Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Γιώργος Βούρτσας: «Εάν καταφέρουμε και μπούμε στην 4αδα θα είναι ευχής έργον για μας»

«Φορμαρισμένος» είναι στα τελευταία παιχνίδια της Κρέντης ο 27χρονος μεσοεπιθετικός Γιώργος Βούρτσας, ο οποίος έχει συμβάλει στην αγωνιστική και βαθμολογική άνοδο της ομάδας. Ο ποδοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη στο ''Evrytania Sport''.
Ο μεσοεπιθετικός των Κρεντιωτών θεωρεί ότι η ομάδα του έχει ανέβει στα τελευταία ματς λόγω της ενσωμάτωσης δυο ποδοσφαιριστών (Κώστας Μάκκας και Κώστας Σταμούλης) στην ομάδα. Το διπλό στο Ραπτόπουλο ήρθε δύσκολα διότι υπήρχαν πολλές απουσίες και η ομάδα του δεν έκανε καλή εμφάνιση. Ωστόσο τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο σύμφωνα με τον ίδιον είναι ικανά να προσφέρουν στην ομάδα ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Στα τελευταία παιχνίδια απέχει από το σκοράρισμα διότι προτιμάει να σιγουρεύει τα γκολ, καθώς κόντρα στον ΑΠΟΚ απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλό και δεν έχει επηρεαστεί από την αλλαγή προπονητή.
Ο στόχος της φετινής Κρέντης είναι να κάνει μια αξιόλογη πορεία και εάν βρεθεί μέσα στην πρώτη 4αδα θα είναι ευχής έργον. Ξεχωρίζει ως φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα τον ΑΠΟΚ και για το Κυριακάτικο ματς με τα Άγραφα η ομάδα του και παρά τις δυσκολίες θα προσπαθήσει για ένα θετικό αποτέλεσμα, που αυτό είναι η νίκη.
Ο Γιώργος Βούρτσας έχει γεννηθεί στις 7/10/1986. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Κεράσοβο, όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2004 (Την χρονιά 2003-2004 σε ηλικία 17 ετών σε 18 αναμετρήσεις σκόραρε 8 φορές). Τότε έκανε το μεταγραφικό «μπάμ» και αγωνίστηκε την σεζόν 2004-2005 με τον ΑΠΟΚ στην Δ΄ εθνική έχοντας 11 συμμετοχές. Στην συνέχεια μεταγράφηκε στην Κρέντη, όπου αγωνίστηκε για μια σεζόν (9 συμμετοχές/1 γκολ). Εν συνεχεία μεταγράφηκε στον Κρόνο και αγωνίστηκε μέχρι το 2009 στο τοπικό Καστοριάς, καθώς σπούδαζε στο ΤΕΙ Καστοριάς. Επέστρεψε το 2009 στην Κρέντη, όπου αγωνίζεται για 5η συνεχόμενη χρονιά (61 συμμετοχές/18 γκολ). Φέτος έχει αγωνιστεί σε 5 αναμετρήσεις και έχει σκοράρει στον προημιτελικό κυπέλλου με τον Αίολο. Στην Α΄ κατηγορία την τελευταία 10ετία έχει αγωνιστεί σε 88 ματς και έχει πετύχει 27 τέρματα.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Γιώργο να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας το ''Evrytania Sport''. Στα τελευταία 3 παιχνίδια η ομάδα σου είναι αήττητη. Θα θέλαμε να μας μιλήσεις για την αγωνιστική άνοδο της Κρέντης. Που πιστεύεις ότι οφείλεται;
Γιώργος Βούρτσας: «Κατ αρχήν ευχαριστώ για την πρόσκληση. Συγχαρητήρια για το site σου, κάνεις πολύ καλή δουλειά. Όσον αφορά τώρα για τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας πάντα έχουμε στόχο να κοιτάμε τα παιχνίδια ένα προς ένα. Σίγουρα τα πρώτα παιχνίδια ήταν δύσκολα, με δυο δυνατές ομάδες, οπότε και η έλλειψη παικτών έπαιξε σημαντικό ρόλο. Μας έλλειπε ο Κώστας Μάκκας που ήταν επιθετικός, τραυματίστηκε και στην συνέχεια ο αδερφός μου και υπήρξαν δυο βασικές απουσίες. Στην συνέχεια βρεθήκαμε σαν ομάδα, ενσωματώθηκαν οι παίκτες, όπως ο Μάκκας και ο Σταμούλης, που δεν αγωνίστηκαν στα πρώτα παιχνίδια. Οπότε δέσαμε σαν ομάδα και για αυτό μπορέσαμε και κερδίσαμε τα δυο τελευταία παιχνίδια.»

Evrytania Sport: Δεδομένου των απουσιών που υπήρξαν στο Ραπτόπουλο. Πόσο δύσκολα ήρθε το διπλό, το οποίο ήταν σημαντικό από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης; Η ομάδα σου απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις και μπήκε στην 4αδα.
Γιώργος Βούρτσας: «Πράγματι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι πέρα στο Ραπτόπουλο. Είχαμε πει αν θέλουμε να κάνουμε κάτι και να είμαστε λίγο ψηλά στην βαθμολογία θα πρέπει να το κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ξέραμε ότι είχαμε πάρα πολλές ελλείψεις βασικών παικτών, αλλά ξέραμε και ότι τα παιδιά που θα έρθουν από τον πάγκο, όπως και όλα τα παιδιά που είναι ήδη στο ρόστερ της ομάδας είναι και αυτά ικανά να προσφέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τελικώς τα καταφέραμε και πήραμε αυτό το διπλό, που ήρθε δύσκολα γιατί δεν κάναμε τόσο καλή εμφάνιση. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και οι 3 βαθμοί.»

Evrytania Sport: Φέτος δεν σε έχουμε δει να σκοράρεις στο πρωτάθλημα αν και είσαι μεσοεπιθετικός. Μοιράζεις ασίστ στα τελευταία παιχνίδια. Για ποιον λόγο δεν βρίσκεις δίχτυα;
Γιώργος Βούρτσας: «Προτιμώ συνήθως να πασάρω, γιατί στα τελευταία παιχνίδια έχασα και μερικά γκολ, όπως για παράδειγμα οι ευκαιρίες που έχασα με τον ΑΠΟΚ. Οπότε προτιμώ τώρα να σιγουρεύω λίγο τα γκολ και να πασάρω στους συμπαίκτες μου. Σημασία έχει να σκοράρει η ομάδα και να παίρνει το αποτέλεσμα και όχι ποιος θα βάλει το γκολ.»

Evrytania Sport: Πέρυσι φτάσατε μια «ανάσα» από το πρωτάθλημα, όμως φέτος η Κρέντη έχει αποδυναμωθεί σημαντικά. Ποιος είναι ο στόχος σας για την φετινή χρονιά;
Γιώργος Βούρτσας: «Στόχος μας είναι να κάνουμε μια αξιόλογη πορεία, να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στην 4αδα. Και εάν καταφέρουμε κάτι θα είναι ευχής έργον για μας. Αν μπούμε στην 4αδα θα είναι κάτι το ευχάριστο για μας.»

Evrytania Sport: Πως είναι το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας; Σας επηρέασε η αλλαγή προπονητή;
Γιώργος Βούρτσας: «Το κλίμα στα αποδυτήρια δεν έχει επηρεαστεί. Το κλίμα ήταν καλό από την αρχή και με τον προηγούμενο προπονητή και με τον τωρινό. Πάντα ήταν καλό και αυτό είναι από τα μυστικά της ομάδας της Κρέντης. Όσοι ποδοσφαιριστές «ξένοι» έρχονται τους κάνουμε να νοιώθουν δικοί μας και αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο.»

Evrytania Sport: Πως νοιώθεις που στην θέση του προπονητή βρίσκεται προσωρινά ο αδερφός σου, ο οποίος είναι τραυματίας και προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα από αυτό το πόστο;
Γιώργος Βούρτσας: «Όπως είπες και εσύ ο αδερφός μου είναι προσωρινά σε αυτή την θέση. Δεν αλλάζει κάτι, όπως αντιμετωπίζει όλους τους παίκτες έτσι αντιμετωπίζει και εμένα. Με τον ίδιο τρόπο καθοδηγεί όλα παιδιά και δεν αλλάζει κάτι προς το πρόσωπο μου.»

Evrytania Sport: Θα θέλαμε το σχόλιο σου για το φετινό πρωτάθλημα, το οποίο διεξάγεται με μόλις 8 ομάδες.
Γιώργος Βούρτσας: «Είναι το πιο μικρό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι δυνατές και όλες θα κοντραριστούν μεταξύ τους. Εκτός βέβαια από τον ΑΠΟΚ, που πιστεύω ότι είναι το φαβορί φέτος για το πρωτάθλημα.»

Evrytania Sport: Η εικόνα των ομάδων είναι αυτή που υπάρχει στην βαθμολογία;
Γιώργος Βούρτσας: «Ναι, πάνω-κάτω.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή υποδέχεστε στο γήπεδο σας τα Άγραφα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Τι να περιμένουμε από την ομάδα σου σε αυτή την αναμέτρηση;
Γιώργος Βούρτσας: «Σίγουρα όπως και σε κάθε παιχνίδι θα κοιτάξουμε για το καλύτερο. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, που αν αυτό είναι η νίκη αποκτάμε και ένα προβάδισμα για την 4αδα. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, που θα το παλέψουμε και πιστεύουμε ότι θα φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.»

Evrytania Sport: Να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γιώργος Βούρτσας: «Όχι, σας ευχαριστώ να στε καλά.»

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος