Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μυρίκη-Ποταμιά 3-1

Την δεύτερη φιλική της νίκη πήρε η Μυρίκη κόντρα στον ίδιο αντίπαλο. Οι πρωταθλητές σε ένα φιλικό που είχε τον χαρακτήρα μιας δυνατής προπόνηση νίκησαν την Ποταμιά αυτή την φορά με σκορ 3-1.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18/9) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5.30 το απόγευμα. Διήρκησε 1 ώρα και την παρακολούθησαν ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων της Α΄ Ευρυτανίας.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και είχε την υπεροχή. Κατάφερε και προηγήθηκε με γκολ του Χρήστου Λέρη. Στο δεύτερο μέρος ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά και σκόραρε άλλες δυο φορές με τον 17χρονο αριστερό χαφ Άρη Σιταρά. Οι «κόκκινοι» έδειξαν έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Κρέντη την Κυριακή (22/9).
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα έδωσε ένα δυνατό τεστ εν όψει του δύσκολου παιχνιδιού της Κυριακής στο μακρινό Ραπτόπουλο. Γνώρισε μια ακόμη ήττα από την Μυρίκη, παίζοντας αμυντικά στο μεγαλύτερο διάστημα του προπονητικού φιλικού. Το μοναδικό γκολ της ομάδας σημείωσε ο 25χρονος Κώστας Μαντζιούτας.

1 ώρα διάρκεια
Το φιλικό διήρκησε μια ώρα και παίχτηκε σε 2 30λεπτα.

Φίλαθλοι..οι αντίπαλοι
Λιγοστοί φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο για να δουν το φιλικό προπονητικού χαρακτήρα. Οι φίλαθλοι της αναμέτρησης ήταν ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ και του Αίολου, που προπονήθηκαν μετά το πέρας της αναμέτρησης.


Με διαιτητή Αναστασόπουλο


Το ματς διεύθυνε ο προπονητής των «κόκκινων» Λάκης Αναστασόπουλος, χωρίς να έχει βοηθούς.

Επανήλθε ο Κρασιάς


Μετά τον τραυματισμό του στο φιλικό με το Αιγάλεω ο 25χρονος αμυντικός Γιάννης Κρασιάς επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς. Ξεκίνησε στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών και έπαιξε στο κέντρο της άμυνας.

2/2 με τους Μεγαλοχωρίτες
Η Μυρίκη μέχρι στιγμής στην νέα αγωνιστική περίοδο έχει 2 μόλις φιλικές νίκες κόντρα στην Ποταμιά. Είχε επικρατήσει με 3-2 στις 7 Σεπτέμβρη στο Δημοτικό στάδιο.

Α΄ μέρος

Διάθεση για δημιουργία
Οι «κόκκινοι» κέρδισαν την μάχη του κέντρου στο πρώτο μέρος και έδειξαν διάθεση για δημιουργία. Απείλησαν σε 4-5 περιπτώσεις.

Εκμεταλλεύτηκε το λάθος


Δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 30λεπτου ο 18χρονος Χρήστος Λέρης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του γκολκίπερ Αλέκου Κόκκοτα, που απέκρουσε ασθενώς το μακρινό φάουλ του Άγγελου Παχή και άνοιξε εύκολα με πλασέ το σκορ.



Δεν έκανε τελική
Η Ποταμιά διαφύλαξε για ακόμη ένα ματς τα μετόπισθεν και έβγαινε στην επίθεση με το γνώριμο παιχνίδι της των αντεπιθέσεων. Ωστόσο, δεν είχε κάποια τελική προσπάθεια.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Φούκας σέντραρε από δεξιά μετά από διώξιμο των αμυντικών, ο Σιταράς Α. σούταρε χωρίς πίεση από το ύψος του πέναλτι και ο Κόκκοτας απέκρουσε εντυπωσιακά.
22΄: Ο Ζαραβέλης σέντραρε από δεξιά και η κοντινή κεφαλιά του Παχή στο δεύτερο δοκάρι πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
25΄: Σουτ του Μπουμπουρή Α. εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο των «κόκκινων».
27΄: Ο Φύκας άνοιξε δεξιά στον Ζαραβέλη, που σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Παχή από κοντά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ της Ποταμιάς.
28΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κόκκοτας απέκρουσε ασταθώς στην αριστερή του γωνία και ο Λέρης πήρε το ριμπάουντ και εύκολα από κοντά πλάσαρε στην αριστερή γωνία (1-0).
31΄: Σουτ του Σιταρά Α. εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτα.

Β΄ μέρος

Πέρασε γκολκίπερ ο «Τσέλος»


Ο Αλέκος Κόκκοτας αντικαταστάθηκε και την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο μεσοαμυντικός Γιώργος Ζαγκότσης. Ο «Τσέλος» είχε αγωνιστεί και πέρυσι σε αυτή την θέση με επιτυχία. Ο 2ος γκολκίπερ Κώστας Χειλάς  δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο φιλικό.

Συμμετοχή Αλαφροπάτη


Ο αμυντικός Κώστας Αλαφροπάτης κατέγραψε την πρώτη του ανεπίσημη συμμετοχή με την Μυρικη. Πέρασε στο ματς στο 40ο λεπτό και αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας. Ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με μεταγραφή από την Αναγέννηση Παλαιοκατούνας.

Κοντά στο 2ο
Στο 1ο λεπτό της επανάληψης ο Χρήστος Λέρης έφτασε κοντά στο να πετύχει το 2ο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Ωστόσο, σούταρε από καλή θέση στο οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Ζαγκότση.


Δυο γκολ ο Άρης Σιταράς


Απόλυτος πρωταγωνιστικής του δεύτερου 30λεπτου ήταν ο νεαρός Άρης Σιταράς. Πρώτα το 33ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Τόλη Φούκα και με ωραίο σουτ σκόραρε το 2-0. Το δεύτερο προσωπικό του τέρμα σημείωσε 4 λεπτά πριν το τέλος με σουτ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς έπειτα από σέντρα του Γιάννη Ζαλοκώστα.



Είχε μειώσει ο Κ. Μαντζιούτας


Ο δεξιός χαφ της Ποταμιάς Κώστας Μαντζιούτας στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1. Ο ποδοσφαιριστής σούταρε εκτός περιοχής και μετά από κόντρα σε αμυντικό η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε ψηλά στην δεξιά γωνία της Μυρίκης.


Οι καλύτερες φάσεις
31΄: Ο Λέρης κινήθηκε μέσα στην περιοχή από αριστερά σούταρε δυνατά και η μπάλα χτύπησε στο εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού.
32΄: Σουτ του Σιταρά Α. εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
33΄: Ο Φούκας σέντραρε όμορφα από δεξιά και ο Σιταράς Α. χωρίς πίεση από το ύψος του πέναλτι με ωραίο σουτ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς πέτυχε το 2-0.
43΄: Ο Μαντζιούτας Κ. σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό και πέρασε πάνω από τον Μεριγκούνη καταλήγοντας στο δεξί του «παραθυράκι» (2-1).
48΄: Σουτ του Φούκα μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Ζαγκότσης.
49΄: Σουτ του Νάσιου μέσα από την περιοχή και δεξιά κόντραρε και ο επερχόμενος Γυφτομήτρος σούταρε από καλή θέση με τον Μεριγκούνη να μπλοκάρει.
56΄: Ο Ζαλοκώστας γύρισε από δεξιά και ο Σιταράς Α. με σουτ στην αριστερή γωνία του Ζαγκότση διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Φούκας, Παχής, Κρασιάς(34’ Ίβρος), Φύκας(40’ Αλαφροπάτης), Ζαραβέλης(35’ Μπουμπουρής Γ.(Χ)) , Λέρης, Σιταράς Α., Κορέντζελός(31΄ Λιάγκας Π.), Ζαλοκώστας

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Κόκκοτας(31΄ Μαντζιούτας Ν.), Μπίκας(31΄ Ξαγάρας), Πατρώνης(31΄ Μπούρας Σ.), Αζακάς, Ζαγκότσης, Οικονόμου, Πλεξίδας(31΄ Γυφτομήτρος), Γιαννακόπουλος(31΄ Νάσιος), Μαντζιούτας Κ., Φλωράκης, Μπούρας Γ.

Διαιτητής: Λάκης Αναστασόπουλος (Προπονητής Μυρίκης)






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος