Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Βοιωτίας 0-2

Με δυο γκολ του Γιώργου Λεοντίου στο δεύτερο μέρος η Βοιωτία απέδρασε με το διπλό από το Καρπενήσι στους νέους επικρατώντας της ΕΠΣΕ με 0-2
 Η αναμέτρηση δειξήχθη την Τετάρτη (16/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ξεκίνησε  στις 2.50 και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του ενωσιακού πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων των νέων για τον 6ο όμιλο. Έγινε με βροχόπτωση στο μεγαλύτερο διάστημα της και χωρίς φιλάθλους.
Οι Ευρυτάνες, του Γιώργου Χρυσαφόπουλου, έπαιξαν αμυντικά σε όλο το 90λεπτο και κατάφεραν για μεγάλο χρονικό διάστημα να κρατούν το μηδέν και να δυσκολεύουν τους αντιπάλους τους. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν το πρώτο μέρος χωρίς να δεχτούν αφόρητη πίεση και με τους Βοιωτούς να σουτάρουν εκτός περιοχής. Το γρήγορο γκολ στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες της Ευρυτανίας, η οποία συνέχισε στο ίδιο στυλ παιχνιδιού. Τελικώς οι γηπεδούχοι δέχτηκαν άλλο ένα γκολ και ξεκίνησαν και το φετινό πρωτάθλημα με το «αριστερό».
Οι Βοιωτοί, του Βαγγέλη Πούλου, και του Νίκου Γεωργακόπουλου ήταν μέτριοι στο πρώτο μέρος και παρότι είχαν την εδαφική υπεροχή ελάχιστες φορές απείλησαν την αντίπαλη εστία. Ο Γιώργος Λεοντίου με δυο στο δεύτερο μέρος χάρισε την νίκη στην ομάδα του και την οδήγησε στο πρώτο 3ποντο. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν αρκετά από την σφιχτή άμυνα της ΕΠΣΕ και δεν βρήκαν χώρους να κάνουν το παιχνίδι τους.
Την επόμενη(2η) αγωνιστική οι νέοι  της Ευρυτανίας έχουν ρεπό και οι Βοιωτοί υποδέχονται στο γήπεδο τους την Φωκίδα.

Με βροχόπτωση
Η αναμέτρηση της πρεμιέρας, όπως και πέρυσι έγινε κάτω από δυνατή βροχόπτωση στο μεγαλύτερο διάστημα της. Αυτό δεν επέτρεψε την παρουσία φιλάθλων.


Σφύριξε ο Τίκας


Την αναμέτρηση των νέων διεύθυνε ο Τριαντάφυλλος Τίκας της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο ρέφερι ακόμη φέτος δεν έχει οριστεί σε κάποιο ματς της Α΄ Ευρυτανίας από τον αρχιδιαιτητή της ΕΠΣΕ Γιώργο Παπαδήμο, αλλά διευθύνει αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών. 


Γεωργακόπουλος ο αντί-Λέντας


Στον πάγκο της Βοιωτίας παρέμεινε ο Βαγγέλης Πούλος, ενώ ο έταιρος προπονητής είναι ο Νίκος Γεωργακόπουλος, ο οποίος πήρε την θέση του Βαγγέλη Λέντα. Ο κ. Γεωργακόπουλος πρώτη φορά εργάζεται στις μικτές και κατακτήσει το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Βοιωτίας με τον Παρνασσό Αράχωβας την σεζόν 2011-2012.



Ελάχιστοι με παραστάσεις
Ελάχιστοι παίκτες της ΕΠΣ Ευρυτανίας έχουν παραστάσεις από επίσημους αγώνες. Στο φετινό πρωτάθλημα έχουν αγωνιστεί ο γκολκίπερ Γιώργος Γιόγιος, ο στόπερ Πάνος Αντωνίου, ο Θοδωρής Κατσαρός και ο Γιώργος Πλεξίδας. Από τους 15 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές μόλις οι 4 έχουν στα πόδια τους επίσημες αναμετρήσεις. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε η μείωση των ορίων ηλικίας, αλλά και η κατάργηση του μέτρου από την ΕΠΣ Ευρυτανίας για την υποχρεωτική συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα ενός ποδοσφαιριστής που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στιες μικτές.

Δυσκολεύτηκε και φέτος
Με αμυντική λειτουργία στους νέους πορεύτηκε και φέτος η ΕΠΣ Ευρυτανίας, η οποία χρησιμοποίησε τους πιο ικανούς της παίκτες στα μετόπισθεν. Η Βοιωτία σκόραρε και φέτος στο δεύτερο ημίχρονο και απέδρασε με το διπλό. Πέρυσι είχε επικρατήσει με 0-1.

Σκόρερ ο Λεοντίου


Ο επιθετικός Γιώργος Λεοντίου της ΕΠΣ Βοιωτίας σκόραρε δυο φορές και οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Ξεχώρισαν Αντωνίου-Λιάγκας

 












Δυο παίκτες της ΕΠΣΕ ξεχώρισαν με την αγωνιστική τους παρουσία. Και οι δυο αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας πρόκειται για τον αρχηγό της ΕΠΣΕ τον 15χρονο στόπερ του ΑΠΟΚ Πάνο Αντωνίου (Φωτογραφία Αριστερά) και τον 14χρονο παίκτη της Μυρίκης Γιώργο Λιάγκα (Φωτογραφία Δεξιά).

Α΄ μέρος

Ανούσια υπεροχή
Μπορεί οι Βοιωτοί να είχαν την εδαφική υπεροχή και να έφτασαν εύκολα στην περιοχή των γηπεδούχων, ωστόσο στην τελική προσπάθεια δεν έκαναν σωστές επιλογές.

Ευκαιρίες με Λεοντίου
Τις πρώτες ευκαιρίες του παιχνιδιού δημιούργησε ο σκόρερ της επανάληψης Γιώργος Λεοντίου, ο οποίος στο 6ο λεπτό έκανε την κεφαλιά που μπλόκαρε ο Γιώργος Γιόγιος και 2 λεπτά αργότερα ο ίδιος σούταρε και ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ απέκρουσε σε κόρνερ.



Συστάσεις στον πάγκο
Στο 32ο λεπτό ο ρέφερι Τριαντάφυλλος Τίκας έκανε συστάσεις στον πάγκο της Βοιωτίας, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για ένα φάουλ που καταλόγισε ο διαιτητής υπέρ των γηπεδούχων.



Από μακρινή απόσταση
Οι Βοιωτοί τελείωσαν δυο ακόμη φάσεις σουτάροντας από μακρινή απόσταση στο 22ο και 27ο λεπτό με τον Γιώργο Νίκα και τον Λεοντίου. Τα σουτ αυτά δεν βρήκαν στόχο.

Αμύνονταν διαρκώς
Οι γηπεδούχοι έβγαλαν το πρώτο μέρος κρατώντας το μηδέν. Αμύνθηκαν διαρκώς σε όλο το 45λεπτο και αγωνίζονταν στο μισό γήπεδο. Κάποια ευκαιρία δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Σκουρτανιώτης έκανε σέντρα από δεξιά και την κεφαλιά του Λεοντίου μπλόκαρε ο Γιόγιος.
8΄: Ο Σπάρος πάσαρε στον Λεοντίου, ο οποίος σούταρε από αριστερά μέσα στην περιοχή και ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ.
12΄: Σουτ του Αλμπάνη εκτός περιοχής πέρασε άουτ από την αριστερή γωνία της ΕΠΣΕ.
22΄: Σουτ του Νίκα εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Γιόγιος.
27΄: Ο Λεοντίου σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
40΄: Πλασέ του Τσίτουρα μέσα από την περιοχή και αριστερά μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ της Ευρυτανίας.

Β΄ μέρος

Πιο αποφασισμένοι
Οι Βοιωτοί μπήκαν πιο αποφασισμένα στην επανάληψη και χάρις το γρήγορο γκολ απέβαλλαν τον άγχος και έφτασαν στο διπλό παίρνοντας μια «επαγγελματική» νίκη.

Γκολ στο 1ο λεπτό
Εξαιρετικά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος η Βοιωτίας πριν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Γιώργος Λεοντίου βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και πλάσαρε υποδειγματικά ανοίγοντας το σκορ (0-1).



Νεκρό διάστημα
Παρότι οι Βοιωτοί έπαιζαν χωρίς άγχος για 25λεπτα δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κίνδυνο μπροστά από την εστία του Γιώργου Γιόγιου.

Με ίδιο σκόρερ
Στο 71ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» την νίκη τους ο Λουκάς Σπάρος σέντραρε από δεξιά, ο Γιώργος Λεοντίου κατέβασε και πλάσαρε στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.




Έμειναν από δυνάμεις
Οι ποδοσφαιριστές της Ευρυτανίας από την υπερπροσπάθεια που έκαναν έμειναν από δυνάμεις και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό με το πρώτο 45λεπτο.

Δεν πάτησαν περιοχή
Η ΕΠΣΕ δεν κατάφερε ούτε στο δεύτερο μέρος να πατήσει μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι οι ικανότεροι ποδοσφαιριστές έχουν τοποθετηθεί να αγωνίζονται στα μετόπισθεν.


Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Αλμπάνης έκανε την μακρινή μπαλιά και ο Λεοντίου βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γιόγιο, πλάσαρε εύστοχα στην αριστερή του γωνία και άνοιξε το σκορ (0-1).
70΄: Σουτ του Μερεντίτη εκτός περιοχής πέρασε άουτ.
71΄: Ο Σπάρος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Λεοντίου κατέβασε και με σουτ στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
78΄: Ο Λεοντίου έδωσε στον Νάση, ο οποίος σούταρε και απέκρουσε ο Γιόγιος.
89΄: Ο Νίκας πάσαρε στον Μερεντίτη, που σούταρε λίγο άουτ.

 Πανηγυρισμοί
Μετά την λήξη της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. 


Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Αντωνίου, Λιάγκας, Μπανιάς
Βοιωτία: Λεοντίου, Μερεντίτης, Σπάρος, Νίκας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Πρώτα από όλα να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουνε στο ενωσιακό πρωτάθλημα να έχουνε υγεία.  Στο πρώτο παιχνίδι με την Βοιωτία είχαμε αρκετά προβλήματα, είχαμε στον πάγκο μόλις 15 ποδοσφαιριστές. Περιμένουμε και κάποια αλλά παιδιά να τελειώσουν με το θέμα τον εξετάσεων και να πλαισιώσουν την ομάδα έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έχουμε μια καλή εικόνα στα παιχνίδια, που ακολουθούν. Στο σημερινό παιχνίδι λειτουργήσαμε περισσότερο αμυντικά, χωρίς να μπορέσουμε να απειλήσουμε καθόλου. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και δίκαια ηττηθήκαμε. Έχουμε τρομερές αδυναμίες και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε παιχνίδια σε όσα παιδιά ακολουθήσουν στο πρόγραμμα της ΕΠΣ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βγάλουμε όλα τα παιχνίδια χωρίς τραυματισμούς και με όσο το δυνατό περισσότερη συμμετοχή από τα παιδιά.»

Βαγγέλης Πούλος (Βοιωτία): «Ήταν το πρώτο παιχνίδι και έγινε σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Παρόλο που το γήπεδο είναι πολύ καλό, ο καιρός δεν μας βοήθησε να παίξουμε μπάλα. Δεν ήταν μόνο ο καιρός, δεν μας βοήθησε και η Ευρυτανία να παίξουμε ποδόσφαιρο μιας και είχε κλειστεί όλη η ομάδα της Ευρυτανίας πίσω, είχανε κάνει ένα τοίχος απροσπέλαστο. Ήταν θέμα χρόνου να μπει το πρώτο γκολ. Πέρασε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να σκοράρουμε, παρόλο που κάναμε πάνω από 15 με 20 τελικές. Στο δεύτερο ημίχρονο ευτυχήσαμε να σκοράρουμε γρήγορα, από εκεί και πέρα πλέον το παιχνίδι άνοιξε και ήταν πιο εύκολο για μας και ήρθε και το δεύτερο γκολ. Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Η Ευρυτανία είναι πάντα πολύ αμυντική και δυνατή ομάδα και στήνεται στην άμυνα. Τέλος καλό όλα καλά. Τα παιδιά σε γενικές γραμμές παρόλο που ήταν το πρώτο παιχνίδι παίξανε αρκετά καλό ποδόσφαιρο.»
Για την συμμετοχή της Εύβοιας στον 5ο όμιλο δήλωσε: «Η Εύβοια ήρθε στον όμιλο μας, αλλά το κακό είναι ότι υπάρχει ένα ρεπό. Καλοδεχούμενες όλες οι ομάδες στον όμιλο. Για εμάς είναι κοντά, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε την Εύβοια μακριά και πως θα πάμε. Αγωνιστικά είναι στο ίδιο επίπεδο όπως είναι η Βοιωτία και η Φθιώτιδας. Και οι 3 ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Σας εύχομαι καλή σεζόν.»

Νίκος Γεωργακόπουλος (Βοιωτία): «Πρώτη φορά ασχολούμαι με τόσο μικρά παιδιά. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, είμαι ευχαριστημένος. Υπερείχαμε σε όλο τον αγώνα, απλώς δεν βάλαμε γκολ νωρίς. Παίξαμε πάρα πολύ καλή μπάλα, τα παιδιά τα δώσανε όλα. Είχαμε πάρα πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, πολλές τελικές φάσεις και ευτυχήσαμε στο 46΄ να κάνουμε το 1-0 και έπειτα όλα ήταν πιο εύκολα. Δεν απειληθήκαμε σε κανένα σημείο του αγώνα και η νίκη ήταν δίκαιη, αλλά όχι εύκολη. Ελπίζω στην συνέχεια να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, τα οποία είδαμε, να έχουμε καλύτερη εικόνα για όλους τους παίκτες που έχουμε επιλέξει για φτιάξουμε ένα καλό σύνολο και να συνεχίσουμε την καλή πορεία της ομάδας νέων της Βοιωτίας, που πέρυσι ήταν πρωταθλήτρια της περιφέρειας.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Κατσαρός, Μπουμπουρής, Λιάγκας, Αντωνίου, Μπανιάς, Καββαδίας, Κουτσουπιάς(46΄ Καμαρέτσος), Πλεξίδας, Ρεσίτης(59΄ Μπίκας), Μπακατσιάς(46΄ Μπλέντζος)

Βοιωτία (Βαγγέλης Πούλος & Νίκος Γεωργακόπουλος): Κωτσαλάς, Ράπτης, Τσιώλης, Νάσης, Μερεντίτης, Σπάρος, Σκουρτανιώτης(59΄ Βαρθαλάμης), Αλμπάνης(78΄ Κακοτρίχης), Τσίτουρας(57΄ Σωτηρίου), Νίκας, Λεοντίου

Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Καραγιάννης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος