Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Status-Αστέρας 8-7

Σε ένα ντέρμπι που κύλησε σε αγωνιστικά πλαίσια και χωρίς σκληρά μαρκαρίσματα το Status επικράτησε με 8-7 του Αστέρα. Ο αγώνας ήταν αρκετά ανοιχτός και αυτό αποδεικνύεται από τα 15 τέρματα που σημειώθηκαν.
Ο αγώνας διεξήχθη την Τρίτη 3/7. Ήταν για την 5η αγωνιστική του 2ου Ομίλου του τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup και άρχισε στις 22:05. Με αυτό το ματς ολοκληρώθηκε και η 9η ημέρα των αγώνων, που είναι και η προτελευταία για την φάση των ομίλων.
Το Status απέδειξε και σε αυτό το παιχνίδι την δυναμική του, καταφέρνοντας να πάρει ακόμη τρεις βαθμούς, «σφραγίζοντας» την πρώτη θέση του ομίλου. Βολεύονταν για να το επιτύχουν αυτό ακόμη και με ισοπαλία. Έχοντας ένα αρκετά δυνατό σύνολο και με πληρότητα σε όλες τις γραμμές «φορτσάρει» για τα προημιτελικά.
Ο Αστέρας έχοντας περιορισμένες λύσεις από τον πάγκο (Είχε αποστολή 7 ατόμων και δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Τσιλίκας) υποχρεώθηκε στην πρώτη του ήττα. Η ομάδα του Δήμου Αθανασίου πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό το παιχνίδι. Αναμένεται να παρουσιαστεί βελτιωμένη στους «8», ιδιαίτερα στο ανασταλτικό κομμάτι.
Το Status αναδείχτηκε πρώτο με 15 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας παρέμεινε στους 10 και είναι προσωρινά δεύτερος, αφού έχει ματς περισσότερο.

Απόλυτο για Status
Το Status κατάφερε να κερδίσει όλα τα παιχνίδια του ομίλου, αλλά και τα δυο ντέρμπι με Οράνιε και Αστέρα, τερματίζοντας πανηγυρικά πρώτο.

Αντιμετωπίζει την Abalencia
Την 2η του Α΄ Ομίλου Abalencia θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το Status, που θα επιχειρήσει για πρώτη φορά να μπει στους «4». Πέρυσι είχε αποκλειστεί στους «8» από τους φιναλίστ Οράνιε στα πέναλτι.

3 γκολ ο Μπουμπουρής


Τις εξαιρετικές εμφανίσεις, που πραγματοποιεί στο 2ο τουρνουά Kasmir Cup συνέχισε ο Αποστόλης Μπουμπουρής. Πέτυχε χατ-τρικ και έφτασε τα 20 συνολικά σε 5 παιχνίδια.

Δεύτερος η τρίτος
Ο Αστέρας θα τερματίσει είτε στην δεύτερη είτε στην τρίτη θέση του τουρνουά.  Για να τερματίσει 2ος θα πρέπει οι Οράνιε να κερδίσουνε με λιγότερο από 8 γκολ τα Γερόντια. Θα αγωνιστεί είτε με το Heaven είτε με το Camelot είτε με την Ventoyza F.C.

Καρέ Μπακαλίδη


Μπορεί η ομάδα του να γνώρισε την πρώτη ήττα, αλλά ο ίδιος κατάφερε ξανά να ξεχωρίσει. Ο Άλεξ Μπακαλίδης πέτυχε 4 τέρματα και έφτασε τα 27 συνολικά (Πρώτος σκόρερ του τουρνουά).


Τέρμα ο Αθανασόπουλος

Η απουσία των Ντότσικα και Τσουκαλά έφερε τον νεαρό Βαγγέλη Αθανασόπουλο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κάτω από τα δοκάρια των «μαύρων».

Δυνατά το Status και νταμπλ-σκορ














Οι τυπικά γηπεδούχοι βρέθηκαν γρήγορα μπροστά στο σκορ με 3-0. Ο Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) άνοιξε το σκορ και ο Αποστόλης Μπουμπουρής με δυο γκολ «έγραψε» το 3-0. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) και ο Άλεξ Μπακαλίδης έκαναν το 3-2. Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) και ο Κώστας Κρίντας με ωραίο τακουνάκι έδωσαν διαφορά 4 γκολ στην ομάδα τους (6-2). Ο Άλεξ Μπακαλίδης μείωσε με πέναλτι σε 6-3.



Κίτρινη Φακίτσα και πέναλτι


Ο Στάθης Φακίτσας (Πορτιέρο του Status) ανέτρεψε τον Σάκη Τσιλίκα, κάνοντας πέναλτι και τιμωρήθηκε με την κίτρινη κάρτα. Ο Βασίλης Δόσης, που έδινε οδηγίες από τον πάγκο λόγω της απουσίας του τεχνικού Άκη Ανδρεάκη κάθισε προσωρινά κάτω από τα γκολπόστ.


Δεν έφτασε η ντεπίθεση «αστεράτων»


Στο γκολ έφερε την διαφορά ο Αστέρας με τον Άλεξ Μπακαλίδη και τον Σάκη Τσιλίκα ( Φωτογραφία Δεξιά, Έφτασε τα 20 γκολ) να κάνουν το 6-5. Ο Αποστόλης Μπουμπουρής συμπλήρωσε χατ-ρικ, διαμορφώνοντας το 7-5. Ακολούθησε time out από πλευράς Αστέρα. Ο Κώστας Κρίντας (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε το 2ο του γκολ, «κλειδώνοντας» την νίκη (8-5). Με ωραίο τακουνάκι ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία Κέντρο) πραγματοποίησε το 8-6 και ο Άλεξ Μπακαλίδης με το 4ο του τέρμα σημείωσε το τελικό 8-7.

Ολιγόλεπτη διακοπή


Ο προπονητής του Αστέρα Δήμος Αθανασίου είχε ολιγόλεπτη αντιπαράθεση με τον διαιτητή Στέλιο Σώμαλη λίγα λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού.

Σκορ Ημιχρόνου: 6-3

Συνθέσεις Ομάδων

Status (Κώστας Αλαφροπάτης): Φακίτσας, Καλύβας 1, Γενιτσαρόπουλος Κ. 1, Ράπτης 1, Μπουμπουρής 3(Κρίντας 2, Γενιτσαρόπουλος Χ., Αλαφροπάτης, Δόσης)

Αστέρας (Δήμος Αθανασίου): Αθανασόπουλος, Ηλιάδης 1, Συγκελόπουλος 1, Μπακαλίδης 4, Τσιλίκας Α. 1(Τσιλιμέκης)

Διαιτητής: Στέλιος Σώμαλης











Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος