Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Βοιωτίας 0-9

Τον «διασυρμό» γνώρισαν μέσα στο Καρπενήσι οι παίδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας, που συντρίφτηκαν με 0-9 από την αντίστοιχη ομάδα της Βοιωτίας.
 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (16/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 1 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του ενωσιακού πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων για τον 6ο όμιλο. Την παρακολούθησαν γύρω στους 30 με 40 θεατές.
Οι παίδες, του Δημήτρη Αντωνίου, δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τον ισχυρότερο αντίπαλο, αφού δεν έχουν παραστάσεις στα πόδια τους και αφετέρου είναι αρκετά ασθενέστεροι από τους Βοιωτούς. Αγωνίστηκαν αμυντικά και με στόχο να γλυτώσουν την βαριά ήττα, κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού υπέπεσαν σε πληθώρα προσωπικών λαθών. Οι 14 παίδες της ΕΠΣΕ θα προσπαθήσουν να συλλέξουν όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούν μέσα από το πρωτάθλημα των μικτών.
Οι Βοιωτοί,  του Ηλία Λιόντου, ήταν πολλά επίπεδα καλύτερη από τους Ευρυτάνες και κυριάρχησαν σε όλο το 90λεπτο. Έκλεισαν τους γηπεδούχους στα καρέ τους και δημιουργούσαν ανά πάσα στιγμή ευκαιρίες. Σκόραραν 9 φορές και είχαν και 3 δοκάρια. Έδειξαν και φέτος ότι θα είναι αρκετά δυνατοί και υπολογίσιμοι αντίπαλοι και ότι θα πρωταγωνιστήσουν στον όμιλο.
Την επόμενη(2η) αγωνιστική οι παίδες της Ευρυτανίας θα κάνουν το ρεπό της και η ΕΠΣ Βοιωτίας στις 23/10 υποδέχεται στον Ορχομενό της ΕΠΣ Φωκίδας.

Στην κερκίδα οι γονείς
Την συνάντηση των παίδων παρακολούθησαν 30 με 40 άτομα, εκ των οποίων η πλειοψηφία τους ήταν γονείς ποδοσφαιριστών.



Στο Καρπενήσι ο εκλέκτορας
Τις αναμετρήσεις παίδων και νέων ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Βοιωτίας παρακολούθησε ο εκλέκτορας του 6ου ομίλου ο Γιώργος Φαμέλης. Και πέρυσι είχε παρακολουθήσει την αντίστοιχη αναμέτρηση στο Καρπενήσι. Ο κ. Φαμέλης επισκέφτηκε το Καρπενήσι για 2η φορά στην 3ετη παρουσία στην θέση του εκλέκτορα.


Δυο παράγοντες


Μόλις 2 άτομα της ΕΠΣ Ευρυτανίας παρακολούθησαν τους αγώνες των μικτών. Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα Διονύση Βονόρτα και τον έφορο της ΕΠΣΕ Κώστα Κατσαδούρο (Φωτογραφία).

Με βοήθεια Αθανασόπουλου


Ο προπονητής των παίδων Δημήτρης Αντωνίου είχε στο πλευρό του τον Δημήτρη Αθανασόπουλο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς και στις μικτές ομάδες της ΕΠΣΕ.


Κοντά ο Νίκας


Υπεύθυνος των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Βοιωτίας είναι ο γενικός γραμματέας Κώστας Νίκας, ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στους αγώνες της ΕΠΣΒ. Στο Καρπενήσι βρέθηκε και ο 76χρονος παράγοντας της Βοιωτίας Νίκος Βασηλιάς.


Με πολλά προβλήματα
Ο Δημήτρης Αντωνίου είχε στην διάθεση του μόλις 14 ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 2000 και το 2001.

9-0 και πέρυσι…αλλα εκτός
Με το ίδιο σκορ είχαν επικρατήσει και πέρυσι οι παίδες της ΕΠΣ Βοιωτίας, αλλά στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου στον Ορχομενό.

Πρώτη με νίκη


Ο Ηλίας Λιόντος (Φωτογραφία) είναι ο νέος τεχνικός των παίδων της ΕΠΣ Βοιωτίας. Το ντεμπούτο του συνδυάστηκε με μια ευρεία νίκη. Διαδέχτηκε τους Χρήστο Σκαλτσά και Κώστα Ζαγαρίτη.


Ολιγόλεπτη συνομιλία
Πριν την έναρξη του αγώνα της πρεμιέρας οι δυο προπονητές Ηλίας Λιόντος και Δημήτρης Αντωνίου είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία.



Α΄ μέρος

Επιθετικός μονόλογος
Όλο το πρώτο 40λεπτο άνηκε πλήρως στους Βοιωτούς, οι οποίοι βρισκόντουσαν διαρκώς στην επίθεση.

Πρώτες ευκαιρίες
Οι φιλοξενούμενοι «επισκέφτηκαν» για πρώτη φορά την εστία της ΕΠΣΕ στο 6ο λεπτό, όταν το πλασέ του Δημήτρη Εμμανουηλίδη απέκρουσε ο Αποστόλης Νούλας. Στο επόμενο λεπτό σουτ του ίδιου πέρασε άουτ.


Προβάδισμα με Κουκουβίνο


Στο 11ο λεπτό η Βοιωτία πήρε «κεφάλι» στο σκορ όταν ο Βαγγέλης Βασιλείου σέντραρε από δεξιά και ο Γιάννης Κουκουβίνος με ευθύβολο, το οποίο χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα (0-1).



Δεύτερο με Εμμανουηλίδη


Στο 17ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι σκόραραν το 2ο τέρμα τους στο παιχνίδι μετά την πάσα του Κοτζιά σε γρήγορη αντεπίθεση ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης με δυνατό σουτ έγραψε το 0-2.


Δοκάρι ο Κόλλιας


Στο 18ο λεπτό ο Βασιλείου πάσαρε στον Γιώργο Κόλλια, ο οποίος μέσα από την περιοχή σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστόλη Νούλα.


Άλλα δυο
Συνέχισε να σκοράρει η ΕΠΣΒ και ευτύχησε να σκοράρει για 3η φορά στο 28ο λεπτό με σκόρερ τον Εμμανουηλίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Ευρυτανίας και σούταρε στην αριστερή γωνία του Νούλα πετυχαίνοντας το 0-3. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιώργος Κόλλιας έκανε ατομική προσπάθεια μπήκε τετ-α-τετ στην περιοχή των γηπεδούχων και πλάσαρε εύστοχα για το 0-4.



Χωρίς ευκαιρία
Δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία στο πρώτο 40λεπτο η Ευρυτανία. Οι γηπεδούχοι αμύνονταν συνεχώς στο πρώτο μέρος.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Καρούζος πάσαρε στον Εμμανουηλίδη, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και απέκρουσε με τα πόδια ο Νούλας.
7΄: Ο Βασιλείου σέντραρε από δεξιά και το πλασέ του Εμμανουηλίδη, πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
11΄: Ο Κοτζιάς έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Κουκουβίνος με ευθύβολο σουτ και αφού η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.
14΄: Ο Βασιληάς πάσαρε στον Κουκουβίνο, ο οποίος σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή και ο Νούλας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
12΄: Ο Κουκουβίνος πάσαρε για τον Καρούζο, ο οποίος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΕΠΣΕ.
17΄: Μετά από γρήγορη επίθεση της ΕΠΣΕ ο Κοτζιάς έκανε την κάθετη για τον Εμμανουηλίδη, ο οποίος μέσα από την περιοχή και αριστερά με δυνατό σουτ πέτυχε το 0-2.
18΄: Ο Βασιλείου έδωσε στον Κόλλια, ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι, εν συνεχεία να σκάει στο έδαφος και να απομακρύνουν οι αμυντικοί.
28΄: Μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα της Ευρυτανίας ο Εμμανουηλίδης με ψηλό σουτ στο κέντρο του τέρματος μέσα από την περιοχή και αριστερά έγραψε το 0-3.
29΄: Ο Εμμανουηλίδης έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά πλάσαρε και ο Νούλας μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
32΄: Ο Κόλλιας μπήκε τετ-α-τετ στην περιοχή από αριστερά πλάσαρε εύστοχα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

Β΄ μέρος

Συνεχίστηκε η κυριαρχία
Και στο δεύτερο 40λεπτο συνεχίστηκε η κυριαρχία της ΕΠΣ Βοιωτίας. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν άλλες 5 φορές φτάνοντας στο τελικό 0-9.

0-6 με Κόλλια & Κουκουβίνο
Στο 48ο λεπτό η Βοιωτία σκόραρε με τέρμα του Γιώργου Κόλλια, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε υποδειγματικά στην αριστερή γωνία. Δυο λεπτά αργότερα ο Γιάννης Κουκουβίνος σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς γράφοντας το 0-6.





Άτυχος ο Καλαμάρης


Ο Χρήστος Καλαμάρης έχασε ευκαιρία να σκοράρει στο ματς. Στο 52ο λεπτό σούταρε από πλάγια αριστερά και μετά την απόκρουση του Αποστόλη Νούλα, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Έφτασε στο γκολ


Στο 58ο λεπτό οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την μοναδική τους ευκαιρία στο ματς και άγγιξαν το γκολ. Ο Γρηγόρης Τάσιος έκανε την μπαλιά και ο Γιώργος Σερπάνος (Φωτογραφία), ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χρήστο Καρατζαλή πλάσαρε και ο γκολκίπερ των Βοιωτών μπλόκαρε σωτήρια.



3ο Δοκάρι
Οι Βοιωτοί σημάδεψαν για 3η φορά τα αντίπαλα δοκάρια στο 59ο λεπτό. Ο Γιάννης Κουκουβίνος από κοντινή απόσταση σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι της Ευρυτανίας.

Σταμάτησε στα 9

 












Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στο 64ο λεπτό με το 9ο γκολ της Βοιωτίας, όταν ο Γιώργος Τζοβάρας σφύριξε την λήξη. Στο 61ο λεπτό ο Θανάσης Καρούζος (Φωτογραφία Αριστερά) με σουτ εκτός περιοχής σκόραρε το 0-7. Δυο λεπτά αργότερα ο Ιωάννου (Φωτογραφία Δεξιά) με πλασέ σκόραρε για 8η φορά και στο επόμενο λεπτό ο Χρήστος Καλαμάρης μετά την σέντρα του Ιωάννου από δεξιά διαμόρφωσε το τελικό 0-9.



Οι καλύτερες φάσεις
41΄: Σουτ του Εμμανουηλίδη απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
45΄: Ο Εμμανουηλίδης έκανε σέντρα από αριστερά ο Κόλλιας έκανε την ενέργεια και σούταρε πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
47΄: Ο Εμμανουηλίδης έκανε την σέντρα από δεξιά και το σουτ του Κουκουβίνου κόντρα σε αμυντικό και στην συνέχεια νέο σουτ του Τσάπρα απέκρουσε ο Νούλας.
48΄: Ο Κόλλιας μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε χαμηλά στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας (0-5).
50΄: Μετά από λάθος της άμυνας της ΕΠΣΕ ο Κουκουβίνος σούταρε από το ύψος του πέναλτι και πέτυχε το 0-6.
52΄: Ο Καλαμάρης ελίχτηκε από αριστερά και έκανε το σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Νούλας και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας.
53΄: Σουτ του Καλαμάρη από αριστερά απέκρουσε ο πορτιέρο της Ευρυτανίας.
58΄: Μετά από μακρινή μπαλιά του Τάσιου, ο Σερπάνος μπήκε στην περιοχή από αριστερά τετ-α-τετ με τον Καρατζαλή, ο παίκτης των Ευρυτάνων πλάσαρε και στην συνέχεια μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Βοιωτίας.
59΄: Ο Ιωάννου έδωσε στον Κουκουβίνο, ο οποίος τετ-α-τετ με τον Νούλα πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι της ΕΠΣΕ.
61΄: Μετά από λάθος ελεύθερο των γηπεδούχων ο Καρούζος με ψηλοκρεμαστό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-7.
63΄: Ο Ιωάννου έκανε ατομική προσπάθεια σούταρε από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή και πέτυχε το 0-8.
64΄: Ο Ιωάννου έκανε το σουτ και μετά από λάθος του Νούλα ο Καλαμάρης εύκολα με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-9.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: -
Βοιωτία: Εμμανουηλίδης, Κουκουβίνος, Κόλλιας, Βασιλείου

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Να ευχηθούμε καλό ξεκίνημα για την ενωσιακή ομάδα. Εμείς γνωρίζαμε τις δυνατότητες της ομάδας, έχουμε 14 παιδιά μάχιμα, τα οποία προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα υπολειπόμαστε σε σχέση με τις υπόλοιπες ενωσιακές ομάδες, εμάς στόχος μας πάντα σε αυτές τις ηλικίες είναι να κερδίζουμε εμπειρίες. Πιστεύω ότι μπορεί να χάσαμε σήμερα και με βαρύ σκορ, αλλά κερδίσαμε αρκετά σε εμπειρίες. Το πρώτο παιχνίδι για μας τυχαίνει να είναι και το πρώτο επίσημο, το οποίο δεν μας τιμά το αποτέλεσμα αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ελλείψει δομών δομών εδώ στην Ευρυτανία, καθώς δεν υπάρχει πρωτάθλημα και τα παιδιά δεν έχουν κίνητρα. Προσπαθούμε έστω με το φιλότιμο και σε συνεργασία με τους γονείς να είναι τα παιδιά πάντα κοντά μας. Εμείς αυτή την όμορφη παρέα που ξεκινήσαμε θα την πάμε μέχρι το τέλος. Πιστεύω ότι θα είμαστε κερδισμένοι. Και πάλι να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια και βεβαίως και σε σας στα ΜΜΕ, τα οποία κάθε φορά συνδράμετε και εξάρετε την κάθε προσπάθεια των παιδιών.» 

Ηλίας Λιόντος (Βοιωτία): «Πιστεύω ότι η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν αρκετά μεγάλη, αλλά ωστόσο αξίζουν κατ αρχήν συγχαρητήρια στις προσπάθειες που κάνουν οι προπονητές και των δυο ενώσεων. Η περιοχή σας είναι δύσκολο, ώστε να μπορείτε να έχετε μεγάλη γκάμα παιδιών. Τα επόμενα παιχνίδια πιστεύω και για τις δυο ομάδες θα είναι δυνατά. Είναι ένα καινούργιο γκρουπάκι παικτών και στην μια ομάδα και στην άλλη. Απλώς θα ήθελα λίγο να επιστήσω την προσοχή σε κάτι που κουβέντιασα και με τον κ. Φαμέλη. Αν είναι δυνατόν σε αυτά τα παιχνίδια, τουλάχιστον στα παιχνίδια των παίδων να γίνονται όλες οι αλλαγές. Είναι καλό και για μας και για τα παιδιά αλλά και για τον θεσμό.»
Για την μετακίνηση της Έυβοιας στον 6ο όμιλο δήλωσε: «Σίγουρα αυτό θα δυσκολέψει την αποστολή όλων των ομάδων. Από την άλλη θα είναι καλό γιατί θα παίξουμε περισσότερα παιχνίδια. Πιστεύω ο καλύτερος να φτάσει στο τέλος και να κόψει πρώτος το νήμα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Μπαλωμένος, Καραθάνος Γ., Γκαρίλας(41΄ Καραγιάννης), Τάσιος, Χρυσικός, Σερπάνος, Καραμπάς, Μοτσιόλας(48΄ Φύκας), Χρυσαφόπουλος, Τσιάμης(46΄ Κυλλής)

Βοιωτία (Ηλίας Λιόντος): Καρατζαλής, Βασιλείου, Κοτζιάς(41΄ Τσάπρας), Χασάπης, Σιδέρης, Μπαρκώσης, Εμμανουηλίδης(53΄ Ιωάννου), Βασιληάς, Καρούζος, Κουκουβίνος, Κόλλιας(48΄ Καλαμάρης)

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Καραγιάννης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Τριαντάφυλλος Τίκας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος