Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Εύβοιας 0-3

«Λύγισε» στην επανάληψη η Ευρυτανία και δεχόμενη 3 γκολ στο τελευταίο ημίωρο ηττήθηκε με 0-3 από την Εύβοια.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (13/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 1 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του ενωσιακού πρωταθλήματος νέων. Λιγοστοί φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο.
Η Ευρυτανία του Γιώργου Χρυσαφόπουλου με μαζική άμυνα για 60 λεπτά κατάφερνε σχετικά εύκολα να διατηρεί το 0-0 και να «φλερτάρει» με μια μεγάλη βαθμολογική έκπληξη. Τελικώς δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν ως το τέλος και μετά την αφόρητη πίεση των φιλοξενούμενων στο τελευταίο 30λεπτο δέχτηκε 3 τέρματα και ηττήθηκε.
Η Εύβοια του Αργύρη Μαστραγγελή μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, που είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων ανέβασε την απόδοση της και πίεσε αρκετά την Ευρυτανία. Προηγήθηκε στο 61ο λεπτό με σουτ του Νίκου Σπηλιώτη εκτός περιοχής και σκόραρε άλλες δυο φορές με τους Παύλο Τσεκούρα και Νίκο Γαλούπη επιστρέφοντας στις νίκες μετά την ήττα της περασμένης Τετάρτης. Οι Ευβοιώτες δημιούργησαν πληθώρα ευκαιριών στα τελευταία λεπτά, όπου οι γηπεδούχοι βγήκαν από τα καρέ τους.
Η Εύβοια έφτασε τους 6 βαθμούς και παρέμεινε στην 2η θέση της βαθμολογίας και η Ευρυτανία παρέμεινε στην 4η θέση μαζί με την Φωκίδα έχοντας 1 βαθμό. Την επόμενη (5η) αγωνιστική οι Ευρυτάνες αναμετρόνται εκτός έδρας στις 27 Νοέμβρη με την Φθιώτιδα και η Εύβοια υποδέχεται την Φωκίδα.

Λιγοστοί οπαδοί
Λίγοι φίλαθλοι αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και παρακολούθησαν την αναμέτρηση των νέων. Η πλειοψηφία τους ήταν οι εκδρομείς από την Χαλκίδα.



0-0  σε όλα τα ημίχρονα
Η Ευρυτανία και στο 3ο της ματς είχε το ίδιο αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο. Όλα τα παιχνίδια της Ευρυτανίας έχουν μείνει το 0-0 στο πρώτο 45λεπτο.

Επέστρεψε ο Μπανιάς


Ο Δημήτρης Μπανιάς του Κερασόβου επέστρεψε στο βασικό σχήμα της Ευρυτανίας. Στο προηγούμενο ματς με την Φωκίδα λόγω ασθένειας έμεινε εκτός αποστολής. Αντικατέστησε τον Γιώργο Μπάρκα, που έμεινε στον πάγκο. Αυτή ήταν η μοναδική αλλαγή στο αρχικό σχήμα της ΕΠΣΕ σε σχέση με το ματς της 3ης αγωνιστικής κόντρα στην Φωκίδα.

«Κινητήριος» μοχλός


Ο Νίκος Σπηλιώτης (Φωτογραφία) του Ολυμπιακού Χαλκίδας (Α1 Εύβοιας) ήταν ο κινητήριος μοχλός της Εύβοιας. Από τα πόδια του ξεκινούσαν όλες οι επιθέσεις των φιλοξενούμενων και ήταν αυτός που στο 61ο λεπτό άνοιξε τον δρόμο για το διπλό.

Καλύτερος ο Γιόγιος


Με τις αποκρούσεις του ο γκολκίπερ των Αγράφων Γιώργος Γιόγιος κράτησε ως το 61ο λεπτό τους γηπεδούχους στο παιχνίδι, ενώ διατήρησε και το σκορ σε χαμηλά επίπεδα έχοντας και στην συνέχεια αρκετές καίριες επεμβάσεις.



Α΄ μέρος

Έλεγξαν το ματς
Οι Ευβοιώτες έλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής από την αρχή.

Αναγκαστική αλλαγή


Οι γηπεδούχοι έχασαν λόγω τραυματισμού στο 26ο λεπτό τον Κώστα Καββαδία (Φωτογραφία). Την θέση του πήρε στο κέντρο ο Γιάννης Κουτσουπιάς.


Χωρίς να «πατήσουν» περιοχή


Παρά την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων οι φιλοξενούμενοι δεν «πάτησαν» περιοχή και λιγοστές φορές απείλησαν την εστία του Γιώργου Γιόγιου. Στο 16ο λεπτό ο γκολκίπερ της Ευρυτανίας απέκρουσε όμορφα το σουτ του Νίκου Σπηλιώτη και στο 32ο λεπτό η κεφαλιά του Σπύρου Χατζηαντωνάκη (Φωτογραφία) μετά από κόρνερ του Σπηλιώτη πέρασε άουτ.




«Οχυρώθηκαν»
Και σε αυτό το ματς η Ευρυτανία έπαιξε με «σφιχτή» άμυνα και κατάφερε σχετικά εύκολα να πάει στα αποδυτήρια ισόπαλη με 0-0.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Χρυσαφόπουλος κέρδισε την κόντρα και το πλασέ του Φύκα εκτός περιοχής και αριστερά βρήκε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χιώτη.
16΄: Σουτ του Σπηλιώτη από τα όρια της περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Γιόγιος.
32΄: Ο Σπηλιώτης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Χατζηαντωνάκη από κοντά στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ από την δεξιά γωνία της Ευρυτανίας.
43΄: Μακρινό σουτ του Βάρκα μπλόκαρε εύκολα ο Γιόγιος.
44΄: Ο Παπαδόπουλος έκανε την μπαλιά για τον Βάρκα, που σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή με τον Γιόγιο να μπλοκάρει.

Β΄ μέρος

Βελτιώθηκαν οι φιλοξενούμενοι
Η ομάδα της Εύβοιας, με τις αλλαγές που έκανε στην ανάπαυλα , βελτίωσε αρκετά την εικόνα της. Αύξησε περισσότερη πίεση και από τα πρώτα κιόλας λεπτά δημιουργούσε ευκαιρίες μπροστά από τα γκολπόστ της ΕΠΣΕ.

Βρήκε την λύση
Ο εξαιρετικός Νίκος Σπηλιώτης στο 61ο λεπτό είχε την λύση και «ξεκλείδωσε» την άμυνα των γηπεδούχων. Με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Γιώργου Γιόγιου και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (0-1).



Διπλασιασμός από Τσεκούρα


Στο 72ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι σκόραραν για 2η φορά στην αναμέτρηση. Ο Νίκος Σπηλιώτης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο στόπερ Παύλος Τσεκούρας από κοντά με προβολή στην αριστερή γωνία του Γιόγιου πέτυχε το 0-2.



Συνδυάστηκαν οι αλλαγές

 












Η Εύβοια βρήκε αρκετούς κενούς χώρους και ξεδιπλώθηκε για ακόμη μια φορά στην επίθεση φτάνοντας στο τελικό 0-3. Ο Χρήστος Φώτου (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε την κάθετη για τον Νίκο Γαλούπη (Φωτογραφία Δεξιά), που με έξοχο πλασέ έκλεισε τον «χορό» των τερμάτων. Σε αυτή την φάση συνδυάστηκαν όμορφα οι δυο αλλαγές του Αργύρη Μαστραγγελή.



Δεν άντεξε
Η Ευρυτανία έπαιξε και στην επανάληψη αμυντικά, όμως δεν κατάφερε για ακόμη μια φορά να κρατήσει το μηδέν. Μάλιστα στα τελευταία ανοίχτηκε αρκετά και η Εύβοια βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Σουτ του Δημά εκτός περιοχής απέκρουσε με εντυπωσιακή εκτίναξη σε κόρνερ ο Γιόγιος από το δεξί του «παραθυράκι».
59΄: Ο Βάρκας έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε με τον Γιόγιο να αποκρούει όμορφα σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
61΄: Ο Σπηλιώτης με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιόγιου (0-1).
67΄: Ο Αγγελάτος πάσαρε στον Βάρκα, που σούταρε εκτός περιοχής με τον πορτιέρο της Ευρυτανίας να αποκρούει σωτήρια στην αριστερή του γωνία.
71΄: Σουτ του Γαλούπη από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γιόγιος.
72΄: Ο Σπηλιώτης εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο προωθημένος Τσεκούρας πετάχτηκε από κοντά και με προβολή στην αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ πέτυχε το 0-2.
80΄: Ο Αγγελάτος έκανε όμορφη προσπάθεια και σούταρε πάνω από τα δοκάρια της Ευρυτανίας.
83΄: Ο Φώτου με όμορφη κάθετη βρήκε τον Γαλούπη, που μέσα από την περιοχή και δεξιά με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Κίτρινες Κάρτες
Κατσαρός

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Γιόγιος
Εύβοια: Σπηλιώτης, Γαλούπης, Δήμας, Τσεκούρας, Βάρκας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, αναγκαστήκαμε να κινηθούμε σε αμυντικούς προσανατολισμούς. Δεν είχαμε κάτι αξιόλογο στο επιθετικό κομμάτι. Τα παιδιά κάνανε προσπάθεια, κρατήσανε το μηδέν όσο περισσότερο μπορούσανε. Φυσιολογικό ήταν μετά από αρκετή πίεση που δεχόμασταν σε όλο το παιχνίδι, κάποια στιγμή να δεχτούμε και το γκολ. Μετά προσπαθήσαμε να ανοιχτούμε λίγο, χωρίς να μπορέσουμε να απειλήσουμε καθόλου. Στο μόνο που έχουμε να κερδίσουμε είναι εμπειρίες για αυτά τα παιδιά γιατί μόνο μέσα από αυτά τα παιχνίδια βρίσκονται και παίζουν όλοι μαζί. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στην Εύβοια και στα δικά μας τα παιδιά που σε κάθε παιχνίδι κάνουν την ανάλογη προσπάθεια.»

Αργύρης Μαστραγγελής (Εύβοια): «Ήρθαμε να παίξουμε στην Ευρυτανία με μια ομάδα που προέρχονταν από ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στην Φωκίδα, καθώς είχε φέρει 1-1. Εμείς προερχόμασταν από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αυτό επηρέασε τα παιδιά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μπορέσαμε να βγάλουμε την απόδοση που μπορούσαμε. Ήμασταν αρκετά νευρικοί και δεν κάναμε ιδιαίτερες ευκαιρίες, απλά είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν κινδυνέψαμε. Στο ημίχρονο αλλάξαμε πάρα πολλά πράγματα και με τις δυο αλλαγές στην τακτική μας. Αυτό ανέβασε την απόδοση μας, καταφέραμε να βάλουμε γρήγορα το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό ξεμπλόκαρε τα παιδιά γιατί σήμερα ήταν αγχωμένα. Από εκεί και πέρα κυλλήσανε όλα όπως έπρεπε γιατί είχαμε καλή κατοχή και καταφέραμε και φτάσαμε στο 3-0. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι εάν θέλουμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου από εδώ και στο εξής να κάνουμε μόνο νίκες και εγώ τους έχω βάλει έναν ακόμη στόχο να μην δεχτούμε άλλο γκολ. Αν μπορέσουμε και το καταφέρουμε θα είμαστε ευχαριστημένοι. Βέβαια είναι πολύ δύσκολο, αλλά επειδή πιστεύω στα παιδιά αυτά και στην ομάδα, έχω απαιτήσεις και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Κατσαρός, Μπουμπουρής, Λιάγκας, Αντωνίου, Μπανιάς, Καββαδιάς(26΄ λ.τρ. Κουτσουπιάς), Μπλέντζος, Χρυσαφόπουλος(75΄ Ρεσίτης), Πλεξίδας, Φύκας(75΄ Καμαρέτσος)

Εύβοια (Αργύρης Μαστραγγελής): Χιώτης, Παυλάκης, Τσιαρβούλας, Χατζηαντωνάκης, Τσεκούρας, Παπαδόπουλος(46΄ Γαλούπης), Αντωνάκης(46΄ Δημάς), Αγγελάτος, Φτούλης(60΄ Φώτου), Σπηλιώτης, Βάρκας

Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Λιτοσελίτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Μπλούνας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος