Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πραγματοποιούνται εγγραφές στα τμήματα κολύμβησης του Εύρυτου


Στις πισίνες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καρπενησίου θα ξεκινήσει και την φετινή χρονιά τα μαθήματα του, το κολυμβητικό τμήμα του συλλόγου Α.Ο.Λ. «Εύρυτος».
Θα δημιουργηθούν τμήματα που αφορούν την εκμάθηση νηπίων (Από την ηλικία των 3 ετών), αρχαρίων παιδιών στην μικρή και μεγάλη πισίνα και ενηλίκων καθώς και τμήματα aqua aerobic. Ο σύλλογος φέτος θα λειτουργήσει δύο καινούρια τμήματα, αυτά του water polo (Υδατοσφαίριση) και της θεραπευτικής άσκησης στο νερό.
Σε όλα τα προγράμματα οι προπονητές είναι έμπειροι και πιστοποιημένοι. Οι υπεύθυνοι προπονητές τμημάτων κολύμβησης Α.Ο.Λ. «Εύρυτος» είναι οι: Βιβή Πασσα, ο Ηλίας Τσιγαρίδας και ο Ανδρέας Παναγή.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά στις με 5 με 7 το απόγευμα στο γραφείο του συλλόγου που βρίσκεται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου, καθώς και στα τηλέφωνα 6972297908,6978005544, 6982751491.

Αναλυτικά τα τμήματα του Α.Ο.Λ. Εύρυτος:

Τα τμήματα εκμάθησης
Έχουν ως κύριο στόχο την εξοικείωση με το νερό και την ομαλή ένταξη των πιο μικρών παιδιών στο χώρο της πισίνας. Την καθοδήγηση για σωστή εφαρμογή των διαφόρων τεχνικών της κολύμβησης σε όλες τις ηλικίες.

Aqua Aerobic
Το Aqua Aerobic είναι ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης μέσα στο νερό. Βελτιώνεται η κάρδιο- αναπνευστική αντοχή, η μυϊκή δύναμη και η ευλυγισία χωρίς τραυματισμούς και χωρίς να επιβαρύνει το μυοσκελετικό σύστημα και τις αρθρώσεις, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων. Μελέτες αναφέρουν πως ωφελεί σε ορθοπεδικά και κυκλοφοριακά προβλήματα, όπως κιρσοί, φλεβίτιδα, επίσης, βοηθά στο κάψιμο λίπους και στην απώλεια πόντων, προλαμβάνει την οστεοπόρωση και την ρευματοειδή αρθρίτιδα. Αποτελεί μια ευεργετική απασχόληση, στο σώμα των συμμετεχόντων αλλά βοηθά συνάμα και στην ψυχοσωματική χαλάρωση των ατόμων.

Water polo (Υδατοσφαίριση)
Για όσους δεν γνωρίζουν το water polo ή αλλιώς υδατοσφαίριση στα ελληνικά είναι ένα ομαδικό άθλημα, το οποίο διεξάγεται σε πισίνα, αποτελείται από δύο επταμελείς ομάδες - έξι παίκτες και έναν τερματοφύλακα. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι η επίτευξη τερμάτων με την ρίψη της μπάλας μέσα στο τέρμα που φυλάσσεται από τον τερματοφύλακα, και νικήτρια είναι η ομάδα με τα περισσότερα τέρματα. Πηγές αναφέρουν πως το άθλημα της υδατοσφαίρισης είναι Ολυμπιακό άθλημα που καθιερώθηκε από τις πρώτες κιόλας Ολυμπιάδες σαν βασικό ένσφαιρο ομαδικό άθλημα. Πρωτοεμφανίστηκε στην Αγγλία όταν το Bournemouth Premier Club διοργάνωσε το πρώτο πρωτάθλημα του Aquatic Hand Ball στις 13 Ιουλίου του 1876.

Θεραπευτικής άσκησης στο νερό
Το τμήμα αυτό αφορά άτομα τα οποία παρουσιάζουν κάποια μορφή πάθησης (π.χ. πόνος στη μέση, αυχενικό σύνδρομο, οστεοπόρωση κ.α) ή συνίσταται σε αυτά η κολύμβηση ως μέσο αποκατάστασης μετά από κάποια παρεμβατική μέθοδος- επέμβαση ή για την πρόληψη από αυτή (π.χ. ρήξη μηνίσκου, χιαστών συνδέσμων, κακώσεις ποδοκνημικής κ.α) σε συνδυασμό του προγράμματος κολύμβησης από τον εξειδικευμένο προπονητή, με αυτό του φυσιοθεραπευτή ή του υπεύθυνου ιατρού. Το μάθημα μπορεί να πραγματοποιηθεί και ατομικά.