Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Έφηβοι: Άρης Σπερχειάδας-Π.Α.Κ. 77-41

Εντυπωσιακός ήταν ο Άρης Σπερχειάδας, ο οποίος παίζοντας όμορφο μπάσκετ συνέτριψε την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης με 77-41.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή(13/10) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Σπερχειάδας και άρχισε στις 12 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικού του 5ου ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ. Την παρακολούθησαν περίπου 20 φίλαθλοι.
Ο Άρης Σπερχειάδας του Δημήτρη Έλληνα κυριάρχησε στην αναμέτρηση και έχοντας σε τρομερή μέρα τον σέντερ Δημήτρη Γιδαράκο μετέτρεψε σε «περίπατο» την αναμέτρηση. Οι Φθιωτοί ήταν σε σχεδόν όλο το διάστημα του ματς μπροστά στο σκορ και έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα. Σκόραραν μόνο μέσα από την ρακέτα και δημιούργησαν πολλά «ρήγματα» στην άμυνα των Ευρυτάνων. Πολύ καλά τα πήγαν και στα ριμπάουντ, όπου πήραν τα αμυντικά και κέρδισαν πολλά επιθετικά. Στους 34 σταμάτησε ο σέντερ Γιδαράκος και στους 22 ο γκάρντ Φάνης Μαλισσόβας. Ήταν ασταμάτητοι στο τελευταίο 10λεπτο, όταν και «εκτίναξαν» την διαφορά στο τελικό +33.
Η Π.Α.Κ. των Ζαχαρόπουλου και Μπαλωμένου έκανε άσχημη εμφάνιση και ηττήθηκε και στην δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ήταν κοντά στο σκορ μέχρι τα μισά της 3ης περιόδου, όπου από εκεί και πέρα πέταξε «λευκή πετσέτα» με την διαφορά να «εκτοξεύεται» πάνω από τους 30 πόντους στην τελευταία περίοδο. Έχασε 4 παίκτες με 5 φάουλ στα πρώτα λεπτά του τελευταίου 10λεπτου και σκόραρε μόλις 4 πόντους στην 4η περίοδο. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Βασίλης Τσολάκης με 10 πόντους.
Ο Άρης Σπερχειάδας ζευγάρωσε τις νίκες του και είναι μαζί με τον Ιωνικό στην κορυφή του 5ου ομίλου με 4 βαθμούς. Η Π.Α.Κ. ηττήθηκε και την δεύτερη αγωνιστική και έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό. Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Ευρυτανική ομάδα θα πάρει εύκολα το «ροζ» φύλλο αγώνα στα χαρτιά, αφού αντιμετωπίζει τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, που έχουν αποχωρήσει και ο Άρης παίζει στην Λαμία με τον Έσπερο στις 27/10.

Απών ο κόσμος
Ελάχιστοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο κλειστό της Σπερχειάδας για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής. Περίπου 20 άτομα είδαν τους Φθιωτούς να παίρνουν μια εύκολη νίκη.


Αήττητη με την Π.Α.Κ.
Τον «αέρα» της Ευρυτανικής Π.Α.Κ. έχει πάρει ο Άρης Σπερχειάδας, αφού είναι αήττητος κόντρα στην ομάδα της Ευρυτανίας τόσο σε φιλικό όσο και σε επίσημα παιχνίδια.

Ο πρωτάρης…και ο έμπειρος

 












Ο διαιτητής Γιώργος Ζάχος (Φωτογραφία Δεξιά) είναι ένας εκ των παλαιότερων διαιτητών της Ένωσης, ενώ ο έτερος διαιτητής Γιώργος Σαμαράς (Φωτογραφία Αριστερά) αποφοίτησε από την σχολή διαιτησίας το 2013. Η ΚΕΔ όρισε και σε αυτό το παιχνίδι της Π.Α.Κ. έναν έμπειρο με έναν πρωτάρη διαιτητή.


One Man Show


Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ματς ο σέντερ του Άρη Σπερχειάδας Δημήτρης Γιδαράκος (Φωτογραφία), ο οποίος σκόραρε 34 πόντους και ήταν ο κορυφαίος παίκτης μέσα στο παρκέ. Τον ακολούθησε με 22 ο γκαρντ Φάνης Μαλισσόβας και στους 13 σταμάτησε ο Παναγιώτης Κορδαλής.



Πρώτος ο Τσολάκης


Ο πλέι μέικερ της Π.Α.Κ. Βασίλης Τσολάκης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας βάζοντας 10 πόντους. Ήταν ο μοναδικός που σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων. Ακολούθησε στους 9 ο γκάρντ Κώστας Νιαβής, που έβαλε και 1 τρίποντο. Ο δεύτερος ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης της πρεμιέρας της Π.Α.Κ. με τον Έσπερο στο Καρπενήσι.


Κανένα τρίποντο
Οι νικητές δεν σκόραραν καθόλου έξω από τα 6.75. Η δύναμη τους ήταν η ρακέτα και ο σέντερ Δημήτρης Γιδαράκος.

Πολλά φάουλ
Οι Ευρυτάνες φορτώθηκαν με αρκετά φάουλ και αποβλήθηκαν στην τελευταία περίοδο οι Στέλιος Ρεσίτης, Σεραφείμ Κολοκύθας, Θοδωρής Τάκης και Παντελής Κωστής. Οι διαιτητές σε αυτό το επίπεδο όπως είναι φυσιολογικό σφυρίζουν κάθε επαφή, σε αντιθέση με τα φιλικά.

Η μάχη των πάγκων


Με επιτυχία καθοδήγησε τους γηπεδούχους στην νίκη ο προπονητής τους Δημήτρης Έλληνας (Φωτογραφία Αριστερά), που είναι και ο τεχνικός της ανδικής ομάδας. Τους Ευρυτάνες καθοδήγησε το δίδυμο των Φώντα Ζαχαρόπουλου (Φωτογραφία Κέντρο) και Κατερίνα Μπαλωμένου (Φωτογραφία Δεξιά).


1η έξοδος
Με ήττα συνδυάστηκε και η πρώτη έξοδος από την Ευρυτανία της Π.Α.Κ. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας επίσημη αναμέτρηση ομάδας μπάσκετ από τον νομό μας.

Ντεμπούτο Κατσούδα


Ο Δημήτρης Κατσούδας της Π.Α.Κ. έκανε ντεμπούτο στο εφηβικό πρωτάθλημα, καθώς δεν είχε αγωνιστεί στην αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής. Σκόραρε 2 πόντους.

Ελαφρές προβάδισμα

 












Πόντο-πόντο βάδιζαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δυο ομάδες. Στα τελευταία λεπτά του 10λεπτου ο Άρης με ένα σερί 11-1 προηγήθηκε και με +8 με την Π.Α.Κ. να μειώνει στο 16-10. Ο Δημήτρης Γιδαράκος πέτυχε το πρώτο καλάθι του παιχνιδιού και ο Κώστας Νιαβής με δίποντο απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2. Με 1/2 βολές του Παναγιώτη Κορδαλή το σκορ έγινε 3-2. Ο Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο έβαλε μπροστά την Π.Α.Κ. με 3-5. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Γιδαράκου και δίποντο του Θοδωρή Τάκη έγινε το 5-7. Ο Παναγιώτης Κορδαλής (Φωτογραφία Αριστερά) με γκολ φάουλ (Αστόχησε στην βολή) ισοφάρισε σε 7-7. Ο Κώστας Νιαβής με αυτοκαλάθι (Χρεώθηκε στον αρχηγό Γιδαράκο) έπειτα από την χαμένη βολή του Κορδαλή έκανε το 9-7. Με 1/2 βολές του Παναγιώτη Κορδαλή και γκολ φάουλ του Δημήτρη Γιδαράκου, που ευστόχησε στην βολή έγινε το 13-7. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Παπανικολάου και 1/2 βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα διαμορφώθηκε το 14-8. Ο Δημήτρης Γιδαράκος με δίποντο και ο Βασίλης Τσολάκης με λει απ διαμόρφωσαν το 16-10. Ο Δημήτρης Λιάγκας αστόχησε σε δυο βολές σε νεκρό χρόνο. Ο Φάνης Μαλισσόβας του Άρη ανέκοψε με όμορφη «τάπα» τον Σεραφείμ Κολοκύθα της Π.Α.Κ. στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.



Τραυματισμός Τετράδη


Στα τελευταία λεπτά της 1ης περιόδου ο Βαγγέλης Τετράδης αποχώρησε από το ματς λόγω τραυματισμού.


Σταθερά μπροστά

 












Δυνατά ξεκίνησε την 2η περίοδο η Σπερχειάδα, ωστόσο η Π.Α.Κ. απάντησε στο σερί του Άρη και διατηρήθηκε κοντά στο σκορ. Η ομάδα της Φθιώτιδας πήγε στο ημίχρονο βρισκόμενη μπροστά με 33-26. Ο Βασίλης Παπαυφάντης με δίποντο, ο Φάνης Μαλισσόβας (Φωτογραφία Αριστερά) με νέο δίποντο και ο Παναγιώτης Κορδαλής με λει άπ έτρεξαν ένα σερί 6-0 για το 22-10. Ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο και ο σέντερ Παντελής Κωστής με τρίποντο έξω από τα 6.75 απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και μείωσαν στο 22-16. Ο Θοδωρής Τάκης διεύρυνε το σερί της Π.Α.Κ. στο 8-0 και με δίποντο μείωσε στους 4 και στο 22-18. Με 1/2 βολές του Γιδαράκου και δίποντο του Δημήτρη Κατσούδα διαμορφώθηκε το 23-20. Ο Δημήτρης Γιδαράκος πέτυχε δίποντο και ο Βασίλης Τσολάκης σκόραρε μέσα από την ρακέτα για το 25-22. Ο Βασίλης Παπαυφαντής με δίποντο και ο Φάνης Μαλισσόβας με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή διαμόρφωσαν το 29-22. Με δίποντο του Βασίλη Τσολάκη και καλάθι του Δημήτρη Γιδαράκου έγινε το 31-24. Ακολούθησαν εύστοχες βολές (2/2) του Γιδαράκου και του Σεραφείμ Κολοκύθα έγινε το 33-26. 



Αύξησε την διαφορά
Με αρκετά ανεβασμένο τον Φάνη Μαλισσόβα ο Άρης έχοντας διάρκεια στην απόδοση του άυξησε την διαφορά στους 15 πόντους και πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης. Με 1/2 βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα και καλάθι και φάουλ του Δημήτρη Γιδαράκου (Έχασε την βολή) έγινε το 35-27. Με 1/2 βολές του Γιδαράκου και δίποντο του Φάνη Μαλισσόβα έγινε το 38-27. Ο Κολοκύθας με 1/2 βολές και ο Γιδαράκος με δίποντο έκαναν το 40-28. Με 1/2 βολές του Βασίλη Παπαυφαντή και δίποντο του Στέλιου Ρεσίτη έγινε το 41-30. Ο Κώστας Νιαβής με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή μείωσε σε 41-33. Ο Νιαβής με 1/2 βολές (Από τεχνική Ποινή) και με 1/2 βολές ο Μαλισσόβας έκαναν το 42-36. Ο Τσολάκης μείωσε στους 6 και στο 42-36 και ο Μαλισσόβας σκόραρε για το 44-36. Με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή του Φάνη Μαλισσόβα έγινε το 47-36. Ο Κορδαλής με 1/2 βολές και ο Γιδαράκος με δίποντο έκαναν το 49-37. Ο Παναγιώτης Κορδαλής με 1/2 βολές στην εκπνοή και ο Μαλισσόβας με follow στο 1 δευτερόλεπτο έκαναν το 52-37.




Τεχνική σε Παπαυφαντή


2.18 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο Βασίλης Παπαυφαντής της Σπερχειάδας διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή και κλώτσησε την μπάλα επειδή άργησε να του καταλογιστεί το φάουλ που του έκανε ο Βασίλης Τσολάκης. Ο παίκτης των γηπεδούχων τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή και η κατοχή της μπάλας πέρασε στην Π.Α.Κ.


Στο + 34
Κυριάρχησε πλήρως στο τελευταίο 10λεπτο ο Άρης, όπου σκόραρε κατά ριπάς απέναντι στην Π.Α.Κ. που έχανε με φάουλ τον έναν παίκτη μετά τον άλλο. Η Σπερχειάδα είχε επιμέρους σκορ 25-4. Ο Δημήτρης Γιδαράκος με 1/2 ελεύθερες βολές και με δίποντο έκανε το 55-37. Ο Παναγιώτης Κορδαλής με συνολικά 3/4 βολές έκανε το 58-37. Με 1/2 βολές του Μαλισσόβα και 2/2 βολές του Παύλου Ρήγα έγινε το 61-37. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας σκόραρε για την Π.Α.Κ. με δίποντο για 61-39. Ο Μαλισσόβας με 1/2 βολές και δυο διαδοχικά καλάθια έκανε το 66-39 ανεβάζοντας την διαφορά στο +27. Ο Παναγιώτης Κορδαλής με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή ανέβασε το σκορ στο 69-39 και στο +30 την διαφορά. Ο Δημήτρης Γιδαράκος με δίποντο και ο Βασίλης Τσολάκης με καλάθι και φάουλ (Αστόχησε στην βολή) διαμόρφωσαν το 71-41. Το τελικό 77-41 διαμορφώθηκε με δίποντο του Γιδαράκου, καλάθι και φάουλ του ίδιου και γκολ φάουλ του Φάνη Μαλισσόβα. Μαλισσόβας και Γιδαράκος αστόχησαν στην βολή. Ο Φάνης Μαλισσόβας της Σπερχειάδα μοίρασε δυο «τάπες» στον Μενέλαο Παπαδόπουλο και στον Θοδωρή Κατσαρό της Π.Α.Κ., ενώ ο Θοδωρής Τάκης ανέκοψε προσπάθεια του Δημήτρη Λιάγκα.



Μόλις 2 καλάθια
Στο τελευταίο 10λεπτο η Π.Α.Κ. σκόραρε μόλις 2 καλάθια.

5 έξω με φάουλ


Η Π.Α.Κ. έχασε 4 παίκτες με 5 φάουλ και ο Άρης 1. 9.49 πριν το τέλος αποχώρησε από το ματς ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία Αριστερά), 7.58 έφυγε από το ματς και ο δεύτερος ψηλός της Π.Α.Κ. Θοδωρής Τάκης,. 7.19 πριν το τέλος ο γκάρντ Στέλιος Ρεσίτης (Φωτογραφία Κέντρο) αποβλήθηκε με 5 φάουλ και 4.49 πριν το τέλος ήταν η σειρά του Σεραφείμ Κολοκύθα (Φωτογραφία Δεξιά) να κάνει το 5ο του φάουλ. Από τους γηπεδούχους αποχώρησε με 5 φάουλ 3.34 πριν το τέλος ο Βασίλης Παπαυφαντής. 

 Πανηγύρισαν
Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι παίκτες του Άρης πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου την νίκη τους. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των Φθιωτών, όμως ήταν η πρώτη εντός του παρκέ.


Τα δεκάλεπτα
16-10, 33-26, 52-37, 77-41

Συνθέσεις Ομάδων

Άρης Σπερχειάδας (Δημήτρης Έλληνας): Παρασκευιώτης, Γιδαράκος 34, Οικονόμου, Παπαυφαντής 5, Μαλισσόβας 22, Λιάγκας, Κορδαλής 13, Μπογιαντζής, Παπανικολάου 1,
Ρήγας 2

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος & Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρεσίτης 2, Κατσούδας 2 , Τετράδης , Τσολάκης 10,  Κολοκύθας 8 , Κατσαρός , Τάκης 7(1) , Νιαβής 9(1), Παπαδόπουλος, Κωστής 3(1)

Διαιτητές:  Γιώργος Ζάχος & Γιώργος Σαμαράς (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολημένος