Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Νέοι: ΕΠΣ Φθιώτιδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 5-0

Την πιο βαριά τους ήττα στο πρωτάθλημα υπέστησαν οι νέοι της Ευρυτανίας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας, αφού ηττήθηκαν στο φινάλε του 1ου γύρου με 5-0.
Η συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη (27/11) στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φθιώτιδας στο Φραντζή. Άρχισε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων (5ος Όμιλος) στην κατηγορία παίδων. Έγινε κάτω από αρκετό κρύο και παρουσία περίπου 30 θεατών.
Οι γηπεδούχοι του Κώστα Αλεξίου προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό με μια όμορφη «λόμπα» του Νίκου Φούντα και απέβαλε τον άγχος από το παιχνίδι της. Η Φθιώτιδα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος και δημιούργησε ανά διαστήματα κάποιες ευκαιρίες. Στην επανάληψη ανέβασε στροφές και σκόραρε 4 φορές για να φτάσει στο ευρύ 5-0. Ο επιθετικός Νίκος Σταθόπουλος πέτυχε χατ-τρικ και το άλλο τέρμα στο δεύτερο μέρος πέτυχε ο Βαγγέλης Πατσαρούχας.
Οι νέοι του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έκαναν την χειρότερη φετινή τους εμφάνιση και γνώρισαν την πιο βαριά τους ήττα. Παρότι στο πρώτο μέρος δεν απειλήθηκαν ιδίατερα βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ και το πρώτο μέρος «κύλησε» βρίσκοντας τους πίσω στο σκορ με 1 γκολ διαφορά. Στην επανάληψη η ομάδα έχασε την καλή αμυντική της λειτουργία με την αλλαγή του Πάνου Αντωνίου και παραδόθηκε αμαχητί δεχόμενη άλλα 4 γκολ.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική στις 4 Δεκεμβρίου η Φθιώτιδα αγωνίζεται στο Φραντζή με την Φωκίδα και η Ευρυτανία δίνει νέα εκτός έδρας συνάντηση αυτή την φορά με την Βοιωτία. Η Φθιώτιδα έφτασε στους 6 βαθμούς και παρέμεινε στην 3η θέση, ενώ η Ευρυτανία ισοβαθμεί στην 4η θέση με 1 βαθμό μαζί με την Φωκίδα.

Με κρύο
Ο αγώνας των νέων έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο, χωρίς ήλιο από το 30ο λεπτό και έπειτα. Στην κερκίδα βρέθηκαν περίπου 30 θεατές.

Στο γήπεδο ο Πρόεδρος
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας Δημήτρης Κουτρομάνος παρακολούθησε την μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρηση των νέων. Οι Φθιωτοί δείχνουν και αυτοί έμπρακτά την στήριξη τους στις μικτές ομάδες, σε αντίθεση με την Ευρυτανία. Παρών ήταν επίσης και τα στελέχη του Δ.Σ. της ΕΠΣΦ: Μπάμπης Τσαμπάκαλος. Συνοδός αποστολής των μικτών ήταν ο Πρόεδρος του Ελατειακού Κώστας Κορδαλής. Παρών ήταν το διοικητικό προσωπικό της ΕΠΣΦ, το οποίο αποτελείται από τους: Κώστα Στριφτό, Τάκη Κίτσο και Νίκο Τσεκούρα.  



Στην Λαμία ο Μπατσινίλας
Την αναμέτρηση των νέων παρακολούθησε ο σκάουτερ του Παναθηναϊκού Κώστας Μπατσινίλας. Ο κ. Μπατσινίλας εντάχτηκε στο τμήμα σκάουτερ του Παναθηναϊκού στις αρχές Οκτωβρίου. Έχει υπάρξει διεθνής ποδοσφαιριστής με την Εθνική Ελλάδος και έχει αγωνιστεί στον Εθνικό Πειραιά, στον Παναθηναϊκό, στον ΟΦΗ, στον Απόλλων Αθηνών και στην Κόρινθο. 

14 οι νέοι
Απουσίες για την Ευρυτανία υπήρξαν και στους νέους. Η αποστολή των νέων απαρτίζονταν από μόλις 14 ποδοσφαιριστές.

«Έσπασε» το 0-0 του ημιχρόνου
Στις προηγούμενες 3 αναμετρήσεις η Ευρυτανίας είχε σε όλες σκορ ημιχρόνου 0-0. Η Φθιώτιδα ήταν η πρώτη ομάδα που βάζει γκολ στην Ευρυτανία στο πρώτο ημίχρονο.

Χατ-τρικ Σταθόπουλου σε 27 λεπτά


Ο επιθετικός της ΕΠΣ Φθιώτιδας Νίκος Σταθόπουλος σκόραρε 3 φορές και ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Ο ποδοσφαιριστής σκόραρε τα τέρματα του στην επανάληψη και σε διάστημα 27 λεπτών (49΄-76΄).

Αντίπαλοι δυο Ευρυτάνες

 












Η αποστολή της Φθιώτιδας είχε 2 Ευρυτάνες, που πρωταγωνιστούν στα Φθιωτικά γήπεδα. Βασικός σε όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο στόπερ του Ευρυτανικού Χρήστος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά). Στον πάγκο έμεινε ο Θανάσης Μπουμπουρής (Φωτογραφία Δεξιά, Ανήκει στην Νίκη Αγίας Παρασκευής), ο οποίος έχασε την ευκαιρία να τεθεί αντιμέτωπος με τον ξάδερφο του Γιώργο, ο οποίος αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας της Ευρυτανίας.

2η νίκη
Η Φθιώτιδα και στους νέους και στους παίδες έχει 2 νίκες, οι οποίες έχουν σημειωθεί απέναντι σε Φωκίδα και Ευρυτανία. Οι Φθιωτοί έχουν μείνει αρκετά πίσω φέτος στον βαθμολογικό πίνακα.

Χωρίς 2

 












Σε σχέση με το περασμένο ματς της 4ης αγωνιστικής ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος δεν είχε στην διάθεση του τον Βαγγέλη Φύκα και τον Κώστα Χρυσαφόπουλο. Θέση στο αρχικό σχήμα πήραν οι: Γιώργος Μπάρκας (Φωτογραφία Αριστερά) και Στέλιος Ρεσίτης (Φωτογραφία Δεξιά). Αμφότεροι αγωνίστηκαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Α΄ μέρος

Γρήγορο γκολ
Η Φθιώτιδα πήρε τον έλεγχο του ματς στα πρώτα λεπτά και ευτύχησε στο πρώτο της σουτ προς την αντίπαλη εστία να ανοίξει το σκορ.

Αμυντική διάταξη
Το «όπλο» της ΕΠΣΕ είναι η ισχυρή της αμυντική 4αδα. Οι φιλοξενούμενοι βασίστηκαν και σε αυτή την αναμέτρηση στην άμυνα τους. Ωστόσο δεν μπόρεσαν στο πρώτο μέρος να κρατήσουν το μηδέν. Επιθετικά απείλησαν μόλις μια φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάνου Λιάγκα, που έφυγε άουτ.

Όμορφη «λόμπα»


Ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα είχε την ευκαιρία να σκοράρει στο 7΄ η Φθιώτιδα και να πάρει γρήγορα το προβάδισμα.  Μετά από συνδυασμό των Κώστα Κασούμη-Βαγγέλη Πατσαρούχα ο Νίκος Φούντας (Φωτογραφία) μέσα από την περιοχή και αριστερά με όμορφη «λόμπα» «κρέμασε» τον Γιώργο Γιόγιο και έστειλε την μπάλα ψηλά στο αριστερό «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων για το 1-0.



Εσωτερική αλλαγή

 












Στο 20ο λεπτό ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος έβγαλε για πρώτη φορά από το κέντρο της άμυνας τον Πάνο Λιάγκα (Φωτογραφία Αριστερά) και τον προώθησε στην μεσαία γραμμή. Στα στόπερ γύρισε ο ψηλόσωμος Δημήτρης Μπανιάς (Φωτογραφία Δεξιά). Η Ευρυτανία πήρε επιθετική ώθηση, ωστόσο είχε αρκετά κενά στα μετόπισθεν, αφού έχασε έναν ταχύτατο «κόφτη» από το κέντρο της άμυνας.

Δυο ευκαιρίες
Οι γηπεδούχοι χάσανε δυο σημαντικές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Στο 25΄ ο Νίκος Φούντας βρήκε τον Νίκο Φαρμάκη, που από κοντά πλάσαρε χωρίς πίεση άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας. Στο επόμενο λεπτό ο Παναγιώτης Σάππιος έβγαλε τετ-α-τετ τον Γιώργο Λαμπρόπουλο με τον γκολκίπερ της Ευρυτανίας, όμως το πλασέ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας.



Έλεγξε η ΕΠΣΦ
Το πρώτο μέρος «κύλησε» με τους γηπεδούχους να ελέγξουν τον ρυθμό του ματς και να δημιουργούν ανά διαστήματα ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Γιώργου Γιόγιου.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Κασούμης έδωσε στον Πατσαρούχα, αυτός πάσαρε στον Φούντα που μέσα από την περιοχή και αριστερά με όμορφη «λόμπα» έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Γιόγιου (1-0).
12΄: Σέντρα-σουτ του Ευσταθίου από δεξιά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ευρυτανίας.
25΄: Ο Φούντας έδωσε στον Φαρμάκη, ο οποίος από καλή θέση πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
26΄: Ο Σάππιος έβγαλε με κάθετη τετ-α-τετ τον Λαμπρόπουλο με τον Γιόγιο, αυτός πλάσαρε και ο γκολκίπερ της Ευρυτανίας απέκρουσε σωτήρια.
28΄: Εκτέλεση φάουλ του Λαμπρόπουλου από καλή θέση απέκρουσε ψηλά στην δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ της Ευρυτανίας.
39΄: Ο Φούντας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και την κοντινή προβολή του Σταθόπουλου στο πρώτο δοκάρι απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
44΄: Χτύπημα φάουλ του Λιάγκα από πλάγια αριστερά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Παλαιορούτη.

Β΄ μέρος

Δυνατότερα η ΕΠΣΦ
Καλύτερα μπήκε και στο δεύτερο μέρος η Φθιώτιδα, η οποία κυριάρχησε δημιούργησε ευκαιρίες και σκόραρε 4 φορές.

Λάθη στα μετόπισθεν
Η Ευρυτανία έκανε αρκετά αμυντικά λάθη και δεν λειτούργησε καλά στα μετόπισθεν, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γνωρίσει την πιο βαριά ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα.

Νέο γρήγορο γκολ
Και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Ευρυτανία δέχτηκε γρήγορο γκολ. Μόλις στο 4ο λεπτό του β΄ μέρους ο Κώστας Κασούμης βρήκε στον Νίκο Σταθόπουλο, που με πλασέ στην δεξιά γωνία του Γιώργου Γιόγιου έγραψε το 2-0.



Με κεφαλιά Πατσαρούχα


Στο 55ο λεπτό μετά την εκτέλεση κόρνερ του Νίκου Φούντα από αριστερά ο ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι Βαγγέλης Πατσαρούχας με κοντινή κεφαλιά πραγματοποίησε εύκολα το 3-0.



Έχασε Αντωνίου-Με πρόβλημα τραυματισμού ο Μπλέντζος

 












Ο στόπερ της Ευρυτανίας και αρχηγός της Πάνος Αντωνίου (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε στο 58ο λεπτό λόγω ίωσης που αντιμετώπιζε. Αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Μπακατσιά, με τον Πάνο Λιάγκα να φοράει το περιβραχιόνιο και να γυρίζει ξανά στο κέντρο της άμυνας. Με πρόβλημα τραυματισμού ολοκλήρωσε το ματς ο μέσος Πάνος Μπλέντζος (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος είχε χτυπήσει στο χέρι.

Ακόμη 2


Ο Νίκος Σταθόπουλος σκόραρε ακόμη δυο γκολ και πέτυχε χατ-τρικ. Στο 69ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, αφού ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή από τον Γιώργο Μπουμπουρή (Φωτογραφία). Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ σουτάροντας στο κέντρο της εστίας (4-0). Στο 76΄ ο Κώστας Παναστασίου σέντραρε από αριστερά και ο Νίκος Σταθόπουλος από κοντά με πλασέ στην αριστερή γωνία σκόραρε το τελικό 5-0 σημειώνοντας χατ-τρικ. Μετά το γκολ αυτό ο ρέφερι Γιάννης Σωσώνης σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης.





Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Μακρινό χαμηλό σουτ του Πατσαρούχα απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Γιόγιος.
47΄: Νέο σουτ του Πατσαρούχα εκτός περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
49΄: Ο Κασούμης τροφοδότησε τον Σταθόπουλο, που με πλασέ στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας έκανε το 2-0.
55΄: Ο Φούντας εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο ξεχασμένος Πατσαρούχας στο δεύτερο δοκάρι από κοντά εύκολα με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0.
69΄: Ο Σταθόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Μπουμπουρή. Ο ρέφερι Σωσώνης καταλόγισε το καθαρό πέναλτι και ο Σταθόπουλος εκτέλεσε εύστοχα στο κέντρο του τέρματος (4-0).
76΄: Ο Παπαθανασίου σέντραρε από αριστερά και ο Σταθόπουλος με κοντινό πλασέ στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας πραγματοποίησε το τελικό 5-0.

Κίτρινες Κάρτες
Λαπρόπουλος, Αντωνίου

Διακριθέντες
Φθιώτιδα: Σταθόπουλος, Φούντας, Φαρμάκης, Πατσαρούχας, Κασούμης
Ευρυτανία:  Λιάγκας

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Αλεξίου (Φθιώτιδα): «Καμία νίκη δεν είναι εύκολη. Έχουμε εδώ και περίπου 1 με 1,5 μήνα που προσπαθήσουμε να την φτιάξουμε αυτή την ομάδα και να την μοντάρουμε. Είχαμε δυο άτυχα αποτελέσματα και με την Βοιωτία και με την Εύβοια. Πιστεύω σιγά-σιγά να βρίσκουμε τον καλό μας εαυτό και να προσπαθούμε από εδώ και πέρα να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα παιχνίδια.»





Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Σήμερα ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και παρόλο που σχετικά νωρίς δεχτήκαμε από μια περίεργη τροχιά της μπάλας το πρώτο γκολ. Ήμασταν πιστεύω αρκετά καλοί και δεν δώσαμε περιθώρια καθόλου στην αντίπαλη ομάδα για να μας απειλήσουν. Στο ημίχρονο υπήρχαν κάποια προβλήματα με τραυματισμούς και αναγκαστήκαμε γρήγορα να κάνουμε τις αλλαγές μας και όταν βγήκε και ο Αντωνίου, τότε σίγουρα η ομάδα αδυνάτισε στην άμυνα και έτσι δεχτήκαμε κάποια τέρματα, μέσα από κάποια λάθη και λόγω απειρίας των περισσότερων παιδιών, δεν μπορέσαμε έστω να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Γνωρίζουμε ότι είμαστε η πιο αδύναμη ΕΠΣ στο πρωτάθλημα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να κατεβαίνουμε να παίζουμε και να δίνουμε τις μοναδικές ευκαιρίες που υπάρχουν μέσα από αυτό το πρωτάθλημα σε όσα παιδιά δεν αγωνίζονται καθόλου σε ομάδες του νομού μας, να πάρουνε συμμετοχές μέσω της ΕΠΣ. Σίγουρα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που καταβάλλουν και όσο μπορούμε εμείς θα προσπαθούμε ως το τέλος του πρωταθλήματος.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φθιώτιδα (Κώστας Αλεξίου): Παλαιορούτης, Ευσταθίου(58΄ Παπαναστασίου), Σάππιος(56΄ Ζαχάρης), Χρυσαφόπουλος, Καραγεώργος, Φούντας, Φαρμάκης(44΄ Κουτσούκος), Πατσαρούχας, Λαμπρόπουλος, Κασούμης, Σταθόπουλος

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Κατσαρός, Μπουμπουρής, Λιάγκας, Αντωνίου(58΄ λ.τρ. Μπακατσιάς), Μπανιάς, Καββαδίας, Μπλέντζος, Πλεξίδας, Μπάρκας(46΄ Καμαρέτσος), Ρεσίτης(46΄ Κουτσουπιάς)

Διαιτητής: Γιάννης Σωσώνης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Καραγιάννης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος