός σωτήρια το ανέκοψε και του άλλαξε πορεία καταλήγοντας κόρνερ.
48΄: Ο Θωμάς έδωσε στον Αλτάνη, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι ψηλά στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων (8-0).
56΄: Σουτ του Χρυσαφόπουλου εκτός περιοχής έφυγε αρκετά άουτ.
62΄: Ο Αλτάνης μπήκε στην περιοχή από αριστερά σούταρε από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής και παρά την προσπάθεια του Καραμπά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 9-0.
63΄: Ο Σερπάνος πλάσαρε στην έξοδο τον Μαγκλάρα και ο Κυλλής από κοντά με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας στο τελικό 9-1.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Φθιώτιδα: Καραγεώργος, Μαλισσόβας, Δικέλης, Αλτάνης, Βασιλάρης
Ευρυτανία: -

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τσίκρας (Φθιώτιδα): «Ο σκοπός αυτού του πρωταθλήματος, δεν είναι η νίκη, ούτε η πρώτη θέση. Σκοπός μας είναι η Ευρυτανία, η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, η Βοιωτία και η Εύβοια να δημιουργήσουν μια πολύ καλή ομάδα σε περιφερειακό επίπεδο και να εκπροσωπήσουμε επάξια την περιφέρεια μας. Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ευρυτανίας και στον Δημήτρη Αντωνίου, που κάνει μια δύσκολη δουλειά υπό αντίξοες συνθήκες. Υπήρχε μεγάλη διαφορά στο σημερινό παιχνίδι, γιατί ο Δημήτρης εξ ανάγκης χρησιμοποίησε παιδιά τα οποία είναι ένα χρόνο μικρότερα, σε αυτή την ηλικία και το εξάμηνο είναι μεγάλη διαφορά. Για αυτό και το παιχνίδι πήρε αυτή την τροπή. Εμείς θα προσπαθήσουμε και στα επόμενα παιχνίδια να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο και να βοηθήσουμε το περιφερειακό προπονητή να κάνει τις πιο αξιόπιστες επιλογές και να δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία να μας αντιπροσωπεύσει επάξια. Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες και εύχομαι στην ομάδα της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας τα καλύτερα.»

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Ήταν ένα ακόμη παιχνίδι για τις μικτές. Σήμερα η αποστολή μας ήταν μόλις 12 άτομα, γιατί κάποια παιδιά είχαν ιδιαίτερες υποχρεώσεις με το σχολείο τους και δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στην αποστολή. Σίγουρα παίξαμε και με μια πάρα πολύ και αξιόλογη ομάδα. Ήδη έχουμε συζητήσει για τα θέματα των δομών και τις προηγούμενες φορές. Όμως εμείς επιμένουμε ότι τα παιδιά κάθε φορά που κάνουν ένα παιχνίδι κερδίζουν και κάτι. Κερδίζουν πάρα πολλές παραστάσεις και γενικότερα μέσα από ένα παιχνίδι  υπάρχουν πάρα πολλά θετικά. Θα προσπαθούμε να κρατάμε τα παιδιά σε εγρήγορση όσο μπορούμε, παρότι σίγουρα και οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας δεν ευνοούνε, με εβδομαδιαίες προπονήσεις και τους αγώνες. Έχουμε το επόμενο παιχνίδι στην Βοιωτία, πιστεύω να είμαστε ακόμη καλύτεροι οργανωτικά, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το παιχνίδι όσο καλύτερα μπορούμε. Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά και συγχαρητήρια στα παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια που κάνανε και να ευχηθούμε στην ομάδα της Φθιώτιδας ότι καλύτερο προσδοκά.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φθιώτιδα (Νίκος Τσίκρας): Μαγκλάρας, Νεοχωρίτης, Ταγκαλάκης, Καλτσάς, Μανιώτης, Τριανταφύλλου, Βασιλάρης, Δικέλης, Καραγεώργος(41΄ Θωμάς), Αργυρίου(47΄ Ράπτης), Μαλισσόβας(41΄ Αλτάνης)

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Καραμπάς Π., Χρυσικός, Φύκας, Γκαρίλας, Τάσιος, Σερπάνος, Μπουμπουρής, Μοτσιόλας(41΄ λ.τρ. Μπομποτσιάρης), Μπαλωμένος, Χρυσαφόπουλος, Κυλλής

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιάννης Σωσώνης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Καραγιάννης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος