Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Εύβοιας 1-7

Υγιεινό «περίπατο» έκανε η Εύβοια που επικράτησε των Ευρυτάνων με 1-7 μέσα στο Καρπενήσι. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν 4 τέρματα στα πρώτα 13 λεπτά του ματς(!)
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (13/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του ενωσιακού πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων του 6ου ομίλου για την κατηγορία των παίδων. Ξεκίνησε στις 11 το πρωί και την παρακολούθησαν λιγοστοί φίλαθλοι.
Οι γηπεδούχοι του Δημήτρη Αντωνίου είχαν στην αποστολή τους 12 μόλις ποδοσφαιριστές και κατάφεραν να σκοράρουν για πρώτη φορά και να ηττηθούν με την μικρότερη διαφορά στο σκορ. Παρότι ξεκίνησαν πολύ άσχημα το ματς, στο δεύτερο μέρος εκμεταλλεύτηκαν την οπισθοχώρηση της Εύβοιας και το «χαλάρωμα» της και κατάφεραν να πετύχουν το «παρθενικό» τους τέρμα στο πρωτάθλημα με τον αρχηγό Τόμι Χρυσαφόπουλο.
Οι φιλοξενούμενοι του Θανάση Γουρνά έκαναν έναν υγιεινό περίπατο, αφού στο 13ο λεπτό είχαν σκοράρει 4 φορές και είχαν «καθαρίσει» το ματς. Στην συνέχεια μετά από παρότρυνση του προπονητή τους άλλαζαν την μπάλα και εκδήλωσαν ελάχιστες επιθέσεις. Έδειξαν ότι δίκαια διαθέτουν την καλύτερη ομάδα στον όμιλο.
Η Εύβοια έκανε το 3Χ3 και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 9 βαθμούς, ενώ αντίθετα η Ευρυτανία παραμένει στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό. Την επόμενη(5η) αγωνιστική στις 27/11 η Εύβοια υποδέχεται την Φωκίδα και η Ευρυτανία αγωνίζεται εκτός έδρας με την Φθιώτιδα.

Μόνο Ευβοιώτες
Στην κερκίδα βρέθηκαν μόνο φίλαθλοι των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Εύβοια για τις αναμετρήσεις των μικτών.


Πρώτο γκολ
Η Ευρυτανία πέτυχε το πρώτο της γκολ στην διοργάνωση με τον Τόμι Χρυσαφόπουλο. Αντίθεα η Εύβοια δέχτηκε το πρώτο της τέρμα στον θεσμό, αφού στις 3 προηγούμενες αναμετρήσεις είχε κρατήσει το μηδέν.

Αλλαγή ώρας
Μετά από αίτημα της φιλοξενούμενης ομάδας ο αγώνας ξεκίνησε στις 11 και όχι στις 1, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας ενημερώθηκε γραπτώς και η Εύβοια δεν ήρθε σε επαφή με τους Ευρυτάνες για την αλλαγή της ώρας.

Διαμονή στο Ελβετία
Στο Hotel Ελβετία διανυχτέρευσε η αποστολή της ΕΠΣ Εύβοιας, που έφτασε στο Καρπενήσι από το βράδυ της Τρίτης.

Αντίπαλοι μετά από 5 χρόνια
Η Εύβοια αγωνίστηκε στο Καρπενήσι μετά από 5 χρόνια. Το 2007-2008 είχαν αγωνιστεί για τελευταία φορά και έπειτα η Εύβοια μετακινήθηκε στον όμιλο των Αθηνών.

Παρόντες Βονόρτας & Τσατσαράγκος
Την ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησαν μόλις 2 στελέχη του Δ.Σ. Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα Διονύση Βονόρτα και τον ταμία Θανάση Τσατσαργάκο. Τις υπηρεσίες του στην μικτή προσέφερε για ακόμη ένα ματς εθελοντικά ο Δημήτρης Αθανασόπουλος.



3πλετα παραγόντων
Παρότι η Εύβοια έπαιζε εκτός έδρας είχε περισσότερα στελέχη της στο γήπεδο. Την διοίκηση της ισχυρής ΕΠΣ εκπροσώπησαν οι: Γιώργος Πίσχινας (Γενικός Γραμματέας), Γιάννης Ρέτσας (Αναπληρωματικός Ταμίας) και Γιώργος Διαμάντης (Μέλος).

 
0-4 στο 13΄
Η αναμέτρηση είχε τελειώσει από το 13ο λεπτό, όπου το σκορ ήταν 0-4 υπέρ των φιλοξενούμενων. Μάλιστα η Εύβοια γυρνούσε την μπάλα πίσω και δεν έκανε επιθέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση το σκορ θα είχε πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Στο να διατηρηθεί χαμηλά το σκορ συνέλαβε και ο ρέφερι Γιάννης Μπλούνας, που σφύριξε τα δυο ημίχρονα αρκετά λεπτά νωρίτερα.

12 άτομα
Ο Δημήτρης Αντωνίου είχε στην διάθεση του 12 ποδοσφαιριστές. Το γεγονός που η Ευρυτανία κατεβαίνει στο πρωτάθλημα αποτελεί τεράστια επιτυχία.

9-8-7
Η Ευρυτανία δέχεται σταδιακά ένα γκολ λιγότερο ανά αγωνιστική. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε με 0-9 από την Βοιωτία, την 3η αγωνιστική έχασε 8-0 από την Άμφισσα και σήμερα δέχτηκε 7 τέρματα από την Εύβοια.

Α΄ μέρος

Έκανε ότι ήθελε
Κυριάρχησε πλήρως η ομάδα της Εύβοιας, η οποία έκανε ότι ήθελε στο ματς και έπαιζε χωρίς αντίπαλο.

«Καταιγισμός» τερμάτων


Φουριόζοι μπήκαν οι Ευβοιώτες στην αναμέτρηση, όπου σε 13 λεπτά σκόραραν 4 φορές. Στο 2ο λεπτό ο Σπύρος Μαντάσας έδωσε στον Ραφαήλ Κουτούλα (Φωτογραφία Αριστερά), που με ατομική προσπάθεια και έξοχο πλασέ έκανε το 0-1. Στο 6ο λεπτό ο Κοτούλας μοίρασε στον Μάριο Λύκο (Φωτογραφία Κέντρο) που με πλασέ διαμόρφωσε το 0-2, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στον δεύτερο βοηθό Τριαντάφυλλο Τίκα. Στο 10ο λεπτό ο Λύκος πάσαρε στον Σπύρο Μαντάσα (Φωτογραφία Δεξιά), που με χαμηλό σουτ τριπλασίασε τα γκολ της Εύβοιας. Το 0-4 ήρθε στο 13ο λεπτό μετά από πάσα του Σπύρου Μαντάσα στον Ραφαήλ Κοτούλα, ο τελευταίος με πλασέ σκόραρε το 0-4 και πέτυχε το 2ο προσωπικό του τέρμα στο ματς.







Διπλή αλλαγή…για να τους «φρενάρει»
Ο Θανάσης Γουρνάς στο 14ο λεπτό έβγαλε από την αναμέτρηση τους πιο «επικίνδυνους» παίκτες του για να αποτρέψει τον διασυρμό της Ευρυτανίας. Αποχώρησαν οι σκόρερ των 3 από τα 4 γκολ, Ραφαήλ Κουτούλας και ο μέσος Σπύρος Μαντάσας. Την θέση τους πήραν οι: Ανέστης Βλαχομήτρος και Γιώργος Βασιλείου.



Με στημένη
Η Ευρυτανία έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο ματς στο 17ο λεπτό με το φάουλ του Τόμι Χρυσαφόπουλου, να φεύγει πάνω από το τέρμα του Γιώργου Τζουβάρα.


«6σφαιρη» με Πολυχρόνη & Ποδαρά

 












Οι Ευβοιώτες ανέβασαν την απόδοση τους και σε ένα 3λεπτο σκόραραν 2 φορές και ανέβασαν στο 27ο λεπτό τον δείκτη του σκορ στο 0-6. Στο 25ο λεπτό ο Μάριος Λύκος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Λέανδρος Πολυχρόνης (Φωτογραφία Αριστερά) με σουτ στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ έκανε το 0-5. Δυο λεπτά αργότερα μετά από μπαλιά του Γιάννη Μαυρούτσικου ο Θανάσης Ποδαράς (Φωτογραφία Δεξιά) με σουτ πραγματοποίησε το 0-6.



Ολοκλήρωσε τις αλλαγές
Μόλις στο 27ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους. Ο Μάριος Λύκος αποχώρησε και την θέση του πήρε ο Γιώργος Κρίνης.


Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Σουτ του Κουτούλα εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Νούλα.
2΄:  Ο Μαντάσας πάσαρε στον Κουτούλα, που έκανε ατομική προσπάθεια πλάσαρε από το ύψος της περιοχής στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας και πέτυχε το 0-1.
5΄: Σουτ του Κουτούλα εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ.
6΄: Ο Κουτούλας πάσαρε στον Λύκο, που με πλασέ από κοντά στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έγραψε το 0-2.
8΄: Σουτ του Μαντάσα εκτός περιοχής απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο πορτιέρο Νούλας.
10΄: Ο Λύκος έδωσε από δεξιά στον Μαντάσα, ο οποίος με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία της ΕΠΣΕ πραγματοποίησε πολύ νωρίς το 0-3.
13΄: Ο Μαντάσας έδωσε στον Κουτούλα, που εύκολα με πλασέ ανέβασε πολύ νωρίς τον δείκτη του σκορ στο 0-4.
17΄: Εκτέλεση φάουλ του Χρυσαφόπουλου από καλή θέση πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Εύβοιας.
25΄: Ο Λύκος σέντραρε από αριστερά και ο Πολυχρόνης από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας έκανε το 0-5.
27΄: Ο Μαυρούτσικος Ι. βρήκε τον Ποδαρά, που με σουτ στην δεξιά γωνία του Νούλα έκανε το 0-6.
29΄: Ο Βλαχομήτρος βρέθηκε τετ α τετ με τον Νούλα, ο οποίος βγήκε εκτός περιοχής και τον ανέκοψε με τα πόδια και το πλασέ του Βασιλείου εκτός περιοχής σε κενή εστία έφυγε άουτ χαμηλά από το δεξί δοκάρι.

Β΄ μέρος

Κυκλοφόρησαν μπάλα
Στο δεύτερο μέρος έχοντας προβάδισμα 6 τερμάτων οι Ευβοιώτες κυκλοφόρησαν μπάλα και δεν έδειξαν διάθεση να πετύχουν και άλλα τέρματα.

7η παραβίαση


Στο 6ο λεπτό της επανάληψης η εστία του Αποστόλη Νούλα «παραβιάστηκε» για 7η φορά στο ματς. Ο Γιώργος Βασιλείου πάσαρε στον Χρήστο Μαυρούτσικο (Φωτογραφία), που με σουτ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 0-7.


Πίεσε ψηλά
Η Ευρυτανία στα τελευταία λεπτά του ματς βλέποντας την Εύβοια να οπισθοχωρεί και να κυκλοφορεί την μπάλα πίεσε ψηλά και σκόραρε από στημένο και προσπάθησε να μειώσει και άλλο το σκορ.

Σκόραρε με τον αρχηγό


Ο μέσος της ΕΠΣΕ και αρχηγός της Τόμις Χυρσαφόπουλος (Φωτογραφία) στο 58ο λεπτό πέτυχε το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους. Εκτέλεσε απ ευθείας φάουλ από θέση πλάγια δεξιά και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιώργου Τζουβάρα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της ΕΠΣ Ευρυτανίας στο θεσμό και το πρώτο που δέχεται η Εύβοια. Ο γκολκίπερ Τζουβάρα στην προσπάθεια του να αποκρούσει την μπάλα τραυματίστηκε ελαφρώς και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες συνέχισε κανονικά.




Οι καλύτερες φάσεις
43΄: Χτύπημα φάουλ του Χρυσαφόπουλου πέρασε πάνω από το τέρμα του Τζουβάρα.
44΄: Πλασέ του Πολυχρόνη πέρασε λίγο πάνω από την εστία της Ευρυτανίας.
46΄: Ο Βασιλείου έδωσε στον Μαυρούτσικο Χ., που με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Νούλα πέτυχε το 0-7.
58΄: Ο Χρυσαφόπουλος με όμορφη εκτέλεση φάουλ από δεξιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζουβάρα (1-7).
62΄: Ο Σερπάνος πάσαρε στον Κυλλή, που υπό καλές προϋποθέσεις μέσα στην περιοχή σούταρε με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήγει κόρνερ.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Χρυσαφόπουλος
Εύβοια: Λύκος, Κουτούλας, Μαντάσας, Πολυχρόνης, Ποδαράς

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά και των δυο ομάδων για την συμμετοχή σε αυτές τις δύσκολες και αντίξοες καιρικές συνθήκες. Συγχαρητήρια πάρα πολλά στην ομάδα της Εύβοιας, είναι η καλύτερη ομάδα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια εδώ στην Ευρυτανία. Ευχόμαστε τα καλύτερα, εξάλλου και για αυτό προπορεύεται στο πρωτάθλημα. Εμείς από την μεριά μας έχουμε διαφορετικούς στόχους όπως είδατε, είναι πάρα πολύ σημαντικό που καταφέραμε σήμερα να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα από ότι τις άλλες φορές. Πετύχαμε και το γκολ, που ήταν πάρα πολύ όμορφο. Συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετείχαν στην ΕΠΣ Ευρυτανίας, στους γονείς των παιδιών που τα στηρίζουν. Ευχόμαστε στους επόμενους αγώνες να είμαστε ακόμη καλύτεροι, έτσι ώστε να κερδίσουμε εμπειρίες μέσα από αυτούς τους αγώνες. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι εμείς δεν έχουμε πρωτάθλημα δομών στις παιδικές και εφηβικές ηλικίες εν αντιθέσει με τους άλλους νομούς. Θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τις άλλες ενώσεις να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία και να υλοποιήσουμε ένα τέτοιο πρωτάθλημα σε μικρότερη κλίμακα που θα είναι προς όφελος των παιδιών.»

Θανάσης Γουρνάς (Εύβοια): «Θα έλεγα ότι έγινε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει σε κριτική, διότι δεν υπήρχε μέτρο σύγκρισης. Εμείς έχουμε αυτή την στιγμή στην κατάσταση υγείας 50 ποδοσφαιριστές, ανά πάσα στιγμή μπορούν να αναπληρώσουν τον καθέναν από τα παιδιά και η Ευρυτανία έχει, από ότι μου έλεγε ο συνάδελφος Δημήτρης , 14 ποδοσφαιριστές.  Από τους 50 που έχουμε στην κατάσταση υγείας, είχαμε να επιλέξουμε φέτος από 150 παιδιά. Δώσανε 150 παιδιά στο κάλεσμα μας για να φτιάξουμε την ομάδα. Από εκεί και πέρα βλέπετε τι περιθώρια επιλογής έχω εγώ και τι η Ευρυτανία. Τα παιδιά παίξανε και προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι μέσα σε έναν τρόπο, ώστε να σεβαστούμε την αδυναμία του αντιπάλου. Τηρήσαμε το Fair Play πάρα πολύ και δεν μπορώ να πω τίποτα για τον αγώνα.»
Σε ερώτηση για την συνέχεια στο πρωτάθλημα δήλωσε: «Έχουμε δύσκολα παιχνίδια από εδώ και πέρα. Έχουμε 3 δύσκολα παιχνίδια. Η ομάδα παίδων της Εύβοιας δείχνει χαρακτήρα, γεμίζει η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι, γίνεται καλύτερη.  Έχω εμπιστοσύνη πάρα πολύ στην ομάδα μου. Πιστεύω ότι η ομάδα της Εύβοιας θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο, έτσι όπως έχω δει και τις άλλες ομάδες.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Χρυσικός, Καραθάνος Γ., Καραμπάς, Τάσιος, Γκαρίλας, Σερπάνος, Κυλλής, Καραγιάννης(41΄ Μοτσιόλας), Χρυσαφόπουλος, Μπαλωμένος

Εύβοια (Θανάσης Γουρνάς): Τζουβάρας, Μαυρούτσικος Χ., Τσώνος, Μπάνος, Μαυρούτσικος Ι., Ποδαράς, Πολυχρόνης, Μαντάσας(14΄ Βλαχομήτρος), Κουτούλας(14΄ Βασιλείου), Λύκος(27΄ Κρίνης), Πέππας

Διαιτητής: Γιάννης Μπλούνας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Λιτοσελίτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Τριαντάφυλλος Τίκας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος