Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Coetus-Drink Team 22-31

Στον τελικό προκρίθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά η Drink Team, η οποία ήταν καλύτερη και επιβλήθηκε με 31-22 του Coetus.
Ο πρώτος ημιτελικός ξεκίνησε στις 17:30 και ήταν στα πλαίσια του 2ου τουρνουά μπάσκετ του συλλόγου νέων Κρέντης. Διεξήχθη κάτω από αρκετά υψηλή θερμοκρασία.
Η Drink Team παρουσιάστηκε αρκετά καλή σε όλη την διάρκεια του 28λεπτου και παίρνοντας από πολύ νωρίς την πρωτοπορία κέρδισε χωρίς να δυσκολευτεί. Κορυφαίος της ομάδας ήταν ο Δημήτρης Ξανθόπουλος, που ήταν και πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού.
Το Coetus δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή ημέρα και «κυνηγούσε» συνέχεια το σκορ. Είχε περιορισμένες λύσεις από τον πάγκο, καθώς αγωνίστηκαν μόλις 7 αθλητές. Οι Κρεντιώτες δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, όπως είχε συμβεί και στο πρώτο τουρνουά.
Οι Κερασοβίτες ήταν η πρώτη ομάδα, που εξασφάλισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, ενώ οι παίχτες του Coetus αγωνίστηκαν λίγο αργότερα στον μικρό τελικό.

Γειτονικό ντέρμπι
Η Drink Team είναι η ομάδα που αποτελείται από παίχτες του Κερασοχωρίου, ενώ το Coetus από μπασκετμπολίστες της Κρέντης.

Ρέφερι και ο Γερονίκος


Τον Μιχάλη Λάππα πλαισίωσε στην διαιτητική δυάδα ο άρτι αφιχθείς αθλητής του Πρωτέα Γιώργος Γερονίκος.


Με «οδηγό» τον Ξανθόπουλο


Ο 17χρονος γκάρντ Δημήτρης Ξανθόπουλος σκόραρε 9 πόντους και ήταν ο καλύτερος παίχτης των νικητών. Στους 5 σταμάτησε ο σέντερ και αρχηγός της Drink Team Πάνος Βλάχος.

Ξανά ο Κώστας Μάκκας

 












Ηγήθηκε του Coetus ο Κώστας Μάκκας (Φωτογραφία Αριστερά), που πέτυχε 8 πόντους συνολικά, σκοράροντας το μοναδικό τρίποντο της ομάδας του. Ο Νίκος Βούρτσας είχε 7 πόντους και ο σέντερ Πάνος Κουτσούμπας (Φωτογραφία Δεξιά) 6.

+7 η Drink Team


Οι Κερασοβίτες προηγήθηκαν με 17-10 στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας τους Ξανθόπουλο και Βλάχο Π. (Φωτογραφία) σε καλή ημέρα. Το Coetus δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, πετυχαίνοντας μόλις έναν πόντο στο πρώτο 7λεπτο.

Ίδιο τέμπο


Σε παρόμοιο ρυθμό κινήθηκαν οι δυο ομάδες στο δεύτερο μέρος. Η Drink Team επικράτησε με διαφορά 9 πόντων (31-22). Δεν ήταν αρκετές οι προσπάθειες των Κώστα Μάκκα και Νίκου Βούρτσα (Φωτογραφία).

Τεχνική ποινή στον Γ. Τρίκα

 












Ο διαιτητής Μιχάλης Λάππας (Φωτογραφία Αριστερά) καταλόγισε κατά την διάρκεια του δευτέρου μέρους τεχνική ποινή στον Γιώργο Τρίκα (Φωτογραφία Δεξιά) της Drink Team για παρατεταμένη διαμαρτυρία.

Τα 7λεπτα
1-6, 10-17, 17-27, 22-31

Διαιτητές: Γιώργος Γερονίκος & Μιχάλης Λάππας

Συνθέσεις Ομάδων

Coetus (Πάνος Λεπενιώτης): Βούρτσας Γ. 1, Βούρτσας Ν. 7, Λεπενιώτης, Κουτσούμπας 6, Μάκκας 8(1), Μπύρος Ε., Μπύρος Σ.

Drink Team (Πάνος Βλάχος): Ξανθόπουλος 9, Καλύβας 4, Θεοχάρης 4, Βλάχος Π. 5, Τρίκας Σ. 4, Σβερώνης 3(1), Κοσμάς, Τρίκας Γ. 2, Πλατικώνης, Κομματάς, Βλάχος Ξ.

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος