Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Μυρίκη-Ραπτόπουλο 3-1

Παρουσιάζοντας δυο διαφορετικά πρόσωπα η Μυρίκη επέστρεψε στις επιτυχίες και επικράτησε της «ουραγού» Δόξας Ραπτοπούλου με 3-1.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή(13/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας και την παρακολούθησαν περίπου 100 άτομα.
Η Μυρίκη, του Λάκη Αναστασόπουλου, μετά από ένα κάκιστο πρώτο μέρος, στο οποίο ήταν εκτός κλίματος ανασυντάχτηκε στην επανάληψη και έκανε την ολική ανατροπή. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας βγάζοντας αρκετούς συνδυασμούς έκαναν το ματς δικό τους και πανηγύρισαν την 3η τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Δυο φορές σκόραρε ο Γιάννης Ζαλοκώστας και το άλλο τέρμα πέτυχε ο Νίκος Φούκας. Ο τεχνικός των «κόκκινων» έδωσε χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί ελάχιστα έως καθόλου κάνοντας πολλές αλλαγές.
Το Ραπτόπουλο, του Φάνη Ντζίμα, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 1ο ημίχρονο με την εκτέλεση πέναλτι του Σπύρου Στασινού. Στο δεύτερο μέρος η κούραση και οι πολλές απουσίες δεν επέτρεψαν από την ομάδα να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αφού έγινε η ολική ανατροπή. Οι «ακρίτες» παραμένουν στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.
Την επόμενη(5η) αγωνιστική η Μυρίκη αγωνίζεται το Σάββατο(19/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου με τον ΑΠΟΚ, ενώ το Ραπτόπουλο την επόμενη μέρα υποδέχεται στο γήπεδο του την Κρέντη σε μια σημαντικό βαθμολογικό ματς. Η Μυρίκη έπιασε τον Αίολο στην 2η θέση φτάνοντας τους 9 βαθμούς, ενώ το Ραπτόπουλο παρέμεινε στην τελευταία

Μια 100αδα
Περίπου 100 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής. Η αναμέτρηση έγινε στο Δημοτικό στάδιο κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.


«Καίγεται» για βαθμούς
Το Ραπτόπουλο δίνει μάχη επιβίωσης στην κατηγορία και πλέον έμεινε στο -3 από την παραμονή. Το ματς της Κυριακής με την Κρέντη στο Ραπτόπουλο αποκτά ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία για τους «ακρίτες» εφόσον θέλουν να μείνουν στο «κυνήγι» της παραμονής.

Ντεμπούτο Τσίπρα


Ο 25χρονος Θωμάς Τσίπρας της Μυρίκης έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Άγιο Προκόπιο.

Πρώτη Ίβρου στο πρωτάθλημα


Ο στόπερ της Μυρίκης Δημήτρης Ίβρος μετά από 3 ματς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Είχε αγωνιστεί μόνο στο ματς κυπέλλου με τα Άγραφα. Ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε το καλοκαίρι μετά από 6 μήνες που αγωνίστηκε στην Ποταμιά.

Πρώτη φορά βασικοί

 












Δυο παίκτες του Ραπτοπούλου αγωνίστηκαν για πρώτη φορά βασικοί με το Ραπτόπουλο σε παιχνίδι της Α΄ κατηγορίας. Πρόκειται για τον 15χρονο Χρήστο Μύτα (Φωτογραφία Δεξιά) και τον Χάρη Καραντζούνη (Φωτογραφία Αριστερά).

Rotation
Πολλές αλλαγές είχαν οι δυο ομάδες, οι οποίοι παρατάχτηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα.

Ντεμπούτο με γκολ


Ο έμπειρος ο 40χρονος Σπύρος Στασινός (Φωτογραφία) αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα με την ομάδα της Δόξας Ραπτοπούλου και σκόραρε από το σημείο του πέναλτι το 0-1. Ο ποδοσφαιριστής καταγράφει κάθε σεζόν ελάχιστες συμμετοχές, ωστόσο όταν αγωνίζεται προσφέρει πολλές λύσεις στο Ραπτόπουλο και διακρίνεται για την έφεση του στο σκοράρισμα.

Θετικά στοιχεία


Ο 15χρονος Γιώργος (Χ) Μπουμπουρής (Φωτογραφία) της Μυρίκης έπαιξε για πρώτη φορά φέτος. Αγωνίστηκε ως δεξιός μέσος και ήταν αρκετά κινητικός έχοντας συμμετοχή στο γκολ της ισοφάρισης.

3ος..ο Παπαδήμος Λ.


Η Δόξα χρησιμοποίησε σε 4 αγώνες 3 διαφορετικούς γκολκίπερ. Μετά τους Αλέκο Γούλα, Κώστα Ντάλλη, την εστία της ομάδας κλήθηκε να υπερασπιστεί ο ψηλόσωμος μεσοαμυντικός Λάμπρος Παπαδήμος.

Κοντά ο αρχηγός
Ο αρχηγός της Μυρίκης Κώστας Ζαραβέλης παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των συμπαικτών του. Ο ποδοσφαιριστής υπέστη τραυματισμό στο χέρι στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με τον Αίολο.


Συνομιλία πρώην συμπαικτών
Ολιγόλεπτη συζήτηση πριν την έναρξη της αναμέτρηση είχαν ο Γιάννης Κρασιάς της Μυρίκης και ο Λάμπρος Γούλας του Ραπτοπούλου. Πέρυσι αγωνίζονταν στον Άγιο Προκόπιο. 



Οδηγίες ο Πρόεδρος


Για ακόμη μια αναμέτρηση οδηγίες από τον πάγκο του Ραπτοπούλου έδινε ο Πρόεδρος Φάνης Μπαστάνης.


Συζήτησαν στον πάγκο
Σε αντίθεση με την Μυρίκη που όταν ολοκλήρωσε το ζέσταμα πήγε στα αποδυτήρια οι ποδοσφαιριστές του Ραπτοπούλου πήγαν στον πάγκο της ομάδας τους και πήραν τις οδηγίες πριν την έναρξη της αναμέτρησης.


6 καινούργιοι


Συνολικά 6 αλλαγές είχε το αρχικό σχήμα της Μυρίκης σε σχέση με το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής με τον Αίολο. Στο βασικό σχήμα του Λάκη Αναστασόπουλο έπαιξε ο δεξιός μπακ Τόλης Φούκας, ο Γιάννης Ζαλοκώστας, ο μεσοαμυντικός Γιώργος Φύκας (Φωτογραφία), ο μέσος Θωμάς Τσίπρας, ο στόπερ Δημήτρης Ίβρος και ο δεξιός μέσος Γιώργος Μπουμπουρής. Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Ζαραβέλη, Τόλη Μπουμπουρή, Κώστα Σταμούλη, Γιώργου Κορέντζελου, Γιάννη Κρασιά και Δημήτρη Γκορόγια.

4 νέα πρόσωπα


Η φιλοξενούμενη ομάδα του Ραπτοπούλου ξεκίνησε με 4 διαφοροποιήσεις στο αρχικό της σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με την Φραγκίστα. Στο βασικό σχήμα έπαιξαν οι νεαροί Χρήστος Μύτας, Χάρης Καραντζούνης, ο Βασίλης Γεωργαλής (Φωτογραφία) και ο έμπειρος Σπύρος Στασινός. Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Ντάλλη, Πάνου Παπαδήμου, Βασίλη Νταβαρίνου και Θωμά Γεωργαλή.

Αρχηγός ο Λέρης


Ο 18χρονος Χρήστος Λέρης της Μυρίκης φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Α΄ μέρος

8λεπτη καθυστέρηση
Με καθυστέρηση 8 λεπτών ξεκίνησε η αναμέτρηση.

Κακό ματς
Κακό ποιοτικά παιχνίδι έγινε στο πρώτο μέρος. Ελάχιστες καλές στιγμές υπήρξαν μπροστά από τις δυο εστίες.

Ασύνδετη η Μυρίκη
Πολλά προβλήματα είχε στο επιθετικό της κομμάτι η Μυρίκη, η οποία ήταν ασύνδετη και έδειξε επηρεασμένη από τις πολλές απουσίες. Δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και μοιραία βρέθηκε πίσω στο σκορ.

«Ξεθάρρεψε» το Ραπτόπουλο


Μετά το πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν επικίνδυνοι και βγήκαν «δειλά-δειλά» από την άμυνα τους και έγιναν απειλητικοί σε 2-3 περιπτώσεις. Σε μια από αυτές κατάφεραν να προηγηθούν. Ξεχώρισε ο φορ Λάμπρος Γούλας (Φωτογραφία), που με τις κινήσεις του έδωσε πνοή στην ομάδα.

Πήρε «κεφάλι»
Το Ραπτόπουλο κατάφερε να προηγηθεί στο 39ο λεπτό όταν ο Λάμπρος Γούλας μετά την μπαλιά του Κώστα Διαμαντή έκανε όμορφα την προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Δημήτρη Ίβρο. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος καταλόγισε το πέναλτι ο 40χρονος Σπύρος Στασινός το μετέτρεψε σε γκολ σουτάροντας στο αριστερό «παραθυράκι» του Μεριγκούνη (0-1).




Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Μετά από συνδυασμό του Σιταρά Α.  με τον Λέρη, ο Μπουμπουρής Γ.(Χ) έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδήμου.
15΄: Ο Μπουμπουρής Γ.(Χ) πάσαρε στον Σιταρά Α., ο οποίος σούταρε από δεξιά και ο γκολκίπερ του Ραπτοπούλου μπλόκαρε σταθερά.
38΄: Μετά από λάθος της άμυνας ο Γούλας έκλεψε την μπάλα και σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
39΄: Ο Διαμαντής έκανε την μπαλιά από αριστερά ο Γούλας έκανε όμορφη ενέργεια από δεξιά ταλαιπώρησε τους αμυντικούς και μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ίβρο με τον Χρυσαφόπουλο να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Στασινός ανέλαβε να το εκτελέσει σούταρε ωραία στο αριστερό «Γ» του Μεριγκούνη και έγραψε το 0-1.
45΄: Μετά από βολέ του Παπαδήμου, ο Στασινός κατέβασε την μπάλα και σούταρε από τα όρια της περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ μέρος

«Μεταμορφώθηκαν» οι γηπεδούχοι


Τελείως διαφορετική εικόνα παρουσίασαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι «μεταμορφώθηκαν» προς το καλύτερο και γύρισαν την αναμέτρηση. Δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα τέρματα. Αρκετά καλό δεύτερο μέρος έκανε ο νεαρός χαφ Άρης Σιταράς (Φωτογραφία).

Παίκτης β΄ μέρους ο «Ζάλο»


Η μετακίνηση του Γιάννη Ζαλοκώστα στην επίθεση έδωσε «πνοή» και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην νίκη της Μυρίκης. Ο ποδοσφαιριστής σκόραρε 2 φορές και έφτασε συνολικά στα 4 γκολ στο πρωτάθλημα. Είχε σκοράρει 2 φορές στο ματς της πρεμιέρας και τότε στο δεύτερο μέρος. Στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης ο γκολκίπερ Λάμπρος Παπαδήμος έκανε τραγικό λάθος χάνοντας την μπάλα, ο Γιώργος Μπουμπουρής πάσαρε στον Γιάννη Ζαλοκώστα που εύκολα στην κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1. Στο 57ο λεπτό μετά την μπαλιά του Άρη Σιταρά ο Γιάννης Ζαλοκώστας πλάσαρε ο Λάμπρος Παπαδήμος απέκρουσε προσωρινά και στην συνέχεια η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία έκανε την ολική ανατροπή για το 2-1.




Έμειναν από δυνάμεις
Οι παίκτες του Ραπτοπούλου έμειναν από δυνάμεις στην επανάληψη και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο. Κατάρρευσαν και γνώρισαν την 4η συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Νικήθηκε ο Α.Φούκας


Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας κέρδισαν πέναλτι στο 69ο λεπτό. Ο Τόλης Φούκας μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ανατράπηκε από τον Βασίλη Αλέστα. Ο παθών ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως το σουτ του μπλόκαρε εύκολα ο Λάμπρος Παπαδήμος.



Ιδανική επανεμφάνιση


Ο νεαρός Νίκος Φούκας (Φωτογραφία) μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού επανεμφανίστηκε με την ομάδα της Μυρίκης, πέρασε ως αλλαγή στο 63ο λεπτό και μπήκε στην θέση του Θωμά Τσίπρα. Μάλιστα η επιστροφή του συνδυάστηκε και με γκολ στο 72ο λεπτό. Ο Γιάννης Ζαλοκώστας σέντραρε από δεξιά και ο Νίκος Φούκας μπήκε στην πορεία της μπάλας και με σουτ στην αριστερή γωνία της Δόξας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο τελικό 3-1 και πέτυχε ένα όμορφο τέρμα.




Αποβολή για διαμαρτυρία


Στο 77ο λεπτό ο Κώστας Διαμαντής (Φωτογραφία) των φιλοξενούμενων αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με 10.


Ντεμπούτο Κοτούλα & Λαθύρη

 












Ο μόλις 14 ετών Ηλίας Κοτούλας (Φωτογραφία Αριστερά, Γεννημένος 1999) κατέγραψε την πρώτη συμμετοχή στην Α΄ κατηγορία. Ο ποδοσφαιριστής πέρασε στο ματς στο 80ο λεπτό στην θέση του Χρήστου Μύτα. Την πρώτη του συμμετοχή για φέτος πραγματοποίησε και ο Νίκος Λαθύρης (Φωτογραφία Δεξιά) της Μυρίκης, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 80ο λεπτό και αποτέλεσε την 3η αλλαγή των γηπεδούχων.

Διαμαρτυρίες στον βοηθό


Στο 87ο λεπτό ο 1ος βοηθό Γιώργο Δροσίνη (Φωτογραφία), διότι υπέδειξε ως οφσάιντ τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο στην μπαλιά που έκανε ο Γιώργος Φύκας. Έντονα διαμαρτυρήθηκε στον 63χρονο επόπτη ο προπονητής της Μυρίκης Λάκης Αναστασόπουλος, καθώς και οι φίλαθλοι από την κερκίδα.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Φούκας Α. έκανε την σέντρα από δεξιά και το εναέριο σουτ του Τσίπρα μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το τέρμα της Δόξας.
50΄: Ο Σιταράς Α. έκανε την μπαλιά για τον Ζαλοκώστα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.
51΄: Σουτ του Ζαλοκώστα εκτός περιοχής πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
54΄: Ο Παπαδήμος Λ. έκανε τραγικό λάθος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε μια ανύποπτη φάση, ο Μπουμπουρής Γ.(Χ) έγινε κάτοχος της πάσαρε στον Ζαλοκώστα που με πλασέ σε κενή εστία εύκολα ισοφάρισε σε 1-1
57΄: Ο Σιταράς Α. έκανε την μπαλιά για τον Ζαλοκώστα, ο οποίος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή πλάσαρε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε ασθενώς και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία (2-1).
59΄: Εκτέλεση φάουλ του Παχή απέκρουσε στο αριστερό του «Γ» ο Παπαδήμος σε κόρνερ.
62΄: Ο Τσίπρας σέντραρε από αριστερά και σουτ του Γενιτσαρόπουλου Χ. κόντραρε στον Παπαντζίμα και εξουδετερώθηκε.
64΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. έβγαλε την μπαλιά για τον Ζαλοκώστα που σέντραρε από δεξιά, ο Σιταράς Α. σούταρε μέσα από την περιοχή ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου απέκρουσε με τα πόδια και το νέο σουτ του ίδιου πέρασε πάνω από τα γκολπόστ του Παπαδήμου.
69΄: Ο Φούκας Α. μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ανατράπηκε από τον Αλέστα με τον Χρυσαφόπουλο να δείχνει την «άσπρη βούλα». Το πέναλτι εκτέλεσε ο Φούκας Α., όμως ο Παπαδήμος Λ. μπλόκαρε εύκολα.
72΄: Ο Σιταράς Α. έκανε την μπαλιά για τον Ζαλοκώστα, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και ο Φούκας Ν. πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με όμορφο σουτ στην αριστερή γωνία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
75΄: Ο Ίβρος κατέβασε όμορφα και σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
77΄: Ο Διαμαντής αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε. Το Ραπτόπουλο συνέχισε με παίκτη λιγότερο.
78΄: Ο Ζαλοκώστας πάσαρε στον Λέρη, που σούταρε από το ύψος της περιοχής ψηλά άουτ.
88΄: Ο Λέρης έβγαλε την σέντρα από δεξιά και το απ ευθείας πλασέ του Σιταρά Α., πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
89΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. έκανε την μπαλιά και ο Σιταράς Α. μόνος του από αριστερά σούταρε έξω από τα δοκάρια του Ραπτοπούλου.

Διακριθέντες
Μυρίκη:  Ζαλοκώστας, Σιταράς Α., Λέρης, Μπουμπουρής Γ.(Χ), Γενιτσαρόπουλος Χ.
Ραπτόπουλο:  Γούλας Λ., Στασινός Σ.

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη): «Σήμερα δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, υποτιμήσαμε τους εαυτούς μας. Αυτό είπα στους ποδοσφαιριστές μου και στο δεύτερο ημίχρονο γυρίσανε το παιχνίδι. Κρατάμε μόνο το αποτέλεσμα από αυτό τον αγώνα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Ραπτοπούλου.»





Φάνης Ντζίμας (Ραπτόπουλο): «Σήμερα κατεβήκαμε για ένα ακόμη παιχνίδι με πολλές ελλείψεις. Δυστυχώς έχουμε πολλά προβλήματα είτε με τραυματισμούς είτε απουσιών για διαφόρους λόγους. Για αυτό τον λόγο παίξαμε αμυντικά λόγω ελλείψεων των παικτών. Με από ένα πρώτο ημίχρονο που δεν κινδυνέψαμε και προηγηθήκαμε με 0-1, μέσα σε πέντε λεπτά χάσαμε το παιχνίδι λόγω λαθών και κούρασης. Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα και στους ποδοσφαιριστές μου. Συνεχίζουμε σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα για μας με λίγα περιθώρια για ότι καλύτερο καταφέρουμε.» 

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Φούκας Α., Παχής, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ζαλοκώστας(80΄ Λαθύρης), Φύκας, Τσίπρας(63΄ Φούκας Ν.), Ίβρος, Σιταράς Α., Λέρης, Μπουμπουρής Γ.(Χ)(55΄ Γενιτσαρόπουλος Χ. )

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Παπαδήμος Λ., Διαμαντής, Γεωργαλής Β., Ντζίμας Θ., Τσιάμης, Παπαντζίμας, Μύτας(80΄ Κοτούλας Η.), Στασινός Σ., Καραντζούνης(46΄ Γεωργαλής Θ.), Γούλας Λ.(85΄Παπαδήμος Ευστρ.), Αλέστας 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες:  Δημήτρης  Κολλημένος