Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-5

Την 7η συνεχόμενη νίκη της πήρε η ομάδα του Βελουχίου, η οποία συνέτριψε εκτός έδρας την Ποταμιά με 0-5.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (2/11) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3.10 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Α΄ Ευρυτανίας. Την παρακολούθησαν περίπου 60 με 70 άτομα.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο με αμυντική διάταξη και με στόχο να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να κλείσει τους χώρους και να περιορίσει αισθητά τον αντίπαλο, ωστόσο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1. Στην συνέχεια τα νέα λάθη στην άμυνα και η κούραση έφεραν την βαριά ήττα. Επιθετικά οι Μεγαλοχωρίτες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη, παρότι δεν βρήκε χώρους και είχε να αντιμετωπίσει μια κλειστή άμυνα, είχε τις λύσεις για να την «ξεκλειδώσει» και να πανηγυρίσει την 7η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Μετά από ένα κακό πρώτο μέρος προηγήθηκε 6 λεπτά πριν την συμπλήρωση του 45λέπτου με σκόρερ τον Άλεξ Μπακαλίδη. Στο δεύτερο μέρος δεν δυσκολεύτηκε και σκόραρε άλλες 4 φορές φτάνοντας στο τελικό 0-5. Το Βελούχι επιτίθονταν σε όλο το 90λεπτο και είχε την πλήρη υπεροχή στην αναμέτρηση. Δυο φορές σκόραρε ο Άλεξ Μπακαλίδης και από 1 οι: Τάκης Σαϊτης, Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και Πάνος Κουτσονίκας.
Την επόμενη (8η) και πρώτη αγωνιστική του β΄ γύρου η Ποταμιά υποδέχεται στις (16/11) στο αθλητικό κέντρο το Ραπτόπουλο και ο ΑΠΟΚ την ίδια μέρα στο Δημοτικό στάδιο την Φραγκίστα. Το Βελούχι συνεχίζει αήττητο με νίκες στην κορυφή και έφτασε τους 21 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά παρέμεινε στην 6η θέση με 5 βαθμούς. Ο ΑΠΟΚ θα αντιμετωπίσει το άλλο Σάββατο(9/11) για τα ημιτελικά του κυπέλλου τον Αίολο.

Λιγοστοί φίλαθλοι
Παρουσία περίπου 60 με 70 φιλάθλων έγινε η αναμέτρηση του Σαββάτου στο αθλητικό κέντρο.


Νέα βαριά ήττα
Η Ποταμιά μετά την βαριά ήττα από την Μυρίκη (6-2) την περασμένη αγωνιστική γνώρισε μια νέα ακόμη βαριά ήττα και μετράει πλέον 6 ματς χωρίς νίκη. Έχει κερδίσει μόνο το Ραπτόπουλο στην πρεμιέρα, με το οποίο θα αγωνιστεί την επόμενη αγωνιστική.

Πολλές απουσίες
Σημαντικές και πολλές απουσίες είχαν οι δυο ομάδες. Για τους γηπεδούχους απουσίαζαν οι: Άλκης Κατής, Ντίνος Γιαννόπουλος, Χρήστος Κοσμάς (Τιμωρημένος), Αλέξανδρος Μπίκας, Γιώργος Μπούρας και Κώστας Μαντζιούτας. Για τον ΑΠΟΚ εκτός αποστολής έμειναν οι: Γιάννης Φλωράκης, Δημήτρης Ζαλοκώστας (Τραυματίες), Νίκος Κωστής  και Γιώργος Φαρμάκης.

7/7
Ο ΑΠΟΚ φιγουράρει στην κορυφή του πρωταθλήματος με 21 βαθμούς, έχοντας κάνει το 7 στα 7. Ο δεύτερος Αίολος ακολουθεί 5 βαθμούς πίσω του.

Ένα «ασύλληπτο» ρεκόρ


Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ έχει φτιάξει ένα «ασύλληπτο» ρεκόρ(!). Έχει σκοράρει και στα 7 παιχνίδια του πρωταθλήματος και με τα 2 νέα σημερινά του τέρματα έφτασε στα 15. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναδειχτεί πρώτος σκόρερ της Α΄ Ευρυτανίας για φέτος. Ο Μπακαλίδης έχει σκοράρει και άλλα 3 τέρματα στον προημιτελικό κυπέλλου (Ποταμιά-ΑΠΟΚ 1-4).

Δεύτερό «διπλό»
Ο ΑΠΟΚ είχε βγάλει διπλό στο αθλητικό κέντρο επί της Ποταμιάς και για το κύπελλο. Είχε επικρατήσει με σκορ 1-4 στις αρχές του Σεπτέμβρη για τα προημιτελικά.

Ντεμπούτο Γ. Γκορόγια


Ο ψηλόσωμος στόπερ Γιώργος Γκορόγιας αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο και έκανε ντεμπούτο για την φετινή χρονιά.

Αμυντικό πλάνο

 












Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας παρέταξε τους γηπεδούχους με τριπλέτα στο κέντρο της άμυνας θέλοντας να δέσει τα μετόπισθεν. Λίμπερο έπαιξε ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Αριστερά) και είχε μπροστά του δυο στόπερ τους Γιώργο Γκορόγια και Θωμά Αζακά (Φωτογραφία Δεξιά). Αυτό βοήθησε μόνο στο πρώτο μέρος, όπου η Ποταμιά έκλεισε όλους τους χώρους και κράτησε το σκορ μόλις στο 0-1.

Μόνο ήττες
Ο νέος προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας δεν έχει καταφέρει ακόμη να οδηγήσει την ομάδα σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Την έχει «κοουτσάρει» σε 3 αναμετρήσεις κόντρα στους 3 πρώτους του πρωταθλήματος και έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες.

Αντιμέτωπος με την πρώην


Ο δεξιός αμυντικός του ΑΠΟΚ Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία) τέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα. Το καλοκαίρι «μετακόμισε» στον ΑΠΟΚ από την Ποταμιά. Ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος στο βασικό σχήμα του ΑΠΟΚ. Αντιμέτωποι για 2η φορά φέτος με την προηγούμενη ομάδα τους τέθηκαν οι: Χρήστος Παπαβασιλείου (ΑΠΟΚ) και Σπύρος Ξαγάρας (Ποταμιά).

Οι παρουσίες των διοικήσεων


Το παρών από πλευράς της διοίκησης της Ποταμιάς έδωσαν τα στελέχη του Δ.Σ. Πάνος Ελευθερίου (Φωτογραφία Κέντρο), Δημήτρης Γυφτομήτρος (Φωτογραφία Δεξιά, Γενικός Γραμματέας) και Γιώργος Μάναλης. Για την Δ.Σ. του ΑΠΟΚ παραβρέθηκαν οι: Δήμος Αθανασίου (Πρόεδρος), Κώστας Πασσάς (Φωτογραφία Αριστερά), Νίκος Ρεσίτης, Ανδρέας Κατσακιώρης και Νεκτάριος Καρδαμπίκης.

5 αλλαγές

 
Το βασικό σχήμα του ΑΠΟΚ είχε 5 νέα πρόσωπα σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής κόντρα στο Ραπτόπουλο. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Ηλίας Σαπούνης, επέστρεψε από τιμωρία ο αριστερός μπακ Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά), στο κέντρο αγωνίστηκε ο Πάνος Κουτσονίκας, στα αμυντικά χαφ ξεκίνησε ο έμπειρος Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία Κέντρο) και σαν δεξιός μέσος άρχισε ο Δημήτρης Τσιλιμέκης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Κρίντα (Έπαιξε αλλαγή), Κώστα Γιαννόπουλου (Μπήκε αλλαγή), Νίκου Κωστή (Απουσίαζε), Γιώργου Κρασιά (Έμεινε στον πάγκο) και Σάκη Τσιλίκα (Έμεινε στον πάγκο).

Πολλά νέα πρόσωπα




 












Ίδια εικόνα είχε και η 11αδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα, στην  οποία υπήρξαν 6 νέα πρόσωπα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Μυρίκη. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Νίκος Μαντζιούτας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά, Αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος βασικός), ενώ στο αριστερό άρχισε ο Σπύρος Πατρώνης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Γιώργος Γκορόγιας, στα αμυντικά χαφ ξεκίνησε ο Δημήτρης Νάσιος (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), αριστερός μέσος ήταν ο Σπύρος Μπούρας και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο 15χρονος Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Άλκη Κατή, Κώστα Μαντζιούτα, Γιώργο Μπούρα, Ντίνο Γιαννόπουλο (Και οι 4 απουσίαζαν), Γιάννη Γκορόγια (Έμεινε στον πάγκο) και Λάμπρο Φλωράκη (Έμεινε στον πάγκο).

Α΄ μέρος

Πήγε να τους πιάσει στον «ύπνο»
Στο 20ο δευτερόλεπτο του ματς ο ΑΠΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί και πήγε να πιάσει την άμυνα της Ποταμιάς στον «ύπνο». Στην πρώτη επίθεση του αγώνα ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έδωσε στον Δημήτρη Τσιλιμέκη, αυτός σέντραρε και την κεφαλιά του Τάκη Σαϊτη από κοντά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αλέκος Κόκκοτας με όμορφη εκτίναξη.


«Άκαρπη» υπεροχή
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας σε όλο το πρώτο μέρος και έπαιζαν τους Μεγαλοχωρίτες στο μισό γήπεδο.

Ευκαιρίες από στημένα
Ο ΑΠΟΚ ωστόσο παρότι είχε την υπεροχή απειλούσε μόνο από στημένες φάσεις και με σουτ εκτός περιοχής και προηγήθηκε 6 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.


«Ξεκλείδωσε» την άμυνα
Ο ΑΠΟΚ χρειάστηκε 39 ολόκληρα λεπτά «φλύαρης» υπεροχής για να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα. Ο Ηλίας Σαπούνης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Άλεξ Μπακαλίδης από κοντά κατέβασε την μπάλα, εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των γηπεδούχων και πλάσαρε στην δεξιά γωνία του Αλέκου Κόκκοτα (0-1). Ο σκόρερ είχε τροφοδοτήσει τον δεξιό μπακ και εν συνεχεία αυτός του έβγαλε την σέντρα που προήλθε το 1ο γκολ του παιχνιδιού.




Διαρκής άμυνα
Οι γηπεδούχοι βρισκόντουσαν σε όλη την διάρκεια του 1ου ημιχρόνου πίσω από την σέντρα και παρέταξαν πολυπρόσωπη άμυνα. Παρότι προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν στο πρώτο μέρος κάποια αξιόλογη στιγμή μέσα από κάποια αντεπίθεση.

Ζήτησε πέναλτι

 












Στο 45ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι όταν η μπάλα στην σέντρα του Ηλία Σαπούνη από δεξιά αποκρούστηκε από το χέρι του Σπύρου Μπούρα (Φωτογραφία Αριστερά) και βγήκε εκτός γηπέδου. Ο διαιτητής Γιώργος Στοφόρος (Φωτογραφία Δεξιά) θεώρησε ότι δεν υπήρξε πρόθεση και καταλόγισε κόρνερ.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε από αριστερά την μπαλιά για τον Τσιλιμέκη που μέσα από την περιοχή και δεξιά σέντραρε με την μια, ο Σαϊτης έκανε από κοντά την κεφαλιά που απέκρουσε δύσκολα από την δεξιά του γωνία ο Κόκκοτας με εκτίναξη.
9΄: Ο Σαϊτης πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος σούταρε από μακρινή απόσταση με τον γκολκίπερ της Ποταμιάς να διώχνει σε κόρνερ από το δεξί του «παραθυράκι».
17΄: Ο Γενιτσαρόπουλος κέρδισε την μπάλα από αριστερά μπήκε στην περιοχή άλλα από πλάγια σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Ποταμιάς.
18΄: Απευθείας φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από καλή θέση και πλάγια αριστερά απέκρουσε στην χαμηλά δεξιά του γωνία ο Κόκκοτας.
27΄: Ο Κουτσονίκας πάσαρε στον Μπακαλίδη, που έκανε την σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή, η οποία έφυγε άουτ πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
29΄: Χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ των γηπεδούχων και εν συνεχεία μπλόκαρε σταθερά.
39΄: Ο Μπακαλίδης άνοιξε δεξιά για τον Σαπούνη, που έκανε την σέντρα, ο Μπακαλίδης μέσα στην περιοχή κατέβασε και πλάσαρε στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων για το 0-1.

Β΄ μέρος

Συνέχισε να είναι επιθετικός
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι επιθετικοί και στο δεύτερο μέρος και να δημιουργούν πιο εύκολα ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ της Ποταμιάς. Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο κάθε ευκαιρία που τους δόθηκε και σκόραραν άλλες 4 φορές.

Δεν άλλαξαν τα πλάνα
Παρότι το παιχνίδι δεν εξελίσσονταν όπως επιθυμούσαν οι γηπεδούχοι το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας συνέχισε να είναι το ίδιο. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν αμυντικά και είχαν ωστόσο 2-3 καλές στιγμές μέσα από γρήγορες επιθέσεις.

Προειδοποιητικές βολές
Οι σκόρερ του 2ου και 3ου τέρματος των φιλοξενούμενων προειδοποίησαν στα πρώτα λεπτά του β΄ μέρους. Στο 4ο λεπτό της επανάληψης ο Άλεξ Μπακαλίδης έχασε σπουδαία ευκαιρία καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αλέκο Κόκκοτα, αρχικά η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και εν συνεχεία το σουτ του στην επαναφορά έφυγε άουτ. Στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Τάκη Σαϊτη πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων μετά την σέντρα του Άλεξ Μπακαλίδη.



Στο 0-3 με Σαϊτη και Μπακαλίδη


Ο ΑΠΟΚ στο 61ο λεπτό σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς ο Άλεξ Μπακαλίδης πάσαρε στον Τάκη Σαϊτη (Φωτογραφία), που με μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς (0-2). Ο Σαϊτης σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς και έφτασε τα 3 τέρματα στο πρωτάθλημα. Δυο λεπτά αργότερα οι ρόλοι άλλαξαν ο Σαϊτης έδωσε στον Μπακαλίδη, που πλάσαρε εύστοχα από το ύψος του πέναλτι και ανέβασε με το 2ο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση τον δείκτη του σκορ στο 0-3. 






Πρώτο τέρμα Κουτσονίκα


Στο 66ο λεπτό ο μέσος του Βελουχίου Πάνος Κουτσονίκας σκόραρε για πρώτη φορά με την φανέλα του Βελουχίου. Ο Ζάχος Πολυτσέρης σέντραρε από δεξιά, ο Δημήτρης Σερπάνος πήρε την κεφαλιά, ο Αλέκος Κόκκοτας απέκρουσε και εν συνεχεία ενώ φάνηκε να μπλοκάρει έχασε την μπάλα (Θεώρησε ότι ο διαιτητής είχε σφυρίξει οσφσάιντ) και ο Πάνος Κουτσονίκας εύκολα σε κενή εστία έγραψε το 0-4. Ο Φθιωτός μέσος σκόραρε για πρώτη φορά με την φανέλα του ΑΠΟΚ. Ακέραια ευθύνη για το παιδικό γκολ που δέχτηκε φέρει ο γκολκίπερ της Ποταμιάς.




5ο από τον «Πελέ»


8 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο ΑΠΟΚ βρήκε δίχτυα για 5η φορά στο παιχνίδι. Ο Πάνος Κουτσονίκας σούταρε εκτός περιοχής, ο Αλέκος Κόκκοτας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) εύκολα με σουτ από κοντά έγραψε το τελικό 0-5. Ο παίκτης του ΑΠΟΚ σκόραρε για 2ο συνεχόμενο ματς και έφτασε συνολικά τα 3 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα.




Ντεμπούτο Γυφτομήτρου-Νεοφύτου

 












Δυο ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φέτος. Ντεμπούτο στην επανάληψη έκανε ο 16χρονος επιθετικός Άρης Γυφτομήτρος (Φωτογραφία Αριστερά, Μπήκε στο ματς στο 68ο λεπτό). Την πρώτη του συμμετοχή για φέτος κατέγραψε και ο 23χρονος αριστερός μέσος Νεόφυτος Νεοφύτου (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής αποτέλεσε την 3η αλλαγή του Δημήτρη Τσιγαρίδα, μπαίνοντας στο ματς στο 78΄.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Συγκελόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά, η μπάλα βρήκε πάνω στον Ξαγάρα, ο Μπακαλίδης έκανε την κεφαλιά από κοντά που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κόκκοτας και στην επαναφορά σουτ του ίδιου από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
50΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε την σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Σαϊτη από τα όρια της μικρής περιοχής πέρασε ψηλά άουτ από το τέρμα των γηπεδούχων.
59΄: Ο Ντουφεκιάς έκανε την προσωπική προσπάθεια και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια της Ποταμιάς.
61΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Σαϊτη, ο οποίος με όμορφο σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής και δεξιά σημάδεψε την δεξιά γωνία της Ποταμιάς και πέτυχε το 0-2.
63΄: Ο Σαϊτης πάσαρε από δεξιά στον Μπακαλίδη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε χαμηλά από το ύψος του πέναλτι, «γράφοντας» το 0-3.
65΄: Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Νάσιου μέσα από την μικρή περιοχή ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Τσιλιμέκη.
66΄: Ο Πολυτσέρης σέντραρε από δεξιά, ο Σερπάνος πήρε την κεφαλιά, ο Κόκκοτας απέκρουσε και εν συνεχεία έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Κουτσονίκας εύκολα σε κενή εστία πέτυχε το 0-4.
70΄: Ο Ζαγκότσης από αριστερά έβγαλε στον Γιαννακόπουλο, που από πλάγια θέση σούταρε ψηλά άουτ.
73΄: Ο Γενιτσαρόπουλος προσπάθησε να πασάρει στον Τσιλιμέκη ο Μαντζιούτας Ν. παρενέβη και σούταρε προς τα πίσω με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το τέρμα της ομάδας του.
82΄: Σουτ του Κουτσονίκα εκτός περιοχής απέκρουσε ασταθώς ο Κόκκοτας και στην επαναφορά ο Γενιτσαρόπουλος εύκολα με σουτ πέτυχε το τελικό 0-5.

Κίτρινες Κάρτες
Ζαγκότσης, Τσιλιμέκης

Διακριθέντες
Ποταμιά: Ξαγάρας, Μπούρας Σ.
ΑΠΟΚ Βελούχι: Σαϊτης, Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος, Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Συμπληρώνοντας δυο βδομάδες στην ομάδα τελειώνει και ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα 3 αγωνιστικών, με τις πιο δύσκολες ίσως ομάδες του πρωταθλήματος. Προσπαθήσαμε σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα να βάλουμε κάποια καινούργια στοιχεία σε ομαδικό επίπεδο μέχρι τώρα νομίζω πήγαμε αρκετά καλά, σε ατομικό όμως επίπεδο είναι πάρα πολύ δύσκολο να βελτιωθούμε. Τα περισσότερα γκολ, τα οποία δεχτήκαμε οφείλονται  σε ατομικά λάθη πράγμα που επηρεάζει στον αγώνα άμεσα την ψυχολογία όλης της ομάδας. Όσο έχουμε δυνάμεις και είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα είναι πολύ δύσκολο για τον αντίπαλο να διασπάσει την άμυνα μας και να βρίσκει ευκαιρίες για γκολ. Όταν όμως  δεχόμαστε γκολ από ατομικά λάθη σε φάσεις που δεν είναι τόσο επικίνδυνες για την εστία μας, τότε μοιραία ψυχολογικά καταρρέουμε και χάνουμε και τον έλεγχο του σκορ. Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΚ, πιστεύω ότι δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση, έχει και την ποιότητα και την νοοτροπία που χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους του.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Νομίζω ότι η νίκη μας σήμερα ήταν δίκαιη και πιστεύω ότι και η βαθμολογική μας θέση για το πρώτο γύρο είναι δίκαιη. Η ιστορία του ΑΠΟΚ και η ποιότητα του δεν του επιτρέπει να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις άλλες ομάδες. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα θα φύγει γρήγορα ή όσο το δυνατόν γρηγορότερα από αυτή την κατηγορία. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σήμερα στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους. Η νίκη τους ήταν δίκαιη. Θα ήθελα να δώσω και συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς, η οποία κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια καινούργια. Τους βλέπω ότι μαζεύονται στο γήπεδο, προπονούνται και είμαι σίγουρος ότι η δουλειά του κυρίου Τσιγαρίδα θα βγει. Θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.»
Σε ερώτηση μας για το ερχόμενο ημιτελικό κυπέλλου δήλωσε: «Είναι ένα παιχνίδι μεταξύ των δυο καλύτερων ομάδων αυτή την εποχή στην Ευρυτανία. Είναι ένα παιχνίδι κυπέλλου με όλες τις ιδιαιτερότητες του. Εμείς θα προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε για να προκριθούμε στον τελικό.»  

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας, Μπούρας Σ., Αζακάς, Γκορόγιας Γ., Ξαγάρας, Ζαγκότσης(78΄ Νεοφύτου), Νάσιος(68΄Γυφτομήτρος), Γιαννακόπουλος, Μαντζιούτας Ν., Πλεξίδας(58΄ Κοτρώνης), Πατρώνης

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Σαπούνης(56΄ Κρίντας), Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Ντουφεκιάς(65΄ Αντωνίου), Κουτσονίκας, Σερπάνος, Τσιλιμέκης Δ., Σαϊτης, Μπακαλίδης(70΄ Γιαννόπουλος), Γενιτσαρόπουλος

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος