Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Φραγκίστα-Μυρίκη 0-1

Με σκόρερ τον Γιώργο Κορέντζελο η Μυρίκη «απέδρασε» με το  «επαγγελματικό» διπλό (0-1) από την δύσκολη έδρα της Δυτικής Φραγκίστας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (3/11) στο γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας και την είδαν περίπου 50 άτομα.
Η Φραγκίστα του Γιώργου Περούλα μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο ανέβηκε αισθητά στην επανάληψη και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Οι Φραγκιστιανοί «άγγιξαν» την ισοφάριση σε 2-3 περιπτώσεις, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Καίρια ευθύνη για το γκολ που δέχτηκαν φέρει ο γκολκίπερ Γιώργος Λαθύρης.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου κατάφερε να πάρει ένα «επαγγελματικό» διπλό μέσα στην έδρα της σκληροτράχηλης Φραγκίστας. Οι «κόκκινοι» πήραν κεφάλι στο πρώτο μέρος με τέρμα του Γιώργου Κορέντζελου και διαφύλαξαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή το πολύτιμο «διπλό».
Την επόμενη (8η) και πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου η Φραγκίστα αγωνίζεται στις (16/11) στο Δημοτικό στάδιο με τον ΑΠΟΚ και η Μυρίκη στις (17/11) στο Κεράσοβο με την τοπική Κρέντη. Ενδιάμεσα η Φραγκίστα υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή για τα ημιτελικά του κυπέλλου την ομάδα των Αγράφων. Η Μυρίκη παρέμεινε στην 3η θέση και έφτασε τους 15 βαθμούς. Η Φραγκίστα ισοβαθμεί στους 5 βαθμούς στην 6η θέση μαζί με την Ποταμιά.

Οι φίλαθλοι
Γύρω στα 50 άτομα από την Φραγκίστα και τις γύρω περιοχές παρακολούθησαν την αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής.



Πρώτη έξοδος
Επιτυχημένη ήταν η πρώτη έξοδος της Μυρίκης από το Καρπενήσι. Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου απέδρασε «δια πυρός και σιδήρου» με το διπλό. Την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου θα αγωνιστεί ξανά μακριά από το Καρπενήσι και συγκεκριμένα στην έδρα της Κρέντης.

Στην 11αδα ο Ι.Ντάλλας


Ο Γιώργος Περούλας παρέταξε την Φραγκίστα με μια μόλις αλλαγή σε σχέση με την 11αδα που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο με τον Αίολο. Το «αστέρι» της ομάδας ο Ταξιάρχης Γούλας απουσίαζε λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων και την θέση του πήρε ο έμπειρος μέσος Γιάννης Ντάλλας.

Βασικοί Ν.Φούκας & Τσίπρας

 












Ο Λάκης Αναστασόπουλος παρέταξε την Μυρίκη με 2 διαφοροποιήσεις σε σχέση με το περασμένο Σάββατο απέναντι στην Ποταμιά. Για πρώτη φορά αγωνίστηκε φέτος βασικός ο Νίκος Φούκας (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ φανέλα βασικού πήρε και ο μέσος Θωμάς Τσίπρας (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Ίβρου (Μπήκε αλλαγή) και Κώστα Ζαραβέλη.

Οδηγίες από «Σέρ»


Ο αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής της Φραγκίστας Γιώργος Σερπάνος (Αγωνίστηκε στην επανάληψη) έδινε οδηγίες στους συμπαίκτες του από τον πάγκο της ομάδας του.


Και φέτος «οριακά»
«Οριακό» ήταν το πέρασμα της Μυρίκης και φέτος από την Δυτική Φραγκίστα. Και πέρυσι είχε «δραπετεύσει» με το διπλό και συγκεκριμένα με σκορ 1-2.

Στους πάγκους οι Πρόεδροι
Στους πάγκους των δυο ομάδων βρέθηκαν οι Πρόεδροι των ομάδων Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα) και Νίκος Τσώνης (Μυρίκη).

Μηδέν μετά από καιρό


Πέρασαν 4 αγωνιστικές για να μπορέσει να κρατήσει το μηδέν η ομάδα της Μυρίκης. Ο Στέλιος Μεριγκούνης (Φωτογραφία) κράτησε το «μηδέν» μετά από την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής κόντρα στα Άγραφα (0-1).


Παράπονα για Αθανασιά


Οι πρωταθλητές έχουν αρκετά παράπονα για την διαιτησία του Δημήτρη Αθανασιά, θεωρούν ότι ο ρέφερι με τα σφυρίγματα του, τους έβαλε μέσα στην περιοχή τους.

Α΄ μέρος

Πρώτες στιγμές
Στο 13ο λεπτό το σουτ του Γιώργου Καζάκου από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα  το μακρινό σουτ του Μάκη Ζήκα έφυγε πάνω από την εστία της Μυρίκης.

Καλύτερα η Μυρίκη
Ελαφριά υπεροχή είχε στο πρώτο μέρος η ομάδα της Μυρίκης, η οποία κατάφερε με ένα τυχερό γκολ να πάρει το προβάδισμα. Οι «κόκκινοι» ανέβασαν στροφές από το 20ο λεπτό και έπειτα.

Το γκολ της νίκης


Στο 27ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι σκόραραν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, το οποίο τους έδωσε το σημαντικό «τρίποντο». Ο Χρήστος Λέρης πάσαρε στον Γιώργο Κορέντζελο (Φωτογραφία), αυτός σούταρε αδύναμα, ο Γιώργος Λαθύρης έκανε λάθος εκτίμηση η μπάλα βρήκε σε αυτόν πήρε φάλτσα και κατέληξε στην αριστερή του γωνία για το 0-1. Ο φορ της Μυρίκης σκόραρε για 2η συνεχή αγωνιστική και πέτυχε το 2ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.


Δοκάρι με Α. Μπουμπουρή


Στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αποστόλης Μπουμπουρής της Μυρίκης εκτέλεσε απ ευθείας κόρνερ και η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Φραγκίστας και εν συνεχεία απομάκρυναν οι αμυντικοί.

«Ψυχρολουσία» στους «βυσσινί»
Επηρεασμένοι, από την «ψυχρολουσία» του γκολ που δέχτηκαν, ήταν οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά του μέρους.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Μπισμπίκης Β. εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά βρήκε τον Καζάκο Γ., ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι του Μεριγκούνη.
16΄: Ο Ζήκας σούταρε από μακρινή απόσταση πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
27΄: Ο Λέρης πάσαρε ωραία στον Κορέντζελο, ο οποίος έκανε αδύναμο σουτ η μπάλα βρήκε στον γκολκίπερ πήρε φάλτσα και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Λαθύρη (0-1).
35΄: Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μπουμπουρή Α. χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και στην συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί.
36΄: Ο Σιταράς Α. έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής της Φραγκίστας, όμως ο πορτιέρο του ΑΠΟΔΦ μπλόκαρε σταθερά.

Β΄ μέρος

Πρώτα την άμυνα
Η Μυρίκη κοίταξε περισσότερο τα μετόπισθεν στο δεύτερο μέρος και είχε σαν στόχο να διαφυλάξει το πολυπόθητο 0-1.

Πίεσε ο ΑΠΟΔΦ
Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο δεύτερο μέρος, πίεσαν και προσπάθησαν μέχρι το τέλος να αποσπάσουν για δεύτερο συνεχόμενο ματς τον βαθμό της ισοπαλίας.

Διαπληκτισμός
Στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης το ματς διακόπηκε για λίγο όταν ο Γιώργος Περούλας της Φραγκίστας διαπληκτίστηκε με τον Αποστόλη Μπουμπουρή της Μυρίκης, ο πρώτος ζήτησε αποβολή του αντιπάλου θεωρώντας ότι ο παίκτης της Μυρίκης εξύβρισε τα Θεία. Ο ρέφερι Δημήτρης Αθανασιάς κιτρίνισε τον μέσο της Μυρίκης και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. 



Ανέβηκε στο φινάλε

 












Στο 84ο λεπτό ο Πάνος Καζάκος (Φωτογραφία Αριστερά) σούταρε από κοντά και ο Στέλιος Μεριγκούνης απέκρουσε σε κόρνερ σωτήρια. Προηγουμένως ο πορτιέρο της Μυρίκης είχε αποκρούσει σε κόρνερ εκτέλεση φάουλ του Μάκη Ζήκα (Φωτογραφία Δεξιά).


Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Γυριστό σουτ του Κατσαδούρου από καλή θέση μπλόκαρε ο Μεριγκούνης.
79΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζήκα λίγο πιο μπροστά από την σέντρα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
84΄: Ο Καζάκος Π. σούταρε από κοντά, όμως ο τερματοφύλακας Μεριγκούνης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
87΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε απευθείας φάουλ με την μπάλα να περνάει αρκετά άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
93΄:Νέο χτύπημα φάουλ του Ζήκα μπλόκαρε εύκολα ο Μεριγκούνης.

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Κατσαδούρος, Ζήκας, Καζάκος Γ.
Μυρίκη: Μπουμπουρής Α., Κορέντζελος, Μεριγκούνης, Γενιτσαρόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Περούλας (Φραγκίστα): «Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι σήμερα στο περισσότερο διάστημα του παιχνιδιού. Η Μυρίκη στάθηκε τυχερή στο γκολ που έβαλε από το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα μας. Λάθη όλοι κάνουμε και δικαιούται και ο τερματοφύλακας μας να κάνει ένα. Σε αρκετά παιχνίδια έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και μας έχει «ξελασπώσει». Φάνηκε από την αρχή ότι όποιος έβαζε το γκολ θα έπαιρνε και την νίκη, καθώς ήταν δυο ισοδύναμες ομάδες από φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Αν και δεχτήκαμε το γκολ από λάθος μας, το δεύτερο ημίχρονο ήταν όλο δικό μας, πιέζαμε συνεχώς τον αντίπαλο και δεν καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Ξέραμε ότι παίζαμε με μια πιο δυνατή ομάδα από μας. Το ποδοσφαιρικό είναι τυχερό και η τύχη σήμερα ήταν με το μέρος της Μυρίκης. Είμαι ευχαριστημένος, διότι παίξαμε πάλι καλό ποδόσφαιρο. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Μυρίκης.»
Σχετικά με τον ημιτελικό κυπέλλου με τα Άγραφα δήλωσε τα ακόλουθα: « Έχουμε μια βδομάδα για να προετοιμαστούμε για το κύπελλο. Είναι σημαντικό παιχνίδι για μας και θέλουμε να βρεθούμε για δεύτερη φορά  στην ιστορία μας σε τελικό.»

Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη): «Σε ένα κακό γήπεδο με έναν αντίπαλο πολύ δυναμικό και έναν διαιτητή που νομίζω ότι δεν ήταν μόνο κακός, ήταν και εχθρικός προς την ομάδα μου, καταφέραμε να πάρουμε το τρίποντο με μεγάλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου. Σίγουρα είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, όπως και μεγάλο πάθος, δύναμη και αποφασιστικότητα σε όλες τις μονομαχίες του αγώνα. Πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου και καλή συνέχεια στην ομάδα της Φραγκίστας.»





Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας): Λαθύρης Γ., Μακρής, Γερονίκος Π., Νταλαφούρας, Περούλας Γ., Ντάλλας Ι.(77΄Καζάκος Π.), Μπισμπίκης Ι., Καζάκος Γ.(77΄Σερπάνος), Μπισμπίκης Β.(Κ-Γ), Ζήκας, Κατσαδούρος Κ.

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Φούκας Α., Παχής, Γενιτσαρόπουλος Κ., Τσίπρας(85΄Ζαχαράκης), Κρασιάς, Φούκας Ν.(67΄Γενιτσαρόπουλος Χ.), Μπουμπουρής Α., Κορέντζελος, Λέρης, Σιταράς Α.(77΄  Ίβρος)

Διαιτητής: Δημήτρης Αθανασιάς (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Βασίλης Ίβρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες:  Γιάννης Βονόρτας