Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Παρέα B.C.-Αστέρας 36-87

Καταιγιστικός ήταν ο Αστέρας, ο οποίος επιβλήθηκε της Παρέας εύκολα με 87-36. Οι έμπειροι αθλητές των νικητών αντιμετώπισαν παιδιά, που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά.
Ο πρώτος προημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ, που διοργανώνεται από τον σύνδεσμο Μεγαλοχωριτών Αγία Παρασκευή έγινε την Πέμπτη 8/8 στο ανοιχτό γήπεδο στον Άγιο Αθανάσιο. Το παιχνίδι άρχισε στις 5 το απόγευμα και κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Ο Αστέρας ήταν αρκετά καλύτερος από τον αντίπαλο, καθώς στο ρόστερ του βρίσκονται οι καλύτεροι Ευρυτάνες μπασκετμπολίστες. Έφτασε εύκολα στην νίκη-πρόκριση, ανεβάζοντας απόδοση στην επανάληψη. Επιπλέον είχε βάθος στον πάγκο, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους. Η ομάδα του Αστέρα αποτελεί το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά.
Η Παρέα έπαιξε σε ακόμη ένα τουρνουά για την χαρά της συμμετοχής και με αθλητές άπαντες κάτω των 22 ετών. Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν με διαφορετική σύνθεση από ότι στα δυο προηγούμενα τουρνουά και είχαν μοναδικό στόχο την χαρά της συμμετοχής και την αποκόμιση εμπειριών. Αγωνιστικά δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί.
Οι νικητές θα αγωνιστούν στα ημιτελικά του θεσμού ενάντια στον Sporting.

«Συνένωση» Αστέρα-Είθισται
Αστέρας μόνο στο όνομα ήταν η νικήτρια ομάδα. Πέραν των Γιάννη Ηλιάδη και του Γιώργου Ζαγκότση οι υπόλοιποι αθλητές αγωνίζονται στο τροπαιούχο Είθισται (Συν τον Δημήτρη Σταλίκα του Άτλαντα), του οποίου και οι φανέλες χρησιμοποιήθηκαν. 


Γραμματεία Κιουμουρτζόγλου-Παΐδάς

 












Χρέη γραμματείας εκτέλεσε η Μαρία Κιουμουρτζόγλου (Φωτογραφία Αριστερά) με τον Αντρέα Παΐδά (Φωτογραφία Δεξιά, Ταμίας του συλλόγου) και τον παίχτη του Μεγάλου Χωριού Κώστα Μαντζιούτα σε συνδυασμό με την βοήθεια της έμπειρης σε αυτόν τον τομέα Λίλας Κλαουδάτου.

Και στα 3 τουρνουά
Η Παρέα B.C. είναι η μοναδική ομάδα, η οποία έπαιξε και στα 3 τουρνουά (Καρπενήσι, Κρέντη, Μεγάλο Χωριό), κατεβαίνοντας για την συμμετοχή και δίνοντας χρόνο σε νεαρά παιδιά.

Σαρωτικός ο Ηλιάδης


Στους 35 πόντους σταμάτησε ο αρχηγός του Αστέρα Γιάννης Ηλιάδης, ο οποίος σκόραρε επί το πλείστον με εύκολα λέι απ. Ο έμπειρος πλέι μέικερ Δημήτρης Σταλίκας σημείωσε 20 πόντους με ένα τρίποντο.


Απέναντι στον Sporting
Ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 10/8 στον ημιτελικό την ομάδα του Sporting.

Διψήφιοι Κολλημένος-Λελούδης


 












Ο αρχηγός των «πράσινων» Δημήτρης Κολλημένος (Φωτογραφία Αριστερά) ήταν ο πρώτος σκόρερ της Παρέας, σημειώνοντας 12 πόντους. Ακολούθησε με 11 και ένα τρίποντο ο πλέι μέικερ Βαγγέλης Λελούδης (Φωτογραφία Δεξιά), που αγωνίστηκε στο τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου με τον Sporting.

Διαιτητής ο Χουσιάδας


Τον αγώνα σφύριξε ο Θανάσης Χουσιάδας, ο οποίος έχει επωμιστεί αυτόν τον ρόλο στα τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου.

Με πάσες baseball
Η πλειοψηφία των καλαθιών του Αστέρα σημειώθηκε με δουλεμένες πάσες…baseball από την μια μπασκέτα στην άλλη, καθώς η αμυντική λειτουργία  του αντιπάλου ήταν κάκιστη.

Υποθήκη νίκης


Ο Αστέρας με τις προσπάθειες κατά κύριο λόγου του Γιάννη Ηλιάδη και του Δημήτρη Σταλίκα (Φωτογραφία) προηγήθηκε με διαφορά 19 πόντων 23-42. Οι «πράσινοι» πάλεψαν μόνο στο πρώτο 20λεπτο και μετά το 14-23 δεν άντεξαν

Τελείωσε «περπατώντας»


Οι «μαύροι» συνέχισαν στον αγώνα, παίζοντας όμορφο μπάσκετ και φτάνοντας την διαφορά στους 51 πόντους (36-87). Πολύ καλή εμφάνιση έκανε στην επανάληψη ο Γιώργος Ζαγκότσης (Φωτογραφία).

Τάπες εκατέρωθεν

 












Ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Αριστερά) σταμάτησε με τάπα τον Χρήστο Γούπιο (Φωτογραφία Δεξιά), όμως ο 20χρονος σέντερ (Αγωνίζεται στην Α2΄ ΕΣΚΑΗ με τον Ερμή Πάτρας) της Παρέας έκανε τάπα λίγο αργότερα στον Γιώργο Ζαγκότση

Δυο 20λεπτα
Οι αγώνες έγιναν σε δυο 20λεπτα και όχι σε 4 10λεπτα, όπως συμβαίνει κανονικά.

Σκορ Ημιχρόνου: 23-42

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα: Γούπιος Χ. 9(1), Κολλημένος 12, Καρφής 4, Λελούδης 11(1), Λάμπρου, Ράπτης, Γούπιος Π., Νούλας

Αστέρας: Σταλίκας 20(1), Ηλιάδης 35, Κουτρομάνος 2, Βλάχος 4, Ζαγκότσης 14, Σαμαντάς 2, Σταμάτης 6, Λερογιάννης 4

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας