Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Παναχαϊκή-Κέρκυρα 1-0

Σε ένα κακό ποιοτικά φιλικό με λίγες καλές στιγμές, όπου κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα η Παναχαϊκή επιβλήθηκε της Κέρκυρας με 1-0 με γκολ από στημένη φάση και σκόρερ τον Μάρκο Μαραγκουδάκη.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή(16/8) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα. Έγινε παρουσία λιγότερων από 100 φιλάθλων.
Η Παναχαϊκή του Τίμου Καβακά κατάφερε να ζευγαρώσει τις φιλικές της νίκες στο Καρπενήσι και να λυγίσει την αντίσταση της Κέρκυρας με γκολ από στημένη φάση. Ο Κώστας Κιάσσος σημάδεψε με φάουλ το αντίπαλο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μάρκος Μαραγκουδάκης σε κενή εστία πέτυχε το μοναδικό γκολ του φιλικού. Η αναμέτρηση ήταν κακή ποιοτικά και οι Αχαιοί έκαναν αρκετά λάθη στην επιθετική ανάπτυξη, έχοντας όμως την ελαφριά υπεροχή.
Η Κέρκυρα του Μιχάλη Γρηγορίου δίνοντας σημαντικό χρόνο συμμετοχή σε αρκετούς ποδοσφαιριστές παρότι είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Οι νησιώτες έπαιξαν με αντεπιθέσεις και πρόσεχαν περισσότερο την άμυνα τους. Έχασαν την ευκαιρία του ματς στο α΄ μέρος με τους Σουάνη & Γκόμεζ και απείλησαν στην επανάληψη σε δυο περιπτώσεις (Οι μοναδικές ευκαιρίες του δεύτερου μέρους) με τον Κόντο. Ωστόσο το γκολ από το στημένο που δέχτηκαν ήταν αρκετό για να πάρουν οι Πατρινοί την φιλική νίκη.
Η Παναχαϊκή αποχωρεί από το Καρπενήσι αύριο Σάββατο (17/8), ενώ η Κέρκυρα θα παραμείνει στην πόλη μας μέχρι την Δευτέρα (19/8).

Απών ξανά ο κόσμος
Οι φίλαθλοι του Καρπενησίου δεν έδειξαν ενδιαφέρον ούτε και σε αυτή την φιλική αναμέτρηση. Το ενδιαφέρον τους περιορίστηκε μόνο σε αναμετρήσεις ομάδων της Super League. Το ματς των ομάδων της Football League  παρακολούθησαν λιγότεροι από 100 φίλαθλοι.


Παρουσία Κούγια


Στο Καρπενήσι βρέθηκε ξανά ο ισχυρός άντρας της Παναχαϊκής ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας (Φωτογραφία), ο οποίος παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα. Το φιλικό παρακολούθησε μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Προβατά της Κέρκυρας. Παρών ήταν επίσης και ο διοικητικός της Κέρκυρας Χάρης Κουτσούρης.


Με βοηθό της ΕΠΣΦ


Χρέη 1ου βοηθού εκτέλεσε ο διαιτητής της γειτονικής ΕΠΣ Φθιώτιδας Βαγγέλης Λαθύρης (Φωτογραφία). Ο Λαθύρης ξεκίνησε από την Ευρυτανία την διαιτησία και από πέρσι μεταγράφηκε στην γειτονική ένωση. Πήρε άδεια από τον αρχιδιαιτητή της ΕΠΣΦ Γιάννη Σπυρόπουλο, για να διευθύνει την αναμέτρηση.

Αναχωρούν αύριο
Οι Αχαιοί επιστρέφουν αύριο Σάββατο (17/8) και επιστρέφουν στην βάση τους.

Παρουσία Πεύκης
Μερίδα ανθρώπων της Πεύκης παρακολούθησε την φιλική αναμέτρηση μεταξύ των οποίων και ο προπονητής της Γιάννης Γκούμας. Η ομάδα της Αθήνας είχε προπονηθεί νωρίς το απόγευμα στο γήπεδο του Ξενοδοχείου Avaris


1η επίσημη


Ο Μοζαμβικανός Τζέρι Σιτόε (Φωτογραφία) μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στην μικτή Ευρυτανίας έκανε την πρώτη του παρουσία με την Παναχαϊκή σαν παίκτης της ομάδας. Ωστόσο η εμφάνιση του κυμάνθηκε στην μετριότητα.

Πρώτο παιχνίδι της ΠΑΕ Κέρκυρα
Η νέα ομάδα που προέκυψε από την συγχώνευση Κέρκυρας και Κασσιώπης αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την νέα ονομασία.

Α΄ Μέρος

Με πολλά λάθη
Διάθεση να πάρει τον έλεγχο του ματς έδειξε η Παναχαϊκή, όμως δεν είχε καθόλου καλή επιθετική ανάπτυξη. Είχε την ελαφριά υπεροχή, χωρίς να μπορέσει να απειλήσει. Το γκολ προήλθε από στημένο.

Διπλή ευκαιρία για τους Φαίακες

 












Στο 20ο λεπτό του ματς η Κερκυραίοι χάσανε μοναδική διπλή στιγμή να ανοίξουν το σκορ. Ο φορ Δημήτρης Σουάνης (Φωτογραφία Αριστερά) άδειασε την αντίπαλη άμυνα σούταρε δυνατά απέναντι στον Λαζαρίδη, ο γκολκίπερ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μάθιου Γκόμεζ (Φωτογραφία Δεξιά) σε κενή εστία δεν βρήκε στόχο.



Παραλίγο αυτογκόλ

 












Ο Θωμάς Κουλούρης (Φωτογραφία Αριστερά) γύρισε απρόσεκτα την μπάλα προς τα πίσω και παραλίγο να «κρεμάσει» τον γκολκίπερ της ομάδας του Δημήτρη Γκίνη (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος δεν μπορούσε να μπλοκάρει και απέκρουσε δύσκολα με το κεφάλι σε κόρνερ.

Άνοιξε λογαριασμό ο Μαραγκουδάκης

 












Στο 37ο λεπτό ο Κώστας Κιάσσος (Φωτογραφία Αριστερά) από πλάγια αριστερά εκτέλεσε όμορφα φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο εσωτερικό του δεξιού δοκαριού και ο Μάρκος Μαραγκουδάκης (Φωτογραφία Δεξιά) εύκολα από κοντά σκόραρε το 1ο του γκολ με την νέα του ομάδα. Το φάουλ το είχε κερδίσει ο σκόρερ έπειτα από δυνατό μαρκάρισμα του Τάσου Παππά.




Ένταση μεταξύ παικτών

 












Στο 42ο λεπτό η αναμέτρηση διακόπηκε για 2 λεπτά όταν επικράτησε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των ομάδων. Οι παίκτες των ομάδων είχαν αδικαιολόγητα νεύρα εξ αιτίας δυνατών μαρκαρισμάτων των παικτών της Παναχαϊκής. Η ένταση ξεκίνησε από τους Σεμπάστιαν Ναγιάρ (Φωτογραφία Δεξιά) της Κέρκυρας και Δημήτρη Καραμανλή (Φωτογραφία Αριστερά) της Παναχαϊκής.




Πρόσεχε την άμυνα


Η Κέρκυρα κοίταξε κατά κύριο λόγο την άμυνα της, ωστόσο όταν έβρισκε τις κατάλληλες προϋποθέσεις έβγαινε στην επίθεση και δημιούργησε 2 αρκετά καλές ευκαιρίες. Ευκαιρία για την Κέρκυρα απώλεσε ο Δημήτρης Καραδέμητρος (Φωτογραφία) με κεφαλιά στο 32΄.


Οι καλύτερες φάσεις
20΄: Ο Σουάνης ελίχτηκε όμορφα στην περιοχή από αριστερά μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά απέναντι στον Λαζαρίδη, ο γκολκίπερ της Παναχαϊκής απέκρουσε εντυπωσιακά και ο Γκόμεζ στην επαναφορά σε κενή εστία σούταρε από κοντά πάνω από το τέρμα των Αχαιών.
27΄: Μετά από κομπίνα του Κιάσσου με τον Μαραγκουδάκη, ο Ζλάτκοβιτς σούταρε χαμηλά δυνατά εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι του Κουτζαβασίλη.
32΄: Ο Αρμένης σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Καραδέμητρου στο δεύτερο δοκάρι πέρασε μόλις άουτ από την αριστερή γωνία της Παναχαϊκής.
37΄: Καλοχτυπημένο φάουλ του Κιάσσου χτύπησε στο εσωτερικού του δεξιού κάθετου δοκαριού της Κέρκυρας και ο Μαραγκουδάκης εύκολα σε κενή εστία σκόραρε το πρώτο του γκολ με την νέα του ομάδα (1-0).

Β΄ Μέρος

Πρώτη Βρονταρά-Μπερτέν

 












Ντεμπούτο με της Κέρκυρα έκανε στο δεύτερο μέρος ο έμπειρος γκολκίπερ Σπύρος Βρονταράς (Φωτογραφία Αριστερά), που έπαιξε και στα 45 λεπτά. Στα τελευταία λεπτά έπαιξε στο κέντρο της άμυνας ο νέος στόπερ της Παναχαϊκής Φράνς Μπερτέν (Φωτογραφία Δεξιά), που αποκτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από την ομάδα.

Απείλησε με Κόντο


Η Κέρκυρα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και κυνηγούσε μέχρι το τέλος την ισοφάριση. Απείλησε σε δυο περιπτώσεις με τον φορ Αλέξανδρο Κόντο και έφτασε κοντά στην ισοφάριση.

Δεν βρήκε ρυθμό
Οι Πατρινοί δεν μπόρεσαν ούτε στην επανάληψη να βρουν τα πατήματα τους και έκαναν αρκετά λάθη.

Άναψαν προβολείς
5 λεπτά πριν το τέλος του ματς άναψαν οι προβολείς του σταδίου, αφού άρχισε να νυχτώνει και η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Ο αγώνας ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.


Ολοκλήρωσε με 10
Η Κέρκυρα ολοκλήρωσε το φιλικό με παίκτη λιγότερο εξ αιτίας τραυματισμού του Νίκου Κρητικού στο τελευταίο λεπτό του ματς.



Κουραστική επανάληψη
Δεν προσέφερε κάτι το δεύτερο μέρος και οι λιγοστοί οπαδοί αποχώρησαν. Σημειώθηκαν μόλις 2 καλές στιγμές σε όλο το 2ο 45λεπτο.

Δοκιμή Ασίγκμπα


Με την ομάδα της Κέρκυρας αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος ο υπο δοκιμή έγχρωμος Γκανέζος Μάρκ Ασίγκμπα Ιγιάμπα.

Οι καλύτερες φάσεις
63΄: Ο Γυφτοκώστας εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά  και ο Κόντος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το γυριστό σουτ που κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε σε κόρνερ πάνω από την εστία της Παναχαϊκής.
77΄: Ο Γεωργακόπουλος έκανε την ατομική προσπάθεια έδωσε στον Κόντος, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Λαζαρίδης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.

Και..πανηγυρισμοί
Οι παίκτες της Παναχαϊκής πανηγύρισαν ελαφρώς την νίκη τους μετά την ολοκλήρωση του φιλικού.



Συνθέσεις Ομάδων

Παναχαϊκή (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Παληγεώργος(65΄ Σπίνουλας), Βαγγελόπουλος(71΄ Σταμόγιαννος), Κοκκίνης(58΄ Κωστόπουλος), Λίτσης(52΄ Βιγιαρέχο), Κιάσσος(73΄ Χούσα), Καραμανλής(79΄ Δήμας), Μαραγκουδάκης(52΄ Βασιλαντωνόπουλος), Ζλάτκοβιτς(65΄ Πλέγας), Σιτόε(65΄ Χοτζάλι), Κοντογουλίδης(79΄ Μπερτέν)

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης(31΄ Γκίνης, 46΄ Βρονταράς), Βλάχος(31΄ Κονισπολιάτης, 62΄ Ασίγκμπα), Αρμένης(46΄ Κουτσόπουλος), Βενέτης(46΄ Πετρόγιαννης), Παππάς(46΄ Καραγιαννίδης), Ναγιάρ(46΄ Κρητικός), Ανδρεόπουλος(46΄ Γυφτοκώστας, 73΄ Ελληνίδης), Καραδέμητρος(46΄ Χανδρινός), Γκόμεζ(46΄ Κοντός), Κουλούρης(46΄ Γεωργακόπουλος), Σουάνης(46΄ Μεντής)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βαγγέλης Λαθύρης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος