Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Άρχισε η 11ημερη προετοιμασία στο Καρπενήσι της ισχυρής ΠΑΕ Κέρκυρα

Κατέφτασε και προετοιμάζεται στο Καρπενήσι η νέα ομάδα της Κέρκυρας, η οποία βρίσκεται στην περιοχή μας από την Πέμπτη 8 Αυγούστου. Η ΠΑΕ Κέρκυρα διαμένει στο Country Hellas Hotel(Βρίσκεται στο Μικρό Χωριό), προπονείται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και θα βρίσκεται στην πόλη μας έως τις 19 του μηνός. Η νέα ομάδα του νησιού έχει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Football League και να δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια ένα ισχυρό σύνολο στην μεγάλη κατηγορία της χώρας.
Στο ρόστερ των Φαιάκων έχουν ενταχτεί αρκετοί καινούργιοι ποδοσφαιριστές, ενώ ορισμένοι συνεχίζουν από τις περυσινές ομάδες της Κέρκυρας και της Κασσιώπης. Από αυτά τα δυο σωματεία προέκυψε τον Ιούλιο η καινούργια του νησιού. Προπονητής της ομάδας είναι ο Μιχάλης Γρηγορίου, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τον περασμένο Ιούλιο. Στο διοικητικό τιμόνι βρίσκεται ο Χάρης Κουτσουρής με την ομάδα να περνά σε Κερκυραϊκά χέρια. Έμβλημα είναι το ιστορικό καραβάκι(Απήυδαλος ναυς). Οι νησιώτες κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Καρπενήσι έχουν «κλείσει» φιλικό παιχνίδι με την Παναχαϊκή, το οποίο θα γίνει την Τρίτη 13 Αυγούστου.

26μελης αποστολή
Την αποστολή απαρτίζουν 26 ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι: Φώτης Κουτζαβασίλης, Δημήτρης Γκίνης, Χρήστος Αρμένης, Νίκος Κρητικός, Τάσος Παππάς, Τάσος Βενέτης, Λάζαρος Θεοδωρέλης, Τέλης Καραγιαννίδης, Μάθιου Γκόμεζ, Σεμπάστιαν Ναγιάρ, Παναγιώτης Ζορμπάς, Αλέξανδρος Κόντος, Δημήτρης Καραδέμητρος, Γιώργος Παρασκευαϊδης, Κυριάκος Ανδρεόπουλος, Θωμάς Κουλούρης, Βασίλης Πετρόγιαννης, Νίκος Κονισπολιάτης, Βάιος Ελληνίδης, Κώστας Γεωργακόπουλος, Γρηγόρης Χανδρινός, Νίκος Γυφτοκώστας, Νίκος Μεντής, Βαγγέλης Κουτσόπουλος, Παναγιώτης Βλάχος και Δημήτρης Σουάνης. Γεωργακόπουλος(19χρονος επιθετικός), Χανδρινός(18χρονος επιθετικός) και Μεντής(18 ετών, κεντρικός αμυντικός) προέρχονται από την ομάδα νέων το Α.Ο.Κ. και είναι πλέον στην ανδρική ομάδα.

Άφιξη το μεσημέρι και προπόνηση το απόγευμα
Οι Κερκυραίοι κατέφτασαν στο Country Hotel περίπου στις 4. Η πρώτη τους προπόνηση στην περιοχή μας πραγματοποιήθηκε στις 7 στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου.


Τεχνική καθοδήγηση από Γρηγορίου


Στα μέσα Ιουλίου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ Κέρκυρα ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο 40χρονος ως ποδοσφαιριστής έπαιξε σε:  Εθνικό Πειραιώς και Άγιο Δημήτριο, από τον οποίο και ξεκίνησε την προπονητική. Συνέχισε σε: Αθηναϊκό, Φωστήρα, Αιολικό Μυτιλήνης, ΠΑΣ Κόρινθος, ενώ την περασμένη σαιζόν προπόνησε τον Πανσερραΐκό. Γυμναστής είναι ο Δραμινός Γιάννης Γεωργιάδης και προπονητής τερματοφυλάκων ο Χρήστος Βάσσαλος(Εργάζοταν στην Κασσιώπη).

Γνώριμο Καρπενήσι
Το περυσινό καλοκαίρι είχαν προετοιμαστεί στο Καρπενήσι ο Α.Ο. Κέρκυρα με τεχνικό τον Άκη Μάντζιο(Super League) και η Κασσιώπη υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Μπολάνο(Football League 2). Οι δυο ομάδες συγχωνεύτηκαν.

Υπό δοκιμή ο Βλάχος
Με τους Φαίακες δοκιμάζεται ο 23χρονος δεξιός μπακ του Βύζαντα Μεγάρων Παναγιώτης Βλάχος. Έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και είναι διεθνής με την Εθνική νέων.

Πλειάδα μεταγραφών


















Αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν ενταχτεί στο ρόστερ των Κερκυραίων. Κατά σειρά αποκτήθηκαν οι: Τάσος Παππάς, Σεμπάστιαν Ναγιάρ, Μάθιου Γκόμεζ, Αλέξανδρος Κόντος, Παναγιώτης Ζορμπάς, Γιώργος Παρασκευαΐδης, Βάιος Ελληνίδης, Θωμάς Κουλούρης, Βαγγέλης Κουτσόπουλος, Δημήτρης Σουάνης, Φώτης Κουτζαβασίλης και Δημήτρης Καραδέμητρος.


Αναλυτικά τα στοιχεία των αποκτημάτων:
Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Προηγ. Ομάδα
Φώτης Κουζαβασίλης
24
Τερματοφύλακας
Πανσερραΐκός
Βαγγέλης Κουτσόπουλος
33
Αμυντικός
Λεβαδειακός
Τάσος Παππάς
27
Αμυντικός
Όλυμπος Κέρκυρας
Γιώργος Παρασκευαΐδης
31
Αμυντικός
Πανσερραΐκός
Παναγιώτης Ζορμπάς
26
Μέσος
ΟΦΗ
Αλέξανδρος Κοντός
27
Μέσος
Πανσερραΐκός
Θωμάς Κουλούρης
22
Μέσος
VfL 93 Αμβούργου
Δημήτρης Σουάνης
28
Μέσος
Απόλλων Λεμεσού
Σεμπαστιάν Ρικάρντο Ναγιάρ
25
Μέσος
Σαν Ρόκε Ντε Λέπ
Βάιος Ελληνίδης
19
Μέσος
Νέοι Ξάνθης
Δημήτρης Καραδέμητρος
30
Μέσος
Απόλλων Σμύρνης
Μάθιου Γκόμεζ
28
Επιθετικός
Φωκικός

Ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ της Κασσιώπης
Δημήτρης Γκίνης
20
Τερματοφύλακας
Τέλης Καραγιαννίδης
23
Αμυντικός
Νίκος Κονισπολιάτης
26
Αμυντικός
Νίκος Γυφτοκώστας
21
Μέσος
Βασίλης Πετρόγιαννης
32
Μέσος


Ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ του Α.Ο. Κέρκυρας


Κυριάκος Ανδρεόπουλος
19
Αμυντικός
Τάσος Βενέτης
33
Αμυντικός
Χρήστος Αρμένης
20
Αμυντικός
Νίκος Κρητικός
19
Μέσος


Ξεκίνημα στις 30 Ιουλίου
Η προετοιμασία της ΠΑΕ Κέρκυρα ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου στο γήπεδο των Γαζάτικων, όπου προπονήθηκε η ομάδα έως την αναχώρηση για το Καρπενήσι.



Και εγένετο ΠΑΕ Κέρκυρα

 












Οι δυο επαγγελματικές ομάδες το νησιού(Κέρκυρα και Κασσιώπη) αποφάσισαν να συγχωνευτούν μετά την ιστορική συμφωνία των Χάρη Κουτσουρή(Κασσιώπη) και Γιώργου Λιμπάντση(Κέρκυρα). Η συγχώνευση επισημοποιήθηκε στις αρχές του Ιουλίου. Η πρώτη ομάδα(Α.Ο. Κέρκυρα) έχει 7 παρουσίες στην S.L(Με πρώτη την σαιζόν 2003-2004). και είχε ιδρυθεί το 1964 και η δεύτερη(Α.Ο. Κασσιώπης) 20 χρόνια αργότερα. Πέρυσι η Κέρκυρα υποβιβάστηκε από την Super League(Τερμάτισε τελευταία), ενώ η Κασσιώπη 3η στο βόρειο όμιλο της Football League 2(Ανέβηκε για πρώτη φορά στην F.L.). Και οι δυο θα αγωνιζόταν στην Football League. Έμβλημα του συλλόγου είναι το ιστορικό καραβάκι, ενώ χρώματα τα μπλε-γκρανά.



Πρόεδρος ο Κουτσουρής


Ο μέχρι πρότινος διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Κασσιώπη Χάρης Κουτσουρής είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κέρκυρα. Γενικός διευθυντής είναι ο Βασίλης Προβατάς και υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων ο Φώτης Σκούρτης. 
















Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος, www.corfusports.gr, paekerkyra.webnode.gr/