Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Άγραφα-Ραπτόπουλο 1-0

Με ένα πέναλτι του Χρήστου Κατσαρή τα Άγραφα επιβλήθηκαν δύσκολα του αξιόμαχου Ραπτοπούλου, το οποίο έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (3/11) στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της (7ης) και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου και την είδαν γύρω στα 50 άτομα.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έκανε κάκιστη εμφάνιση δείχνοντας ότι το μυαλό των ποδοσφαιριστών είναι στον ημιτελικό κυπέλλου με την Φραγκίστα. Η ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, όμως απειλούσε με σουτ εκτός περιοχής. Στο πρώτό μέρος είχε δυο δοκάρια με τους Χρήστο Κατσαρή και Βασίλη Ντότσικα. Στην επανάληψη χρειάστηκε το πέναλτι, που κερδήθηκε από πέσιμο του Πάνου Μάρκη μέσα στην περιοχή, για να πάρει την νίκη η ομάδα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χρήστου Κατσαρή.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα έφυγε με την πικρία της ήττας από το Καρπενήσι και έχοντας σωρεία παραπόνων από την διαιτησία του Χριστόφορου Χατζηθεοδώρου. Η Δόξα παίζοντας αρκετά καλή άμυνα και παίζοντας στο μισό γήπεδο έκλεινε τους χώρους και έλεγξε το ματς. Παράλληλα γίνονταν αρκετά επικίνδυνη μέσα από αντεπιθέσεις και λίγο έλλειψε να κάνει την «ζημία». Οι «ακρίτες» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής στο 72ο λεπτό, με το οποίο ηττήθηκαν με 1-0 και έχουν και παράπονα και για άλλες αποφάσεις των διαιτητών.
Την επόμενη (8η) το Ραπτόπουλο αγωνίζεται ξανά στο αθλητικό κέντρο στις (16/11) με την Ποταμιά, ενώ τα Άγραφα στις (17/11) υποδέχονται στο αθλητικό κέντρο τον Αίολο. Τα Άγραφα παρέμειναν στην 4η θέση και έφτασαν τους 12 βαθμούς, ενώ το Ραπτόπουλο γνώρισε για 7η φορά την ήττα και είναι στην τελευταία (8η) θέση χωρίς βαθμό. Οι Αγραφιώτες αντιμετωπίζουν την ερχόμενη Κυριακή εκτός έδρας την Φραγκίστα για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Γύρω στους 50
Παρουσία περίπου 50 θεατών ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Ούτε και αυτή η αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων.


Πολλά παράπονα


Οι φιλοξενούμενοι του Ραπτοπούλου έχουν πολλά παράπονα για τα σφυρίγματα του Φθιωτού Χριστόφορου Χατζηθεοδώρου (Φωτογραφία). Θεωρούν ότι δεν υπήρχε παράβαση στο πέναλτι που καταλόγισε εις βάρους τους, με το οποίο κρίθηκε η αναμέτρηση. Ενώ θεωρούν ότι στις καθυστερήσεις κακώς ανακόπηκε ο Λάμπρος Τσιάμης (Υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό Γιάννη Αναγνωστάκη), ο οποίος έπαινε μόνος του στην περιοχή των Αγράφων.

4Χ4
Ο Κατσαντώνης αν και βρέθηκε σε άσχημη ημέρα έκανε το 4Χ4 και παρέμεινε στην 4η θέση έχοντας απόσταση 5 βαθμών από τους διώκτες του. Την ερχόμενη Κυριακή αγωνίζεται στην Φραγκίστα για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Στο -5-Σημαντικό ματς με Ποταμιά
Το Ραπτόπουλο παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε γνώρισε την 7η ήττα του στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στον «πάτο» της βαθμολογίας χωρίς πόντο. Απέχει 5 βαθμούς από Φραγκίστα και Ποταμιά. Το επόμενο ματς με τους Μεγαλοχωρίτες έχει ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία για την Δόξα.

Οδηγίες από Σ.Στασινό


Οδηγίες από τον πάγκο των φιλοξενούμενων έδινε ο ποδοσφαιριστής Σπύρος Στασινός, ο οποίος δεν αγωνίστηκε.


Η καλύτερη του εμφάνιση
Το Ραπτόπουλο έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Είχε εξαιρετική αμυντική παρουσία και έκλεισε όλους τους «διαδρόμους» μπροστά από τα καρέ του Λάμπρου Παπαδήμου και ήταν απειλητικό με αντεπιθέσεις και χάρις τις προσπάθειες του ταχύτατου επιθετικού του Λάμπρου Γούλα. Ωστόσο ούτε και σε αυτό το ματς κράτησε το μηδέν και γνώρισε οδυνηρή ήττα.

Στην 11αδα Γιόγιος & Μάρκης

 












Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος παρέταξε τα Άγραφα με δυο αλλαγές σε σχέση με το ματς της 6ης αγωνιστικής κόντρα στην Κρέντη. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ξανά ο 15χρονος Γιώργος Γιόγιος (Φωτογραφία Αριστερά) και στο δεξί άκρο του κέντρου έπαιξε ο Πάνος Μάρκης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Κατελούζου (Έμεινε στον πάγκο) και Βασίλη Βαγενά (Απουσίαζε).

Στόπερ ο Ράπτης


Ο Μιχάλης Ράπτης γύρισε στο κέντρο της άμυνας και δεν αγωνίστηκε στο δεξί άκρο, όπως έκανε τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Δίπλα του είχε τον Λεωνίδα Κόγια και σαν δεξιός αμυντικός αγωνίστηκε ο πολυθεσίτης Δημήτρης Μπισμπίκης.

Ντεμπούτο Γ. Ντζίμα


Ο Γιώργος Ντζίμας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και έκανε ντεμπούτο. Αγωνίστηκε στο κέντρο του Ραπτοπούλου και ήταν ένας εκ των καλυτέρων των «ακριτών».

2 αλλαγές


Το Ραπτόπουλο είχε 2 αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής απέναντι στον ΑΠΟΚ. Στο κέντρο αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Γιώργος Ντζίμας και σαν αριστερός μέσος έπαιξε ο 15χρονος Χρήστος Μύτας (Φωτογραφία). Πήραν τις θέσεις των: Αλέξανδρου Αζούκη (Απουσίαζε) και Σπύρου Στασινού (Έμεινε στον πάγκο).

3αδα στα σέντερ-μπακ


Με τριάδα στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι φιλοξενούμενοι και αυτό συνέβαλε πολύ στην βελτίωση της αμυντικής εικόνας της ομάδας. Λίμπερο έπαιξε ο Φάνης Ντζίμας και μπροστά του είχε σαν στόπερ τους Λάμπρο Τσιάμη και Λάμπρο Παπαντζίμα (Φωτογραφία).

Έφτιαξε τα δίχτυα
Η διαιτητική 3αδα έκανε ζέσταμα πριν το παιχνίδι και έφτιαξε τα δίχτυα της μιας εστίας με την βοήθεια του αναπληρωματικού ποδοσφαιριστή των Αγράφων Θοδωρή Κατσαρού.



Α΄ μέρος

«Άκαρπη» υπεροχή
Οι γηπεδούχοι παρότι είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσαν να «διασπάσουν» την άμυνα του Ραπτοπούλου. Είχαν δυο δοκάρια και αρκετές τελικές προσπάθειες, όμως με σουτ εκτός περιοχής.

Δοκάρι και άουτ
Στο 12ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι, όταν ο Κώστας Καλύβας πάσαρε στον Χρήστο Κατσαρή, που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία η μπάλα έφυγε άουτ.

Επικίνδυνη με Γούλα


Στο 20ο λεπτό οι «ακρίτες» έχασαν την καλύτερη τους ευκαιρία στο πρώτο μέρος, όταν μετά το δυνατό βολέ του γκολκίπερ Λάμπρου Παπαδήμου, ο Λάμπρος Γούλάς «ταλαιπώρησε» από δεξιά την άμυνα των Αγράφων μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε λίγο έξω από το δεξί «Γ» της εστίας του Γιώργου Γιόγιου.



2ο δοκάρι με Ντότσικα


Οι Αγραφιώτες στο 38ο λεπτό είχαν και δεύτερο δοκάρι στο ματς. Ο Μιχάλης Ράπτης τροφοδότησε τον έμπειρο μέσο Βασίλη Ντότσικα, ο οποίος εκτός περιοχής σούταρε στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού του Λάμπρου Παπαδήμου.



Με αντεπιθέσεις
Το Ραπτόπουλο σε όλο το πρώτο ημίχρονο αμύνονταν, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει το μηδέν. Με «αιχμή του δόρατος» τον Λάμπρο Γούλα είχε 2-3 επικίνδυνες επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ.

Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Εκτέλεση φάουλ του Ντότσικα απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Παπαδήμος με τις γροθιές.
12΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Κατσαρή, που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά, ο οποίος σούταρε με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει άουτ.
16΄: Ο Καλύβας πάσαρε στον Ντότσικα, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο πορτιέρο του Ραπτοπούλου μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
18΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Μπούκα, ο οποίος σούταρε από πλάγια δεξιά έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
20΄: Μετά από δυνατό βολέ του Παπαδήμου Λ., ο Γούλας μπήκε όμορφα στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε λίγο έξω από το δεξί «Γ» του Γιόγιου.
26΄: Σουτ του Μπούκα εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Ραπτοπούλου.
29΄: Ο Κόγιας εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Κατσαρή, που σούταρε από μακριά πάνω από την εστία του Παπαδήμου.
38΄: Ο Ράπτης έκανε την μπαλιά από το κέντρο για τον Ντότσικα, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής χαμηλά στην δεξιά ρίζα της κάθετης δοκού.
42΄: Ο Γούλας έκανε την σέντρα-σουτ από δεξιά απέκρουσε ασθενώς ο Γιόγιος, ο Παπαδήμος Π. μπήκε στην φάση και προσπάθησε να κλέψει από τον γκολκίπερ, όμως καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ.

Β΄ μέρος

Συστάσεις σε Τριανταφυλλόπουλο
Στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης ο διαιτητής Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου έκανε συστάσεις στον προπονητή των Αγράφων Νίκο Τριανταφυλλόπουλο. Το χρονικό σημείο εκείνο διαμαρτυρήθηκε ο βοηθός του Δημήτρης Αθανασόπουλος και όχι ο προπονητής της ομάδας.


Στο ίδιο μοτίβο
Ίδια εικόνα είχε και το δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας, όμως  δημιούργησαν απείλησαν σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Με πέναλτι του Κατσαρή


Στο 71ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε πέσιμο του Πάνου Μάρκη μέσα στην περιοχή από τράβηγμα αντιπάλου. Οι φιλοξενούμενοι δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν για την αυστηρή απόφαση του ρέφερι και το ματς διακόπηκε για 2 λεπτά. Ο Χρήστος Κατσαρής «λύτρωσε» τους γηπεδούχους εκτελώντας εύστοχα στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Λάμπρου Παπαδήμου. Ο Κατσαρής έφτασε τα 4 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα.





Δεν το έβαλαν κάτω
Η ομάδα της Δόξας παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν το έβαλε κάτω και διεκδίκησε μέχρι το τέλος το πολυπόθητο γκολ.

Πρώτη για Παρθένη


Στο 90ο λεπτό πέρασε στο ματς ο Κώστας Παρθένης των Αγράφων, ο οποίος έκανε ντεμπούτο για την φετινή σεζόν.

Δυο ακόμη περιπτώσεις πέναλτι


Στο  80ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε προσπάθεια του Λάμπρου Γούλα, όμως ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ εκτός περιοχής. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 88ο λεπτό σε κλωτσιά που δέχτηκε ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία) από αμυντικό του Ραπτοπούλου, την στιγμή που απομάκρυνε την μπάλα.


Τους «έκοψε»

 












Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων το Ραπτόπουλο διαμαρτυρήθηκε έντονα για την υπόδειξη οφσάιντ του δεύτερου βοηθού Γιάννη Αναγνωστάκη (Φωτογραφία Αριστερά), όταν ο Λάμπρος Τσιάμης (Φωτογραφία Δεξιά) έβγαινε μόνος του απέναντι στον Γιώργο Γιόγιο.

Οι καλύτερες φάσεις
59΄: Ο Κατσαρής πάσαρε στον Μπούκα, που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι της Δόξας.
63΄: Ο Μάρκης έδωσε για τον Μπισμπίκη, ο οποίος πλάσαρε μέσα από την περιοχή και αριστερά, όμως η προσπάθεια του αποκρούστηκε από αντίπαλο.
71΄: Ο Ντότσικας κάνει την κάθετη για τον Μάρκη, ο οποίος πέφτει μέσα στην περιοχή και ο Χατζηθεοδώρου καταλογίζει το πέναλτι.
73΄: Ο Κατσαρής εκτελεί την εσχάτη των ποινών σουτάρει στην δεξιά γωνία του Ραπτοπούλου και πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της συνάντησης (1-0).
81΄: Ο Γεωργαλής Θ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και το σουτ του Παπαντζίμας αποκρούστηκε προ του τέρματος από τους αμυντικούς.

Ένταση στο φινάλε
Αρκετή ένταση επικράτησε στο φινάλε. Δημιουργήθηκε μικροεπεισόδιο μεταξύ του Κώστα Μπούκα των Αγράφων και του Κώστα Διαμαντή του Ραπτοπούλου, ωστόσο με την παρέμβαση των συμπαικτών τους το περιστατικό έληξε. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή του αγώνα, όπως και ο προπονητής των Αγράφων για τις συστάσεις που δέχτηκε από τον διαιτητή.



Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Άγραφα: Μπούκας, Κατσαρής
Ραπτόπουλο:  Γούλας, Ντζίμας Γ., Παπαδήμος Λ., Ντζίμας Θ.

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Σήμερα από την στιγμή που δεν ήρθε το γκολ γρήγορα, είτε από ατυχία είτε από ανικανότητα, μας κυρίευσε το άγχος και δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Παρόλα αυτά πήραμε τους 3 βαθμούς σε ένα παιχνίδι που μόνο εύκολο δεν εξελίχτηκε για μας.»
Σε ερώτηση μας για τον ερχόμενο ημιτελικά κυπέλλου στην Φραγκίστα δήλωσε: «Συνεχίζουμε για τον θεσμό του κυπέλλου, σε ένα δύσκολο για μας εκτός έδρας παιχνίδι και σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο.»



Φάνης Ντζίμας (Ραπτόπουλο):  «Βασικά δεν μιλάμε ποτέ για διαιτησία, σήμερα με την προτροπή  των υπολοίπων σαν αρχηγός της ομάδας ,αν και δεν είμαι αρμόδιος ,ούτε είμαι προπονητής στην ομάδα νοιώθουμε ότι αδικηθήκαμε κατάφορα. Όταν ο διαιτητής δίνει πέναλτι σε θεωρούμενη βουτιά από εμάς, ενώ δεν υπάρχει παίκτης μας από πίσω στην απάντηση του διαιτητή ότι υπάρχει σπρώξιμο, για μας τα λέει όλα. Επιπλέον σε ξεκάθαρη φάση την στιγμή του πέναλτι, ενώ διαμαρτυρόμασταν στον παίκτη των Αγράφων γιατί έπεσε στην περιοχή, έκανε άσεμνη χειρονομία, την οποία προς τιμήν τους παραδέχτηκαν μερικοί παίκτες των Αγράφων που την είδαν. Επιπλέον  στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο δεύτερος βοηθός μας κόβει επίθεση μας  με ανύπαρκτο οφσάιντ στον παίκτη που έβγαινε απέναντι στον τερματοφύλακα. Θεωρούμε ότι ήταν καθοριστικές οι αποφάσεις των διαιτητών για το σημερινό αποτέλεσμα, που επισκίασε μια πολύ καλή αμυντική παρουσία της ομάδας μου. Δεν ήταν σκοπός μου να μιλήσω απλά το ζήτησαν τα παιδιά σαν εκπρόσωπος και αρχηγός, που κατεβάζω την ομάδα χωρίς να είμαι προπονητής της. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και καλή συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος):  Γιόγιος, Ράπτης, Γιαννιώτης(65΄Τσιγαρίδας), Κόγιας, Μπισμπίκης, Ντότσικας, Μπούκας, Μάρκης, Αθανασόπουλος(90΄Παρθένης),  Κατσαρής, Καλύβας

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας):  Παπαδήμος Λ., Αλέστας(90΄Στασινός Χ.), Γεωργαλής Θ., Παπαντζίμας, Τσιάμης, Ντζίμας Γ.(80΄Καραντζούνης), Παπαδήμος Π., Ντζίμας Θ., Μύτας(86΄Κοτούλας Η.), Γούλας Λ., Διαμαντής

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Γιάννης Αναγνωστάκης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες:  Παναγιώτης Κολλημένος