Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Οράνιε-Status 3-4

Στο συναρπαστικό ντέρμπι του 2ου ομίλου το Status έκανε την ολική ανατροπή στο δεύτερο 25λεπτο και το 3-0 των Οράνιε έγινε 3-4.
Το ματς διεξήχθη την Δευτέρα  1 Ιουλίου, ξεκίνησε στις 22:05 και ήταν για την 4η αγωνιστική του 2ου Ομίλου του τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup. Η αναμέτρηση είχε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα (Δόθηκαν δυο κόκκινες) και αρκετή ένταση.
Οι Οράνιε του Μπόνια-Μαντή ξεκίνησαν ιδανικά στο πρώτο μέρος, όπου κυριάρχησαν και προηγήθηκαν με 3 γκολ διαφορά. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, οπισθοχώρησαν αναίτια και το «πλήρωσαν» δεχόμενοι 4 γκολ.
Το Status των Ανδρεάκη-Αλαφροπάτη μετά από ένα κακό πρώτο 25λεπτο, όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Ήταν πιεστικό στο δεύτερο μέρος και κυριάρχησε κάνοντας την μεγάλη ανατροπή και γυρίζοντας το ματς στο 3-4. Έκανε το 4/4 και «φορτσάρει» για την δύσκολη συνέχεια.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική και τελευταία αγωνιστική το Status δίνει ένα ακόμη ντέρμπι με τον Αστέρα και οι Οράνιε θα παίξουν με τα Γερόντια

Αρκετός κόσμος
Και αυτή η αναμέτρηση έγινε παρουσία αρκετών φιλάθλων. Κυρίως οι βραδινές αναμετρήσεις προσελκύουν 100 και πλέον οπαδούς.

Δέχτηκε γκολ ο «Κάτελ»


Ένα ασύλητο ρεκόρ έκανε ο πορτιέρο των Οράνιε Δημήτρης Κατελούζος, ο οποίος δέχτηκε γκολ μετά από 130 περίπου λεπτά. Στα προηγούμενα ματς που έπαιξε δεν δέχτηκε γκολ και σε αυτό με το Status κράτησε το μηδέν για περίπου 30 λεπτά.

Στον πάγκο ο αρχηγός


Ο τραυματίας αρχηγός των Οράνιε παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο. Ο ποδοσφαιριστής υπέστη τραυματισμό στο ματς με τον Αστέρα και θα μείνει εκτός δράσης για μερικούς μήνες.


«Κόντρα» 1ων σκόρερ














Οι δυο ομάδες διαθέτουν τους δυο πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Τόλης Μπουμπουρής (Φωτογραφία Αριστερά) του Status πέτυχε 2 γκολ (Ο μοναδικός παίκτης που σκόραρε δυο φορές) και έφτασε τα 17. Ο δεύτερος σκόρερ του τουρνουά και πρώτος πέρυσι Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία Δεξιά) των Οράνιε πέτυχε ένα τέρμα φτάνοντας τα 15.

Έχασαν την πρώτη θέση οι Οράνιε
Οι Οράνιε θα τερματίσουν είτε στην 2η είτε στην 3η θέση του ομίλου. Το Status θα είναι 1ο η 2ο!.

Ανώτεροι οι «πορτοκαλί»


Πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο τους ήταν οι Οράνιε στο πρώτο μέρος, όπου και προηγήθηκε με το καθαρό 3-0 και πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης. Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ, ενώ η ομάδα του έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Το 2-0 έκανε ο Πάνος Αζακάς (Φωτογραφία) με σουτ και ο Νίκος Νικολάου διαμόρφωσε το 3-0 με ωραίο διαγώνιο σουτ.





2 κίτρινες
Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος «κιτρίνισε» στο πρώτο μέρος δυο ποδοσφαιριστές. Κίτρινη για τάκλιν αντίκρισε ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος των Οράνιε και ο Πάνος Ράπτης του Status για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο. Οι δυο ποδοσφαιριστές αποβλήθηκαν στο δεύτερο μέρος.




«Μεταμορφώθηκε» και το γύρισε


Το Status «μεταμορφώθηκε» και άλλαξε τελείως την αγωνιστική του εικόνα. Έκανε την μεγάλη ανατροπή και πήρε την νίκη με 4-3. Ο Κώστας Καλύβας με πλασέ σε άδειο τέρμα από σέντρα του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου μείωσε σε 3-1 και ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) μείωσε στο σκορ στο 3-2 με μακρινό σουτ. Ακολούθησε χαμένο πέναλτι για το Status με τον Κώστα Καλύβα. Ο Τόλης Μπουμπουρής και ενώ η ομάδα του έπαιζε με παίκτη παραπάνω ισοφάρισε σε 3-3 . Το τελικό 3-4 διαμόρφωσε ο ίδιος με μακρινό σουτ, την στιγμή που ο Νίκος Νικολάου ήταν πεσμένος στο έδαφος και με τους Οράνιε να θεωρούν ότι προηγήθηκε φάουλ.




Δυο αποβολές














Και αυτό το ντέρμπι ήταν δυνατό και υπήρξαν αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, αφού το πάθος ξεχείλιζε και από τις δυο ομάδες. Πρώτα ο Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία Αριστερά) του Status έκανε δυνατό φάουλ στον Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο και πέρασε εκτός βλέποντας την δεύτερη κίτρινη που ισοδυναμεί με κόκκινη και αλλαγή. Εν συνεχεία ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) έκανε δυνατό φάουλ στον Κώστα Γενιτσαρόπουλο και είδε και αυτός την 2η κίτρινη και αποβλήθηκε. Ο νεαρός Κώστας Χρυσαφόπουλος των Οράνιε «κιτρινίστηκε» για τάκλιν και πέρασε εκτός γηπέδου για 2 λεπτά.




Χαμένο πέναλτι


Ο Τόλης Μπουμπουρής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Νίκο Νικολάου (Τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα)και κέρδισε το πέναλτι. Ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, όμως νικήθηκε από τον «Κάτελ» και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.



Σκορ Ημιχρόνου: 3-0

Συνθέσεις Ομάδων

Οράνιε (Κώστας Μπόνιας & Σταύρος Μαντής): Κατελούζος, Τριανταφυλλόπουλος 1, Πλακιάς, Νικολάου 1, Χρυσαφόπουλος (Αζακάς 1, Καρατσίκης, Σιταράς)

Status (Άκης Ανδρεάκης & Κώστας Αλαφροπάτης): Φακίτσας, Γενιτσαρόπουλος Κ. 1, Μπουμπουρής 2, Ράπτης, Καλύβας 1 (Κρίντας, Γενιτσαρόπουλος Χ., Αλαφροπάτης, Δόσης)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος