Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Αίολος-Κρέντη 4-0

Επέστρεψε στις νίκες ο Αίολος, ο οποίος πήρε ένα εύκολο «τρίποντο» με το ευρύ 4-0 απέναντι στην Κρέντη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (2/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας και το παρακολούθησαν γύρω στα 30 άτομα.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου επέστρεψε στις νίκες μετά το «στραβοπάτημα» στην Φραγκίστα και κυριάρχησε σε όλο το 90λεπτο. Είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και την πρωτοβουλία των κινήσεων σκοράροντας συνολικά 4 φορές και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνει και άλλο το σκορ. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Μάκης Χρυσικός και Δημήτρης Κουρλός, που σκόραραν από δυο φορές.
Η Κρέντη γνώρισε την 2η συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην μέση της βαθμολογίας. Ήρθε στο Καρπενήσι να αγωνιστεί ξανά με αρκετές απουσίες και είχε αρκετά δύσκολο έργο. Έπαιξε αμυντικά και προσπάθησε να απειλήσει μέσα από κάποιες αντεπιθέσεις. Τελικώς δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη και να επιστρέψει στην Κρέντη με κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Την επόμενη (8η) αγωνιστική στο ξεκίνημα του 2ου γύρου στις (17/11) ο Αίολος αγωνίζεται στο αθλητικό κέντρο με τα Άγραφα και η Κρέντη την ίδια μέρα υποδέχεται στο Κερασοχώρι τα Άγραφα. Ο Αίολος βρίσκεται στην 2η θέση έχοντας 16 πόντους και η Κρέντη στην 5η θέση με 7 βαθμούς. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία θα δώσει το ερχόμενο Σάββατο αγώνα κόντρα στον ΑΠΟΚ για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Λίγοι φίλαθλοι
Με την παρουσία μόλις 30 φιλάθλων διεξήχθη η αναμέτρηση του Σαββάτου στο Δημοτικό στάδιο. Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες ο κόσμος δεν ήρθε στο γήπεδο.


Αντιμετώπισε τους περσινούς συμπαίκτες


Ο μεσοεπιθετικός του Αίολου Δημήτρης Τύμπας (Φωτογραφία) τέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τους περσινούς συμπαίκτες του. Ο Τύμπας για 1.5 χρόνο αγωνίζονταν στην Κρέντη. Αντίπαλος για 2η φορά με την πρώην του ομάδα τέθηκε ο Ρέμμους Πάτρου, όπως και ο τεχνικός του Αίολου Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Καθοδήγησε πέρυσι μέχρι τις πρώτες αγωνιστικές την Κρέντη).

Σφύριξε Αίολο ο Χρυσαφόπουλος


Για πρώτη φορά μετά από 7 αγωνιστικές πρωταθλήματος σφύριξε παιχνίδι του Αίολου ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος. Ο διαιτητής δεν ορίζονταν σε κανένα ματς του Αίολου από τον αρχιδιαιτητή Γιώργο Παπαδήμο, διότι προπονητής στην ομάδα είναι ο αδερφός του Γιώργος και ποδοσφαιριστής ο ανιψιός του Κώστας.

Μέσα ο Σ. Ντάλλας


Ο γκολκίπερ Αποστόλης Ντάλλας ήταν στην διάθεση του Νίκου Βούρτσα και ο Σωτήρης Ντάλλας πήρε θέση μέσα στο γήπεδο και όχι κάτω από τα γκολπόστ, όπως είχε κάνει στα προηγούμενα δυο παιχνίδια.

Με το μυαλό στο συμπαίκτη τους
Η σκέψη των ποδοσφαιριστών της Κρέντης ήταν στον συμπαίκτη τους Σωτήρη Καρανταλή, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου σε κρίσιμη κατάσταση μετά το τροχαίο ατύχημα που υπέστη.

Αγωνίστηκε ο Ν. Βούρτσας


Ο ποδοσφαιριστής της Κρέντης Νίκος Βούρτσας ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αγωνίστηκε στην επανάληψη μετά από αρκετό καιρό περνώντας ως αλλαγή στο ματς. Πρόθεση του ίδιου είναι να συνεχίσει ως ποδοσφαιριστής και αφήνει στην διάθεση της διοίκησης εάν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Ντεμπούτο Ανδρεάκη


Την πρώτη του συμμετοχή κατέγραψε με τους γηπεδούχους κατέγραψε ο 17χρονος Χρήστος Ανδρεάκης (Έκανε την πρώτη του εγγραφή στον Αίολο). Ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α΄ Ευρυτανίας.

Οι αλλαγές στην 11αδα


Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετά νέα πρόσωπα στο βασικό του σχήμα. Αριστερός αμυντικός ξεκίνησε ο Πάνος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και δεξιός ο Πολυχρόνης Λιάγκος (Φωτογραφία Κέντρο). Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κώστας Σιταράς (Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, Φωτογραφία Δεξιά) και στο κέντρο έπαιξαν οι Χρήστος Ανδρεάκης και Μάκης Χρυσικός. Αντικατέστησαν τους: Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο (Τιμωρημένος), Πάνο Αζακά, Γιάννη Ηλιάδη, Νίκο Νικολάου (Έπαιξε αλλαγή) και Μιχάλη Νούλα (Τραυματίας).

Μέσα Τσάκνης & Ντάλλας Απ.

 












Οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 2 αλλαγές στην 11αδα τους σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με τα Άγραφα. Την εστία της ομάδας μετά από 2 αγωνιστικές υπερασπίστηκε ο  Αποστόλης Ντάλλας (Φωτογραφία Δεξιά) και στην 11αδα επέστρεψε ο δυναμικός αμυντικός Γιάννης Τσάκνης (Φωτογραφία Αριστερά). Πήραν τις θέσεις των: Θανάση(Ν) Ντάλλα (Έπαιξε αλλαγή) και Νίκου Ντάλλα (Έμεινε στον πάγκο).

Αντίπαλοι και στα προημιτελικά
Στο ίδιο γήπεδο οι ομάδες αναμετρήθηκαν στην αρχή της σεζόν για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Ο Αίολος πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά κερδίζοντας την Κρέντη με 3-1. Την ίδια μέρα (14/9)είχε πραγματοποιηθεί και ο προημιτελικός Ποταμιά-ΑΠΟΚ στο αθλητικό κέντρο. Σήμερα (2/11) έγιναν στον νομό μας ακριβώς οι ίδιες αναμετρήσεις αλλά για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Δεύτερη 4αρα στο Καρπενήσι
Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε όπως άρχισε για την Κρέντη, η οποία ηττάται με 4-0 από το Δημοτικό στάδιο. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε χάσει με το ίδιο σκορ από την Μυρίκη. Τώρα ηττήθηκε με 4-0 από τον Αίολο.

Α΄ μέρος

Επιθετικός ο Αίολος
Τα ηνία της αναμέτρησης πήρε από τα πρώτα λεπτά ο Αίολος, ο οποίος επέβαλλε τον ρυθμό του και σκόραρε δυο φορές.

Δοκάρι στο 3΄
Μόλις στο 3ο λεπτό ο Αίολος έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. O Δημήτρης Τύμπας σούταρε από μακριά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστόλη Ντάλλα και στην επαναφορά ο Δημήτρης Κουρλός από κοντά δεν μπόρεσε να σουτάρει από πολύ καλή θέση.




Άνοιξε το σκορ με Χρυσικό


Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με την συμπλήρωση του 19ου λεπτού. Ο Ρέμμους Πάτρου εκτέλεσε το φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και ο Μάκης Χρυσικός με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αποστόλη Ντάλλα και πραγματοποίησε το 1-0.



«Χτύπησε» ξανά
4 λεπτά πριν την συμπλήρωση του 45ου λεπτού ο Αίολος βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα στην αναμέτρηση με τον ίδιο δράστη. Ο Κώστας (Γ) Χρυσαφόπουλος έκανε έξοχη ενέργεια πάσαρε στον Μάκη Χρυσικό, που με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά πέτυχε το 2-0. Ο επιτελικός μέσος του Αίολου σκόραρε για 2η φορά στην αναμέτρηση και έφτασε στα 5 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα.


Με αντεπιθέσεις


Η Κρέντη προσπάθησε να απειλήσει μέσα από αντεπιθέσεις και φάνηκε απειλητική σε δυο περιπτώσεις. Στο 34ο λεπτό ο επιθετικός της Κώστας Μάκκας (Φωτογραφία) σούταρε άουτ εκτός περιοχής χωρίς πίεση και 45΄ ο Βαγγέλης Μάκκας από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε ψηλά άουτ από τα δοκάρια του Θεοδόση Κόκκοτου.

«Έχασε» τον Χρυσικό
Ο σκόρερ των πρώτων δυο τερμάτων του παιχνιδιού Μάκης Χρυσικός αποχώρησε τραυματίας στο 43ο λεπτό λόγω χτυπήματος στον αστράγαλο. Την θέση του πήρε ο Νίκος Νικολάου.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Τύμπας από μακρινή θέση, λίγο πιο μπροστά από την σέντρα έκανε το ξαφνικό σουτ που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντάλλα και στην επαναφορά ο ανενόχλητος Κουρλός αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να σουτάρει.
8΄: Ο Κουρλός  έκανε όμορφη ενέργεια έδωσε στον Τύμπα, έκανε την παράλληλη από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι για τον Χρυσικό, ο οποίος σούταρε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Κρέντης πιεζόμενος από τον Γκούρλια.
19΄: Ο Πάτρου εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και ο Χρυσικός βρέθηκε μόνος από το ύψος του πέναλτι και με κεφαλιά στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων άνοιξε το σκορ (1-0).
34΄: Ο Λεπενιώτης πάσαρε στον Μάκκα Κ., ο οποίος βρέθηκε αφύλακτος έξω από την περιοχή του Αίολου, όμως έκανε το χλιαρό σουτ, που πέρασε άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτου.
38΄: Ο Πάτρου εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, όμως πέρασε από όλους και κατέληξε άουτ από την αριστερή γωνία της Κρέντης.
41΄: Ο Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ) έκανε πολύ ωραία ενέργεια και πάσαρε στον Χρυσικό, ο οποίος βρέθηκε σε θέση δεξιά μέσα στην περιοχή και με σουτ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.
45΄: Ο Βούρτσας Γ. πάσαρε στον Μάκκα Ε., ο οποίος από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και αριστερά σούταρε ψηλά άουτ από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Β΄ μέρος

Πίεσε ο Αίολος
Παρότι είχε σαφές προβάδισμα νίκης ο Αίολος δεν έριξε την απόδοση του και πίεσε σκοράροντας άλλες δυο φορές και δημιουργώντας και άλλες ευκαιρίες.

Κοντά στο γκολ
Ο Αίολος στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες. Στο 56ο λεπτό ο Δημήτρης Τύμπας σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή άουτ και 7 λεπτά αργότερα ο Αποστόλης Ντάλλας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Δημήτρη Κουρλού.

Σκόραρε ο Κουρλός


Στο 64ο λεπτό ο Νίκος Νικολάου έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Δημήτρης Κουρλός με σουτ από κοντά διαμόρφωσε το 3-0. Ο ποδοσφαιριστής του Αίολου σκόραρε για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν με σουτ. Είχε πριν την αναμέτρηση σκοράρει 3 τέρματα από το σημείο του πέναλτι.



Φινάλε…με άλλο ένα
Με ιδανικό τρόπο για τον Αίολο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, αφού σκόραρε για 4η φορά στο ματς. Τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄, ο Κώστας (Π) Χρυσαφόπουλος έδωσε έτοιμο γκολ στον Δημήτρη Κουρλό, που από κοντά με προβολή διαμόρφωσε εύκολα το τελικό 4-0. Ο 25χρονος επιθετικός της ομάδας του Προφήτη Ηλία έφτασε τα 5 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα.



Δεν φάνηκαν
Οι Κρεντιώτες στο δεύτερο μέρος προσπάθησαν μέσα από κάποια αντεπίθεση να δημιουργήσουν ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι αξιόλογο. Ανασταλτικός παράγοντας ήταν η κούραση και οι απουσίες.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουρλού από θέση αριστερά και λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή έφυγε άουτ πάνω από την εστία της Κρέντης.
56΄: Ο Κουρλός έδωσε στον Τύμπα, που μέσα από την περιοχή και δεξιά έκανε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
63΄: Ο Νικολάου τροφοδότησε τον Κουρλό, που έξω από την περιοχή και δεξιά σούταρε και ο Ντάλλας Απ. απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
64΄: Ο Νικολάου έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Κουρλός από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία της Κρέντης έκανε το 3-0.
78΄: Ο Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ) πάσαρε στον Κουρλό, που από καλή θέση μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε δυνατά πάνω από την εστία του Ντάλλα.
82΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ) πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Κρέντης.
87΄: Ο Χρυσαφόπουλος Κ.(Π) ελίχτηκε από δεξιά πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Κουρλό, που μόνος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει στο κέντρο της εστίας με σουτ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Κίτρινες Κάρτες
Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ.), Λάππας, Μάκκας Ε.

Διακριθέντες
Αίολος: Πάτρου, Τύμπας, Κουρλός, Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ.), Χρυσικός
Κρέντη: Βούρτσας Γ.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Αίολος): «Σήμερα  ήμασταν καλοί σε γενικές γραμμές, παρ όλο τις ελλείψεις που είχαμε, κυκλοφορήσαμε την μπάλα σωστά, παίζαμε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και γενικά δεν δυσκολευτήκαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Λόγω των ελλείψεων, δώσαμε ευκαιρία και σε άλλα κάποια παιδιά να ξεκινήσουνε στο παιχνίδι βασικοί, τα πήγαν πολύ καλά και μέσα από την απόδοση κερδίσαμε δίκαια και σχετικά εύκολα. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί στα επόμενα παιχνίδια. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Κρέντης και συγχαρητήρια στα παιδιά τα δικά μου, που προσπάθησαν και τελικά έκλεισε με νίκη ο πρώτος γύρος.»
Σε ερώτηση μας για τον ερχόμενο ημιτελικό κυπέλλου με τον ΑΠΟΚ δήλωσε τα εξής: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ξέρουμε ότι ο ΑΠΟΚ ίσως είναι η καλύτερη ομάδα αυτή την στιγμή από τα μέχρι τώρα αποτέλεσματα. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και αν βρεθούμε σε καλή μέρα και παίξουμε σωστά και όπως πρέπει ίσως να είμαστε εμείς οι νικητές.»

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Σήμερα ξέραμε τις δυσκολίες του αγώνα, παίζαμε με μια καλή ομάδα, όπως είναι ο Αίολος. Οι απουσίες πάλι μας στοίχισαν, αν και αποφύγαμε αυτή την φορά τα πολλά λάθη στην άμυνα μας, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον συμπαίκτη του Σωτήρη Καρανταλή λέγοντας τα εξής: «Πέρα από τις δυσκολίες του αγώνα , το μυαλό μας ήταν στο συμπαίκτη μας και φίλο μας τον Σωτήρη τον Καρανταλή, ο οποίος δίνει τον πιο δύσκολο αγώνα, όπως ξέρουμε μετά το ατύχημα το οποίο είχε για να κρατηθεί στην ζωή. Εγώ προσωπικά όσο και οι συμπαίκτες μου του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή και γρήγορη ανάρρωση και να γυρίσει γρήγορα γερός και δυνατός στην οικογένεια του και στους φίλους του, καθώς έχει πολλούς αφού πέρασε από πολλές ομάδες  στον νομό μας, όπως τα Άγραφα, το Ραπτόπουλο και τον Άγιο Προκόπιο. Εμείς θα είμαστε δίπλα του σε ότι χρειαστεί, αν και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα αυτή την στιγμή. Το μονό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσευχόμαστε για εκείνον.»  
Κλείνοντας στάθηκε στον ρόλο του στην ομάδα από εδώ και πέρα: «Όπως είχα πει και στην αρχή που ανέλαβα ότι η θέση μου είναι προσωρινή και όπως είχα πει και με την διοίκηση και με τους συμπαίκτες μου θα εκτελώ χρέη προπονητή μέχρι να επιστρέψω ξανά στους αγώνες. Από εδώ και πέρα η διοίκηση αν θεωρεί ότι υπάρχει κάποιο άλλο πρόσωπο, ή προπονητής είναι αυτός ή από τους συμπαίκτες μου, που να μπορεί να εκτελέσει χρέη παίκτη-προπονητή από μένα έχουν ελεύθερο να το κάνουν αυτή την κίνηση. Θεωρώ ότι ένας παίκτης είναι δύσκολο να είναι και προπονητής ταυτοχρόνως και δεν θέλω να αδικώ κανέναν από τους συμπαίκτες μου. Για αυτό τον λόγο αφήνω στην κρίση της διοίκησης για το τι μέλλει γενέσθαι σε αυτή την θέση. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Αίολο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Κόκκοτος, Γενιτσαρόπουλος, Λιάγκος(73΄ Νούλας Ο.), Πάτρου, Σιταράς, Ράικος Ν., Ανδρεάκης(77΄ Χρυσαφόπουλος Κ.(Π)), Τύμπας, Κουρλός, Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Χρυσικός(43΄ λ.τρ. Νικολάου)

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Λάππας, Ντάλλας Σ.(61΄ Βούρτσας Ν.), Μπύρος Σ., Γκούρλιας, Τσάκνης, Λεπενιώτης, Ντάλλας Κ.(77΄ Ντάλλας Αθ.(Ν.)), Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Μάκκας Ε.(71΄ Ντάλλας Αθ.(Π.))

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες:  Γιάννης  Κολλημένος