Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Παρέα B.C.-Πρωτέας 20-28

Πιο έμπειρος ο Πρωτέας πήρε από νωρίς διαφορά ασφαλείας και επικράτησε με 28-20 της ενθουσιώδους Παρέας, «σφραγίζοντας» το δεύτερο εισιτήριο για την 4αδα.
Το παιχνίδι ήταν στα πλαίσια του 2ου τουρνουά μπάσκετ του συλλόγου νέων της Κρέντης, άρχισε στις 18:30. Αναμετρήθηκαν δυο ομάδες της Ευρυτανικής πρωτεύουσας, οι οποίες είναι οι μοναδικές της διοργάνωσης που συμμετείχαν στο φετινό τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου, καταφέρνοντας να έχουν πρωταγωνιστική πορεία.
Ο Πρωτέας πήρε διαφορά ασφαλείας από το πρώτο κιόλας 14λεπτο και με μεγάλο «όπλο» την δύναμη επιβλήθηκε του αντιπάλου. Οι «γαλάζιοι» προηγήθηκαν μάλιστα και με διαφορά 16 πόντων ύστερα από την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Αγωνίστηκαν 4 αθλητές, οι οποίοι έπαιξαν και στο τουρνουά του Καρπενησίου.
Η Παρέα του Δημήτρη Κολλημένου ήταν αρκετά αγχωμένη στο πρώτο ημίχρονο, μη καταφέρνοντας να βρει τον δρόμο προς το καλάθι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως «χτυπώντας» έξω από τα 6,25 κατάφερε να συμμαζέψει την διαφορά και να πετύχει 15 πόντους σε ένα μόλις 7λεπτο. Οι αθλητές της κέρδισαν εμπειρίες, αγωνιζόμενοι κόντρα σε παίχτης μεγαλύτερης ηλικίας.
Ο Πρωτέας «κοντράρεται» στα ημιτελικά με την Varvariada Beach.

Η πιο νεανική-Με τους μικρούς της Π.Α.Κ.
Η Παρέα κατέβηκε σε αυτό το τουρνουά με στόχο να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά και όχι να πρωταγωνιστήσει. Αγωνίστηκαν 4 αθλητές της Π.Α.Κ. γεννημένοι το 1998, που αποτελούν το μέλλον του Ευρυτανικού μπάσκετ.

Καθοδήγηση από Μπαλωμένου & Ζαχαρόπουλο

 
Την προπονητική καθοδήγηση για την Παρέα ανέλαβαν οι δυο εκ των προπονητών της Π.Α.Κ. Κατερίνα Μπαλωμένου (Φωτογραφία Αριστερά) και Φώντας Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά). Ο δεύτερος μάλιστα αγωνίστηκε για αρκετή ώρα, ενώ η πρώτη δεν πέρασε εντός γηπέδου. Ο μοναδικός «κανονικός» αθλητής της Παρέας ήταν ο αρχηγός Δημήτρης Κολλημένος (Φωτογραφία Κέντρο).

Διψήφιος ο Τάκης


Ο ταλαντούχος Θοδωρής Τάκης ξεχώρισε για την Παρέα. Σκόραρε 10 πόντους, σημειώνοντας μάλιστα και 2 τρίποντα.

Προσθήκη ο Ζαλοκώστας


Ο Γιάννης Ζαλοκώστας αποτέλεσε την προσθήκη της τελευταίας στιγμής για τον Πρωτέα. Απουσίαζε λόγω εργασίας ο προπονητής-παίχτης Γιάννης Χαντζόπουλος.

Ομπρέλα στον πάγκο
Απόλυτα εξοπλισμένοι ήταν οι παίχτες του Πρωτέα, που φρόντισαν να έχουν ομπρέλα στον πάγκο τους για προστασία από τον ήλιο!.


«Φορτσάρει» για τρόπαιο
Ο χάλκινος στο φετινό τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου Πρωτέας θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Varvariada Beach. Η ικανότατη ομάδα του Πρωτέα έχει όλα τα φόντα για να κατακτήσει το τουρνουά.

Κορυφαίος ο Χονδρός


Ο Θωμάς Χονδρός ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Πρωτέα. Σκόραρε 9 πόντους και τον ακολούθησε ο δυναμικός γκάρντ Γιώργος Γερονίκος, που είχε 7 πόντους και 1 τρίποντο.


12-0(!)


Με προσπάθειες των Θωμά Χονδρού κατά κύριο λόγο και των Γιώργου Γερονίκου (Φωτογραφία) και Γιάννη Δροσίνη ο Πρωτέας βρέθηκε προηγούμενος στο ημίχρονο με 12-0 (5 και 7 πόντους στα 2 7λεπτα). Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο μέρος, μη βρίσκοντας τα πατήματα τους.

Κάλυψε την διαφορά, κερδίζοντας τις εντυπώσεις


Κυρίαρχος και στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν ο «γαλάζιος» Πρωτέας, που έφτασε το σκορ στο 21-5. Η Παρέα πέτυχε το πρώτο της καλάθι τρίποντο με τον Δημήτρη Νιούτσικο (Φωτογραφία). Στο τελευταίο 7λεπτο κατάφερε να βρει την ευστοχία της και να μειώσει σε 28-20, έχοντας ένα επιμέρους σκορ 15-7.

Τα επτάλεπτα
0-5, 0-12, 5-21, 20-28

Διαιτητές: Μιχάλης Λάππας & Ηλίας Τσιγαρίδας

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Ζαχαρόπουλος, Κολλημένος, Κολοκύθας, Τάκης 10(2), Νιούτσικος 5(1), Τσολάκης 2, Νιαβής 3(1)

Πρωτέας (-): Δροσίνης 6(1), Γερονίκος 7(1), Λέρης 4, Ζαραβέλης 2, Χονδρός 9, Ζαλοκώστας




















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας